un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Flanco a deschis un magazin tip outlet pentru produse desigilate (p)

3 May 2018  ·

TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii

Și nu doar desigilate, ci și produse în lichidare de stoc și produse cu imperfecțiuni minore, poate ușor zgâriate sau expuse o vreme în alte magazine. Outletul Flanco se află în București pe strada Răcari nr. 5, lângă Kaufland Mihai Bravu (zona Dristor).

Este o idee foarte bună și, sincer să fiu, mă așteptam să o văd la un moment dat pusă în practică pentru că știam statisticile din domeniu. Pur și simplu pare un pas evolutiv normal într-o piață în care, din ce știu eu, marii vânzători de electro-IT au retururi de aproximativ 2-5% din vânzări. Pentru volume mari de vânzări (Flanco are 122 de magazine în țară), se adună o cantitate mare de desigilate ce trebuie cumva vândute, chiar dacă la preț redus.

Bănuiesc că știți ce sunt desigilatele: majoritatea sunt produse cumpărate de altcineva și returnate în termenul legal de 14 zile, probabil pentru că nu era ce-și dorea clientul sau s-a răzgândit (sau “l-a răzgândit” nevasta) sau nu era compatibil cu ce avea deja pe acasă. Nu contează, important este că e verificat, reambalat și vândut mai ieftin, inclusiv cu garanție.

Unele desigilate nu au fost niciodată utilizate, neavând zgârieturi sau alte imperfecțiuni, ci doar ambalajul lor a fost deschis din diverse motive.

Alte produse au fost expuse prin rețeaua de magazine Flanco, așa că poate au diverse imperfecțiuni sau zgârieturi (măcar sunt unicat, nu?). Nu m-ar deranja deloc să dau mai puțini bani pe un frigider care n-a fost băgat în priză, ci doar s-au uitat oamenii în el în magazin. Sunt o mulțime de categorii de produse unde nu mi-ar păsa dacă cineva le-a desigilat înainte (și câteva unde mi-ar păsa, dar fiecare cumpără ce vrea).

În fotografiile de mai jos puteți vedea cum arată magazinul și diverse semne pe deasupra: “produse nefolosite, dar fără ambalaj”, “produse în lichidare de stoc” șamd.

Acesta este de fapt principalul avantaj al magazinului: produsele pot fi văzute și analizate. Știți cum arată ofertele de desigilate pe Internet, ți se spune că produsul are mici imperfecțiuni sau zgârieturi, dar nu poți vedea câte și unde sunt plasate, dacă sunt pe față sau pe spate, cât de lungi, dacă a jucat cineva X și 0 sau nu. În noul magazin vezi exact despre ce-i vorba și cumperi dacă vrei.

Au fost și oferte la deschidere, dar au trecut câteva zile de atunci și nu știu dacă mai găsiți ceva din cele de mai jos:

  • Smart TV Ultra HD 4K Samsung de 60 de inchi, model UE60JU6000 – 2.599 lei
  • Televizor curbat Ultra HD 4K Samsung de 49 inchi, model UE49KS7502 – 2.399 lei
  • Multifuncțional inkjet Canon Pixma MG2550S  A4 – 109.99 lei
  • Monitor LED 24″ Asus VS247HR – 399 lei
  • Mașină de spălat rufe Indesit IWSC51051 – 499 lei
  • Frigider Indesit TIAA12 – 599,99 lei

Voi intra și eu cu prima ocazie când ajung pe acolo, trec destul de des prin zonă (pentru KFC :). Magazinul oferă și transport gratuit și finanțare în 15 rate fără dobândă, cu aprobare rapidă, dacă este nevoie de așa ceva.

Flanco Outlet se găsește pe str Răcari 5, zona Dristor, lângă Kaufland Mihai Bravu. Orarul este L–S 9–21, D 10–20.

    11 comentarii

  1. Sper ca nu au ca si Emag diferenta de pret de 2-5% intre cele resigilate si cele noi. E bun si 5% mai ieftin, dar parca nu are rost sa te complici…

      (Citează)

    • Nu știu. Ofertele de la lansare au fost foarte bune, dar poate erau speciale.

      Acum, însă, dacă tu ai avea un produs cu ambalajul deschis, dar altfel nefolosit sau doar folosit 3 ore, cu cât l-ai vinde? La jumătate din preț?

        (Citează)

  2. N-am stiut pentru ca nu au gasit de cuviinta sa anunte pe undeva vizibil ca si-au deschis outlet.

    Merita o vizita din cand in cand, mai ales dupa ce se termina campionatul mondial de fotbal. Destui isi vor cumpara TV 4K imens ca sa vada meciurile si dupa ce se termina le vor returna in cele 30 de zile pentru motive imaginare.

      (Citează)

  3. Cristian Tudorache

    03/05/2018 la 9:24 AM

    Care e politica de retur?având în vedere că nu ești acoperit de cele 14 zile din online

      (Citează)

    • Bănuiesc că aceeași ca la orice alt magazin fizic offline, conform legii, adică 1 zi.

      Flanco are o promoție cu retur în 31 de zile, dar nu mi-e clar dacă se aplică și cumpărăturilor din magazinele brick and mortar sau doar online și nici dacă se aplică și acestui outlet.

        (Citează)

    • Radu, nu exista 1 zi. Nu exista nici macar 5 minute. Ai plecat cu el de la un magazin fizic, comform legii nu il poti returna.

        (Citează)

  4. Pentru unele produse are sens. Pentru altele, de ex. TV-uri, daca ajungi cu el in service dupa o luna de la achizite si TV-ul ala are 12000 de ore de functionare, s-ar putea sa dea cu virgula.

      (Citează)

    • Nici eu n-aș lua un televizor expus în magazin, că a funcționat non-stop la luminozitate maximă. Unul desigilat de altcineva și returnat pentru că nu i-a încăput pescarul chinez deasupra lui, însă, aș lua.

        (Citează)

  5. colectionarul

    03/05/2018 la 6:32 PM

    Cel mai tare magazin de resigilate e Media Galaxy Orhideea, mai tot timpul au cate o campanie de genul “Vindem tot” sau “Marea debarasare”

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus