un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Date cunoscute despre Nexus 7 generația următoare

24 Jul 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

3 comentarii

Update: s-au confirmat toate de mai jos, inclusiv 2 GB memorie RAM. Va exista și o versiune 32 GB cu LTE. Mi s-a părut interesantă fraza “1.8mm slimmer. Bezels are reduced by 2.75mm.”

Google vrea să prezinte astăzi generația a doua a popularei tablete Nexus 7, fabricată de Asus, dar după toate scăpările de pe net din ultima vreme, nu știu dacă mai au ceva nou de anunțat. Iată ce zic zvonurile.

Tableta probabil va arăta ca mai jos (via Techcrunch). Singura diferența notabilă este pe spate, care nu mai are acele mici “găurele”, ci este negru simplu și cu două difuzoare externe.
nexus7_2

Ecranul rămâne de 7 inci, dar rezoluția urcă la 1920 x 1200 pixeli (de la 1280 x 800 px). O modificare binevenită.

O altă noutate este camera de 5 megapixeli de pe spate. Primul Nexus 7 avea doar o cameră frontală, prezentă și acum la 1,2 Mpx.

Chipsetul va fi Qualcomm Snapdragon S4 Pro, renuntându-se deci la o soluție nVidia, cum avea prima generație. Snapdragon S4 Pro este un chipset performant, un quad-core cu unitate grafică bună, folosit și în telefoane precum Sony Xperia Z, LG Nexus 4, LG Optimus G și Asus Padfone 2. Rămâne de văzut la ce frecvență îl vor tacta în această tabletă, dar majoritatea implementărilor de până acum au fost la 1,5 GHz.

Se vorbește despre o baterie de 3950 mAh cu wireless charging, dar e posibil să fie chiar bateria de pe prima generație, ce avea o capacitate de 4325 mAh. Sper să nu fie adevărată ideea cu wireless charging, ar ridica inutil prețul total al tabletei.

Stocarea mă aștept să fie de minim 16 GB, iar memoria RAM să sperăm că va fi de 2 GB. Un sticker văzut pe Android Authority vorbește despre memoria RAM produsă de Hynix. Eu m-aș uita mai degrabă la codul “main_bd_2g” de la placa de bază, unde acel 2G ar putea însemna cantitatea de memorie RAM.

Ce nu știu (și nu m-a interesat așa mult, recunosc, încăt să văd dacă au descoperit alții) este dacă va fi și o versiune cu rețea mobilă și dacă, da, va avea și 4G? Snapdragon S4 Pro nu include un modem de telefonie, așa ca trebuie adăugat unul separat. Să vedem dacă va fi 4G LTE sau doar 3G.

Prețul scăpat dintr-o reclamă Best Buy pe PhoneArena.com este de 229 dolari pentru varianta cu 16 GB stocare. Asta nu înseamnă nimic pentru România, mai ales că în SUA se vând alte cantități și de multe ori cu diverse strategii de preț, cu discount-uri suportate de Google pentru a încuraja adopția Android-ului. Personal mă aștept ca aici să coste sub iPad Mini, dar având în vedere că generația veche costă în prezent aproximativ 1000 de lei și 1250 lei cu 3G, nu mă aștept ca Nexus 7-2 să fie mai ieftin, ci măcar cu 200 de lei mai scump pe fiecare variantă.

Prețul la noi va fi 1199 lei pentru varianta 16 GB și wifi, 1749 lei pentru 32 GB cu LTE, apare în septembrie.

O anunță Google azi, la vânzare spre sfârșit de iulie, în magazine la noi probabil după încă o lună.

    3 comentarii

  1. Dacă nu vine cu 2 GB RAM nu merită o diferență de preț mai mare de 200 de lei. Cui îi trebuie cameră principală la tabletă?

      (Citează)

  2. Intervin si eu cu o completare.

    Recent Google a anuntat recent ca versiunea Europeana nu va mai suporta LTE.

    http://www.gsmarena.com/european_nexus_7_no_longer_specified_to_support_lte-news-6484.php

      (Citează)

    • “Update: Google brought back the LTE specifications for Europe, with the same bands as before (note: the European bands are different from the US bands).”

      Și mi se pare că la LTE nu mai sunt diferite benzile. Adică noi vom avea 2600 și probabil ceva în 1800 MHz.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus