un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

The underdog

17 May 2011  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

M-am uitat un pic sâmbătă la transmisia de la congresul PDL-ului. Întâi am stat pe Realitatea, dar am văzut atâta subiectivism şi atâtea comentarii răutăcioase la adresa “puterii” încât am schimbat pe Antena 3. Nu căutam o analiză a modului în care este condusă țara, ci doar o relatare de la faţa locului, simplă şi obiectivă. Evident, pe Antena 3 era şi mai rău: fiecare vorbă era răstălmăcită, se făcea mişto răutăcios de orice chichiţă, se exagerau cifre încât am aflat că în România există milioane de şomeri şi zeci de milioane trăiesc în sărăcie.

N-am văzut pic de obiectivism, de jurnalism, ci doar răutate gratuită, răutate care în alte ţări ar fi fost rezervată posturilor TV de duzină şi prezentatorilor extremişti care n-au ce căuta în mainstream.

Ei bine, sunt curios dacă ai noştri realizează că există un anume prag până la care poţi să sapi şi să faci mişto de cineva. Dincolo de acel prag, marele public mai degrabă începe să ţină cu cel înjurat, să treacă de partea lui şi să-l compătimească pentru tot haosul şi tot stresul la care face faţă. Cei slabi atrag milă, iar atâta campanie negativă la televizor îi face pe cei din PDL să pară slabi, ciuca bătăilor. Eu sunt sigur că acest prag a fost deja trecut. E suficient ca Băsescu, Boc, Blaga, Udrea să facă un singur gest “bun” şi să fie atacaţi ca de obicei pentru el şi şi mai mulţi oameni vor trece de partea lor.

Opoziţia se face cu date concrete, cu exemple, cu investigaţii, nu cu aiureli scornite şi cuvinte răstălmăcite. Până şi Jon Stewart, care are o emisiune umoristică, ar putea să le dea lecţii oricând.

    4 comentarii

  1. Ai dat postul asta si pe Twitter? Ti-ai verificat frigiderul?

      (Citează)

  2. poate ca i s-a bagat cate ceva in frigider lui Radu, dar il felicit pt ca a adus vorba de subiectul asta sensibil.

    Nici mie nu-mi place Boc cel mic si compania-i infecta, dar voma ce se intampla pe (i)Realitatea tv si CiumpalacTv trebuie sa inceteze. Sunt niste tristi si cand isi vor vedea rating-urile de kakat o sa mire de ce….

      (Citează)

  3. Acelasi lucru am observat si eu in timpul congresului. Erau intrebari pentru cei de la PDL de genul “cat costa costumul dvs.”?

      (Citează)

    • Da, si cand primarul Aradului a raspuns ca are 350 de euro, desi e primar si poarta hainele cele mai bune la congresul partidului, i-a sarit Dana Grecu in cap ca vai, 350 de euro un costum cand milioane de romani sunt in saracie. Penibil. Asta in conditiile in care ea, Gidea, Ciutacu si altii sunt platiti cu mii de euro lunar si pe drepturi de autor, adica nu contribuie nimic la pensii si sanatate.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus