un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

John Higgins vs Mark Selby in finala la CM de Snooker

6 May 2007  ·

Uncategorized  ·

3 comentarii

Campionatele mondiale de snooker devin din ce în ce mai ciudate. Acum 2 ani, câştigă Shaun Murphy, venit din calificări, practic un debutant fără nici un alt turneu, cât de mic, câştigat. Primul a fost chiar campionatul mondial. Anul trecut, Graeme Dott, tot aşa, primul turneu câştigat a fost chiar cel mai important din cariera unui jucător de snooker. Nu pot să neg faptul că atât Shaun Murphy cât şi Graeme Dott sunt jucători foarte talentaţi, şi că au meritat titlul, dar l-au luat direct, fără a câştiga şi alte turnee şi ţintind mereu mai sus.

Anul acesta se poate repeta istoria. Pentru că în finală a ajuns Mark Selby (câştiguri din snooker si biliard: 237.000 lire sterline), care încă nu a împlinit 24 de ani. Nu a mai câştigat nici un turneu în cariera lui. Campionatul Mondial de Snooker, ediţia 2007, ar putea fi primul. Dar mi se pare cam mult. Dott măcar a arătat că are stofă de campion, cu doi ani înainte pierduse finală în faţa lui O’Sullivan, ajungea în mod constant în fazele superioare ale altor turnee, etc. Selby mi s-a părut mereu genul “de umplutură”, un nume pe care nu prea îl reţineam. Felicitări lui pt performanţă, dar în finala voi ţine cu Higgins.

Asta după ce anul trecut John Higgins (câştiguri din snooker: 4 milioane de lire sterline) părea principalul favorit la trofeul suprem. Câştigase multe din turneele sezonului, era în formă de vis. La campionatul mondial însă, a ieşit din prima sau a doua rundă, o surpriză mare pe vremea aceea (şi dacă nu mă înşel, Mark Selby a fost cel care l-a eliminat atunci). Higgins a mai câştigat un titlu de campion mondial acum mulţi ani, în 1998, şi iată că după 9 ani este la fel de puternic, sper să-l ia şi pe acesta. Ar arăta ca în acest sport revenirile sunt mereu posibile şi că vârsta doar te face mai bun. Oricum prin calificarea în finală şi-a asigurat deja locul 1 în clasamentul mondial al anului viitor.

Finală se desfăşoară astăzi, duminică, de la 17:45 şi de la 22:00, şi mâine, luni, de la 18:15 şi 22:00, pe Eurosport.

    3 comentarii

  1. pai tu ai vazut cele doua semifinale? Selby a meritat sa ajunga, pe cand Higgins s-a intrecut cu adversarul lui in ratari (zicea si comentatorul: “Demn de cascadorii rasului”)

      (Citează)

  2. eu, care sunt fan higgins, ţin in finala asta cu Selby, din simplul motiv ca maica-sa a plecat de langa el la 5 ani si taica-su a murit cand el avea 14 ani si s-a apucat de snooker ca sa uite de probleme. m-a impresionat.

      (Citează)

  3. Amandoi au meritat sa ajunga aici, pt ca i-au batut pe toti cei dinainte. Special la campionat se joaca atatea jocuri in fiecare runda (best of 35, cand in alte finale in timpul sezonului se joaca best of 13), pt a fi siguri ca cel care castiga a facut-o pe merit, si nu pe noroc.

    Dar as fi preferat ca in finala sa ajunga unii mult mai cunoscuti si consacrati, iar cei tineri sa o ia mai incetisor, sa castige intai alte turnee, sa ajunga mai des in fazele superioare, etc… nu direct in finala la CM.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus