un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Aș vrea să văd PSD-ul asumându-și că Oprescu era omul lor

26 Oct 2016  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Am ascultat-o zilele trecute pe Gabriela Firea vorbind despre RADET, ELCEN, căldură și alte probleme ale orașului. Un discurs foarte bun, rostit cursiv, cu voce sigură, în cuvinte simple și eficiente, pe un ton care te făcea să ai încredere în ceea ce spune, încredere că poate controla situația.

Ce să zic, se prezintă bine doamna primar. E “înfiptă bine”, cum se spune, și nu mă mir că s-a ridicat așa tare și în PSD. Când îl vezi pe Pandele vorbind cu voce de domnișoară înțelegi de ce a trebuit să se suie pe o catedră pentru a se face auzit și devine clar că, la ei în casă, nevasta poartă pantalonii și ia deciziile.

Din păcate, oricât de bine s-ar prezenta Gabriela Firea în fața camerelor, nu pot să uit că în fața acelorași camere îl spăla pe Ponta mințind cu nerușinare despre situația secțiilor de votare din străinătate.

Au trecut vreo 4 luni de când este primar. Am rămas cu discursuri bune. Nu mă așteptam să văd rezultate concrete ale muncii noului primar Firea, e timpul prea scurt pentru asta, dar aș fi vrut să aud deja planuri concrete și realiste pentru viitor. În afară de intenția de a cumpăra autobuze noi RATB-ului (companie aflată în pragul falimentului și a cărei problemă nu este lipsa autobuzelor, ci că nu le poate întreține pe termen lung, oricâte ar avea), n-am auzit altceva dincolo de “vom face să fie bine”.

Nici nu mă mai refer la planul fantezist de a construi hidrocentrale pe viitorul canal București-Dunăre. Aparent fiecare primar are câte o “autostradă-suspendată” la care visează, un ars poetica prin care să-și lase amprenta asupra orașului dincolo de decenii și dosare penale, dar asupra micilor lucruri nu se mai concentrează, că-i sub ei acest lucru.

Și, mai rău, ce mă deranjează până acum este că dna Firea, ca primar și președinte PSD București, nu-și asumă eșecurile lui Sorin Oprescu, omul care lua șpagă cu plasa băgată sub propria canapea. Oprescu a fost primarul lor, deși a candidat, oficial, ca independent. În acel an, PSD n-a avut un candidat propriu la Primăria Generală, anunțând că-l susține pe “independentul” Oprescu.

De exemplu, în același discurs la care mă refer Firea a spus “am fost puşi la zid, în imposibilitatea de a mai furniza agent termic către populație”. Păi cine era primar înainte și cum s-a ajuns în această situație?

Cu altă ocazie, vorbind despre întârzierile de la Arcul de Triumf, Firea a spus “Mi s-a explicat că lucrările la Arcul de Triumf nu au fost finalizate la timp pentru că era necesară testarea izolatorilor seismici montaţi pentru consolidarea structurii în caz de cutremur. Dar dacă această procedura era necesară, nu am înţeles de ce nu a fost luată în calcul de la început. Pentru mine acest lucru e inacceptabil, pentru că bucureştenii au fost amăgiţi cu anumite termene care nu s-au respectat şi nici nu aveau cum să fie respectate.”

A mai făcut și cu alte ocazii referire la situația grea moștenită de la vechea administrație, incluzând aici toate proiectele a căror finanțare europeană a fost tăiată și trebuie acum suportată din bugetul local, dar întotdeauna a neglijat să spună “Oprescu a fost de-al nostru”.

Discursul de care zic poate fi văzut aici, la minutul 20 (ora 11:21, cum ar fi).

    5 comentarii

  1. Ar trebui realizat un chart cu data promisa de Firea si data când s-a realizat, ca sa nu uite lumea.

      (Citează)

  2. Intre timp la Eroilor tot este gaura si nu circulatia este intrerupta aiurea. De un an de zile nu au fost in stare sa astupe o groapa.

      (Citează)

  3. tu vorbesti ca si cum duamna firea ar mai ramane pe la primarie si o intereseaza chestia asta. eu pot sa pun pariu pe doi hamburger si un cheesecake d-ala bun ca duamna firea e atat de buna incat va fi propusa de condamnatul dragnea pentru functia de prim ministru. atunci sa te tii nenica. pandele cred ca va trebui sa-si puna doua catedre suprapuse ca sa stea de vorba cu ea.

      (Citează)

  4. N-ai fost pe faza Radu. A spus – si nu odata, ca unele probleme au fost generate de conducerea liberala a primariei – adica aia interimara de cateva luni de dupa Oprescu.
    Nici o sansa sa- l “revendice” pe dom’ doctor.

      (Citează)

  5. Dragnea se plange ca guvernul actual nu a facut timp de 26 de ani autostrada sa traverseze romania.
    Iar dna Firea ii tine isonul declarand ca situatia de la RADET, ELCEN, demonstratii, luna de pe cer, e tot vina guvernului. Asta in conditiile in care PSD a castigat toate primariile (nu doar 3-4 ca in anii anterior).
    Hotul striga hotii!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus