un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

State of nwradu – ediÈ›ia de noiembrie 2022

21 Nov 2022  ·

GÂNDURI  ·

35 comentarii

The nwradu is a bit sick. Sau under the weather, cum ar spune alții. Luna aceasta a fost o înlănțuire de probleme medicale minore, dar enervante.

ÃŽn primul rând, am făcut covid practic imediat ce-am publicat articolul lunii trecute. Asta n-a fost ceva grav È™i de fapt nu sunt 100% sigur că am avut È™i eu covid pentru că toate testele mele au fost negative, nu ca la Alice È™i Matilda. TotuÈ™i, mi-a curs un pic nasul, am tuÈ™it două zile, deci probabil au avut È™i eu the ‘rona.

Cred că n-am tratat responsabil acele simptome pentru că apoi am făcut o uÈ™oară infecÈ›ie în gât, aÈ™a că am tratat-o È™i pe aceea câteva zile. Colac peste pupăză, acum o săptămână a început să mă doară o măsea, ceea ce m-a surpins. S-a rezolvat cu Advil Ultra 400mg, dar durerea a revenit, m-am dus la stomatolog, acesta a spus că ar putea fi de la o măsea de minte ieÈ™ită pe jumătate (stă aÈ™a de când mă È™tiu) sau de la un nerv “nasolit” sub o plombă într-o măsea alăturată. Mi-a recomandat să scot întâi măseaua de minte, că oricum ar trebui făcut acest lucru, È™i dacă revine în continuare durerea să umblăm abia atunci la ceea ce pare o măsea cu o plombă foarte bine pusă.

Așa că, după o ușoară anestezie și niște glume privind legarea mea de scaun, mi-a scos măseaua. Anestezia a trecut exact când îmi cosea gingia după ce-mi băgase și niște plasmă acolo (laser frate!). A fost o seară dură. Anyway, acum când scriu sunt la 2 zile după operație, încă doar un pic zona, iau antibiotic preventiv și peste câteva zile merg la scos firele. Am senzația că nu voi scăpa însă de desfăcut încă o măsea.

(Aici eram între scoaterea măselei și cusutul gingiei, era totul bine anesteziat. Am și fotografie cu măseaua lângă un soi de daltă mare metalică ce a fost utilizată, dar am zis că poate sunteți fricoși de sânge.)

Dar ce am făcut în ultima lună, în afară de a boli? Păi în zilele de izolare n-am făcut nimic notabil, doar am muncit la diverse și am stat în casă. Nimic memorabil, aș spune, chiar nu știu ce am făcut jumătate din luna octombrie, dar țin minte că a fost o perioadă deprimantă, more on that later.

Apoi a venit perioada cu Black Friday. Am vizitat depozitul eMAG (È™tiu, oribil filmat), au mai fost È™i alte conferinÈ›e. Pentru mine a fost un Black Friday bun, am cheltuit mai mulÈ›i bani ca niciodată, cu excepÈ›ia anului în care am cumpărat maÈ™ina. O să revin cu un “cum mi s-a părut mie BF”, ca în fiecare an, dar pe scurt a fost bun, mi-am luat ce căutam, îmi vin bine toate hainele căutate, sticlele de alcool arată bine È™i ele…

Ce mi se pare ciudat este că în acest an livrările par mai lente. În alți ani, eMAG îmi livra până luni comenzile de vineri. Acum am primit grosul până miercuri, dar încă nu au sosit berea, Pepsi-ul, niște pahare și alte chestii. Mai exact, la 9 zile după BF am două comenzi cu produse încă nescoase din depozit și una cu produse predate curierului. Două sunt cu livrare acasă, una la easybox. Mai rău, am mai comandat ceva pe 15 noiembrie și estimarea de livrare este 26 noiembrie. Weird year.

Recent am fost și la Brașov, la conferința IQ Digital Summit. A fost bună, mai bună decât mă așteptam. Mă gândeam că scriu un articol după ea, dar am notat atât de multe idei bune pe acolo încât momentan am vreo 5 în plan. Știu că multă lume zice că astfel de conferințe sunt timp pierdut, dar din experiență proprie am observat că la cele unde vorbesc oameni de top din diverse domenii și străini care au experiență mare în prezentări am întotdeauna ceva de învățat. Cine ar fi crezut că oamenii care au ajuns sus de tot au ce povesti din experiența lor, nu?

Și de ce ziceam atunci că a fost o perioadă deprimantă pentru mine? Pentru că n-am apucat deloc să mă distrez. Am avut, din nou, senzaÈ›ia că doar muncesc È™i nu mă bucur de folosul muncii, de banii făcuÈ›i. Muncesc luni-vineri, de la 9 la 21, poate cu pauze de culcat pe Alice sau de o scurtă plimbare pe afară cu ea. Muncesc È™i în weekend, de obicei pentru că este la îndemână È™i, cu un copil mic, nu mai ai libertățile de altă dată. ÃŽn majoritatea serilor, Alice adoarme pe la ora 21, Matilda mai rezistă o oră È™i apoi eu am de ales, mă culc È™i eu sau mai muncesc ceva, pentru că “ceva” găsesc întotdeauna de făcut.

Per total, însă, am senzația că nu fac mare lucru ca să mă bucur de rezultatele muncii, iar acest aspect contează mult pentru mine. Muncesc pentru a trăi, nu trăiesc pentru a munci, that sort of thing.

Așa că o vreme am fost destul de deprimat de faptul că au fost multe zile la rând când nu am găsit nici măcar 15 minute de timp pentru mine sau pentru noi. Este doar work work work. Nu pot să zic că am trecut cumva peste această problemă, dar momentan am înlocuit-o cu o durere mare de măsele, așa că măcar am uitat de ea.

Așa că am nevoie de mai mult entertainment. Mai mult gaming (de exemplu cu noul meu Gran Turismo 7 de la PlayStation Black Friday), mai multe ieșiri cu prietenii, mai multe weekenduri în care să nu mă gândesc la chestiile urgente de rezolvat luni. Matilda a ieșit de mult mai multe ori în oraș decât mine, de altfel.

O zi bună a fost la început de noiembrie. Noi am lăsat-o pe Alice acasă cu bunicii, care o pot culca seara, Ioneștii l-au lăsat pe Noel cu bunicii pe același principiu și am ieșit împreună la băut. Și la mâncat cea mai picantă pizza din București, dar și la băut de cocktailuri. Doar la Origo s-au consumat 11 cocktailuri în acea noapte, de exemplu, și apoi am mers în Oficiul 1 ca să continuăm.

În altă seară a făcut Matilda un platou de brânzeturi, niște fructe și covrigei și 2 pahare de vin și ne-am uitat la un film întreg și lung. Frumos!

Ce urmează? Nu am plănuit ceva special. Bănuiesc că urmează intrarea in decembrie, când de obicei noi amenajăm casa de sărbători. Abia aștept să fac asta pentru că va fi primul Crăciun cu Alice conștientă de ce se întâmplă în jurul ei. Și, dacă apuc în acest an, aș vrea să scriu mai multe articole cu topuri de 2022: tehnologie, localuri, evenimente, de toate. Eu îmi fac în minte astfel de totaluri la final de an și mi-ar plăcea să le pun și pe hârtia digitală.

Că tot am zis de Alice, ea este foarte bine. Pe 20 octombrie a făcut primii ei pași, doi pași de la masă până la o jucărie de-a ei. Am aplaudat-o amândoi. A doua zi a făcut alți doi pași. Apoi nimic timp de 2 săptămâni. Apoi a reînceput să meargă zilnic, recordul curent este pe la 8 pași micuți.

I-am făcut până la urmă și analizele de sânge, la un an. A ieșit bine la toate, inclusiv fier, deci nici măcar o ușoară anemie nu are. Semnalmentele ei sunt 74 cm înălțime și 9,5 kilograme. A stagnat la greutate în perioada covid, că nu prea voia să mănânce, dar apoi a reînceput să baloteze. Nu s-a mai trezit în nici o noapte în ultimele 60 de zile, cu excepția a maxim 5 nopți în care oricum s-a culcat singură la loc după 2-3 minute.

Este tot mai interesată de obiectele din jur, ne arată mai multe lucruri și ne cere să-i spunem cum se numesc. A început să se încrunte, ca atunci când studiezi cu atenție ceva. Într-o zi a râs în hohote vreo 2 minute, cu capul dat pe spate, de am crezut că face și poc de la atâta amuzament. În fine, pare o progresie normală a unui copil.

Am schimbat anvelopele cu cele de iarnă încă din 3 noiembrie. Unde le depozitez eu, la Nexxon, este acum cu programare online pentru schimbare. Am preferat să mă duc când pot eu, decât când se face coadă pentru că dă prima ninsoare. Am stat 30 de minute pe laptop în showroom-ul lor. Mai nasol este că mi-au spus că anvelopele de vară sunt ușor crăpate, se vor crăpa și mai mult în depozit, ar fi bine să iau altele la primăvară. Great, alte 3000 de lei sau cât o fi!

Luna aceasta am plătit din nou RCA și CASCO, am făcut și revizia, a fost o lună plină de cheltuieli pentru Jeep.

Mi-am luat MacBook Pro cu M1 la Black Friday. Încă n-am avut timp să fac trecerea la el, dar sunt curios și eu cum mă voi descurca cu MacOS.

Ne-am uitat cu mare plăcere la noul sezon din Crown, un serial Netflix care ne place mult. Mă așteptam să trateze și moartea prințesei Diana, dar se pare că este în sezonul următor. FIFA Uncovered a fost bun, dar nu suficient de bun. Tot vorbeau de 1-2 milioane de dolari transferați ca mită, dar alte anchete vorbesc de sute de milioane de dolari și astfel de sume știam și eu din știrile altor ani. Oricum, mișto de văzut ce sistem crease FIFA în vreo 40 de ani timp în care nu i-a deranjat nimeni și nu i-a întrebat nimeni cum alocă totuși campionate de multe miliarde de dolari ca importanță economică.

Pepsi, where’s my jet? este de asemenea bine făcut. Este povestea unei campanii publicitare Pepsi care spunea că, dacă bei destule sticle, ai putea strânge puncte chiar È™i pentru un avion de vânătoare. Ei au dat asta în glumă, că trebuia să bei 190 de Pepsi zilnic pentru 100 de ani ca să faci punctele respective. Ghici ce, un tânăr a găsit o altă metodă de a strânge punctele È™i apoi È™i-a cerut avionul de vânătoare.

Un nou sezon de Love is Blind a fost bun, ca de obicei. Au fost tipologii amuzante pe acolo și ceva scântei în episodul reuniune. Eu m-am uitat și la Andor, care este bun, dar timpul m-a făcut să rămân cu vreo 4 episoade în urmă.

Am ascultat Vintage Culture, care a ieșit cel mai bine în topul house din Top 100 DJs. Se pricepe la asta.

Am învățat un cocktail nou, New York Sour. Whiskey, sirop de zahăr, zeamă de lămâie, shake really well, iar la final torni ușor o măsură de vin roșu deasupra, ca să rămână ca un strat separat în partea de sus a cocktailului. Este ușor acrișor, cum sunt cocktailurile noastre preferate. Am făcut de vreo două ori acasă.

Trebuia să merg la Whisky Fest și n-am mai ajuns, că mă operasem de măsea cu o zi înainte și eram pe antibiotice și în general nu-mi ardea de băut mult. So sad.

Am făcut o tocană bună acasă. M-am simțit foarte mândru când m-a sunat și tata apoi (a văzut că mă laud pe Facebook cu asta) ca să-mi ceară rețeta și i-am explicat-o pe îndelete cu micile trucuri care îi dau arome în plus. Am mai făcut și pulled pork la slow cooker. Am comandat mult din Freshful, cred că de 6 ori în 4 săptămâni.

Prin oraș, în afară de cea mai picantă pizza, nu țin minte ceva memorabil. Ah ba da, am fost la MOM în Centrul Vechi și am mâncat midiile în sos de vin alb și au fost excelente. Pentru alte preparate nu garantez, dar midiile au fost super. Este însă tot mai greu de ieșit cu Alice in oraș pentru că majoritatea localurile sunt înghesuite, iar ea vrea să se târască printre mese. La MOM, de exemplu, ne-am chinuit cu ea să o ținem calmă pentru că nu puteam să o punem jos din lipsă de spațiu, apoi am mâncat cumva chinuit pe un colț de masă pentru că erau multe farfurii și nu viam să ajungă Alice la ele, că le-ar fi tras pe jos. Aș vrea să revin când nu e weekend, ca să fie mai liber.

Am fost la Sera Eden și a fost dezamăgitor. Acolo este un loc excelent pentru copii, este spațiu mare, sunt mulți clienți cu copii. Problema este ca au scos din meniu pizza excelentă, care era ușor de împărțit cu alții de la masă, și au trecut la niște preparate gourmet care, în practică, nu-și merită prețul. În plus, am așteptat vreo 50 de minute mâncarea, iar eu am stat 20 de minute pe ceas în picioare la coadă ca să iau un suc și un cappuccino. Munceau de zor oamenii acolo, dar poate că este nevoie de mai mulți oameni, pe măsura numărului de clienți.

În total, din 2 ore petrecute acolo, eu am stat vreo 40 de minute singur la cozi și am mâncat și prost, ceea ce m-a enervat pentru că anul trecut a fost localul nostru preferat, dar acum i-au dispărut o parte din punctele sale forte.

Acasă am mai comandat Toan’s È™i ZenSushi, mereu bune.

În Brașov am mâncat o shaorma bună la Anatolia Food, în centru, iar la plecare am luat câteva prăjituri de la Delicii Kronstadt, pe unde mai trec când ajung prin acel oraș. Este o cofetărie care face prăjituri ca de casă, rețete și aspect ca la bunica, foarte bune.

    35 comentarii

  1. De la cate sticle de alcool in sus esti alcoolic? Intreb pentru un *prieten*, care si-a mai luat 4 de BF si nu are plan sa bea decat probabil din cea de tequila. Restul stau frumos aliniate pe sifonier, nici nu le sterg de praf.

    Multe achizitii, merge bine blog-ul… Apartamentul ce mai face, sunt vreo 2 luni de cand inchiriat, nu?

    Pentru regimul de dupa scos masea de minte recomand iaurt sau lactate, luate cu lingurita. Si inghetata e buna, raceste inflamatia si ajuta.

      (Citează)

    • De evitat lactatele in primele 24h de după operatie/extracÈ›ie (întrebaÈ›i stomatologul)! Chiar dacă laptele are bacterii bune nu le vrei in operaÈ›ie

        (Citează)

    • Asa mi-a zis si mie dentistu cand am facut un implant: fara lactate.
      Si in alta ordine de idei, emag sint kknari. Dat comanda o pereche de sosoni de la ei, sosit sosonii, doar ca intr-o cutie branduita fashiondays si fara nici o alta eticheta legata de ei. In conditiile in care sosonii aia vin in niste cutii faine si au vreo 3 etichete atarnate de ei. Si ambalati intr-un anume fel, fiecare soson cu calapod de plastic sau carton in interior etc. Marca serioasa. Emagu putea sa precizeze ca este un produs probabil returnat de altcineva sau este un produs luat la balot la pret mic si vandut apoi la bucata.
      Oricum m-au suparat la faza asta. Daca erau ptr cadou?

        (Citează)

    • Ultimele studii zic că e un mit asta cu lactatele, mie medicul mi-a zis că e ok să mănânc

      https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34694519/

        (Citează)

    • Am *trait* pe baza iaurt, lapte batut, sana de la prima masa de dupa extractie. Nu se recomanda sa bei lapte, pentru ca nu ai voie sa sorbi, presiunea negativa ar putea afecta gingia si cusaturile.

      Dar lactatele sunt foarte OK si recomandate de mancat cu lingurita pentru ca oricum nu poti deschide gura prea mult. Fiind in general sunt reci chiar ajuta vindecarea, decongestionand si calmand zona.

        (Citează)

    • Citat de pe siteuri ale unor clinici stomato : “PuÈ›ini È™tiu că lactatele sunt de evitat după extracÈ›ia dentară. Chiar dacă laptele È™i iaurtul au o consistență prietenoasă cu gingia, lactatele conÈ›in o substanță (lactoza) care poate împiedica vindecarea acesteia si poate favoriza aparitia infectiilor!”.
      No, banuiesc ca daca ai organismu sanatosz n-ar fi bai sa bagi lactate. Da’ aia care se stiu mai plapanzi pot avea probleme.

        (Citează)

    • La propriu toata lumea si portarul nea Vasile “stie” ca laptele si lactatele fac rau dupa operatii pe gingie, dar clinicile o ard pe tampenia asta inventata ca putini stiu.

      Unii sunt pe langa si nu stiu cum sa semnalizeze ca sunt paraleli.

        (Citează)

    • Gaelex: De la cate sticle de alcool in sus esti alcoolic? Intreb pentru un *prieten*, care si-a mai luat 4 de BF si nu are plan sa bea decat probabil din cea de tequila. Restul stau frumos aliniate pe sifonier, nici nu le sterg de praf.

      Cred că e vorba de dependențe și momentul când nu te poți abține din băut, nu de cantitatea consumată.

      Gaelex: Apartamentul ce mai face, sunt vreo 2 luni de cand inchiriat, nu?

      Pare ok, dar momentan câțiva ani nu ne generează nouă venituri, că trebuie să dăm înapoi ce-am împrumutat.

        (Citează)

    • Cineva:
      De evitat lactatele in primele 24h de după operatie/extracție (întrebați stomatologul)! Chiar dacă laptele are bacterii bune nu le vrei in operație

      În afară de o cafea cu lapte, n-am băut. Știam că trebuie evitat, deși înțeleg că mi-a pus plasma aceea acolo tocmai ca să micșoreze riscurile de infecție.

        (Citează)

  2. Si eu care te cautam pe la Whisky Fest sa te intreb ce parere ai de Whisky-ul Carpathian

      (Citează)

    • I know, sunt ofticat È™i eu, mai ales că am înÈ›eles că aveau acolo degustare de toate 5.
      Am o sticlă acasă, încă nu am desfăcut-o, o să filmez prima băută, dar peste câteva zile.

        (Citează)

  3. Te-ai gandit ca e timpul sa ai putin ajutor pe partea de produs continut? Mai ales ca vrei sa dezvolti partea video. Asta ti-ar da mai mult timp sa faci ce vrei iar daca gaesti pe cineva cu skills sets diferite ar putea sa creasca si calitatea.

      (Citează)

    • E un blog, nu site cu mulÈ›i autori. Dacă cineva vrea să scrie un guest post despre ceva ce s-ar potrivi ca tematică, n-am nimic împotrivă, dar asta nu ar influenÈ›a timpul meu liber.

      Sunt multe alte lucruri de făcut pe lângă. Contabilitate, mers la revizie, testat un laptop, instalat un televizor etc. Timpul se duce rapid, dar nu pe relaxare.

        (Citează)

  4. “Matilda a ieÈ™it de mult mai multe ori în oraÈ™ decât mine, de altfel” – pai nu inteleg, o lasi sa iasa singura “in oras”? Cate n-am auzit eu despre iesirile “intre fete” in oras.

      (Citează)

  5. Multe experiente frumoase in continuare alaturi de fetita. Cu cat creste, cu atat va va santaja mai mult.
    Cat despre cheltuieli si muncitul pentru a trai, cred ca toti te intelegem. Toti trecem prin asta. Mai putin cei ce il citesc si pe Vali ca acolo se invart alte cifre la venituri.
    Asa ca, capul sus si ii dam inainte.

      (Citează)

  6. “AÈ™a că o vreme am fost destul de deprimat de faptul că au fost multe zile la rând când nu am găsit nici măcar 15 minute de timp pentru mine sau pentru noi.”

    Nu vreau sa dau sfaturi, doar vreau sa spun ca este ceva comun si se intampla in multe cupluri in primii ani dupa ce apar copiii – sa nu mai fie timp. De obicei are loc si o indepartare unul de altul a partenerilor de cuplu.

    Eu de ex am avut o perioada in care aproape nu o vedeam pe sotie, pentru ca veneam de la munca, faceam una alta, apoi stateam cu unul din copii sa adoarma, iar cand ieseam de la copil sotia deja era gata de culcare, fiind prea obosita de cate facea peste zi.

    Trebuie avut grija la aspectul asta, sa nu va indepartati unul de altul, sau macar sa fiti constienti ca e ceva relativ obisnuit, asa ca macar sa va pastrati pentru cand s-o putea. Dar dureaza vreo 3-4-5 ani, mai ales daca mai apare inca un copil. Sexul evident e mai rarut spre deloc.

    Trebuie dragoste si intelegere, cum zice cantecul.

      (Citează)

    • Noi suntem amândoi acasă toată ziua. N-am probleme cu Matilda, ci cu faptul că nu găsesc niÈ™te timp liber de relaxare, momente în care să zic “am muncit, dar am È™i făcut ceva plăcut apoi”.

      De exemplu, am cumpărat vin de BF, dar nu știu când îl beau. Am cumpărat jocuri de-a lungul timpului, dar nu am apucat nici să le instalez. MacBook-ul nu l-am scos din cutie ca să văd dacă sunt încântat sau nu de el.

      Apropo de ce zici tu, însă, sunt de acord că trebuie și mult timp de cuplu într-o relație. De asta profităm maxim când putem lăsa copiii cu bunicii sau încercăm să avem un movie night etc. O altă treabă pe care vreau să o fac este ca, atunci când ne întâlnim cu prietenii, să nu mai vorbim despre copii, deși este un subiect foarte natural.

        (Citează)

  7. Same thing si la mine. Am comenzi din perioada BF care nu au fost nici macar scoase din depozit. Foarte ciudat, totusi, comenzi puse de crazy days, gen duminica, luni, imediat dupa BF au ajuns in 24 de ore. Tot produse vandute si livrate de emag.

    Cu siguranta ceva schimbari in procesul intreg de livrare, idk daca musai for the best.

      (Citează)

    • Nu stiu ce probleme sunt, insa la mine atat baxurile de bere Ursus cat si cele de Pepsi au ajuns de mult (in 2-3 zile).
      Am primit majoritatea comanzilor pana marti si acum mai am 2-3 lucruri mici pe care trebuie sa le primesc la Easy Box, dar niciun semn.

        (Citează)

  8. Ai grijă cu extracția, eu mi-am revenit după cel puțin o săptămână (tot o măsea de minte mi-a fost scoasă și mie). Știu că nu e chiar bine să scoți măsele bune, dar în cazul meu începuse să fie puțin cariată și apoi a ajutat când mi-am pus aparatul dentar.

    Am pățit È™i eu o dată ca o comandă să nu plece de la eMag (nu mai am idee dacă a fost de Black Friday). Până nu am sunat la ei nu a plecat, poate uitase cineva de ea. Practic la nici o oră după ce am sunat comanda a fost gata È™i apoi a plecat spre mine. Am primit-o a doua zi. Tot legat de livrările eMag, se pare că nu eÈ™ti singurul care are probleme cu livrările (un coleg de muncă a pățit la fel cu o comandă de BF, deÈ™i cea care a fost dată după Black Friday a fost procesată). Eu am dat comandă de anvelope de vară vinerea trecută pentru că am găsit preÈ› bun la un model recomandat de alÈ›i proprietari de Kia Cee’D ca a mea (È™i am avut reducere Genius). Presupun că la Jeep vei avea nevoie de anvelope de 18 inci sau mai mari. Caută din timp, poate chiar de acum. Eu am plătit chiar cu cardul de credit (practic până le voi pune pe maÈ™ină vor fi deja plătite È™i am unde să le depozitez).

    Mă bucur să citesc despre Alice că e bine, dar nu subestima sănătatea, eventual mergi la un medic. Știu oameni care au tot făcut Covid și apoi au început să aibă probleme cu sănătatea. Legat de lipsa de deconectare nu am ce să spun decât că am auzit de la prieteni cu loc de muncă și copii că așa se întâmplă. Prespun că veți trece amândoi peste asta (vorbește și cu Matilda, s-ar putea să simtă la fel), dar perioada de sărbători va fi cu siguranță frumoasă datorită vârstei lui Alice.

      (Citează)

    • Mihai: Presupun că la Jeep vei avea nevoie de anvelope de 18 inci sau mai mari. Caută din timp, poate chiar de acum.

      O să mă gândesc la primăvară. Eu sunt sigur că și cele actuale mai țin un sezon, că nu merg atât de mult. Nu cred că acele crăpături sunt periculoase. Dacă apare vreo ofertă bună, poate iau altele, dar n-aș lua acum doar ca să le depozitez până în primăvară.

      Mihai: Prespun că veți trece amândoi peste asta (vorbește și cu Matilda, s-ar putea să simtă la fel), dar perioada de sărbători va fi cu siguranță frumoasă datorită vârstei lui Alice.

      Și eu bănuiesc că este normal și oricum mi se pare ciudat să mă plâng de faptul că am prea mult de muncă. Am privit asta mereu ca pe un lucru bun. Mai rău este să te plângi că nu ai de muncă.

        (Citează)

  9. Am comandat la Emag o lada frigorifica pentru ai mei. Comanda in 14 noiembrie, astazi in 21 nu era inca plecata din depozit, si mai ieftina cu 20 de lei. Am anulat comanda din 14, am facut alta, nu e graba cu livrarea asa ca de ce nu?

      (Citează)

  10. nimic despre investiții? :D

      (Citează)

  11. Atentie cand iti soseste berea de la eMag sa verifici pachetul, eu am avut neplacuta surpriza sa constat ca sunt 24 beri in loc de 48 si am inteles ca sunt mai multe comenzi cu probleme. Nici nu mai au suport telefonic din pacate… mai greu acum sa faci sesizari

      (Citează)

  12. O sa-ti spun ceva neplacut, sper sa nu te simti atacat.

    Poate ca din cauza volumului suplimentar de munca pe care l-ai avut cu amanajarea apartamentului si cu cresterea copilului ai ajuns la burnout. Este posibil ca o pauza si de 1-2 saptamani sa ajute foarte mult.

    Desi tu spui ca lucrezi mai mult decat inainte, multi cititor considera ca articolele par mai putin documentate, facute pe repede inainte. Nu inseamna neaparat ca sunt rau scrise, dar uneori nu mai respecta calitatea cu care ne-ai obisnuit.

      (Citează)

    • Cam asa e, Radu pare ca si-a propus sa nu isi schimbe (prea mult) stilul de viata o data cu copilul, si trage tare…doar ca asta merge doar o perioada.

        (Citează)

    • Andrei G: ai ajuns la burnout

      Da, asta am concluzionat și eu, dar mai degrabă în perioada când nu dormea Alice noaptea. Acum e doar o perioadă foarte aglomerată, că așa este finalul de an în general.

      Andrei G: Desi tu spui ca lucrezi mai mult decat inainte, multi cititor considera ca articolele par mai putin documentate, facute pe repede inainte. Nu inseamna neaparat ca sunt rau scrise, dar uneori nu mai respecta calitatea cu care ne-ai obisnuit.

      Dă-mi niște exemple. Că eu mi-am propus de vreo doi ani să scriu mai puțin și să fie mai multe subiecte de blog personal. Am tăiat la maxim din review-urile propuse și am început să le scriu mai subțirel pe cele existente, am pus mai multe articole personale, vreau să scriu mai mult despre food & lifestyle. Blog personal, cum ziceam.

        (Citează)

  13. Apropo de emag. Pare ca s-au bulangit. Stire de azi:
    “Abonamentul Genius, lansat de eMAG È™i disponibil în aplicaÈ›iile eMAG, Tazz, FashionDays È™i Freshful, nu mai oferă livrarea gratuită la easybox indiferent de valoarea produselor din categoria Genius, ci impune o limită”. Limita este 30 lei. Ai sub 30 lei, platesti transport si la easybox.
    Incepe sa se intample exact ce am prevazut: din ce au mai multi clienti genius, d-aia o sa limiteze beneficiile. Intai impun niste limite, apoi le scot de tot. Sau maresc abonamentul.

      (Citează)

    • Am văzut, dar am comandat foarte rar ceva sub 30 de lei. Adică È™i dacă luam hârtie igienică, o mai cuplam cu ceva ca să facă o sumă mai mare ca să o aducă acasă curierul, eventual.

      M-am uitat prin comenzi. Am comandat cândva un șampon de 17 lei, altădată niște opritoare de uși de 27 lei, din astea. Probabil că le-aș fi grupat altfel dacă era și de atunci limita de 30 de lei.

      Blackskull: Incepe sa se intample exact ce am prevazut: din ce au mai multi clienti genius, d-aia o sa limiteze beneficiile. Intai impun niste limite, apoi le scot de tot. Sau maresc abonamentul.

      Momentan au 400.000 clienți genius. Am întrebat și eu dacă urmează o scumpire de abonament, dar au zis că nu este în plan. Creșterea numărului de comenzi la easybox și noul depozit rapid scade costurile de funcționare și pot păstra cei 99 lei încă o vreme.

        (Citează)

  14. nwradu: Și eu bănuiesc că este normal și oricum mi se pare ciudat să mă plâng de faptul că am prea mult de muncă. Am privit asta mereu ca pe un lucru bun. Mai rău este să te plângi că nu ai de muncă.

    Nu e ciudat să simți că nu ai timp sau să spui asta. Ai spus mai sus că simți că nu te bucuri de rezultatele muncii. Primul pas l-ai făcut prin faptul că ai realizat asta. Am simțit și eu la fel uneori, trecea timpul pe lângă mine mult prea repede și nu apucam să mă bucur cum trebuie de orice făceam.

    Apropo, cum putem interacționa în liga de Fifa Predictor? Nu vă nici un fel de forum pe site și nici o modalitate de interacțiune. Ai vreun discord sau ceva similar?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus