un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Trusted Contacts este noua aplicație Google ce arată familiei unde ești

7 Dec 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

33 comentarii

Google a lansat o aplicație foarte utilă, Trusted Contacts, prin care acele contacte pe care le selectezi tu pot vedea automat unde ești.

Chiar căutam așa ceva. Ni se întâmplă des situații de genul “în seara asta ies cu colegii” și apoi nu mai auzim unul de altul 6 ore, ulterior având loc următorul dialog:

– N-ai dat nici un semn, nu știam unde ești, dacă ești bine!
– Știi cum e, n-am stat cu telefonul în mână, a zburat timpul…
– Da, dar am fost îngrijorat(ă)!

Sau la fel prin străinătate, unde în viteza lucrurilor uiți să mai dai un semn spre casă că ai găsit bagajele, ai prins trenul și ai ajuns și la hotel fără să te mănânce lupii.

Aplicația este deosebit de utilă și pentru a monitoriza poziția copiilor, mai ales că toți au telefon acum, și a bătrânilor, dacă e cazul. Utilitatea ei principală asta este, în interiorul familiei: poți vedea unde este celălalt, unde a ajuns trenul, unde a ajuns taxiul, în ce local este, că a ajuns cu bine acasă, că e blocat în trafic și de asta întârzie, că a aterizat cu bine etc, totul fără să trebuiască să fie  atent la telefon atunci când întrebi.

Aplicația se numește Trusted Contacts și folosește sistemul de localizare Google prezent în telefon. Sistemul e simplu, tu alegi contactele ce-ți pot vedea poziția, ele acceptă acest lucru, apoi pot afla unde ești. Telefonul tău te anunță când un contact vrea să-ți știe poziția și poți accepta sau nu. Dacă nu răspunzi în 5 minute la notificare, le arată oricum poziția ta.

Trusted Contacts are și alte aplicații, zic eu. Altcineva poate vedea unde ți-e telefonul, dacă-l pierzi; e un find my phone făcut chiar de Google. Apoi, să zicem că pleci într-un grup undeva într-o excursie sau vreți să vă coordonați prin oraș pentru cine știe ce muncă de echipă și devine foarte simplu de văzut pe unde-i fiecare dacă vă băgați temporar ca trusted contacts. Să mai zic și ce utilă va fi dacă ne lovește vreun mare cutremur și telefonia cade, dar măcar aplicația îți arată unde era contactul ultima oară (funcționează și cu telefonul închis, zic ei, că reține ultima poziție)?

Noi ne-am instalat-o. Aplicația explică bine ce face și ce nu face, cine poate vedea poziția ta și cum. Trimite confirmări pe email pentru fiecare contact adăugat în listă, poți și dezactiva update-urile pentru anumite contacte. Poți să trimiți și tu un “share location” ca-n WhatsApp sau FB Messenger, poți trimite chiar și o alertă atunci când ești în pericol.

De exemplu, acum mă uit pe hartă și văd că Matilda e la ea la muncă, după cum pretinde și în vorbe.

Se lucrează și la o versiune pentru iOS.

sursa: Lifehacker (ăla bun, nu cel rusesc). Alte informații pe site-ul oficial.

    33 comentarii

  1. Sunt curios daca e mai buna ca Cerberus. Testam…

      (Citează)

    • Aia anti-furt? Probabil că Cerberus e mai bună, că e gândită strict pentru furt. Faptul că în TC îți poți localiza telefonul e o consecință a sistemului.

        (Citează)

  2. Gelosule!

      (Citează)

  3. Find my phone era deja pentru Android..

      (Citează)

  4. Inca un crap de la google, Family locator e de ani de zile, dar probabil google vrea baza lui de date proprie, sa stie pe unde se plimba fraierii

      (Citează)

  5. Și omoară bateria?

      (Citează)

    • Habar n-am, l-am instalat de o zi. N-ar trebui să o omoare. Location History oricum era activat, aplicația doar le arată și celor numiți de tine unde ești.

        (Citează)

  6. Dacă nu mă înșel eu, se putea face același lucru și din Google Maps/Google +.

      (Citează)

  7. Si zii asa……vai draga ce m-am ingrijorat ca nu stiam unde esti ( a se citi cu cine umbli).Fratilor asta e sfarsitul sexului extra( ce vreti voi).Generatiile viitoare de masculi se vor retrage in munti,prapastii si ravene.O sa fie greu dar vom continua lupta.Numai un EMP zdravan ne mai poate salva.Rugati-va !

      (Citează)

    • Răspunsul este în numele aplicației: “Trusted” Contacts. Dacă te îngrijorează pe unde și cu cine umblă celălalt din alte motive decât cele numite de mine, ai alte probleme.

        (Citează)

    • Asta imi place la tine….recunosti o gluma imediat.Adica nu chiar imediat dar stii cum se spune: asta avem, cu asta defilam.Vad ca ai si veleitati freudieno-ingineresti si dai si diagnostice absolut gratis si mai ales nesolicitate.

        (Citează)

    • M-ai pierdut la “zii”. Dacă faci o glumă subtilă, trebuie să o scrii bine, că altfel oamenii vor bănui că vorbești aiurea.

        (Citează)

    • E adevarat, am pus un i in plus si nu o sa dau vina pe viteza…..in rest bati campii( cu doi de i) sau cu gratie, la alegere.Diacriticile le adaugi tu, daca vad ca esti asa pasionat. :)
      Nota bene: nu eu am inceput cu “vezi ca ai alte probleme” sau ” vorbesti aiurea” zeflemitor mic si nebunatic ce esti.Dar nu am vrut sa-ti raman dator.

        (Citează)

  8. mie mi se pare o idee buna, o sa o incerc, sper sa fie mai usor de folosit decat Android Phone Manager sau Cerberus.
    ar fi grozav sa aiba si posibilitatea sa activezi location de pe celalalt telefon sau sa stie locatia aproximativa si fara GPS.

    chestia e ca acum cativa ani google maps iti stia locatia aproximativa si fara GPS, pe baza celulei GSM. Intre timp a disparut optiunea asta.

    desigur, si eu si nevasta avem Cerberus pe telefon, dar e mai greu de facut tracking cu cerberus de pe alt telefon, cel mai bine merge de pe desktop, deci ceva integrat cu Google Maps ar fi de folos mai ales pentru nevasta, ca ea nu prea tine minte structura de comenzi pentru Cerberus.

    oricum problema mea e ca daca location e inchis, atunci Cerberus nu poate localiza. Inteleg ca daca modezi telefonul se pot da drepturi pentru Cerberus sa activeze location, dar nu m-am bagat la asta.

      (Citează)

    • Robo: chestia e ca acum cativa ani google maps iti stia locatia aproximativa si fara GPS, pe baza celulei GSM. Intre timp a disparut optiunea asta.

      N-a dispărut, ți-o știe în continuare. Dezactivează GPS-ul și vei vedea că te pune pe Maps cu aproximație bazat pe celulă, iar dacă detectează și vreo rețea wifi o folosește și pe aceea ca să te pună pe hartă mai bine.

        (Citează)

    • Da, cred ca nu m-am exprimat bine. Am vrut sa zic ca stia unde este fara sa ai Location activat, nu fara GPS.
      Intr-adevar, la metoda de localizare poti alege doar gsm+wifi, dar problema mea e ca trebuie sa ai location activat.

      eu tin location dezactivat in general din 2 motive:
      1. am ramas de acum cativa ani cu ideea ca imi consuma baterie, nu stiu daca mai este valabil si la versiunile noi de android

      are cineva idee daca mai e de actualitate chestia asta?

      2. parca nu vreau sa stie Google absolut totul despre mine.

        (Citează)

    • Robo: eu tin location dezactivat in general din 2 motive:
      1. am ramas de acum cativa ani cu ideea ca imi consuma baterie, nu stiu daca mai este valabil si la versiunile noi de android
      are cineva idee daca mai e de actualitate chestia asta?
      2. parca nu vreau sa stie Google absolut totul despre mine.

      Nu mi se pare un impact la baterie, GPS-ul fiind pasiv până la urmă, cât despre ce știe Google, cui îi pasă? Crezi că-i vreun angajat Google care, din miliardele de oameni cu Android, se uită pe unde mergi tu? Pentru că altfel datele sunt folosite în folosul tău, arătându-ți date utile din jur în Google Now și alte programe.

        (Citează)

  9. Am mai tăiat niște comentarii paranoice.

      (Citează)

  10. Foarte tare https://www.google.com/maps/timeline, imi arata hotelul unde am fost cazat acum 3 ani in Sibiu.
    Pentru a-ti localiza telefonul, a-l face sa sune in caz ca l-ai pierdut poți folosi:
    https://www.google.com/android/devicemanager

      (Citează)

    • Am un coleg care, atunci când a primit o amendă prin poștă, a folosit Location History ca să vadă unde era el în acea zi, și apoi văzând asta și-a amintit că împrumutase mașina altui coleg, așa că i-a predat amenda.

        (Citează)

  11. Lucrează la McDonald’s? :o

      (Citează)

  12. Aham, m-am liniștit :D

      (Citează)

  13. Am dotat kinderul cu una bucată ceas GPS cu SIM and it’s all I need. Nevasta e libera sa umble pe unde vrea.

      (Citează)

  14. Wonlex GW300

      (Citează)

  15. Radu, poti sa faci un articol despre ce exista pe piata pentru spionat copiii? :)

      (Citează)

  16. ios are nativ o functie de genul asta numita “find my”. E si singurul motiv pt care am trecut toata familia pe iphone. E super sa vezi pe unde iti este familia la orice ora din zi si din noapte.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus