un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Black Friday pe PlayStation Store cu reduceri la jocuri și abonamente PS Plus

18 Nov 2022  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

Sunt câteva Black Friday-uri pe care le aștept în fiecare an și unul dintre ele este Black Friday pe PlayStation Store, cu reduceri la jocuri de PS4, PS5 și abonamentele PS Plus. De ce? Pentru că, alături de Days of Play din primăvară, este cea mai bună perioadă de a cumpăra jocuri de consolă sau abonamente la preț redus.

Eu tocmai mi-am cumpărat încă un an de PS Plus Essential, cum fac de obicei de Black Friday la PlayStation. Am plătit 201 lei în loc de 269 lei cât este în mod normal. Abonamentul îl va continu automat pe al meu atunci când expiră în altă perioadă a anului.

Găsiți aici ofertele PlayStation. Cei de la PlayStation au anunțat că țin până pe 28 noiembrie.

 

Horizon Forbidden West are preț redus. Jocul este lansat în primăvară și a avut review-uri foarte bune. Ai de explorat o lume complexă cu ruine post-apocaliptice, creaturi cibernetice de mari dimensiuni, mistere legate despre cum s-a ajuns în acest punct și triburi umane care așteaptă ca dinozaurul curierului să tragă în fața porții cu coletele lor de Black Friday.

Gran Turismo 7 este de asemenea în ofertă. Îl voi cumpăra și eu. Încă de la lansare m-a uimit grafica hiper-realistă și lista uriașă de mașini și componente pentru ele, dar n-am avut timp să-l iau pentru că în aceeași perioadă mă uimea și cât de mult nu doarme Alice.

Asta s-a rezolvat acum. GT7 mi se pare un joc de jucat pe îndelete, în liniștea ta. Mai bibilești o piesă, mai schimbi ceva la mașină, mai faci o cursă și înveți din traseu. Din toate jocurile din listă, este probabil singurul pe care-l poți juca ani de zile, pe toată durata de viață a consolei. Altfel spus, de aici mi se pare că oferă cel mai mult entertainment per leu, ca să zic așa.

Noul Uncharted: Legacy of Thieves Collection are reducere. Aduce de fapt Uncharted 4, care a fost foarte bine primit, și Uncharted: Lost Legacy, pe consola PS5, cu grafică îmbunătățită.

Dacă aveți în continuare PS4, sunt reduceri la cele mai mari hituri ale acelei console.

Printre ele, Ghost of Tsushima, aventurile samuraiului japonez care se luptă cu invadatorii mongoli, un joc open world apreciat pentru grafica sa, atmosfera plăcută și sistemul de lupte bazat pe scheme cu sabia și asasinate pe stealth.

The Last of Us partea 2 este la reducere, costă 47 de lei. Jocul va redeveni popular pe 16 ianuarie, când HBO lansează serialul cu același nume.

Alte jocuri noi au de asemenea prețul mult redus. Gotham Knights, lansat acum câteva săptămâni, are o reducere de 40%. Este cel în care joci cu diverși super-eroi secundari din echipa Batman împotriva unor villains clasici din Gotham. M-am uitat la multe review-uri, nu-i perfect, dar nu este nici rău, mai ales dacă vă place universul respectiv.

FIFA 23 este redus cu 40%. Acesta este de jucat cu prietenii, poate pe aceeași consolă, poate în multiplayer. A fost bine primit. Na… FIFA, acum cu campionatul mondial de fotbal, poate merge și mai bine un meci cu prietenii.

Și NBA 2K23 are reducere atât în edițiile de PS5 cât și de PS4. Spider-Man: Miles Morales PS4 & PS5 Standard Edition are reducere 50%. Stray, un joc foarte apreciat în care ești o pisică într-o lume ciudată, costă 112 lei, iar Cyberpunk 2077, varianta PS4 și PS5, costă 120 de lei. Assassin’s Creed Valhalla este redus 67% în ediția PS4&PS5. Sifu de PS4&PS5, cu karate și chestii ninja, costă 132 lei.

Abonamentele PlayStation Plus au reducere 25% pentru abonare și 25% pentru membrii existenți care fac upgrade la planul următor. Vă reamintesc cele trei planuri existente, introduse în acest an:

  • PS Plus Essential: este cel clasic, primești multiplayer pentru jocuri și lunar gratuit câteva jocuri noi, pe care le poți juca pe toată perioada abonamentului.
  • PS Plus Extra: este planul de sweet-spot. Include beneficiile din Essential, dar oferă și acces gratuit la sute de jocuri de consolă, plus alte funcții. Puteți găsi aici lista completă, include jocuri celebre ale anilor trecuți, dar și titluri mici și distractive în doi, precum Overcooked 2 sau altele.
  • PS Plus Premium: include și cloud gaming de jocuri mai vechi, plus alte avantaje.

În opinia mea, PS Plus Essential este foarte util oricărui posesor de consolă deoarece îți dă acces la multiplayer, plus jocuri gratuite. PS Plus Extra este pentru cei care se joacă mult pe consolă. Dacă jucați un joc pe lună din catalogul celor incluse, în loc să le cumpărați, practic ați recuperat deja prețul abonamentului. Dacă jucați două jocuri, deja sunteți pe profit.

Abonamentul are 25% reducere acum, deci îl puteți încerca la preț redus o vreme și vedeți dacă vi se potrivește sau nu.

Vedeți că PlayStation face de obicei reduceri de preț și în magazinele partenere. Eu știam de eMAG și Altex, dar văd că oficial lista include și Orange, Media Galaxy și Flanco. Bănuiesc că prezența Orange nu trebuie să mă mire, au avut de multe ori și consola PS5 în stoc la prețul bun. Eu personal sunt fan al achizițiilor digitale. Discul fizic a devenit mai degrabă o cheie de autorizare, jocul tot de pe Internet se trage în consolă (sau patchurile periodice).

Totuși, jocurile din magazinele brick&mortar au avantajele lor. Pot fi date ușor cadou de Crăciun, că dai o cutie frumos ambalată. Dacă știți vreun copil sau adult care ar dori un joc, i-l puteți pune astfel sub brad. De asemenea, pentru cei ce nu vor sau nu pot să cumpere online cu cardul, jocurile din magazin rămân singura opțiune. Le cumpărați de la raft sau prin curier cu plata cash ramburs și ați rezolvat problema.

    8 comentarii

  1. Daca sunteti tatici/mamici cu 1-2 copii si va jucati 1-2 ore pe saptamana … poate lasati si voi aici un ID … ca m-am saturat sa mananc bataie non-stop de la toti gamerii profesionisti.
    Pe mine ma gasiti BogdanCojo83 (FIFA22, GT7 etc)

      (Citează)

  2. mersi Radu pentru pont.
    uitasem cand e iar notificare in aplicatia playstation, nu am primit. bine ca te citesc pe tine zilnic :D

      (Citează)

  3. Discul fizic este inca ceva foarte fain pentru ca dupa ce termini jocul poti sa il dai mai departe si sa mai recuperezi din bani.
    Asa la formatul digital nici macar nu esti sigur ca peste 10 ani mai ai cum sa joci.

      (Citează)

  4. Mi-e foarte greu să înțeleg toată noima vânzării jocurilor în format fizic și digital. Nu de alta, dar de bf la eMAG fifa 23 era vreo 180 de lei, varianta pe disk. Ca acum, pe PS Store, tot de bf, varianta digitală să coste cu câțiva zeci de lei mai mult. Pur și simplu nu pricep de ce jocurile în format digital nu sunt mai ieftine decât cele în format fizic, care implică niște costuri în plus.

      (Citează)

  5. Am instalat GT7 si m-a enervat maxim ca nu am gasit o optiune sa fac o cursa simpla: alegi un circuit, alegi o masina si dai cateva ture.
    Totul pare Career Mode.. inclusiv o introducere luuuuunga de mori (vreo 15min).

    Guys, n-am de pierdut zeci de ore. Vreau sa dau si eu cateva ture. Ce-i asa greu?

    Foarte dezamagit de GT7 din acest punct de vedere.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus