un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Conteaza ce liceu ai terminat?

12 Apr 2011  ·

GÂNDURI  ·

22 comentarii

Nu credeam că ar fi prea important, dar am găsit pe eJobs un post pentru care se recomandă următoarele:

Absolvent facultate, posesor al carnetului de conducere categoria B.
Facultăţi agreate: ASE sau Politehnica
Abilităţi native de vânzare, prezentare (software), şi/sau marketing
Prezintă un avantaj dacă aţi absolvit în Bucureşti unul din următoarele licee: Sava, Lazăr, T.Vianu sau Moisil.

Eu sunt de părere că pentru o slujbă e crucială doar facultatea terminată. Acolo înveţi ceva concret, aplicabil într-un post tehnic. Oamenii aceştia fac exact invers, cer ca facultate ASE-ul sau Politehnica (adică orice e bun şi probabil au ocolit SNSPA-ul din cauza clonelor, iar Medicina pentru că doctorii nu prea le au cu GPS-urile), dar în schimb la liceu au preferinţe clare.

Ca absolvent de Gheorghe Lazăr, liceu din lista de mai sus, pot spune că acesta nu m-a format pentru viaţa de angajat, ci m-a format pe mine ca om. A fost distractiv, am amintiri frumoase, dar ce legătură are cu jobul?

    22 comentarii

  1. Mie mi se pare o cerere neserioasa. L-au uitat pe cel mai important din Bucuresti, care printre altii m-a dat pe mine tarii.

    De fapt, daca ma gandesc, pe noi ne-au ocolit pentru ca stiu ca cerem salarii mari.

      (Citează)

  2. Colegiul National Mishu, evident.

      (Citează)

  3. Corect, cei mai calificati pentru a vinde GPS-uri. :D

      (Citează)

  4. cred ca in conditiile invatamantului superior de la noi din tara, importanta liceului ar putea creste fata de facultate. azi oricine face facultate in romania. chiar si la facultati tari, gen automatica, electronica, poti intra cu note aproape de trecere la taxa, or pe diploma nu scrie daca ai fost la taxa sau nu.

    eu am fost la unul din liceele mari, enumerate in lista, si pot spune ca in general nivelul intelectual din liceu a fost mult superior fata de cel din facultate.

      (Citează)

    • @marean: pai sa-ti ceara o anume facultate si sa-ti dea un test ceva. In liceu poti fi cel mai mare tocilar si poti invata perfect totul, dar nu te pregateste cu nimic pentru slujba pe care o vei avea in domenii normale ale vietii.

        (Citează)

  5. da, Lazar rules daca ai facut ca mine mate si fizica cu directorii (promotia 94) :)

      (Citează)

    • @cartus: promotia 2001 eu, doar fizica am prins cu directoarea, dar alta decat a ta. Ce profesori ai avut?

      @Jen: Moisil si Vianu cred ca sunt tari pe mate si programare. Lazar si Sava sunt doar cu renumele in lista aia…

        (Citează)

  6. Ca absolventa de liceu ‘de cartier’ (Moisil), anuntul asta ma face sa ma simt foarte bine. (Stupid, altminteri…)

      (Citează)

  7. Ca absolvent de Gheorghe Lazăr, liceu din lista de mai sus, pot spune că acesta nu m-a format pentru viaţa de angajat, ci m-a format pe mine ca om. A fost distractiv, am amintiri frumoase, dar ce legătură are cu jobul?

    Nu cumva… totul? Orice skill se poate învăţa în maxim 6 luni (de atâta am avut eu nevoie să învăţ programare + baze de date la un nivel care să-mi permită executarea oricărui task/specific şi să trec nişte examene Microsoft, asta undeva spre 30 de ani şi venind dintr-un domeniu non-tehnic). Dar deprinderile de bază – onestitatea, seriozitate, capacitate de muncă în mod susţinut, abilitatea de a performa sunt greu de educat/modificat de la o vreme. Un liceu performant asigură un background de performanţă al unui candidat.
    Oricum, studiile – orice nivel – sunt importante doar la entry level. Pe măsură ce poziţia solicită mai multă experienţă, ele – inclusiv MBA – devin mai puţin relevante.

      (Citează)

    • @Cristian: nu, m-am gandit la asta inainte sa scriu. Am zis ca m-a format pe mine. Am ales sa fiu format. Mi-a placut engleza si niste poezii din English My Love, asa ca am inceput sa citesc mai multe. La matematica am avut un profesor varza, dar in a 12-a am facut meditatii cu unul de la facultate si a inceput sa-mi placa matematica. Am descoperit ca-mi place baschetul samd.

      Problema e ca m-a format doar pe mine asa. Pt colegul meu de banca a fost altfel, pentru cel din dreapta altfel si tot asa. Unii au ajuns oameni tari, altii loaze. Am terminat toti Lazarul, dar la angajare acesta nu ofera nici o garantie.

        (Citează)

  8. Keyl directorul adjunct la mate, la fizica cu directorul general de atunci ( din pacate imi scapa numele, culmea este ca si mama a facut tot cu el fizica ). Omul statea chiar langa liceu in blocurile de langa Cismingiu.

      (Citează)

    • Cu Keyl am facut si eu matematica, dar nu mai era director. Nu pot sa zic ca a fost tare pe ce facea.
      Nu stiu la ce te referi la fizica. Stiu o profesoara de fizica ce locuia langa Sala Palatului, dna Ursu.

      De Galaseanu am scris deja, poate ai facut cu el engleza. Romana cu cine ai facut?

        (Citează)

  9. vezi că am un comentariu “arestat” prin spam. Mersi.

      (Citează)

  10. romana am facut cu o tipa tanara, eram prima ei clasa in liceu

      (Citează)

  11. Nicăieri nu există o garanţie, doar statistică :lol: Statistic vorbind, sunt şanse mai mari să găsească material uman de calitate printre absolvenţii de Lazăr decât de Moisil (că şi eu sunt [destul de] vecin).

      (Citează)

  12. Ha. Aia n-au auzit de Cosbuc? :-w

      (Citează)

  13. Huaaa! Discriminare! :))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus