un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Dreamhack Masters la Sala Polivalentă – weekendul gamerilor

31 Oct 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

9 comentarii

Am petrecut câteva ore astăzi la Dreamhack Masters în Sala Polivalentă, unde au loc trei zile de concursuri de gaming între echipele mari din e-sports și, desigur, foarte multe ocazii de a câștiga premii pentru vizitatorii acestei etape din Dreamhack-ul internațional.

Dacă vă plac jocurile, trebuie să mergeți acolo și din fericire mai aveți două zile la dispoziție, că totul ține până duminică inclusiv. Ai de toate: ecran uriaș pe care să urmărești meciurile echipelor din concurs, în special DOTA, comentariu profesionist în engleză, multe zone de concurs pentru participanți, computere de top, hostesse marfă rău de la NESCAFE 3în1, marile magazine din IT-ul românesc, pizza, lansări de componente, cosplay, tatuaje temporare, board games și figurine și alte produse inedite.

Iată, de exemplu, computerul Strix de la Asus, o bufniță imensă în interiorul căreia sunt ascunse componente de top.

dreamhack_masters_2014_13dreamhack_masters_2014_15

Am stat în sală lângă zona celor de la Nescafe 3în1. Între atâtea magazine de IT&C și branduri tradiționale legate de gaming, cred că este de apreciat faptul că și astfel de companii au început să investească în promovarea e-sport-urilor, semn că această activitate crește frumos în România.

În primăvară i-am remarcat doar prin intermediul domnișoarelor care împărțeau pliculețe de cafea. Acum au plusat bine de tot și au la Dreamhack o zonă unde nu doar că poți să joci împotriva prietenilor tăi (sau a necunoscuților) tot felul de jocuri la alegerea ta, dar aici găsiți și echipa națională de e-sports a României (cine o fi selecționer? :P), adusă special pentru a juca împotriva oricărui doritor.

Eu mi-am încercat norocul la un Tekken împotriva campionului României la acest joc, dar am luat bătaie atât de rapid încât mi-a fost jenă să mai continui. Am vrut să-i propun lui Predator să joace doar cu o mână, dar probabil că tot m-ar fi bătut. Asta e, sunt acum la stadiul de “weekend warrior” și s-au dus vremurile când mă descurcam onorabil la FIFA, Counter-Strike și Starcraft (după cum poate unii dintre voi țin minte), așa că am mulțumit, m-am ridicat și am plecat mormăind “dacă era Mortal Kombat sigur câștigam”. Pentru voi însă, pentru cei care încă se joacă frecvent, standul Nescafe 3în1 rămâne locul unde trebuie să mergeți, că nu aveți multe ocazii de a vă întrece cu jucători profesioniști. Mai mult ca sigur veți pierde, dar e genul de înfrângere din care măcar înveți ceva.

Dincolo de asta, ai zona PC Garage, MediaDOT și eMAG, iar la Asus poți vedea o placă video cu o răcire atât de bună încât ventilatoarele pornesc doar din când în când, deși lumea o folosește la stand pentru jocuri. Bufnița Strix trebuie văzută și ea.

Ieșind din sala principală, mergeți la Logitech să vedeți noua tastatură mecanică de gaming G910 și alte periferice de gaming, treceți pe la standul Telekom, marele sponsor al evenimentului, pentru a afla de netul de 1 Gbps de la ei și oferta 4G și înscrieți-vă la diversele tombole și concursuri cu premii.

Dacă aș fi fost ceva mai tânăr, nu m-ar fi scos nimeni de acolo sâmbătă și duminică.

    9 comentarii

  1. Păcat că nu te citeam când încă jucai CS. Mi-ar fi plăcut să jucăm câteva meciuri.

      (Citează)

  2. Cine a observat ca routerul are 3 antene?

      (Citează)

  3. Poate jucăm odată atunci, că aș juca ceva cs sau starcraft :)

      (Citează)

  4. Andreas Scotch

    01/11/2014 la 3:39 AM

    Cred ca ai fost pe fuga cu Pozele,altfel zici ca e Arhi la butoane!:))

      (Citează)

  5. de unde se poate cumpara Risk Star Wars?

      (Citează)

  6. “Jocuri”.

      (Citează)

  7. nu este in stoc/

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus