un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 19 mai 2024

19 May 2024  ·

GÂNDURI  ·

22 comentarii

Tratamentul cu Wegovy te menține la aceeași greutate timp de 4 ani. Atât a durat studiul, nu se cunosc efectele de durată. Cică pierzi greutate în primele 65 de săptămâni, apoi rămâi constant până la 4 ani, câtă vreme iei săptămânal medicamentul. Încă nu am văzut un studiu bun despre ce se întâmplă când întrerupi medicamentul. Medicamentele acestea sunt noua nebunie mondial, deja 1 din 8 americani a luat Ozempic sau alte semaglutide.

Apropo de Wegovy, atâția americani au nevoie de medicamente de slăbit încât ar putea falimenta sistemul de asigurări de sănătate. Prețurile sunt extreme, Wegovy pentru o lună costă 809 dolari în SUA față de 186 dolari în Danemarca (țara producătorului), iar un studiu Yale estimează că se pot produce și cu 5 dolari.

Mexic, această țară civilizată. Cartelurile sprijină anumiți candidați la Senat, și este mai ușor să îi omoare pe rivalii lor. Până acum, peste 25 de candidați în alegeri au fost omorâți. Sute s-au retras din cursă. Cei rămași circulă în mașini blindate și se tem de drone cu bombe pe ele.

Viața unui OnlyFans Chatter. Cei mai populari oameni de pe OF nu au timp de răspund mesajelor private, așa că angajează oameni —chatter— plătiți prost pentru asta. Aceștia trebuie să inventeze tot felul de dialoguri NSFW sau nu și să dialogheze cu fanii ca și cum ar fi modelul respectiv. Și nu este deloc simplu. Sunt uimit de câte moduri găsesc oamenii de a câștiga bani și apoi, când sunt prea mulți, de moduri de a scala business-ul pentru a merge în continuare.

Nemții au avut campionat pentru a găsi cel mai puternic deget. Concurenții trag cu un deget de un inel de piele. Se lasă des cu degete dislocate.

Mai multe fotografii cu aurora boreală. În curând vine un nou val, Soarele fiind la maximul unui ciclu.

15 oameni au o avere de peste 100 de miliarde de dolari.

Povestea familiei unui student care în 2014 a făcut un mass shooting și stabbing (ghiciți țara?). Cum au aflat vestea, cum i-a schimbat asta, ce încearcă ei să schimbe acum.

Americanii coboară limita de viteză la 20 de mile, 35 km/h, în multe zone. Este viteza la care pietonii loviți de mașini au șanse mari de supraviețuire, așa că mai multe orașe vor să o adopte.

Tot la americani, 42% au miopie față de 25% acum 50 de ani. Americanii studiază astfel de lucruri și țin statistici bune, dar situația ar putea fi asemănătoare în toată lumea. Este o consecință a ecranelor? Trebuie copiii ținuți mai multă vreme afară la soare?

United are un clip nou și bun cu instrucțiunile clasice pentru siguranța pasagerilor în avion:

GM nu mai produce sedanuri. Piața din SUA aproape că rămâne fără forma clasică a automobilului, SUV-urile și camionetele având oricum 80% din vânzări.

Portretul de încoronare al regelui Charles este roșu. Îmi place. Omul o fi bătrân, dar pare în formă în portret, iar culoarea îmi inspiră modernitate.

Parlamentarii din Louisiana votează ca minorele violate să fie obligate să ducă o sarcină nedorită la capăt. Nu de alta, dar dacă doar mint că a fost viol pentru a avea acces la avort, care altfel este restricționat?

După Seinfeld săptămâna trecută, acum un jucător NFL de la Kansas City Chiefs atrage scandalul. Într-un discurs la absolvirea unei școli, le-a spus tinerilor că pentru femei punctul culminant al vieții lor sigur va fi când se vor căsători și vor avea un copil.

Tripadvisor a lansat lista lor de cele mai bune hoteluri din lume. Padma Ubud, unde am stat în 2019, este acolo. Trebuie să-i mulțumesc Matildei, care l-a găsit și ales, chiar a fost o oază de liniște și piscina lor superbă o amintire mereu plăcută.

Un bărbat a scăpat de Alzheimer cu regim, stil de viață sănătos, exerciții fizice și medicație adecvată. Avea două gene APOE4, cum am scris recent.

Restaurante bune în Miami. Sigur ajungeți pe acolo vara asta!

14 fotografii amuzante de la Comedy Wildlife Photography Awards. Balerina este excelentă.

    22 comentarii

  1. Charles este in așa forma ca are cancer, deci da, un articol gândit.

    E incredibil ca încă se insista cu mizeria asta de oprit dispozitivele electronice.

      (Citează)

    • Mama nu l-a oprit pentru un zbor către Roma. La sosire a primit bonus 75 de lei pentru o conectare la o rețea din Bosnia. Eu pe viitor am să-l trec pe modul avion măcar și numai pentru protecția asta.

        (Citează)

  2. Wegovy, Ozempic, orice numai să nu mănînce mai puțin.

      (Citează)

  3. Mancarea buna si sanatoasa in US este foarte scumpa, in comparatie cu Europa. Este mai rentabil sa ia Ozempic sau ceva similar.

      (Citează)

    • E mai ușor, nu mai rentabil. Poți mânca alegând decent, cu buget rezonabil, cât timp optezi pentru alimente cât mai puțin procesate. Și activitate fizică adecvată. Necesită voință și disciplină. Niciodată băgatul de medicamente cu efecte secundare necunoscute încă doar pentru a compensa lipsa de voință nu e opțiunea bună.

      Ai dreptate cu corn syrup, însă. Industriei alimentare din SUA i se permit mult mai multe decât în Europa.

        (Citează)

    • Vezi cat costa mancarea aia rezonabila in US vs Europa. Aia cat mai putin procesata. Si vezi cam ce categorie de americani are acces la mancarea decenta de care zici, cam ce venituri au si ce procent din populatie reprezinta.

        (Citează)

    • Păi tocmai, că am văzut. Plin de clipuri cu sfaturi cum să mănânci de x $ buget. Dar dacă alegi cookies și burger în loc de salată (făcută de tine) și steak, sau chiar să mai bagi și ouă / pește/ lapte ca sursă de proteină animală, multă sănătate. Plus obsesia pentru cola ( sau alte chestii de genul). Plus porțiile imense și adăugatul de dulce în orice. Plus cultul fast-food. Plus sedentarism cronic. Plus tâmpenia cu normalizarea obezității. Se adună.

      Nu-i că nu se poate, e că nu se vrea. Sunt suficienți americani care reușesc să se mențină departe de forma sferică fără a sparge vreo bancă.

      Dacă insiști poți să nu ajungi cât casa chiar și cu fast-food, doar că îți faci praf sănătatea și ai ca bonus senzația de foame permanentă. Nu zic că nu-i o problemă cu industria alimentară din SUA, zic că atunci când tragi linie rezultatele țin predominant de alegerile individuale.

        (Citează)

    • Nu stiu ce au patit tembelii de la noi, dar de anul trecut am renuntat si la ultima mea bucurie pe care o mai aveam la restaurantele noastre, coaste.
      Inainte erau ok “traditionale”, acu 90% din localuri s-au tampit si baga sos bbq dulce de crapi peste ele.

        (Citează)

    • @Peredhil, ai foarte mare dreptate cu alegerea alimentelor.
      Un alt criteriu important este si cantitate de alimente (calorii) consumata.

      Adica am vazut experimentul Super Size Me, in care dupa o luna de mancat exclusiv la McDonald’s persoana respectiva s-a ingrasat 11 kg.
      Dar am vazut si un alt experiment, tot cu alimente exclusiv de la McDonald’s, unde persoana respectiva a reusit sa slabeasca si sa reduca nivelul de grasime din organism.
      Diferenta este ca cel de-al doilea a calculat strict toate caloriile consumate (2300 calorii pe zi) si a facut sport constant.

        (Citează)

  4. multă activitate in această dimineață.

      (Citează)

  5. uite și filmul de la Delta Airlines, am fost foarte plăcut impresionat să-l văd recent. pare mai atrăgător decât prestația lipsită de chef a însoțitorilor de zbor de pe Wizz Air pe care i-am întâlnit eu până acum.

    și foarte creativ: https://www.youtube.com/watch?v=lFhYELuKhDY&pp=ygUUZGVsdGEgdmlkZW8gb24gYm9hcmQ%3D

    iar KLM pare că făcea asta dinainte să fie cool: https://www.youtube.com/watch?v=RGVlLZujgA4&pp=ygUSa2xtIHZpZGVvIG9uIGJvYXJk

      (Citează)

  6. Jucătorul ăla de la NFL a mai și declarat că luna pride e luna păcatelor. Deci toleranța nu e chiar punctul lui forte.

    Dar referitor la carieră și copii, ca tată ce am o carieră satisfăcătoare, satisfacția pe care mi-au dat-o copiii este priceless și peste orice. Deci mă gândesc că și la femeile ce sunt mame o fi la fel.

    Ca test, poți să o întrebi și pe Matilda dacă e mai mândră de ultima mărire de salariu sau Alice :)

      (Citează)

    • Asta pentru că ai o carieră satisfăcătoare, care să susțină copiii. În cazul unei familii sărace, cu mai mulți copii, s-ar putea ca optica să se schimbe.

        (Citează)

    • Nu mi se pare nimic gresit ca cineva sa spuna ca punctul culminant al vietii este atunci cand ti se naste primul copil.
      Singurul lucru aiurea aici a fost ca un barbat a decis el care este cel mai important lucru pentru o femeie. Daca spunea ca al atunci s-a simtit implinit, cand i s-a nascut copilul, ar fi fost un discurs foarte dragut.

        (Citează)

  7. “”Nu de alta, dar dacă doar mint că a fost viol pentru a avea acces la avort, care altfel este restricționat?””

    Corect, pe alea care chiar au fost violate, da-le-n fasole!
    Ce mai conteaza ca se va naste un copil care va fi detestat si chiar abandonat de mama?

      (Citează)

    • Presupun că ai realizat că Radu era ironic la adresa ideilor de emanație trumptardă și ești, la rândul tău, ironic.

        (Citează)

  8. mama cate articole “interesante” de la americani. zici ca nu mai sunt alte natii pe pamant.

    la restaurantele cu miami ai dat-o finut: sigur ajungeti acolo, saracilor!
    fix dupa ce ziceai ca in 2019 ai fost la unul dintre cele mai bune hoteluri din lume, ca bogatii

      (Citează)

  9. Ai putea angaja si tu pe cineva sa mai raspunda la comentarii si sa interactiuneze un pic cu cititorii. :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus