un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 9 mai 2024

9 May 2024  ·

ȘTIRI  ·

21 comentarii

Știri din România:

Cele mai importante știri:

Altele:

    21 comentarii

  1. Iancu Dragoș

    09/05/2024 la 8:44 AM

    “Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.”

    Știu că mesajul ăsta contondent intră în moderare și nu mai iese de acolo în veci!
    Îmi asum riscul și încerc să înțeleg cum a ajuns pagina asta în așa hal! Cândva era o oază de civilizație și bun simț, acum …

      (Citează)

    • Pur si simplu proprietarulului acestui blog nu ii pasa. Cred ca ar dura cateva minute pe zi daca macar si ar corecta greselile grave din articole. Gen sa stearga lucrurile gresite din articolele de f1, sau sa puna corect link uri..

        (Citează)

    • Decat cenzura pe criterii politice/partizane dubioase, mai bine la liber, asa, democratic.

      Nu-ti convine de un comentator, liber la 11 metri pana se satura.

        (Citează)

    • Părerea mea e că sunteți prea exigenți. Evident prioritățile lui Radu s-au schimbat în timp, stilul de viață i s-a schimbat și e la fel de evident că merge pe mai mult conținut și mai puțină interacțiune cu cititorii – bine sau rău, e alegerea lui. Legat de comentarii, eu unul îl înțeleg, sunt multe articole unde n-ar avea ce face oricum. Sunt foarte multe comentarii slabe aruncate doar așa, ca să fie, ce să citești și să răspunzi la alea? Are rost să-l mai corectezi pe Gaelex după atâția ani când insistă să arate că nu înțelege niște lucruri elementare? Sau le să atragi atenția altora care înțeapă și ei cum pot? Deja are comentarii legate de comentarii sau prezența lui pe blog, ce să mai zică în afară de faptul că n-are timp de ele?

      Iar legat de greșeli, toată lumea le face. Dacă urmărești F1 de 20-30 de ani o să ți se pară puerile comentariile lui Radu, un om pentru care fenomenul e relativ nou. Există alte locuri de discuții pentru fanii împătimiți. E la modă acum F1, începe să fie urmărit de lume care nu era pasionată de sporturi cu motor și pricepe fiecare în ritmul lui, nu trebuie ironizați oamenii care nu pricep încă prea multe.

      Mă întreb unde o mai fi vizibilă chestia asta că tot ce e public trebuie să fie perfect, ca noi restul să facem ceva abia după, fără să contribuim – poate așteptăm la fel și de la clasa politică dar hei, ce știu eu. Până să scrie Radu articole făr’ de greșeală putea completa lumea în comentarii, dar nu mai bine spui prostii?

        (Citează)

    • @Alin: nu e vorba că nu-mi pasă. Fac și eu ce pot, în limitele posibilitaților. Și mie mi-ar plăcea să fie totul perfect în orice aspect, dar realitatea îmi arată că este foarte dificil și poate chiar nerealist.

        (Citează)

  2. Sper ca posturile de incarcare al EV-urilor să fie puse la ultimul nivel. In caz de incendiu mașinile electrice nu pot fi stinse, iar flacara arde la temperaturi f mari.
    A fost un incendiu la aeroportul din Luton unde au ars 1500 masini, dar care a fost provocat de o mașină diesel.

      (Citează)

  3. Ce ciudat este ca o mare parte dintre cumparatorii de iPhone 15 au optat pentru upgrade al capacitatii de stocare. Asta in conditiile in care fanii Apple au insistat de nenumarate ori (chiar si aici pe blog) ca nu ai nevoie de o capacitate mai mare de stocare si ca nivelul de baza este suficient pentru 90% dintre utilizatori.

      (Citează)

    • Niște măgari fanii ăia Apple – încep cu ce e important, că restul sunt detalii nesemnificative.

      Ideea de bază de acolo e că se îmbogățește Apple din stocare – nimic nou aici, scriu toți asta de minim 10 ani – dar dacă analizezi pe bune vânzarea pe modele nu mai e așa dramatic. Dacă în Q3 24 Pro și Pro Max au fost 22%, respectiv 23% din vânzările de iPhone, 40-50% din 45% nu mai sună așa dramatic. Pentru restul modelelor vândute nu e așa mare procentul de upgrade la stocare.

      Acum legat de stocare, suficient nu înseamnă că nu poți opta tu pentru mai mult – sau toată lumea, că trendul e să consumăm cât mai mult -, lucru valabil în viață în general. Dacă pentru tine e suficient un hatchback nu înseamnă că te oprește cineva din a-ți lua microbus. Și nu știu dacă de acolo face Apple banii sau nu, dar dacă motivația pentru a primi mai multă stocare pe gratis e că nu-și pot filma bunicii nepoții în ProRes…

        (Citează)

    • Andrei G: Asta in conditiile in care fanii Apple au insistat de nenumarate ori (chiar si aici pe blog) ca nu ai nevoie de o capacitate mai mare de stocare si ca nivelul de baza este suficient pentru 90% dintre utilizatori.

      Se mai schimba și obiceiurile. Poate că lumea filmează mai mult, jocurile ocupă mai mult, cine știe.

      Sunt sigur că fiecare dintre noi a zis acum X ani că 500 GB de stocare sunt tot ce are nevoie în computer. Vorba aia, și Bill Gates a zis cândva că 640 kB de RAM sunt suficienți.

        (Citează)

    • @dam167, nici nu a trebuit sa spun numele tau, ca te-ai si activat. Ca idee, atunci cand jumatate dintre clienti opteaza pentru upgrade de memorie, inseamna ca varianta de baza este insuficienta pentru nevoile de zi cu zi ale utilizatorilor.

      @nwradu, da, nevoile de spatiu de stocare se schimba. Si de aceea producatorii ar trebui sa ofere mai mult. Tocmai asta este problema, ca eu spuneam ca 128 GB este prea putin pentru zilele noastre, iar @dam167 imi explica cum nu inteleg eu nevoile utilizatorului de iPhone.
      Uite ca pana la urma se pare ca el era cel care nu intelegea nevoile utilizatorilor.

        (Citează)

    • @nwradu: păi review-erii ar trebui să știe, că teoretic imită utilizarea majorității când fac recomandări.

      @Andrei G: eu zic să faci un sindicat al utilizatorilor, să-i aperi de părerile greșite ale ălora ca mine care nu înțeleg. Vezi că în studiu oamenii n-au fost întrebați de ce aleg stocare mai mare, poate că la 5 mii de lei mulți zic că merg încă 700 să dublezi stocarea, că cine știe, vorba lui Radu (asta e și concluzia articolului dacă citești până la capăt, că mulți consideră că merită să dai puțin peste 10% din preț pentru o stocare mai mare, indiferent dacă vei avea sau nu nevoie). Dar nu, trebuie să batem în piatră cât credem 10 oameni că are nevoie majoritatea, iar Apple să se supună (pe banii lor, nu să ne fure pe noi) – this is the way.

      Dar probabil că nu înțeleg eu, am doar vreo 10 aifoane în familia apropiată.

        (Citează)

    • @dam167, habar nu am ce intelegi tu si ce nu intelegi. Si nici nu ma intereseaza daca ai 10 sau 20 de telefoane Apple.
      Singurul lucru pe care il vad este ca oamenii aleg un upgrade, ceea ce inseamna ca li se pare util sa aiba mai mult spatiu pe telefon versus sa-si salveze toate fisierele in cloud. Asta chiar daca stocarea fizica este mai scumpa.

      Si nu stiu exact ce ai citit tu, dar la finalul articolului eu am gasit concluzia aceasta:
      “Apple knows that buyers of its most expensive iPhones will happily fork over more money for storage.”

      Adica Apple stie ca utilizatorii doresc mai mult spatiu de stocare, dar in acelasi timp stie si ca sunt dispusi sa plateasca suplimentar. Si atunci aleg sa nu creasca prea mult stocarea disponibila in variantele de baza ca sa poata castiga mai multi bani.

      Nu este nimic gresit in asta din partea lor. Doar ca tu esti mereu ala care insista ca tot ce face Apple este pentru utilizatori, nu pentru a castiga mai multi bani.

        (Citează)

  4. daca erau 200 dolares in plus la dublarea capacitatii de IPHONE nu mai dadea nimeni banii astia. pentru ca stiu ca nu vei corecta, costa 100 dolari

      (Citează)

  5. dam167:
    Părerea mea e că sunteți prea exigenți. Evident prioritățile lui Radu s-au schimbat în timp, stilul de viață i s-a schimbat și e la fel de evident că merge pe mai mult conținut și mai puțină interacțiune cu cititorii – bine sau rău, e alegerea lui. Legat de comentarii, eu unul îl înțeleg, sunt multe articole unde n-ar avea ce face oricum. Sunt foarte multe comentarii slabe aruncate doar așa, ca să fie, ce să citești și să răspunzi la alea? Are rost să-l mai corectezi pe Gaelex după atâția ani când insistă să arate că nu înțelege niște lucruri elementare? Sau le să atragi atenția altora care înțeapă și ei cum pot? Deja are comentarii legate de comentarii sau prezența lui pe blog, ce să mai zică în afară de faptul că n-are timp de ele?

    Iar legat de greșeli, toată lumea le face. Dacă urmărești F1 de 20-30 de ani o să ți se pară puerile comentariile lui Radu, un om pentru care fenomenul e relativ nou. Există alte locuri de discuții pentru fanii împătimiți. E la modă acum F1, începe să fie urmărit de lume care nu era pasionată de sporturi cu motor și pricepe fiecare în ritmul lui, nu trebuie ironizați oamenii care nu pricep încă prea multe.

    Mă întreb unde o mai fi vizibilă chestia asta că tot ce e public trebuie să fie perfect, ca noi restul să facem ceva abia după, fără să contribuim – poate așteptăm la fel și de la clasa politică dar hei, ce știu eu. Până să scrie Radu articole făr’ de greșeală putea completa lumea în comentarii, dar nu mai bine spui prostii?

    da, ok, s-a schimbat stilul de viata. am mai zis-o si inainte, stilul de viata i s-a schimbat pentru ca fraierii ca noi intra aici zilnic si comenteaza. daca nu ar mai intra nimeni s-ar angaja la corporatie

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus