un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

IKEA prezintă catalogul pentru 2015

14 Aug 2014  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

coperta_catalog_ikea_2015
Am fost la lansarea noului catalog IKEA. După o lansare ușor dubioasă, în care inclusiv am fost legați la ochi vreo 10 minute pentru a ne simți precum un mobilier în casă, cu toată lumea vorbind pe lângă tine fără a te băga în seama, a fost prezentată noua “broșură” ce va fi publicată în 217 milioane de exemplare în întreaga lume.

Noul catalog este axat pe dormitor și baie, camerele în care oamenii petrec cel mai mult timp. Se pare că de “living room” n-au auzit așa mulți… Acum, noul catalog va fi și la ușile voastre după 18 august, dacă locuiți în București, Ploiești, Pitești și împrejurimi, cu 328 de pagini de propuneri de amenajare (și uneori greșeli precum “pentru a creea o cameră nouă” – pagina 26 Soluții pentru dormitor).

Pe partea de tehnologie, catalogul are o extensie software prin aplicația IKEA, iar comunicatul primit spune astfel:

  • Peste 60 de pagini au conținut extins pentru aplicația IKEA Catalogue
  • Conținutul video joacă un rol esențial anul acesta. Au fost create 24 de clipuri care prezintă sfaturi legate de asamblarea produselor, idei de amenajări interioare, soluții și informații despre produsele și materialele folosite.
  • Prin opțiunea de Realitate Augmentată, utilizatorii pot vedea produsul dorit chiar la ei acasă. Anul acesta, opțiunea include 300 de produse.
  • Opțiunea Slideshow le permite utilizatorilor să testeze mai multe soluții pentru camerele prezentate în paginile din catalog, înlocuind produsele din pagină cu altele din aceeași categorie.

În alte știri, nu vă recomand să mergeți acum la IKEA, jumătate din magazin este încă în reamenajare pentru “noua colecție”. Au băgat wifi gratuit în întreg magazinul și acum mă gândesc că poți sta acolo toată ziua, iei loc la un birou Galant, tragi un fotoliu Markus, deschizi laptopul și lucrezi, iar din când în când cobori la un hotdog sau mergi la chifteluțe. Au și reciclat mult, am văzut jos la zona de anunțuri.

ikea_reciclareikea_wifi

    6 comentarii

  1. Bre, WiFi-ul Free e de cam juma de an :)

      (Citează)

  2. @Ionut: eu stiam ca wifi era doar in zona cu restaurantul, dar sincer sa fiu nu am verificat si inauntru, dar asa credeam

      (Citează)

  3. Eu am suficient trafic pe mobil și nu am verifica niciodată.

      (Citează)

  4. offtopic: te votai, astept premiu’ :)

      (Citează)

  5. De sistemul dubios de comandă online nu a întrebat nimeni nimic?

      (Citează)

    • @acsel: mie mi se pare ok. Este gândit pentru cei din țară, pe când pe cei din București și împrejurimi vor să-i descurajeze să comande online și în schimb să-i atragă în showroom, ca să mai cumpere și o vază (părerea mea).
      Ah, că interfața e complicată e altă treabă, dar te descurci.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus