un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum a fost la #INGlovesIT

7 Apr 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

Spune-ți părerea

Am trecut astăzi pe la #INGlovesIT, să văd cum se desfășoară lucrurile. Am ajuns pe la ora 15, când lucrurile erau deja în floare. Două săli cu toate locurile ocupate, cafea, cidru, sandvișuri, salate, cei de la Burger Van parcați în față, niște scaune foarte ciudate și probabil incomode, ecrane mari de pe care erau afișate prezentările.

Într-o zonă se juca lumea cu realitatea virtuală prin HTC Vive pe niște jocuri mult mai arătoase decât cele încercate de mine de-a lungul timpului. Grafică mai bună, interacțiune mai mare – erau două femei acolo de rupeau sala în două trăgând cu arcul sau hăcuind cu sabia baloane.

Am stat câteva minute la o prezentare despre Apache Mesos și DC/OS, un nou sistem de distribuire a resurselor serverelor pentru a utiliza eficient toate mașinile disponibile. De exemplu, dacă ai cinci clienți, fiecare cu serverul său, ai cinci mașini ce nu rulează la capacitate întreagă. Mesos regândește sistemul și alocă dinamic și foarte elastic resursele, astfel încât pentru cinci clienți s-ar putea să fie nevoie de doar două servere.

O prezentare mai interesantă, mi-a zis un participant, a fost ulterior despre cum condițiile meteo pot fi integrate în analiza big data și predicția vânzărilor. De exemplu, dacă ai 500 de supermarketuri în întreaga țară, poate ai vrea ca un sistem automat să-ți spună că în județele X și Y va ploua de va rupe în următoarele zile, astfel încât un alt sistem automat să comande mai puține produse perisabile pentru acele magazine, ca să nu-ți expire marfa la raft pentru că n-a avut cine să o cumpere. Poate că nu degeaba IBM a cumpărat Weather Channel și rețeaua lor de senzori.

Am înțeleg că cererea a fost foarte mare și locurile disponibile s-au epuizat în câteva zile. Poate o următoare ediție va fi mai mare.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus