un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Apple Watch 2: același lucru, aceeași autonomie de 18 ore

8 Sep 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

13 comentarii

Ca să înțelegeți cât de ciudat a evoluat pasiunea oamenilor pentru Apple Watch, este prima oară când văd huse siliconice pentru un ceas. Cele de mai jos asta sunt, ba chiar e și una metalică pe acolo (le găsiți la eMAG).

Cred că dacă Apple va produce vreodată o mașină, va fi primul automobil pentru care vor exista huse siliconice, ca să nu-l zgârii în trafic.

Mai departe către Watch series 2. Există trei generații de Apple Watch pe piață în acest moment:

  • primul Watch, pe unde o mai fi în stoc.
  • tot prima generație de Watch, dar cu un procesor mai bun. Apple îi face acest upgrade minor și-l păstrează în producție, împreună cu upgrade-ul la WatchOS 3.0.
  • Watch generația 2, series 2 cum îi zice Apple, cu câteva îmbunătățiri la bord.

Watch 2 este, în primul rând, rezistent la apă până la o adâncime de 50 de metri. Ecranul este de două ori mai luminos (chiar mai bine, de la 450 la 1000 nits), iar sticla este de fapt safir artificial, nu doar sticlă rezistentă. Include și GPS, care-i util în diverse aplicații de fitness, înot, navigație, uitat la stele șamd, incluse în noul WatchOS 3.0. Autonomia declarată este de 18 ore, ridicol de mică.

Are însă aceleași dimensiuni, felul Apple de a spune “nope, l-am făcut perfect de prima oară”.

apple-watch2-3up

Apple a eliminat varianta de aur, probabil pentru că nu se vindea bine, și a introdus în schimb o altă variantă specială: cea cu carcasa din ceramică. Prețul de listă este 1249 de dolari în SUA, deci așteptați-vă la peste 1200 de euro în România, după ce adăugăm taxe, transportul și restul adaosurilor.

Carcasa de ceramică de pe Watch Edition este foarte rezistentă la lovituri și zgârieturi, dar totuși, ceramică. La aceiași bani iei trei ceasuri Watch normale, în diverse culori sau combinații, și le mai variezi la mână, ca să nu porți unul mereu alb, că nu ești domnul doctor.

Ediția Nike+ arată interesant și atrage mai bine privirile, dar la noi câți au echipamente Nike+? Și Hermes-ul e interesant, dar costă foarte mult.

Mă așteptam la mai mult. Când Samsung vine și spune că noul lor S3 are 4 zile autonomie, mi se pare ridicol că Apple declară cu nonșalanță 18 ore de autonomie pe noul lor ceas, nici măcar o zi întreagă. Credeam că ne îndreptăm spre mai bine, nu doar spre o carcasă rezistentă la apă. Personal nu cred că Watch 2 va fi un succes pe piață, vânzările urmând să scadă.

Noile ceasuri sosesc oficial în România pe 23 septembrie.

    13 comentarii

  1. Toată lumea a spus că va fi un fail şi Apple a ajuns, în zece luni, al doilea cel mai mare producători de ceasuri din lume, depăşit doar de Rolex. Nu m-aş baza atît de tare că se va duce în cap :)

      (Citează)

    • Succesul pare si mai mare daca nu il compari cu producatorii de ceasuri ci cu producatorii de bratari cu luminite. Sunt convins ca acolo Apple e chiar pe primul loc.

        (Citează)

    • Stire de ieri:

      “Apple Watch sales declined 56.7% from the same quarter last year, according to an estimate released by IDC on Tuesday.

      According to that estimate, Apple sold 3.6 million Apple Watches in the second quarter last year. This year? A comparatively paltry 1.6 million.”

      De aici:
      https://www.yahoo.com/news/apples-watch-come-just-time-141014834.html

      Am citit undeva o comparatie buna in privinta pozitiei lui Apple in piata de ceasuri: e ca si cum McDonalds baga in toate restaurantele sushi si devine instantaneu cel mai mare vanzator de sushi din lume. Si se mandreste cu asta :)

        (Citează)

  2. Alex Mihăileanu:
    Toată lumea a spus că va fi un fail şi Apple a ajuns, în zece luni, al doilea cel mai mare producători de ceasuri din lume, depăşit doar de Rolex. Nu m-aş baza atît de tare că se va duce în cap :)

    Sursa?

      (Citează)

  3. Imi place cum imediat dupa eveniment e lumea super incantata iar a 2-a zi chiar si cei ce aveau impresia ca tehnologia tocmai a facut 2 pasi imensi nu unul iai dau seama ca e o alta palarie cu o funda.

    Dar pana la urma nu vrem noi un pic cam mult de la telefoane in materie de tehnologie? E practic un device destul de complex. Nu poate avea trhnologii noi mereu, sau imbunatatiri substantiale.

      (Citează)

    • De acord. Dar dacă nu poți aduce îmbunătățiri, nu scoți un nou produs, nu?

      Momentan Watch a adus doar o etanșare mai bună.

      Cu telefonul n-am nimic, e ok, sunt sigur că va avea vânzări în linie cu celelalte generații.

        (Citează)

  4. Adaugam adaosuri :)

      (Citează)

  5. Tine 2 zile al meu. Scos dimineata de la incarcat pana a doua zi seara. Activity-ul pornit.

    Misto rau cureaua Nike. :D

      (Citează)

  6. Teoretic da. Practic cat timp produsele lor se vor cumpara, chit ca au niste imbunatatiri minore, ei din punct de vedere al afacerii sunt datori sa incerce. Cand nu o sa mai fie cerere, poate vor renunta si sa mai scoata produse atat de asemanatoare.

    nwradu:
    De acord. Dar dacă nu poți aduce îmbunătățiri, nu scoți un nou produs, nu?

    Momentan Watch a adus doar o etanșare mai bună.

    Cu telefonul n-am nimic, e ok, sunt sigur că va avea vânzări în linie cu celelalte generații.

      (Citează)

  7. Oare de Black Friday o fi reducere la Vector Watch?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus