un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ceva misterios se întâmplă în Palatul Victoria

17 Jan 2018  ·

GÂNDURI  ·

23 comentarii

Cred că este ceva ce ne scapă în scandalurile legate de Tudose și Grindeanu înaintea sa.

Sunt foarte rare în lume ocaziile când un prim ministru este dat afară din funcție de către propriul său partid, mai ales când acel partid are majoritatea absolută și în Parlament. România a mai avut perioade când a schimbat des premierii, dar asta se întâmpla pe fondul unor proteste masive sau a unor moțiuni de cenzură.

Acum, însă, ce se întâmplă? Grindeanu și Tudose erau oameni cu influență în partid, nu niște neica-nimeni puși în fruntea Guvernului. Cum ajungi din om de bază al partidului, cu vechime și experiență în toate manevrele sale politice, să fii dat afară din funcție de către același partid la doar câteva luni după ce te-a pus acolo?

Ce se întâmplă la Palatul Victoria? Ce i-a transformat pe acești doi oameni în dușmani ai partidului? Nu e ca și cum nu erau de acord cu politica PSD; ei o stabileau și înainte.

Li se cer lucruri imposibile? Văd situația adevărată a țării, se sperie și nu mai duc ordinele la îndeplinire? Mi se pare greu de crezut această variantă. Situația o știe și partidul, că doar e la putere de atâta vreme, iar ordinele se duc la îndeplinire, dovadă modificarea legilor justiției din timpul ambelor mandate.

Care-i explicația, atunci? Vrea Dragnea pe cineva care să-i urmeze la virgulă comenzile, fără nici o urmă de independență? Sau cei puși premieri se satură în timp după ce devin simbolul unui partid considerat de hoți?

Dacă Iohannis ar avea curaj, ar declanșa alegeri anticipate. De ce se teme, de o posibilă suspendare?

    23 comentarii

  1. Oamenii stau in perioada de proba de 6 luni, iar în timpul acesta fac rost de o alta oferta mai buna și pleacă apoi fără preaviz. :)

      (Citează)

  2. Tu crezi ca in cazul alegerilor anticipate majoritatea nu o sa fie detinuta tot de psd, alde, udmr ?

      (Citează)

  3. Alegerile anticipate sunt un mit, cu actuala constituție nu se poate ajunge practic la alegeri anticipate.
    Constituția spune ca parlamentul trebuie sa respingă 2 propuneri ale președintelui ca sa se ajunga la alegeri anticipate. Sa zicem ca președintele nominalizează un premier care nu e de la PSD si e respins, dupa care face o noua nominalizare. Acum pune-te in locul parlamentarilor, crezi ca e vreunul nebun sa renunte la pensiile speciale si banii investiți în campanie? Împreună cu incertitudinea daca vor mai ocupa un loc eligibil la noile alegeri vor vota masiv a doua propunere.
    Bineînțeles asta nu îi oprește ca la câteva zile după învestitură sa depună o o moțiune de cenzura și să dea jos noul guvern.
    Nu știu care e soluția de a scapa de acest cancer PSD, dl Iohannis ar trebui sa forțeze mai mult si sa găsească o soluție.

      (Citează)

  4. Eu cred ca ii schimba asa ca sa ocupe agenda zilnica a televiziunilor cu aceste subiecte. Sa distraga atentia de la probleme.

      (Citează)

  5. Grindeanu și Tudose nu erau oameni grei ai partidului. Sunt sinecuriști de gradul doi, poate chiar trei. Daca erau grei mai auzea lumea ceva de ei înainte.
    Panarama propusă că și pm e din același luat.
    Oamenii s-au speriat după ce au fost puși în temă de SRI, au lăsat-o mai moale cu legile justiției. Lucru și normal dar total împotriva lui Livache.
    Trist e faptul că o sa o ducem cu haosul ăsta inca 2 ani. Ani ratați.
    Daca era Iliescu in locul lui Klaus cred că ieșea mai mult scandal, al nostru Neamț e cam dezumflat, din păcate.
    Ar fi o lovitura sa propună pe altcineva pm, dar nu avem noi așa lideri.

      (Citează)

  6. Daca pune un non-psd-ist ca pm și intră psd-ul în opoziție cred că e mai grav, o sa-i distrugă antena 3 cu declarațiile, așa cum a făcut cu ciolos și o să câștige cel mai sigur Dragnea președenția peste 2 ani.Fix cum s-au întâmplat acum cu parlamentarele, de au câștigat pe linie.

      (Citează)

    • Pai din pacate asta o sa se intample oricum… ori anticipate si PSD castiga iar, ori PSD in opozitie, si castiga peste 2 ani, ca opozitia trebuie sa repare kkturile lor si evident ca trebuie sa stranga cureaua sa taie sa spanzure… deci va doresc calatorie placuta spre taramuri cu un viitor mai optimist.

        (Citează)

  7. Ciocanis doar ce a fost trezit din concediul său de 5 ani. Păcat!

    Eu cred că, atât Grindeanu cât și Tudose au ajuns într-un punct unde au spus nu la o anumită schimbare, iar de aici au fost dați afară. După cum spunea Mulguța, Tudose nu a vrut să își pună semnătura pe legile justiției, de aici și nervii lui Dragnea.

      (Citează)

  8. Ma asteptam ca subiectul tau sa fie fierbinte..dar e placut sa vezi cum publicul tau , Radu, nu este naiv sa piarda prea multa energie cu politica idioata din Romania sau eventual si din exterior. Ai sa observi ca este o preocupare sa nu stai liniștit, daca esti ancorat in informatiile media. Aproape ca e ca in Matrix dilema..nu trebuie sa fii fericit ca nu mai esti o buna baterie …

      (Citează)

  9. Grindeanu si Tudose grei ai partidului? Probabil stiau de ei doar cei din Timis / Braila, sau nici macar. Dragnea asta a sperat, ca daca pune un nimeni o sa il asculte cu sfintenie si nu o sa ii vrea locul. Defapt nu e asa, cei care se vad deodata pe un scaun prea mare pentru ei vor si mai mult.

    Desi daca la Grindeanu parea ca e pe bune neintelegerea cu partidul si Dragnea la relatia cu Tudose ceva e dubios. Si-a dat demisia foarte rapid, se pare ca o sustine pe Dancila… poate asteapta sa piarda guvernarea. Cel mai usor se castiga alegeri din opozitie…si in 2019 sunt alegeri prezidentiale.

      (Citează)

  10. Alegerile anticipate ar trebui considerată ca o soluție de ordin extraordinar.

    Deși Iohannis este alesul poporului și parlamentul este ales tot de popor. Dacă faci 2 pași în spate și te uiți obiectiv la toată situația observi că nu e tocmai o soluție corectă.

    Cel mai bun mod în care Iohannis ar putea să-i dea șah, poate chiar mat, lui Dragnea și celor ce tot ce vor e mazilirea legilor justiției, ar fi nominalizarea unui europarlamentar PSD cu valențe proEU și deloc fan al mazilirii legilor justitiției. Sunt vreo 2-3 pe acolo.. în nici un caz Viorica Dăncilă, însă Victor Negrescu, Sorin Moisă, Cătălin Ivan sunt opțiuni valide.

    Nu i-ar conveni lui liderus maximus Dragnea, însă ar ști că ar lansa un scandal mare dacă ar dori să nu îi valideze în Parlament.
    Orice rezultat ar avea votul în Parlamentul Iohannis și poporul român ar ieși în avantaj.

      (Citează)

    • Posibil să mă înșel cu Victor Negrescu. Deși pare un tânăr profesionist, cu potențial, conform CV-ului, văd că susține propunerea Vioricăi Dăncilă. Oh well…

      Greu băi să mai găsești un om cu capul pe umeri în partidul ăla.

        (Citează)

  11. mie nu mi se pare nimic misterios in ce se intampla.

    PSD-ul este o organizatie infractionala de tip mafiot, dar cu mai putina loialitate decat exista intr-o organizatie mafiota pentru ca nu se pot omori intre ei (inca).

    asa ca ce vedem este doar rezultatul luptelor pentru putere continue intre diferite grupulete, lupte care sunt caracteristice unei astfel de organizatii.

    grindeanu si tudose doar au intrezarit sansa de a ajunge ei sa fie jupani in locul lui dragnea asa ca au incercat – dar pentru ca au ratat, au fost scosi pe tusa.

    nimic misterios, dupa cum ziceam.

    misterios ar fi fost daca PSD-ul ar fi un partid in care oamenii se aduna in primul rand pe baza de valori comune si scopuri legale comune, or oamenii se aduna la PSD ca sa poata fura bani publici fara sa faca puscarie.

      (Citează)

  12. vorbiti ca si cum Iohanis are un buton cu “anticipate”. nu e usor, ca cel putin adoua oara pot vota astia si un guvern condus de o maimuta, legile tot ei le dau. sa vezi atunci cum pun in aplicare tot programul de guvernare, dau cu 4 maini.

      (Citează)

  13. Poate fi o capcană întinsă de Dragnea, cu un președinte din partea PSD chiar că nu se mai poate face ceva in legătură cu legile justiției. Olguța chiar se lăuda la TV că Iohannis poate fi demis daca refuza propunerea de prim ministru, cică au consultat avocați, deci PSD este pregătit de anticipate.
    Va ajunge Dragnea un fel de Putin al României, care a schimbat constituția pentru a fi din nou președinte.

      (Citează)

  14. Eu sunt convins ca si Grindeanu si Tudose au fost ganditi de la inceput ca tapi ispasitori, dar cu voia lor. In felul asta PSDul isi improspateaza imaginea, iar prostimea zice “uite ma, ce firma serioasa e PSD-ul – daca cineva nu isi face treaba e demis, chiar daca e din partid”.

    Ca argument aici ar fi numirea lui Grindeanu la ANCOM – o miscare ciudata in legatura cu unul care ar fi fost mazilit din Parlament si din PSD. Probabil si Tudose o sa primeasca in viitorul apropiat un premiu de consolare.

    Cu eventual bonus ca si “tefelistii” sunt temperati nitel de speranta unei crize politice – desi aici nu stiu cat e premeditare si cat coincidenta fericita.

      (Citează)

  15. Senzatia mea ca s-a intamplat un fel de “betia puterii” in cazul celor doi.
    Au inceput sa creada ca sunt de neinlocuit, ca pot rasturna ordinea in PSD si sa se cocoate ei sus in locul lui Dragnea.
    Dar s-a dovedit ca nu-i asa, ba mai mult s-au remarcat ca niste jeguri umane intorcandu-se impotriva celui care i-a propulsat.

      (Citează)

  16. Nah. PSDul trebuie sa conduca in continuare tara, pana ajung in momentul in care trebuie sa taie iar cu 25% salariile si pensiile. Abia dupa aceea vom avea o sansa la alegeri in care nu mai au majoritatea.

      (Citează)

  17. Alegerile anticipate sunt fara rost daca nu se aplica intai o reforma care sa permita in mod real mai multor cetateni sa voteze la parlamentare. Multi nu locuiesc in orasele in care au resedinta din acte si, mai mult de atat, sunt probabil cei mai destupati. Astia nu pot vota decat pentru presedinte.

      (Citează)

  18. Multi care nici nu pot scrie numele corect al presedintelui Iohannis vad ca vor un presendinte mascarici care sa face glume proaste de autobaza. Omul isi face treaba pentru ce a fost ales, nu se baga in mocirla aiurea. Dar se pare ca publicul vrea scandal.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus