un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Canon face SX1 IS

19 Feb 2009  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

Am un aparat foto Canon S5 IS. 8 megapixeli, 12x zoom optic, stabilizator, filmează VGA, detecţie de feţe şi cam toate funcţiile pe care le-ai putea vrea de la o cameră foto. Are un singur dezavantaj, anume senzorul cam zgomotos. Dar eu l-am luat pentru fotografiat ce văd prin excursii, nu pentru fotografii artistice sau portrete sau ceva din care să scot bani. Nu mi se pare practic să umblu cu un DSLR şi să schimb obiectivele şi să potrivesc la fiecare cadru setările, mai ales că multe poze trebuie făcute din viteză. Cam toate recente de pe Flickr cu el sunt făcute.

Ieri am văzut succesorul lui S5 IS şi mi se pare un super aparat. Se numeşte SX1 IS, va avea senzor CMOS de 10 MP, zoom 20x şi va filma Full HD 1080p, ceea ce e super tare. Practic va fi un 5D Mark II cu senzor mai varză, dar sper că mai puţin zgomotos decât cel de pe S5. Fotografiază şi RAW, are şi port HDMI, deşi aceste două îmbunătăţiri nu mă fac să mă simt “all warm and fuzzy”. Apare în aprilie. De pe Engadget.

    7 comentarii

  1. Sa fim seriosi…niciodata nu vei putea spune ca e ‘practic un 5d mark II’.
    Ca prime diferente ce le vezi fara sa te duci prea mult in specificatii ar fi senzorul minuscul, cei 10 mp si obiectivul ala cu diafragma variabila.

      (Citează)

  2. afirmatia cu 5dmark II ar face sa lesine cativa prieteni “canonisti” :)).
    iar RAW-ul este o chestie foarte importanta, pentru cei ce vor sa scoata tot posibilul din senzorul camerei.
    oricum, pentru un bridge pare reusit. full HD-ul este un bonus interesant.

      (Citează)

  3. Radio Erevan comenteaza: Canon SX1 IS nu va aparea in acest an, e deja pe piata de anul trecut din toamna. Canon SX1 IS este intr-adevar similar cu un Canon 5D Mark II dar are un senzor mai varza, lentile mai varza, rezolutie mai varza, ISO mai varza, posibilitati de reglare mai varza. :)

    Serios vorbind, e un aparat in rand cu restul bridge-urilor anuntate in ultima vreme, zoom cat cuprinde, filmare HD (chiar full HD, bravo lor, cu toate ca prefer o camera video dedicata), megapixeli cat cuprinde (desi aici sunt modele mai potente), ecran rabatabil. Pentru un all-around cred ca este foarte bun. Pentru un pretentios, mai bun un Canon 5D Mark II :)

      (Citează)

  4. Singura chestie pe care o reprosez S5-ului, pe langa zgomot, este faptul ca nu are intervalometru, ca sa ma joc cu niste filme stop-motion. Dar are spot metering, care nu cred ca este pe toate DSLR-urile, are bracketing, are live view si ecran rabatabil pentru cand rogi pe cineva sa faca fotografia si nu se descurca prin viewfinder, filmeaza superb, etc. Nu cred ca am gasit pe DSLR-urile low si medium optiuni care sa nu fie pe aceasta. Pacat de senzorul mic si de zgomotul introdus. In rest, pentru ce vreau eu, este excelent si ma bucur sa vad ca urmatoarea generatie va imbunatati si mai mult o camera deja foarte buna. Stiu avantajele DSLR-urilor, dar pentru excursii si fotografii facute din viteza nu mi se par practice. Acum daca mi-ar da cineva pe gratis un 5D Mark II as trece peste aceste probleme…

    Departe de mine sa o compar cu un 5D, ma refeream doar la functiile disponibile, nu si la calitatea imaginilor.

      (Citează)

  5. da fapt, daca ti l-ar da cineva pe gratis, de abia atunci ar incepe problemele. ar trebui sa gasesti minim 3-4.000 eur sa iti iei si niste obiective capabile sa se joace cu senzorul ala.

      (Citează)

  6. nikon d90 a dat tonul cu full hd, dar cred ca la alt pret.

      (Citează)

  7. @koma: Radio Erevan raspunde din nou: Nikon D90 nu filmeaza Full HD, ci doar 720p. 5D Mark II pe de alta parte filmeaza 1080p, deci Full HD.

    @nwradu: dimpotriva, in afara de Canon EOS 1000D, nu cred ca exista alt DSLR aparut in ultimul an care sa nu aiba spot metering :) In rest, e adevarat poate ca pentru fotografii de vacanta sau facute la repezeala, un DSLR nu e practic, iar in cazul asta SX1 IS poate fi o solutie foarte buna.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus