un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cozile de la Permise au dispărut după o lună de reportaje despre situația de acolo

28 Nov 2016  ·

GÂNDURI  ·

33 comentarii

Un reportaj Digi24 de astăzi spune că la Direcția de Permise din București nu mai sunt cozile kilometrice de săptămânile trecute, cu oameni ce soseau încă de la 2 noaptea și stăteau la cozi de mii de persoane ce se întindeau până în curtea instituției, lucrurile fiind aproape complet rezolvate după următoarele măsuri:

  • programul a fost extins de la 7 la 21.
  • au fost detașați acolo 60 de angajați MAI pentru a suplimenta personalul.
  • s-a introdus în acest weekend posibilitatea de a face programări online.

Adică se poate! Orice problemă se poate rezolva, câtă vreme există bunăvoință la nivelul unui om cu putere de decizie, și nu trebuie să stăm în mizeria pe care mulți o vor numi “tipic românească”. Lucrurile ar putea merge mai bine pe multe planuri, trebuie doar ca oamenii să ceară acele drepturi în loc să tacă și să sufere și trebuie ca cei cu putere de decizie să-și facă meseria pentru care sunt plătiți.

Știți ce reiese foarte bine din întreaga poveste? Mârlănia lui Tăriceanu.

Omul acela s-a dus acolo acum mai bine de o lună, a văzut o coadă imensă și s-a băgat în față, pe ușa din spate, folosindu-se de funcția pe care o are. Și-a ridicat permisul și a plecat, nepăsător, iar dacă nu-l filmau alții nici n-am fi aflat de întreaga poveste.

În loc să fie nesimțit, ar fi putut de atunci să dea telefoane, să ceară schimbări, să cheme el televiziunile pentru a arăta ce-i acolo. În cele din urmă așa a avut loc schimbarea, mârlănia lui a atras atenția la o problemă la Direcția Permise, dar a fost nevoie de mai mult de o lună de reportaje ale televiziunilor pe această temă pentru ca alte autorități să ia măsuri. Tăriceanu ar fi putut cere el acele măsuri, dar s-a mulțumit să fure la coadă și să nu-i pese de alții, ca majoritatea politicienilor; în schimb, e primul care urlă în declarații de câte ori îl caută DNA-ul prin buzunare.

Știți cu ce sloganuri se promovează ALDE prin oraș? “Redăm România românilor”, “Îndrăznește mai mult” și “ALDE îți redă încrederea” și mai e unul cu speranța. Omul care s-a uitat la o coadă de mii de persoane și practic le-a spus “dați-vă la o parte, puleților, că am treabă la ghișeu” vrea să redea românilor România. Partea nasoală este că pe 11 decembrie o mulțime îl vor vota și apoi se vor duce să stea la alte astfel de cozi, resemnați cu gândul că așa trebuie să le fie viața, că acela este locul lor, în frig.

    33 comentarii

  1. Cum? Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu este un mârlan? Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu este un nesimțit? Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu este un bădăran? Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu este un mitocan? Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu este un mojic? Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu este un țopârlan? Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu este un jeg ordinar? Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu este un grosolan? Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu este un om prost crescut?

      (Citează)

  2. nimic nu bate dezvaluirea lui Tolontan de azi, cu managerul de la spitalul Malaxa, Florin Secureanu, care pleaca acasa cu 2-3000 (doua-trei mii) de lei zilnic de ani de zile!!!! din banii spitalului, tinand contabilitate dubla.

      (Citează)

  3. ALDE au si un mesaj cu pensia, nu il retin.

      (Citează)

  4. Nu comentez ce se scrie in presa in legatura cu acest subiect.
    Am fost joi, 10 noiembrie sa-mi preschimb permisul.
    Am fost la coada la 8.30 si la 11.00 am depus actele.
    Mi s-a spus ca pot veni dupa ora 12.00.
    La 12.30 am revenit si am ridicat permisul fara asteptare.
    Am avut oare sansa?

      (Citează)

  5. Ok, Tariceanu e un jegos infect, dar in cazul asta nu vad ce putea sa faca, altceva decat niste trafic de influenta, ca doar n-are atributii in guvern. Insa cat de penibil e ministrul ala care a vazut de o luna ca e coada la permise si n-a facut nimic, gandindu-se ca poate presa se va opri din scris despre asta si nu va trebui sa se deranjeze. Dupa o luna in care cateva mii de oameni (care ii platesc lui salariul, printre altele) au stat zile intregi la coada, s-a gandit ca ar putea totusi sa faca ceva si a modificat programul.

    In concluzie, lucrurile se intampla doar daca presa scrie saptamani la rand despre un subiect?

      (Citează)

    • In fapt, adminul are dreptate.
      De vina sunt urmatorii:Tariceanu, Ponta, Sova, Oprea, Nastase, Rovana, Vacaroiu, am uitat pe cineva?Ah, da, Iliescu, normal, adica..hello!
      Io propun sa mearga toti, dar chiar toti, la puscarie!

        (Citează)

    • De vina e Guvernul ca nu s-a ocupat inca de la preluarea mandatului de schimbarea Prefectului Capitalei sub administrarea caruia este DRCPIV.

      Rusine pentru lipsa de epurare politica! Asa ceva nu se mai poate!!!

        (Citează)

    • A astepta ca poate ii expira si lui Ciolos ceva si avea o noua coada unde sa stea si sa se faca PR.

        (Citează)

    • paul: Ok, Tariceanu e un jegos infect, dar in cazul asta nu vad ce putea sa faca, altceva decat niste trafic de influenta, ca doar n-are atributii in guvern.

      Am scris în articol ce-ar fi putut să facă.

        (Citează)

  6. Nicu:
    Nu comentez ce se scrie in presa in legatura cu acest subiect.
    Am fost joi, 10 noiembrie sa-mi preschimb permisul.
    Am fost la coada la 8.30 si la 11.00 am depus actele.
    Mi s-a spus ca pot veni dupa ora 12.00.
    La 12.30 am revenit si am ridicat permisul fara asteptare.
    Am avut oare sansa?

    Nici eu nu stiu ce-i cu acele cozi kilometrice. Mi-am refacut permisul la sfarsitul lui septembrie si cand am ajuns acolo erau 4-5 persoane la fiecare ghiseu de permise – rezonabil. Cand m-am dus sa-l ridic la depunere acte erau cate 2-3 persoane. Era coada la ridicari in schimb, si se facea cu un sistem aiurea.

      (Citează)

  7. Intrebare buna de pus la acei sefi: de ce a durat atat sa se implementeze un sistem de programari avand in vedere ca la pasapoarte (aceeasi cladire, alt ghiseu) functioneaza de vreun an.

      (Citează)

    • Cineva trebuie să-l ceară, altcineva să-l execute, licitații publice, testare… Nu pare ceva ce poate fi făcut de pe o zi pe alta.

        (Citează)

  8. Asta-i fix ca aia cu cainii vagabonzi. Nu se putea rezolva, pana cand n-a murit un copil, apoi s-a facut rascoala, apoi intr-un an s-a rezolvat.

      (Citează)

  9. Mai raman de clarificat niste lucruri pe acolo:
    * cine a fost tras la raspundere?
    * cum se poate ca doar bucurestenii sa poata obtine numere provizorii doar 30 zile si restul tarii 90 zile? (un ordin intern al prefecturei bucuresti)
    * comportamentul si limbajul folosit de “smecherii” angajati acolo.

      (Citează)

  10. Astia de la permise au dat vina pe inmatriculari. Ei bine, acum vreo 2-3 ani cand am fost acolo erau fix aceeasi oameni si in fata si in spate. Dar aceeasi. Nu vad unde dracu s-au pensionat unii. Si tot haos era si atunci. Doar ca reuseau sa se miste cumva.

      (Citează)

  11. Fără să vreau să iau apărarea guvernului, eu acum circa doi ani sau așa ceva, am fost să-mi schimb permisul, și a fost OK (foarte mică coadă la depus acte, mi s-a zis să revin la ora X, am revenit și era gata). Treaba era f. bine organizată în acel sediu nou din zona pipera. Habar n-am ce s-a întîmplat între timp, dacă au ajuns să se facă cozile de care vorbiți, dar probabil că cei care au organizat toată treaba, din cauza inerției, s-au “prins” mai greu că organizarea inițială nu mai merge și tb. schimbat ceva.

      (Citează)

  12. paul: programul a fost extins de la 7 la 21.
    au fost detașați acolo 60 de angajați MAI pentru a suplimenta personalul.
    s-a introdus în acest weekend posibilitatea de a face programări online.

    Radu a spus ca au fost luate următoarele măsuri:
    – programul a fost extins de la 7 la 21
    – au fost detașați acolo 60 de angajați MAI pentru a suplimenta personalul
    – s-a introdus în acest weekend posibilitatea de a face programări online.

    Tu crezi ca toate astea se fac de pe o zi pe alta, mai ales cu birocratia din Romania? :))

      (Citează)

  13. paul:

    Ok, Tariceanu e un jegos infect, dar in cazul asta nu vad ce putea sa faca, altceva decat niste trafic de influenta, ca doar n-are atributii in guvern. Insa cat de penibil e ministrul ala care a vazut de o luna ca e coada la permise si n-a facut nimic, gandindu-se ca poate presa se va opri din scris despre asta si nu va trebui sa se deranjeze. Dupa o luna in care cateva mii de oameni (care ii platesc lui salariul, printre altele) au stat zile intregi la coada, s-a gandit ca ar putea totusi sa faca ceva si a modificat programul.

    In concluzie, lucrurile se intampla doar daca presa scrie saptamani la rand despre un subiect?

    Radu a spus ca au fost luate următoarele măsuri:
    – programul a fost extins de la 7 la 21
    – au fost detașați acolo 60 de angajați MAI pentru a suplimenta personalul
    – s-a introdus în acest weekend posibilitatea de a face programări online.

    Tu crezi ca toate astea se fac de pe o zi pe alta, mai ales cu birocratia din Romania? :))

      (Citează)

  14. Boss vezi ca Vali te critica pe blogul lui :) .E vorba de The Therme.

      (Citează)

    • Probabail ca a semnat un NDA prin care sa angajeaza sa nu atace brandul. din cauza asta banii primiti erodeaza credibilitatea blogerilor.

        (Citează)

    • N-am semnat nici un NDA, dar ce-aș putea spune dincolo de ce-a fost la știri (pe care nu le-am citit dincolo de titlu, că nu mi-a păsat prea tare, dar înțeleg că s-a accidentat unul rău)?

      E un parc acvatic, pe tobogane astfel de pățanii sunt inevitabile. Și în multe alte zone de distracție, de altfel.

      Cât despre extindere, am fost să o văd, probabil mâine articolul. Având în vedere că invitația a venit de vreo săptămână, nu cred că au planificat-o special ca să ducă vorba la alții.

      Valentin G:
      Probabail ca a semnat un NDA prin care sa angajeaza sa nu atace brandul. din cauza asta banii primiti erodeaza credibilitatea blogerilor.

      Nu păreai așa paranoic altădată.

      Banii primiți? Erodează credibilitatea? Din ce înțeleg, e o știre care a circulat peste tot, ce mai e de adăugat la ea? Au fost în ANPC și ISCIR în inspecție, au făcut anchetă, au trecut mai departe.

        (Citează)

  15. Ai observat că trotuarul se termină fix în gardul DRPCIV ? Ca să intri în instituție trebuie să mergi pe drum printre mașini. Asta spune mult despre șmecheria Direcției de regim permise.

    Probleme sunt si cu cei care dau examen pentru carnet, după ce ai luat sala ești programat la 2-3 luni timp în care îți ieși din mână, să nu mai spun că trebuie să fii la ora 8 la Parcul Carol si poți să dai examen după 6-8 ore.

      (Citează)

    • George: Ai observat că trotuarul se termină fix în gardul DRPCIV ? Ca să intri în instituție trebuie să mergi pe drum printre mașini. Asta spune mult despre șmecheria Direcției de regim permise.

      Nu m-am gândit niciodată la asta, am parcat mereu în interior :P

        (Citează)

    • Uite aici imagine de pe Google Street View: https://goo.gl/vMi80J si oameni care circula pe drum pentru ca nu exista trotuar in fata DRPCIV.

        (Citează)

  16. Nu numai cozile sunt problema, am stat o zi intreaga, (efectiv) ca sa imi inmatriculez motocicleta si asta fara sa imi schimb numarul, macar.
    E o mizerie ce se intampla acolo.

      (Citează)

  17. Astept cu nerabdare ziua in care totul se va face online, cu exceptia pozelor si a eventualelor testari.
    Apropo, cu tristete anunt ca sunt primul (si poate chiar singurul) din Ploiesti (al 3 lea oras din lume ca viteza a Internetului, dupa Singapore si Hong Kong) care si-a platit Taxa de Trezorerie, si cea catre Primarie, pentru schimbarea buletinului, prin Internet Banking. Va dati seama cam ce maimute am ca si concetateni.

      (Citează)

  18. Da, nu mai sunt cozi… prea mari. Dar procesul tot dureaza o saptamana. Daca ai noroc. O saptamana. Am fost lunea trecuta sa imi depun actele. Am avut absolut toate hartiile posibile, copiate si rascopiate. Am stat cam 3 ore la coada (numar de ordine plus depus acte). Totul OK, mi s-a zis sa vin dupa o saptamana. Ieri, dupa o saptamana ma infiintez sa iau numerele. 2 oameni in fata mea. Cand ajung mi se spune sa ma duc la ghiseul de litigii. Ajuns acolo… a, n-ati avut copie dupa buletin. Am facut ochii cat cepele. Voi vorbiti serios? Am avut copie dubla la orice, de la chitanta la toate actele posibile. Mi s-a cerut numarul de telefon cand am depus dosarul, de ce nu am fost sunat? Pai stiti, e volum mare de munca si un singur telefon. Si oricum, uitati in hartii, nu e scris nicaieri numarul. Adica pana azi nu s-a facut nimic in directia inmatricularii? Nu. Doar s-a constatat ca n-am basca.
    Cele de mai sus fiind zise, ieri mi-am luat totusi numerele. Toti oamenii cu care am interactionat de acolo au fost amabili si au incercat sa ajute, probabil si sub o presiune uriasa sa nu mai existe nemultumiti. Mi s-a facut pe loc copie la buletin si mi s-a spus ca intr-o ora jumate voi putea sa imi iau numerele daca astept. Am mai asteptat doua ore si-un pic si le-am ridicat.
    Va mai trebui acolo ceva vreme pana cand oamenii si timpul suplimentar vor regla situatia pana aproape de normal. Care inseamna sub o ora la coada si inca o ora sa ridici numerele. Deocamdata inca mai e de lucru.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus