un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Lordul Buckethead nu a câștigat un mandat, dar nota 10 pentru încercare

9 Jun 2017  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

Marea Britanie chiar este țara tuturor posibilităților. În zona Maidenhead, unde a candidat chiar premierul Theresa May, a candidat și Lord Buckethead, un personaj amuzant care se prezintă drept “Intergalactic space lord, running to be an independent Member of Parliament for Maidenhead” pe Twitter.

Ca personaj, apare precum mai jos, îmbrăcat ca un Vader cu o găleată de calitate în cap.

Ca rezultate, a luat 249 de voturi, cel mai bun rezultat al său de până acum (nu-i prima oară când candidează pentru un loc de independent în Parlament). Faptul că 249 de persoane au votat pentru Lordul Buckethead arată și dezamăgirea englezilor pentru sistemul lor politic, dar rezultatul l-a adus pe scenă alături de Theresa May.

Democrația în funcțiune!

În ce privește alegerile în sine, britanicii par foarte confuzi în ultima vreme. Întâi David Cameron face acel referendum pentru Brexit și, spre surprinderea tuturor, cetățenii spun Leave. Demisionează, Theresa May îi ia locul și la scurt timp anunță, spre surprinderea tuturor, alegeri anticipate, poate cu gândul că va primi de fapt un vot de încredere în privința măsurilor luate pentru ieșirea din UE. În schimb, pierde majoritatea în Parlament și trebuie să facă alianță cu un partid minoritar.

Practic, și-au tras-o singuri. De două ori. Nici PSD-ul când a crescut mandatul de președinte la 5 ani și apoi a ieșit Băsescu n-a luat așa țeapă.

    9 comentarii

  1. Amuzant cum toți zic că vor Brexit dar nu se înghesuie nici unul să declanșeze procedura. Probabil știu că e sinucidere când peste câțiva ani o să se trezească cetățenii că sunt în fara UE și că nu au rezolvat nimic. Petrolul din Marea Nordului e în continuare epuizat, City o să fie castrat și astfel lira își pierde valoarea, nu produc practic nimic pentru export și bruneții musulmani o să le facă în continuare probleme pentru că de fapt sunt ăia aduși din coloniile imperiului și nu refugiații de pe continent. Plus că odată ce nu mai sunt în UE francezii o să le cam trimită la pachet toți refugiații pe care până acum îi țineau în frâu.

    Oricum cocalarii ăia n-au fost niciodată 100% în EU așa că multă baftă. https://en.wikipedia.org/wiki/Opt-outs_in_the_European_Union

      (Citează)

    • nea_caisă:
      Amuzant cum toți zic că vor Brexit dar nu se înghesuie nici unul să declanșeze procedura.

      Bună dimineața, soare! Procedura a fost declanșată de mult.

        (Citează)

    • Mă refer la procedura internă în care chiar negociază și ies, nu bucată aia de hârtie trimisă la EU.

        (Citează)

    • Bucata aia de hârtie are ca efect faptul că după 2 ani UK nu mai e membră a UE. Indiferent de negociere sau ne-negociere.

        (Citează)

    • nea_caisă:
      Mă refer la procedura internă în care chiar negociază și ies, nu bucată aia de hârtie trimisă la EU.

      Da, sa faca si ei niste comisii speciale, ceva. Ce naiba, tot noi trebuie sa ii invatam? :)

        (Citează)

  2. Din păcate, tot ce vor să negocieze este cum să plătească mai puțini bani către UE, iar UE va face concesii la acest capitol pentru că au interesele lor în Marea Britanie.

      (Citează)

  3. Englejii sunt sub noi la capitolul democratie…la noi a fost ales in Parlament lordul Dickhead Stefanescu.

      (Citează)

  4. “lord vader”???
    aide bre

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus