un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Restaurantul minune de pe autostrada

13 Aug 2010  ·

TURISM  ·

1 comentariu

Între Toledo şi Cordoba, pe autostradă, am oprit la un restaurant de la marginea drumului. Foame mare. S-a dovedit a fi un restaurant mai scump (şi din cauza locaţiei, ce-i drept), dar tare bun la preparate, aranjat foarte bine în interior şi cu servire ireproşabilă. N-am stat pe gânduri înainte să comand de toate.

Gazpacho este o specialitate spaniolă. Este o supă de usturoi, destul de groasă, şi ca şi cum asta n-ar fi îndeajuns ca să vă facă să exclamaţi “ce oribil!”, aflaţi că se serveşte răcită. Nu la temperatura camerei, ci răcită. Totuşi, mi-am făcut curaj şi am luat o porţie. Observaţi întâi farfuria frumoasă. Apoi, contrar aşteptărilor mele, supa a fost excelentă. N-am simţit gust de usturoi, n-am mirosit a ucigaş de vampiri după ea, ba chiar aşa rece a fost foarte răcoritoare, perfectă pentru temperatura de afară. N-au fost tâmpiţi spaniolii când au inventat-o.

Gazpacho

În imaginea de mai jos găsiţi o salată de langustine mari, puse pe un pat de avocado și cartofi şi alte legume mărunţite şi având un sos atât de bun încât l-am turnat şi pe scoici. Scoici?

Salata de langustine

Da, scoici. Din alea ca pe plajă, nu midii, care sunt negre şi mai lunguieţe şi de care aveam să mănânc cu altă ocazie. Un platou întreg de scoici marinăreşti, fierte şi cu două-trei bucăţi de legume prin ele. Astea s-au mâncat uşor şi au fost bunicele (tot midiile sunt mai bune, mai ales într-un sos de vin şi usturoi), dar cu altă ocazie vă voi arăta cât m-am luptat cu nişte melci, de care trebuie să tragi ca să-i scoţi din cochilia lor.

Scoici
Eu, mancand scoici
Câteva imagini şi cu restaurantul, care avea și piscină. Se numeşte La Aguzadera, autovia de Andalucia, km 197’400 între Toledo şi Cordoba, conform facturii.

Citiți toate posturile în tag-ul Spania.

***

  1 comentariu

 1. Gazpacho e supa de rosii crude, ardei, ceapa, usturoi, paine, toate trecute prin blender. Fiind facuta din legume crude, e de asteptat sa fie rece (altfel n-ar avea nici un farmec). Un gazpacho bun in Bucuresti am mancat la restaurantul Valencia.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus