un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Două articole despre turism

24 Jan 2012  ·

GÂNDURI, TURISM  ·

3 comentarii

Pe TravelGirls.ro aflu nişte motive bune pentru a călători iarna. Puteţi intui câteva din ele, precum preţuri mai mici extra-sezon, atmosfera de Crăciun, schi sau mai puţini turişti.

Eu n-am gândit niciodată aşa. Dacă aş putea, iarna n-aş merge nicăieri (ci, probabil, aş hiberna). Mereu am spus că sezonul propice pentru vizite începe prin luna mai şi se termină în septembrie-octombrie. Între aceste luni ai ocazia să vezi frumoasele oraşe străine sau natura extraordinară la modul cel mai plăcut: curate, decorate cu flori şi cu copacii înfrunziţi. În plus, eşti îmbrăcat mai lejer şi deci întreaga călătorie este mai plăcută, te poti holba la domnișoare pe stradă și parcă în general apreciezi un loc în momentul său de maxim.

Eu cred că și în țările nordice, alea mereu acoperite de zăpadă, m-aș duce tot vara. Adică măcar să fie -3 grade, nu -25.

TripAdvisor a ales cele mai bune hoteluri şi cele mai bune destinaţii turistice bazat pe voturile utilizatorilor. În ordine, cele mai bune destinaţii sunt Cape Town, Sydney şi Machu Pichu, cele mai bune hoteluri sunt unele șmechere din Belize şi Grecia, iar cele mai bune plaje sunt în insulele Turks & Caicos, Filipine şi Aruba. Citiţi articolul pentru denumiri exacte şi pentru clasamente cu multe poziţii.

Eu doar stau şi mă întreb dacă vreodată în viaţa voi ajunge în Belize, Turks & Caicos, Aruba şi alte asemenea locuri exotice. Nu cer la acelaşi hotel de lux, dar măcar să văd cu ochii mei acele locuri.

    3 comentarii

  1. Pe mine ma enerveaza paradisurile astea tropicale, zici ca’s desprinse din rai. E prea plictisitor si sablonat asa.
    As merge ca turist in Alaska sau Islanda, rusii au natura extraordinara, pacat ca e in Siberia.
    Dupa o vreme petrecuta pe ‘afara’ parca te trage ata mai tare in Ro, avem o tara foarte frumoasa si implicit multe lucruri de vazut aici.

      (Citează)

  2. e bun şi hibernatul dar când scot nasul pe geam şi văd ce urât e oraşul în sezonul rece… parcă îmi vine să plec unde văd cu ochii. oricum, eşti scuzat, tu recuperezi la greu în sezonul cald. :D

      (Citează)

  3. Mda, iarna-i bună să stai în casă. Acum un an am fost de revelion la vecinii unguri, cu gânduri de vizitat măcar puţin, pe la colţuri. La -10 grade pe timp de zi numa’ de vizitat nu ne-a ars, dar na, nici în casă nu ne venea să stăm, deci.. Asta e, măcar am învăţat ceva din asta.

    La munte e mişto iarna, totuşi. M-aş duce oricând, chit că e geru’ satanei.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus