un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Romtelecom și COSMOTE devin oficial Telekom Romania

14 Aug 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

20 comentarii

Din septembrie va trebui să ne obișnuim cu noile denumiri pentru Romtelecom și COSMOTE, adaptate la apartenența de Deutsche Telekom:

  • Romtelecom devine Telekom Romania Communications S.A.
  • COSMOTE devine Telekom Romania Mobile Communications S.A.

Mai mult ca sigur acestea vor fi numele firmelor sub care activează ca persoane juridice. Brandul în sine va purta un nume un pic mai scurt, Telekom Romania, nume sub care vor fi oferite atât servicii de comunicație fixă cât și mobilă.

Nu știu dacă va fi Telekom România sau Romania, fără â. Comunicatul primit era scris cu diacritice, dar cuvântul România era scris fără î din a, ca mai sus. Sper să fie cu â, că asta este denumirea oficială a țării noastre.

Logo-ul, mai mult ca sigur, va fi cel al T-Mobile.

O altă implicație destul de mare va fi la raportările financiare. Sub același brand, noul Telekom România va fi numărul 1 sau 2 în România, gândesc eu, în diverse rapoarte.
feat_telekom

    20 comentarii

  1. Ce bine o să ne fie atunci când o să ne fie bine, nu? Sper să nu se schimbe numai părul, iar năravurile să rămână aceleași…

      (Citează)

  2. Rebranding-ul va aduce cumva si ceva modificari de oferta? Imi urmeaza o prelungire de abonament si n-as vrea ca la doua zile dupa ce semnez prelungirea sa apara vreo super oferta :P

      (Citează)

  3. Wir sprechen Deutsch in diesem Herbst. Gut :)

      (Citează)

  4. Mda, cei de la Marketing chiar au imaginatie. Telecom Romania in loc de Romtelecom, SMART.

    Nu mai spun de schimbarea Cosmote in Telekom Romania Mobile Communications S.A.

    As fi preferat sa le treaca sub brandul T-Mobile nu sa incerce doborarea recordului pt cel mai lung nume de firma.

      (Citează)

    • @Mars: în practică, trec la numele Telekom ambele, că așa li se va spune. T-Mobile ar fi fost cam complicat pentru români, mai ales că nu-i doar cu mobile aici.

        (Citează)

  5. Imi si imaginez urmatorul dialog:
    -Unde esti, la Orange sau Digi?
    -Nu, la Telekom Romania Mobile Communications S.A

    Rebranding fail, sau mi se pare doar mie? :D

      (Citează)

  6. @nwradu – referitor la năravuri schimbate deja, tot ce pot să zic e … ROFL!

      (Citează)

  7. Din ce-am observat, prin restul Europei sunt branduiti ca T sau T-Home si T-Mobile.

    Pe de alta parte s-ar putea sa se redenumeasca iar in Softbank, daca incheie tranzactia cu japonezii.

      (Citează)

  8. Daca aduce eforte mai bune ca restu si va investi masiv in retea o sa ajunga rpd pe locul 1

      (Citează)

  9. Sa speram ca va fi o schimbare in bine!

      (Citează)

  10. La diferența dintre Romania și România în nume, din câte îmi amintesc de pe la ONRC, ai nevoie de o aprobare specială ca să pui numele țării în numele firmei. La nivel guvernamental, dacă nu mă înșel. dacă renunți la diacritice, nu e nicio problemă. Cred c-au mers pe varianta „quick and dirty”.

      (Citează)

  11. Sa vina, sa fie competitie, poate vom avea si noi servicii din ce in ce mai ieftine si… decente.

      (Citează)

  12. Ar fi bine daca ar aduce si modificari si la capitolul servicii oferite.

      (Citează)

  13. Numele comercial, de piata, va fi evident ceva scurt si usor de pronuntat, iar efortul marketingului companiei nu va fi asa de mare, avand in vedere ca au devenit “nemti”. Dupa cum stim cu totii, romanul e foarte sensibil in primul rand la brand-ul “nemtesc” sau “din Germania”, cumpara cu incredere, uneori chiar mai scump, si de cele mai multe ori nici nu se inseala.
    Eu sunt beneficiar de servicii si de la Digi, si de la Orange, si de la noul Telekom, asa ca pot sa va spun ca toti se mentin la un nivel foarte bun calitativ, cel putin din punctul meu de vedere.
    Schimbarea majora nu va fi la marketing, ci la achizitii de produse si externalizari de servicii: vor schimba furnizorii agreeati de greci cu cei ai nemtilor, daca procesul asta n-a inceput deja :)

      (Citează)

  14. De ce Telekom si nu Telecom ?

      (Citează)

  15. Cand apare catalogul pe septembrie?avem si noi ceva bun, pt vechii clienti…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus