un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Probleme cu microbii?

27 Nov 2006  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

In Texas, un tip cam nebun l-a injunghiat pe altul cu un cutit, pt ca victima nu se spalase pe maini dupa ce a fost la toaleta. Si igiena duce la nebunie, uneori… Nu inteleg de ce o gramada de oameni se duc la toaleta, “dau mana cu cel mai bun prieten”, eventual le mai scapa cateva picaturi pe ei, si pleaca fara sa se spele pe maini. Culmea, de obicei vad astea in restaurante si fast-food-uri, unde eu ma duc sa ma spal pe maini inainte sa mananc, iar aia pe care ii vad ca nu se spala se duc si ei si mananca. Si la scoala mai vedeam pe unii facand asta, plecand direct din toaleta… oare aia cu care dau noroc dupa un minut, stiu unde a fost mana aluia cu 60 de secunde inainte?

Unul din motivele pt care imi place sa port manusi iarna este si acesta, faptul ca nu tb sa pun direct mana pe toate metrourile, manerele, clantele si orice alta chestie prin care mai trec 30.000 de oameni zilnic. Se uita lumea cam ciudat ca port manusi cand afara inca sunt 10-15 grade, dar cui ii pasa?

Ieri am gasit si un dispozitiv ideal pt persoanele care nu vor sa atinga clantele sau cordonul de la tras apa la toaleta sau capacul de la WC sau butoanele de la ATM sau din astea. Este un breloc de chei, care la capatul celalat are un carlig ca de pirat, cu care te descurci cum poti in lupta cu microbii prezenti pe obiectele din jur. Numit The Handler, costa 11 dolari in strainatate, si e argintat pt a omora bacteriile. Smecherie!

    8 comentarii

  1. exagerezi :D

    sunt sanse foarte foarte mici sa te imbolnavesti de la asa ceva

    totul este o chestie psihologica

    cel mai mare risc de imbolnavire il au cei cu sistemul imunitar slab adica batranii, copii si cei care au o viata sedentara.

      (Citează)

  2. dom’ne.. n-am ce zice.. esti ipohondru!

    nu ca sunt sanse foarte mici sa te imbolnavesti de la asa ceva.. sunt aproape inexistente..

    bine.. daca umbli cu mainile peste tot si dup-aia te scobesti vartos intre dinti si mai ai sisistemul imunitar la pamant, dupa cum a zis si netspy.. da, atunci sunt sanse sa faci ceva.. dar si atunci doar daca umbli printr-un spital..

    si inca o chestie, microbii n-au viata prea lunga in locuri uscate..

    ps. sa stii ca penisul e mai curat decat mana cu care il tii tu cand esti la baie..

    pps. “OMFG!!11 he didn’t wash his hands after touching his pee-nus”

      (Citează)

  3. Nu, nu e ipohondrie. Nu ma tem de boli sau chestii de genul asta, si de cativa ani cea mai serioasa raceala a fost ca-mi curgea nasul vreo zi sau doua… Doar nu-mi place sa ating locurile unde au stat 1000 altii de parca ar fi chestii de la mine din casa. De aia iti ziceau si parintii sa nu bagi banii in gura, de aia nu mananci de pe jos si nu pui mana pe un kkt pe care-l vezi pe strada, desi microbii traiesc putin pe chestii uscate.

    Evident ca e psihologica treaba, lumea nu are chef de murdarie si mizerie in general, pe o asociaza cu unele obiecte publice, nu pt ca stie ca in partea de sus a manerului e microbul X. Daca n-ar fi asa, n-ar mai exista dispozitivul ala.

    Pt corectitudine, tb spus ca teoria aia conform careia penisul este foarte curat este valabila in conditii de igiena corporala buna, pt ca dupa aceea acea partea a corpului este cea mai “aparata” de haine si nu este expusa des mediului. Cand cineva nu se spala pe maini dupa ce iese dintr-o toaleta publica, probabil ca nu sta chiar atat de bine la igiena generala incat as fie valabila teoria de mai sus…

      (Citează)

  4. eventual sa se faca un gadget care sa o scuture pt tine fara sa mai pui mana :D

      (Citează)

  5. chestia e psihologica.. dar sa recunoastem.. te poti imbolnavi.. sansele sunt mici, dar exista! anyways.. personal eu nu din cauza asta ma spal frenetic pe maini.. ci pt k nu vreau sa bag in gura ce`a ‘cazut’ de pe altul. pt k nu doar microbi exista.. pielea uscata.. matreata.. transpiratia.. sunt doar cateva exemple. in functie de sezon se mai pot adauga sau sterge din lista. morala? WASH UR HANDS!!! :D

      (Citează)

  6. Azi am fost la buda de 3 ori, m-am spalat pe maini de 2 ori.. cand am dat mana cu sefu?
    Evident inainte sa manance :))

      (Citează)

  7. Bun carligul ala.Eu merg zilnic cu RATB-ul romanesc . Cred ca mai cu toti stim boschetari care umbla si aglomeratia zilnica si mirosul care il au unii…
    Era cald afara aolo si autobuz la fel plin plin , era un care avea costum de R.E.B.U , eu stateam in picioare si el al fel dar curgeau transpiratiile pe el se stergea si punea mana pe bara iar sa stergea si tot asa. Acum eu am vazut dar vine unul care abia intra in autobuz si pune mana sa se tina ca omul de ceva … cu i-ar conveni ?!

      (Citează)

  8. Aiurea. lasa ba ca noi stim ! Nu ti-ai luar carlig pt apasat cu el, ci ca sa agatzi gagici cu el. Mai e si cu argint. Iti dai seama ca pica stea in freza. ;)))
    Andrei… ;)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus