un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Când nu plătești taxa bisericii, te ridică poliția?

9 Oct 2012  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Un sibian a descoperit că pentru a da examen de permis auto trebuie să plătească o taxă de 5 lei către Arhiepiscopia Sibiu. Ce legătură au Biserica şi permisul auto?

După ce a făcut o plângere către DNA şi a trimis o copie a chitanţei către Hotnews, omul a fost ridicat de către poliţie cu un mandat de aducere, fără alte detalii. A fost ameninţat, înjurat, i s-a spus că i se pot pune droguri în buzunar pentru a fi acuzat de mai multe lucruri.

A povestit totul pe blogul său, iar acum a depus şi o plângere oficială. Poliţia susţine că mandatul n-are legătură cu chitanţa bisericii, dar nici n-a precizat motivul oficial. S-ar putea să fie şi alte lucruri neştiute de noi, inclusiv motive bune în spatele reţinerii, dar până atunci nu lăsaţi subiectul să scape neobservat.

Detalii pe Hotnews şi pe blogul nicolescu alexandru lucian.

    5 comentarii

  1. Ciudat blogul….nu are decat o postare inainte de eveniment. Oricum are un spirit civic foarte ascutit.

      (Citează)

  2. Cred ca e clar motivul: asocierea cu tipul condamnat in SUA pentru respectiva rapire, plus faptul ca a fost in 2007 acolo, in acelasi an cu rapirea. Probabil prin scrisoarea trimisa a devenit suspect, politistii de acolo cautand inca ceilalti 2 participanti la rapire. Faptul ca a sunat de pe numarul respectiv probabil a declansat alarma procurorilor care il cautau pentru a trimite probele biologice pentru a fi comparate cu cele care le au americanii.
    Problema care se pune e de legislatie si daca aveau procurorii romani mandat pentru a ii recolta probele.

      (Citează)

  3. Respectele mele pentru domnul Nicolescu si pentru hotnews care a mediatizat știrea.
    Oare câți dintre noi s-ar fi zbătut sa-si vada drepturile respectate ?

      (Citează)

  4. Un sumar pe zile si actiuni facut tot de , in continuarea celor intamplate anterior…

      (Citează)

    • Dupa cum s-a zis la stiri, cladirea in care Politia tinea examenul era inchiriata de la Arhiepiscopie si pentru intretinerea ei era retinuta aceasta taxa. Politia cerea 5 lei, desi Biserica vroia doar 1 leu. In fine, pare o explicatie logica si problema este doar cea a celor 30 de taxe colectate individual, in loc de una mare si tare.

      Nu s-a explicat de ce l-au ridicat pe om de acasa. Poate ca avea alte probleme cu legea?

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus