un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

O mică privire asupra pieței online de flori în România

6 Feb 2015  ·

GÂNDURI  ·

14 comentarii

floria_1Cei de la Floria au mai anunțat recent niște cifre despre evoluția magazinului online în 2014. Probabil au vrut să revină un pic în atenția oamenilor, fiind aproape de Sf Valentin, având în vedere că au anunțat cam aceleași lucruri și în decembrie.

Rezultatele sunt interesante, aruncă lumină asupra pieței de flori prin curier din România, unde Floria este un jucător important, așa că le-am pus pe toate la grămadă mai jos, ca să vă faceți o idee asupra acestui domeniu.

Cifre Floria:

  • vânzări de 1 milion de euro, din care 75% online
  • 50% din comenzi sunt în București, restul în țară
  • valoarea medie a unei comenzi este de 210 lei
  • 70% dintre buchete conțin exclusiv trandafiri
  • 387.541 de diverse fire vândute
  • 19.923 comenzi livrate

Eu unul sunt impresionat, având în vedere că prețurile sunt totuși mari. Comanda medie de 210 lei nu arată că bărbații ce trimis flori prin curier sunt foarte darnici și aleg buchete extravagante, ci dacă vă uitați pe “cele mai cumpărate” veți vedea că la acești bani nu cumperi buchete regale, ci unele frumoase, dar de dimensiuni normale.

Faptul că în multe orașe livrează în 2 ore prin intermediul rețelei de parteneri este probabil motivul pentru care afacerea merge bine. Multe flori se trimit pentru că ai uitat de ziua cuiva, că dacă n-ai uita le-ai comanda chiar și cu o lună în avans și alegi ce dată și ce oră vrei tu pentru livrare. În același timp, este și motivul pentru care afacerea cu flori este foarte dificilă – după un hard disk nou poți aștepta încă o zi sau două, dar livrarea de flori este genul de serviciu de care ai nevoie urgent, de la oră la oră.

Am trimis și eu flori de vreo 3 ori prin Floria, au fost livrate în intervalul ales și buchetele s-au dovedit foarte frumoase, iar surpriza destinatarei este pe măsură. Puteți utiliza și acest link afiliat pentru a trimite flori prin ei.

    14 comentarii

  1. pe bune, pui botul la ce spun oficialii floria aka frunzetti?

      (Citează)

  2. mircea (primul)

    06/02/2015 la 2:35 PM

    Zoso, isi acas

      (Citează)

  3. Cred ca eu am comandat de cateva ori de la http://www.buchete.ro/
    Au ajuns la timp, buchete maricele, puse intr-o cutie speciala pentru transport. De efect, si-au meritat banii.

    Mai aveau si un site de expediat cosuri cadou, dar ala chiar nu reusesc sa il mai gasesc.

      (Citează)

  4. Daca n-ar fi fost asa scumpe buchetele, poate as fi trimis si eu. Cele mai ieftine sunt si cele mai rahitice. Adica… daca nu iei buchete de peste 100 lei, nu are rost. :)

      (Citează)

  5. Eu comand de obicei de la https://florariacupovesti.ro fiindca toate buchetele se livreaza in cutii speciale si prin curieri in costum. De fiecare data efectul a fost la superlativ. Iar preturile sunt mult mai rezonabile decat la floria.

      (Citează)

  6. Alexandra, te sustin. Eu am “prostul” obicei de a trimite flori. Nu pot sa spun ca aveam o florarie preferata. Pe astia de la Floraria cu Povesti i-am descoperit in septembrie si acum trimit doar cu ei. Sunt din alt film. Elegant, cutii, costum, altfel. Pana si site ul il au altfel. Sper sa nu ma dezamageasca, ca au ridicat stacheta destul de sus.

      (Citează)

  7. Mhmm, registrul comertului spune 250k eur c.a. pe 2013 cu un profit minim. Avand in vedere afilierea, cresterea si publicitatea… plauzibil ca vanzarile sa fie pe acolo. Cand ma gandesc pentru ce suma era la vanzare acum 2 ani… :)

      (Citează)

  8. Mhm… 9 votur negative? Oare cineva isi simte amenintata afacerea?

      (Citează)

  9. Las ca ti-am dat eu un pozitiv. Prețuiește-l!

      (Citează)

  10. mircea (primul):
    Zoso, isi acas

    așa vorbești și cu mama ta?

      (Citează)

  11. vali:
    pe bune, pui botul la ce spun oficialii floria aka frunzetti?

    A ieșit din firmă acum vreun an, din câte țin minte. A intrat Zurich Broker.

      (Citează)

  12. mircea (primul)

    08/02/2015 la 8:51 PM

    Nu, ca mama sta acasa. Asa ca isi acas

      (Citează)

  13. Mi-aduc aminte ca in 2004, plecat la studii in afara, cautam o florarie online care sa accepte plata cu card-ul (nu prea era vazut cu ochi buni acest lucru in Romania pe vremea aia…). Am trimis de 3-4 ori flori pe net si i-am folosit pe cei care i-am gasit atunci.. http://www.florarie.ro

      (Citează)

  14. Cu siguranta cea mai buna experienta am avut-o pe https://floria.ro/.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus