un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum a fost la Bucharest Food Festival Gourmet Edition și la Zaiafest 2017

3 Jul 2017  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

15 comentarii

Am fost în weekend la două festivaluri culinare. Iată cum arătau și ce-a fost pe acolo, că poate vă vine și vouă pofta de mers la așa ceva.

Bucharest Food Festival – Gourmet Edition

A avut loc în Herăstrău, într-o poiană, accesul era gratuit și se putea plăti direct cu cash și chiar și direct cu cardul, ceea ce mi-a plăcut pentru că simplifică foarte mult totul. Au fost multe corturi sau mașini ce pregăteau mâncare diversă, deși numele Gourmet este un pic exagerat, n-am văzut ce l-ar recomanda.

Este tot street-food, oricât ar vrea organizatorii să-i spună altfel, chiar și cu prezența unora precum Red Angus pe acolo. Am văzut noua rulotă de la Simbio, vânzând hot-dogs, am reținut restaurantul Tuk-Tuk tailandez, unde trebuie să merg pentru că în secret sunt mare fan curry-uri și supe asiatice, iar ei poate au din astea acolo.

Am mâncat și eu în sfârșit ceva de la Adi Hădean, care era prezent acolo cu MEATic, restaurantul său din Oradea. La festival vindea sandvișuri cu carne de porc, una preparată lent timp de 10 ore, cu un sos gustos și o chiflă plăcută, plus o bucată de porumb copt pe grătar. A fost interesantă combinația, chiar dacă porția destul de mică.

Foarte bun a fost și ce și-a luat Matilda, o porție de mâncare tip hawaiiană de la unii numiți Kane. Conținea o carne de vită foarte moale și gustoasă, de-mi doresc și eu să știu cum să o frăgezesc așa, plus diverse ingrediente precum mango ușor murat (nici n-am știut ce este, am aflat întrebându-i ulterior), ceapă, orez, ardei ușor copt șamd. Aproape că m-au convins să merg cândva la restaurantul cu același nume, undeva pe Ștefan cel Mare.

Am mâncat și un cannolo de la Zobuian (cannoli este pluraul), un desert specific Italiei. Ca și cu altă ocazie când am mai mâncat, mi s-a părut că aluatul este prea mult copt, dar nu atât de mult încât să nu fie bun. Am încheiat mâncând o înghețată de la Zexe Braserie (de colivă, foarte bună) și am plecat, că era prea cald. Probabil că pe seară urma să fie mai plăcut, dar noi am fost la ora 16, când abia puteai sta la soare.

Zaiafest

Acesta a fost un festival de vin, mai degrabă, cu ceva streetfood. S-a desfășurat la Verde Stop, pe Barbu Văcărescu, iar organizatorii au fost mai bine pregătiți decât cei de la BFF-ul de mai sus, având pe acolo ventilatoare cu vapori de apă, aspersoare și alte sisteme ce mai răcoreau atmosfera.

Am băut destul de mult vin, precum Liliac Young & Fresh, cel din Fetească Regală fiind foarte bun, dar cel mai mult mi-a plăcut cel de la Dagon Clan, o cramă foarte mică din zona Dealu Mare, de unde am băut patru pahare. Albul sec a fost foarte bun, la fel și vinul roșu. Când le-am cumpărat mi-au zis ce cupaje sunt, dar am uitat în secunda doi. Cred că roșul este un cupaj de Fetească Neagră cu 40% Pinot Noir, dar poate doar îmi imaginez eu.

Am mâncat un burger de la Smokin’ Pig; bun, dar chifteaua a fost prea subțire, ceea ce nu-i permite să fie suculentă. Încercați mai bine pulled pork de la ei și apoi restul meniului. Am mâncat apoi un sandviș cu jambon de la Bistro de l’Arte care a fost foarte bun; jambonul e o operă de artă, mai că-mi vine să umblu și eu prin tot felul de măcelării ca să găsesc unul făcut artizanal, plus că venea în baghetă alături de o dulceață de ceapă foarte bună și un sos asemănător cu o zacuscă.


Păcat că-s tocmai în Brașov, aș mânca mai des de la ei. Am mâncat când am fost pe acolo, mi-a plăcut burgerul.

    15 comentarii

  1. Eu inteleg ca street food e ultimul racnet in materie de haleala damboviteana, dar eu totusi prefer sa mananc la masa, asezat pe scaun, eventual cu furculita, cutit, farfurie de ciub si fata de masa.

      (Citează)

    • Asa o fi sefu, da ajungi des sa mananci si pe fuga prin oras. Si in loc de mc, covrigi, merdenele, sau tot felul de alte kkt-uri, nu preferi ceva facut proaspat din ingrediente de calitate?

      eu zic sarumana oricarui “trend” care imi face viata mai buna, acum astept sa intre si la barbati moda cu UGGS :(

        (Citează)

    • La masă am mâncat.

        (Citează)

  2. Ce sos contine burgerul din poza 4? Foarte frumos coridorul acoperit cu umbrele!

      (Citează)

    • E cel de la MEATic. Se pare că totul era făcut după cum urmează.

      Porumbul era făcut pe grătar, apoi ținut în unt cu usturoi și cimbru.
      Chifla cu maia de la Pain Plaisir, porc gătit și afumat lent, iar sosul este din varză și morcov cu ceva mirodenii.

        (Citează)

  3. Am incercat si eu inghetata de coliva de la Zexe, tot in weekend, tot la festival. Mi-o placut. Dar aia de bere e nasoala, sau ma rog, nu-mi place mie.

      (Citează)

  4. Din pacate la Zaia mult prea putina lume. Macar am prins pentru prima data locuri pe perne pe jos langa un ventilator cu vapori de apa. Pana la 11 seara nu m-am mai miscat de acolo:D

      (Citează)

  5. Inghetata aia de la Zexe Braserie e nebunie curata.

      (Citează)

  6. nwradu:
    E cel de la MEATic. Se pare că totul era făcut după cum urmează.

    Porumbul era făcut pe grătar, apoi ținut în unt cu usturoi și cimbru.
    Chifla cu maia de la Pain Plaisir, porc gătit și afumat lent, iar sosul este din varză și morcov cu ceva mirodenii.

    saptamana trecuta am facut porc gatit lent (crock pot), sos de varza si morcov (coleslaw) si porumb copt pe gratar. Daca faceam o poza la farfurie, si puneam pe instagram, acum puteam sa ii cer lui Hadean drepturi de autor :(

      (Citează)

  7. nwradu:
    Și 25 de lei pe porție :P

    meh, aprecizez munca omului, si nu am constitutia sa stau 10 -12 ore in picioare.

    Ca ma joc eu prin bucatarie un weekend e una, sa faci asta zi de zi la aceeasi calitate nu e jucarie, de asta inteleg de multe ori pretul… desi la 25 de lei mergea un cucuruz intreg.

      (Citează)

    • Dacă te uiți la niște clipuri de pe profilul lui Hădean, o să vezi ce cuptoare mari a folosit pentru porc și ce alte utilaje a dus acolo.

      Sincer să fiu, n-aș fi putut mânca un întreg porumb după ce a fost băgat și prin acel unt, că părea cam gras.

        (Citează)

  8. Nu stiu daca sunt eu ciudat, insa mi s-ar fi parut normal sa vad si ingredientele folosite. Si la Carrefour in zona cu mancare (intinde tava), vezi mancarea dar ingredientele le afli abia dupa ce cumperi, pe eticheta.

    Offtopic: tot mai multe review-uri fake pe emag https://www.emag.ro/product-feedback/vladulescu-maria/07f9665ff341c974b8df6a4a5488861f4633580032

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus