un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

50% reducere la peste 4000 de cărți de la 5 edituri

2 Jul 2015  ·

GÂNDURI  ·

1 comentariu

Libris are din nou o promoție foarte bună: între 50% și 86% reducere la aproape 4000 de titluri de la 5 edituri diferite, iar transportul este gratuit indiferent de valoarea comenzii.

Editurile sunt Nemira, RAO, Corint, Leda și Univers. Nici nu vă mai recomand titluri, abia ce-am făcut-o pentru Nemira și RAO la ultimele reduceri, așa că dau un copy paste de acolo:

NEMIRA

  • seria Game of Thrones a lui George Martin. Nu mai are nevoie de prezentare, nu?
  • seria Jocurile Foamei / Hunger Games a lui Suzanne Collins. Mie mi-au plăcut mult cărțile, sunt ceva mai complexe decât filmele și, dacă v-au plăcut scenele de acțiune și arenele de acolo, le veți găsi mult mai bine prezentate în cărți. În plus, presimt că ultimul film, care apare prin noiembrie, va fi mult prea scurt pentru a prezenta logica din spatele deznodământului.
  • seria de război a lui Sven Hassel
  • cărțile lui Peter F. Hamilton. Cele mai bune space-opera el le-a scris. Luați Steaua Pandorei (în mod dubios, e doar volumul 2 la vânzare, că au împărțit cartea în două volume) și continuarea Iuda Dezlănțuit, sunt excelente și veți găsi un univers viitor în care v-ar plăcea să locuiți, apoi puteți lua și seria The Void sau cea care începe cu Disfuncția Realității. Chiar acum citesc The Abyss Beyond Dreams, cu care începe o nouă trilogie în unversul Commonwealth.
  • cărțile lui Arthur C. Clarke. Un geniu al SF-ului, am citit aproape tot ce-a scris, dar vă recomand în special cele 4 cărți Odiseea Spațială și seria Rama.
  • cărțile SF ale lui Philip K. Dick
  • seria Jocul lui Ender
  • cărțile lui Ursula K. LeGuin. O scriitoare celebră de SF, am citit Mâna Stângă a Întunericului și mi-a plăcut. E o carte lejeră, într-o lume interesant gândită, fără legătură cu alte cărți.
  • seria Dune. O altă carte ce nu necesită prezentare, mă gândesc. Eu am citit-o și recitit-o cu mare plăcere, mi s-a părut extraordinară lumea imaginată de Herbert, toată psihologia din spatele fiecărui gest și fiecărei vorbe. Trebuie citite, dar cu atenție, sunt multe lecții de învățat despre ce înseamnă să fii om.
  • Ghidul Autostopistului Galactic – Douglas Adams. Pe mine nu m-a atras, dar este o carte celebră și poate o vreți la 50% reducere.
  • seria Heechee a lui Frederik Pohl. Sunt cărți SF clasice despre cum omenirea începe să exploreze galaxia utilizând artefactele rasei Heechee și reapariția acestora în scenă. Începe cu Poarta. Pe mine m-a pierdut pe la cartea 3, dar plănuiesc să reîncep.
  • seria Hyperion a lui Dan Simmons. Sunt doar două cărți și nu le-am citit, dar sunt pe lista mea. Seria Endemyion văd că nu apare aici.

Pentru toate cărțile de mai sus căutați pe Wikipedia autorii și veți găsi o listă cu titlurile din fiecare serie și o prezentare a acțiunii. Dacă ar fi să aleg ceva, dincolo de titluri precum Game of Thrones sau Dune, v-aș recomanda Steaua Pandorei (dar din nou, găsesc pe site doar volumul 2, că l-au împărțit în două) și celelalte scrise de Peter Hamilton, le-am citit cu mare plăcere și abia aștept să mai scoată alte cărți.

RAO

LEDA

    1 comentariu

  1. lol. la citit nu se ingramadeste lumea… :))))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus