un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am lovit masina :(

26 Jul 2006  ·

AUTO, GÂNDURI  ·

7 comentarii

Nu eu, ci ai mei. Si n-au lovit-o ei, ci la un semafor ala din spate a crezut ca s-a pus verde si a demarat cand inca era rosu, s-a infipt in masinuta mea. De acum cand mai aud “mergem si noi la mare, putem lua masina ta ca e mai buna?” stiu ce sa raspund. De fapt aici nu sunt corect, pt ca tot masina lor este, doar n-am cumparat-o din banii mei.

Oricum, interesant e altceva. Masina e o Dacie din 96, cu 30.000 de km la bord. Ala care ne-a lovit avea asigurare RCA, dar asiguratorul imi repara mie masina doar daca daunele nu depasesc valoarea totala a automobilului lovit. Cum a trebuit inlocuita aripa spate, bara, stop, vopsit, lucrat mult… reparatia a costat 17 milioane. Surpriza a fost ca masina se evalueaza dupa niste cataloage functie de vechime, si a fost evaluata la doar 12 milioane si ceva. :| Ea la vanzare ar face lejer 1500 de euro cred, mai ales ca are putini kilometri la bord. Ce pot sa zic, bine ca nu mi-a evaluat-o la 1 milion, daca tot scot asa din burta ei valori din astea… Diferenta de la 12 milioane pana la 17 a dat-o ala de m-a lovit, fara sa se impotriveasca, asa ca ii multumesc ca a dat banii imediat ce a auzit de cum e situatia si a facut ce trebuie, fara sa ma intarzie la service.

Numai ca ma gandeam acum ce ironie: e mai bine sa lovesti un Mercedes sa zicem decat o Dacie. Pt ca daca lovea in acelasi mod un Mercedes (sau alta masina scumpa) ar fi fost evaluat la 20.000 de euro macar (sa zicem), iar reparatia nu se putea ridica la aceasta valoare, deci asigurarea ar fi platit integral toata suma. Asa insa, a lovit o Dacie mult mai ieftina, asigurarea a dat 70% si respectivul a mai dat de la el bani… Bulangii si astia cu asigurarile si schemele lor.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

    7 comentarii

  1. nu toate firmele platesc asa … majoritatea platesc chiar cat face

      (Citează)

  2. Sal, radule sincer imi pare rau pt masina ta, da nu imi dau seama cum a demarat si tia facut masina asa varza la stop sa zicem k era la maxim 2 metri in spate apropo sunt Fane Spoitoru de pe link da mia fost lene sa imi fac user o sa imi fac in viitoar k e cam interesant pe aici :)

      (Citează)

  3. ti-ai luat acordeon ? stai nu e masina ta =))

    hai frate cum sa ti-o faca asa la plecare de pe loc? a plecat cu scartz ?

    Ce masina avea ala care te-a busit ?

      (Citează)

  4. Nu trebuie user, e destul sa alegi Other cand bagi postul si te lasa sa pui si un nume.

    Masina era un Citroen cica, o fi plecat omul in forta, ca si eu m-am mirat de indoitura… cred ca a nimerit un punct slab al Daciei, ca am vazut candva si cazul invers, un Focus a intrat intr-o Dacie Break si Focusul nu mai avea far si aripa fata, Dacia avea o zgarietura… Trist oricum. Sa purtati centura in Dacii!

      (Citează)

  5. ba da a dat in ea nu gluma :D ia-ti logan.e foarte rezistent. imi pare rau pt masina ta. eu am avut o dacie din 91 vai capu ei si am lovit-o (din vina mea ) in poli (cat de prost sa fii sa faci accident in poli – evident,prost ca mine :D ) si mi-a parut rau de masina aia, asa vai steaua ei cum era :D . dar lasa , e metal, se face.

      (Citează)

  6. S-a facut deja, cand am postat tocmai o adusesem acasa din service. Stiu si eu pe cineva care a lovit masina in Poli, a intrat intr-un copac langa BN-uri, ca era iarna… se vedea forma copacului in fata la motor :D

      (Citează)

  7. “nu toate firmele platesc asa … majoritatea platesc chiar cat face”

    poate ca nu, dar omniasigul asa a facut. futui de mama lor.

    am avut pagube peste 15milioane lei si am primit 8.7, restul din buzunar:(

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus