un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum să faci 4,3 milioane de euro într-o zi și alte întâmplări din politica noastră

3 Nov 2016  ·

GÂNDURI  ·

34 comentarii

Cei de la EurActiv au făcut o listă cu candidații cu probleme penale de pe lista fiecărui partid. O găsiți aici, nu-i votați dacă îi vedeți pe buletinul de vot! Țara nu se va îmbunătăți niciodată cu hoți dovediți la putere.

Dacă faceți o numărătoare, veți observa că partidul cu cei mai mulți urmăriți penal pe liste este… ALDE. Vă așteptați la PSD? Nu, este ALDE. Nu degeaba i se spune Partidul Penalilor și nu degeaba Tăriceanu urlă mai tare decât alții împotriva justiției; are nu o muscă pe căciulă, ci cel mai mare bondar pe care l-ați văzut vreodată.


Alina Gorghiu despre măririle de salarii promise de PSD: “Maririle de salarii promovate de PSD in Parlament sunt un “exercitiu de prost gust” si “un act de iresponsabilitate politica”, a declarat marti presedintele PNL, Alina Gorghiu.” (Hotnews)

Asta în timp ce PNL a votat pensiile speciale pentru parlamentari, precum și pensiile speciale pentru primari. Demagogie maximă.


USR, partidul lui Nicușor Dan, a fost lovit cu 50 de contestații privind participarea lor la alegeri. Majoritatea, spune Nicușor Dan, sunt depuse de apropiați sau marionete ale PSD-ului.

Cu doar o zi înainte, Nicușor Dan spunea de 24 de contestații în 19 județe diferite, așa că lucrurile se mișcă repede, este un atac bine orchestrat, cum s-ar zice, o strategie făcută din timp. Cam așa vede PSD-ul democrația: un cerc restrâns în care nu-i vor și pe alții.

Contestațiile discutate până acum de justiție au fost respinse, dar este posibil ca la alegeri USR să nu poată apărea pe buletinul de vot cu sigla lor tradițională, deoarece întâi a aparținut USB-ului și cedarea ei trebuie clarificată, chit că-i același partid.


Un deputat cunoscut pentru idei tâmpite (Eugen Nicolicea, PSD) propune încă una: crearea unei structuri militare aflată direct în subordinea Parlamentului, cu șeful ei numit de șeful Senatului. Și nu vorbim de trei paznici cu un pistol la brâu, ci de o structură ce-ar urma să conțină 8 brigăzi de infanterie terestră sau mecanizate, o brigadă de geniu și una de artilerie terestră, plus forțe aeriene compuse din elicoptere de luptă și avioane de transport și de vânătoare.

Ați citit bine! Toate acestea ar urma să fie sub conducerea Parlamentului. Bănuiesc că-i bine să ai o armată alături de tine atunci când vine DNA-ul să te salte. Sau sanatoriul. (Profit)


Sunt uimit de teama pe care o are PSD de Dacian Cioloș. Pur și simplu tremură de frică, nu alta, altfel nu se explică atacurile zilnice ale lui Dragnea și Ponta, atacuri din alea ordinare, de mârlani.

Să fim înțeleși, în politică este mult mai bine să spui “iată cum pot face lucrurile mai bune decât ceilalți” în loc de “ceilalți sunt niște idioți”. Cu toate acestea, declarațiile publice ale celor din PSD plus marioneta lor Tăriceanu se concentrează în jurul unor termeni precum “premier mincinos” sau “dacă maică-sa ar fi citit Frații Jderi, cum l-ar fi numit azi pe Cioloș?” sau “unde sunt banii?”, termen ce sună mai bine din gura unor racheți, nu a unor politicieni, asta dacă n-ar fi toată confuzia între PIB și bugetul statului.

E ca și cum orice urmă de decență ar fi murit în rândurile acestor oameni, coborându-se într-o mocirlă din care doar aruncă ce invective le trec pe moment prin minte. Parcă ar fi concurs de înjurături, varianta ușor mascată pentru a nu putea fi dați în judecată, dar este echivalentul din politică al “înjuri ca un birjar”.


Un articol de pe blogul Sociollogica face un calcul matematic privind majoritatea PSD+ALDE în Parlament după alegeri, iar concluzia este următoarea: cu cât prezența la urne este mai mare, cu atât scorul PSD+ALDE va fi mai mic, ceea ce într-un fel de intuiam cu toții, dar aici o avem demonstrată matematic, ca la carte.

Din păcate, calculul pornește de la o premiză greșită pentru că nu ia în calcul și UDMR. PSD+ALDE+UDMR va avea mai mult ca sigur majoritatea parlamentară. Adăugați 5% în valorile din acel tabel și veți vedea cum variază totul, iar UDMR are o istorie lungă de a se alia cu cine adună cele mai multe voturi, nu cu cei mulți și mici. Ei și PSD sunt prieteni vechi.


Relu Fenechiu este acuzat că ar fi primit șpagă 4,3 milioane de euro. Nu în întreaga sa carieră de șpăgar, nu într-un an, ci pentru atribuirea unui singur contract. (Hotnews)

V-am spus, milionul de euro a devenit la noi o șpagă minoră, din moment ce poți lua 4,3 milioane dintr-un foc. La un salariu de o mie de euro pe lună, ai nevoie de 83 de ani de muncă pentru a încasa un milion de euro. Pentru 4,3 milioane se fac 356 de ani de muncă, timp în care ar trebui să pui deoparte întreg salariul pentru a strânge acea sumă. Câștigi 1.350 de lei pe lună, adică salariul minim din România? Muncești un mileniu, realmente o mie de ani, pentru a strânge acea sumă în euro. Relu Fenechiu i-a luat pentru un singur contract.

Și oamenii tot nu înțeleg că viața le este distrusă de corupție. Doar pentru că nu le dă în cap nu înseamnă că nu le strică viața. Iar când aud pe cineva zicând “lasă, măcar au și făcut ceva” pentru a scuza hoții (de exemplu primarii), îmi vine să mă împușc direct.

    34 comentarii

  1. Stai ca imediat or sa apara postaci rosii gen Greuceanu si ai lui care or sa zica cum blogul asta face iar prooaganda pedelista. :))))

    P.S. Nu ii mai suport fata lui Tariceanu, imi vine greata numai cand il vad

      (Citează)

    • alioja.ro mai e al tau?

        (Citează)

    • @deplictis>> nu

        (Citează)

    • Hop ca am aparut. E nevoie ca prea se sfideaza logica elementara. In primul rand justitia nu e infaptuita de procurori ci de judecatori in orice stat democratic. Se pare ca la noi nu e cazul. Iohannis care sustine aceeasi lozinca a fost urmarit penal pe vreamea cand era primar. Ulterior a fost scos de sub urmarire penala, insa conform propagandei el tot un penal este. Chiar nu inteleg ce cauta Olguta Vasilescu pe lista, judecatorii au spus ca fapta nu exista, adica procurorii au invent fapta (la voi probabil judecatorul e pe plan secund si procurorul pe primul loc).

        (Citează)

    • Alioja ti-am dat raspins pe masura, sa vedem daca Radu are curaj sa-l aprobe. Nu te dovedisem postac convins la articolul cu plagiatul lui Kovesi?

        (Citează)

    • Greuceanu>> clar. Ne-ai dovedit pe toti, esti un adevarat pericol!!!
      :))))
      P.S.Vezi ca ti-au ramas niste spume sub botic, ai grija ca te impiedica la mancat cacat.
      ;)

        (Citează)

    • Daca era un comentariu ca al tau cu jugniri si lipsa de argumente era aprobat deja ca paream penibil. Apropo, de cand te-am facut postac ti-am spus clar si de ce (pana de argumente, doar injurii la adresa celor cu argumente), nu ai de gand sa incerci o schimbare, esti prea evident?

        (Citează)

    • Aaaaaaaaaw, te-ai suparat? Hai nu te supara, daca acum esti suparat in decembrie cand nu o sa mai ai job ce o sa faci?

      In asteptarea putinului timp ramas pana la statutul de somer iti urez un traditional “Ponta la bulau!”

      Te pup.

        (Citează)

    • Care PDL și ce legătura are Lia Olguța Vasilescu aici?

        (Citează)

  2. Foarte bun calculul de la final. Strangem bani si cumparam o reclama mare sa o punem undeva? “Radu Fenechiu a facut 4,3 milioane dintr-un foc. Câștigi 1.350 de lei pe lună? Tu muncești un mileniu.”

      (Citează)

    • Michael Westen

      03/11/2016 la 5:13 PM

      In loc de un mileniu scriem 1000 de ani, ca s-ar putea ca unii sa nu stie cat este un mileniu.

        (Citează)

  3. 1350 lei salariu minim? Mama ia 900 lei, tata la fel. Eu ca inginer dupa un numar de ani iau 1800 lei. Chiria, intretinerea, ratele daca le pun, raman cu vreo 400 lei restul lunii.

      (Citează)

  4. Nu e o problema daca nu lasa USR-ul cu sigla X sau Y. Votantii lor stiu sa citeasca.

      (Citează)

  5. Hai mah lasă-i, măcar au și făcut ceva…

      (Citează)

  6. a avea dosar penal nu e acelasi lucru cu hot dovedit.
    nu zic.. in politica de azi.. multi sunt hoti, indiferent daca au dosar sau nu.
    dar asa.. pentru o referinta corecta: nevinovat panala proba contrara.. inca se aplica, nu?

      (Citează)

    • Daca nu te-ai prins deja, asta e blog securist, vor ca actul de judecata sa fie infaptuit de procuror, nu de judecator.

        (Citează)

    • Greuceanu:
      Daca nu te-ai prins deja, asta e blog securist, vor ca actul de judecata sa fie infaptuit de procuror, nu de judecator.

      Blog securist cu note fine de postaci…

        (Citează)

    • Blog securist cu note fine de comunism.

      P.S. Iohannis de ce nu e pe lista de de penali, ca si el a fost urmarit pe vremea cand era primar? Dubla masura?

      Ciprian: Blog securist cu note fine de postaci…

        (Citează)

    • Marius M: P.S. Iohannis de ce nu e pe lista de de penali, ca si el a fost urmarit pe vremea cand era primar? Dubla masura?

      Pentru că nu candidează la Parlamentare?

        (Citează)

  7. Oricum sunt toti la fel indiferent ca au dosar penal sau nu,nu se schimba nimic in tara.

      (Citează)

  8. Radu prea multa propaganda. Prea multe comentarii impartite in elite votanti de dreapta mandri de viziunea lor politica in detrimentul “idiotilor” de stanga. Prea multa acceptiune din partea lor a celor de dreapta pentru toate mizeriile favoritilor doar sa nu PSD.

    Toti sint o apa si un pamant. Nu exista sansa pana cand nu vom muri toti si generatia lui fi.miu de 8 ani poate poate sa faca ceva.

    Restul e propaganda care din pacate nu face decat sa scarbeasca.

      (Citează)

    • Tocmai datorita acestei atitudini absolut cretine de “Miorite” am ajuns unde suntem astazi … si atitudinea asta ma scarbeste si mai mult.

      Deja am depasit celebrul dicton crestin cu intoarce si celalat obraz… suntem exact ca in experimentul cu broasca care sta in apa care treptat ajunge la fierbere.

      Si eu am doi copii , si cand o sa creasca si or sa ma intrebe de ce suntem in stadiul in care suntem comparativ cu altii ce-o sa le zic? Pai tata..am asteptat sa va faceti voi mari , sa faceti ceva ca eu si generatia mea am fost ca si cei de dinainte , niste impotenti.

      Schimbarea nu s-a facut niciodata la presiunea majoritatii direct, a fost o minoritate iar prin efect de domino s-a ajuns undeva.

      Din pacate foarte multi gandesc ca tine , de ce sa facem ceva , ca nu se schimba nimic , a furat dar a si facut , pe cine sa votezi , ca toti sunt niste hoti , insa ma bucur ca mai exista si “nebuni” care nu vor sa culce capul si incearca ceva…

      Toti vrem ca ceva sa se schimbe peste noapte ,ar fi fost bine, dar in primul rand schimbarea incepe cu noi … ideea e ca se poate :)

        (Citează)

    • Total de acord cu tine.
      Doar ca aici nu exista oameni de dreapta si oameni de stanga. Exista doar postaci mizerabili vopsiti in rosu de teapa lui Greuceanu si noi astialalti care ne amuzam pe prostia lui cu popcorn in fata.

        (Citează)

    • Alioja era asa greu sa-ti dai seama ca e vorba de tine & co? Sau asta e inca o tehnica de manipulare, incerci sa para ca ar fi in sustinerea prostiilor debitate de tine?? Mai devreme vad ca ai inceput sa-mi plangi de mila ca m-as fi suparat. Cum ai ajuns la concluzia asta numai tu stii. Daca erai mai inteligent iti dadeai seama ca te-am facut penibil.

        (Citează)

    • De tine era vorba. Ai noroc ca imi intra mesajele la moderare si nu am norocul tau ca sa fie aprobate.

      Alioja:
      Exista doar postaci mizerabili vopsiti in rosu de teapa lui Greuceanu

        (Citează)

    • Si te rog sa nu mai mai faci psd-ist ca nu vrea sa fac reclama psd-ului (doamne fereste). La cat de penibil esti (imi permit sa-ti spun direct, tu ma faci in toate felurile, si mai devreme se pare ca nu te-ai prins si ai inceput sa-mi plangi de mila) mi-e ca vei creste in sondaje psd-ul. Ce-i drept mi-e foarte frica si de partidele securiste laudate aici.

      Alioja:
      Exista doar postaci mizerabili vopsiti in rosu de teapa lui Greuceanu

        (Citează)

    • radu e sorosist, nu stiai? :)))

        (Citează)

    • CB: Toti sint o apa si un pamant. Nu exista sansa pana cand nu vom muri toti si generatia lui fi.miu de 8 ani poate poate sa faca ceva.

      Nu cred asta. Există întotdeauna rău mai mare și rău mai mic. Să nu mergi la vot pentru că ai impresia că toți sunt răi cu siguranță nu va schimba nimic.

        (Citează)

    • mormaila:
      radu e sorosist, nu stiai? :)))

      Cândva va trebui să caut și eu cine-i Soros asta și ce vrea de la România. Că am auzit de el doar din glume, dar nu știu mai mult.

      Pe mine mă plătesc direct iluminații.

        (Citează)

    • Iti sugerezi sa-i intrebi pe cei care ii sustii de unde sunt finantati. Clotilde Armand a spus cu gura ei ca o fundatie a lui soros i-a oferit sotului acesteia o bursa de studii in SUA, cei drept spune ca acesta a fost doar o fapta de bine.

      nwradu: Cândva va trebui să caut și eu cine-i Soros asta și ce vrea de la România.

        (Citează)

  9. cred ca ar trebui sa iti iei alt plug-in pentru comentarii sau sa se le acorzi mai multa importanta , nu e prima data cand comentariul sta in moderare , tu postezi alte articole , comentarii si nu se intampla nimic.

    Daca e comunitate cu circuit inchis , zi asa , sa citesc si sa trec mai departe fara sa comentez

    Multam

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus