un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Postacii Elenei Udrea băgau în medie câte 78 de comentarii la peste 100 de articole pe zi

20 Oct 2015  ·

GÂNDURI  ·

17 comentarii

Tolontan a scris un articol mare despre postacii plătiți să-i facă imagine bună Elenei Udrea pe diverse site-uri. Citițî-l aici.

Fraza cheie este următoarea:

PASAJ DIN DOSARUL ”GALA BUTE”
Mesajul trimis de Călugăru Cristi către Udrea Elena la data de 20.07.2012 (vol. 45, f. 245):
„De la 1 mai până pe 10 iunie, au existat 3317 articole. În aceeaşi perioadă s-au plătit 12.907 euro, ceea ce înseamnă că s-au luat în calcul 258.140 de comentarii. În medie 77,8 comentarii pe fiecare articol.”

Adică în fiecare zi în jur de 100 de articole de pe Internet erau cotropite de postaci plătiți de Udrea (susține dosarul) și în medie 78 de comentarii pro-Udrea sau pro-PDL erau lăsate la fiecare articol.

Dosarul Gala Bute susține că toți acești oameni erau plătiți din fonduri scoase, până la urmă, din ministere și alte agenții de-ale statului, controlate de oamenii PDL-ului și căpușate cu diverse contracte ce se încărcau și cu astfel de sume.

Lăsând-o la o parte pe Udrea, gândiți-vă ce înseamnă peste 78 de comentarii la peste 100 de articole pe zi. Acum gândiți-vă că și alte partide fac asta, că Rusia face asta, că ziariștii plătiți cu 2 lei fac asta dacă li se mai dau 2 lei în plus pe sub mână șamd. Sper că nu vă mai mirați acum de starea Internetului românesc în general și de prostia de pe el în particular.

Devine tot mai greu să găsești oameni obiectivi pe net. Nu musai oameni cu care să fii de acord, dar măcar unii care să nu fie plătiți de alții să atace pe X sau Y.

    17 comentarii

  1. Putina pușcărie scoate cocosu din ea ! O clasa politica mizerabila la fel ca majoritatea votanților.Va scrie 5-6 cărți de mare valoare și va ieșii uscată și curata!

      (Citează)

  2. intrebarea mea este: who the fuck cares?
    daca nu poti sa distingi intre un comentariu inteligent si de bun simt si altul de postac, oricum esti prea prost, deci fericit :)

      (Citează)

    • E important, că și proștii votează. Așa că mai bine să dea cu ochii de comentarii oneste, dacă asta le influențează opinia. În marea de postaci, e tot mai greu.

      Închipuie-ți că nu știi mare lucru despre ce se întâmplă în politică. Te uiți pe articole și, de zece ori pe zi, vezi câte 20 de oameni repetând aceleași lucruri prin comentarii. Alte nume, alte texte, aceleași minciuni. Fără să te pricepi, începi să crezi că așa e situația.

      Iau unii țeapă de pe The Onion sau TNR, darămite din comentarii.

        (Citează)

    • “daca nu poti sa distingi intre un comentariu inteligent si de bun simt si altul de postac, oricum esti prea prost”

      Nu numai asta era problema. Problema era si ca la un articol cu 100 de comentarii, 90 erau “platite”

      Deja devenea o problema de rabdare in a citi un comentariu intelligent, nu de inteligenta.

      Chiar se apela la metoda “comentarii multe si lungi” pentru a impinge mereu in jos comentariile pe bune, mai ales in cazul unor probleme de tip “damage control”. Situatia era groasa, autorul facea spume si il juca in picioare pe personajul politic X prins intr-o situatie horror, dar in comentarii nu se vedea nimic, ca unii postau bazaconii la foc automat, pentru a “taia aerul”.

        (Citează)

  3. O armata intreaga…
    Or fi iesit la pensie de oboseala?

    Sa inteleg ca pe net nu va mai functiona zicala “Cand trei iti spun ca esti beat, tre’ sa pleci acasa..”?

      (Citează)

  4. sa ma plateasca cineva sa te atac pe tine :) rezolvam :P

      (Citează)

  5. Asta cu postacii e o nimica toata in comparatie cu miile alea de mailuri transmise intre staff-ul E. Udrea si trusturile de presa.

      (Citează)

  6. Radu, acum pe bune tu cum crezi ca in sondajul tau iesea de departe pe primul loc Monica Macovei cand in realitate a avut sub 5%?

      (Citează)

    • Yup, internetul + diaspora asa gandesc.

        (Citează)

    • Eu nu mă așteptam să scoată mai mult de 10% oricum, dar sondajele pe net arată cum votează oamenii de pe net.

      Dacă aș face treabă serioasă cu sondajele alea n-aș mai permite votul oricui, dar atunci erau doar un punct de începere a discuției, nu sondaj oficial de prezentat poporului.

        (Citează)

  7. inteleg ca pentru un trai decent trebuie sa pui zilnic comentarii favorabile rusiei, pdl-ului, antena3, psd-ului si BOR. relativ lejer, zic.

      (Citează)

  8. Marius M:
    Radu, acum pe bune tu cum crezi ca in sondajul tau iesea de departe pe primul loc Monica Macovei cand in realitate a avut sub 5%?

    Ciudat ar fi fost dacă Macovei ar fi ieșit prima într-un sondaj pe blogul lui arhi.

      (Citează)

  9. postacii din Moldova veneau la o agentie din Bucuresti sa isi faca training de postaci. bine, ca invatau si chestii de google, seo, adwords, chestii d-astea, dar cu acelasi scop. :)

      (Citează)

  10. Postacii lui nwradu au inceput atacurile

      (Citează)

  11. mircea (primul)

    21/10/2015 la 6:08 AM

    Pe un blog unde se strang oameni care au dat-o pe mscovei in turul 2 e criticata udrea. Sesizati ironia?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus