un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Verstappen a fost un mârlan imens refuzând să-l ajute pe colegul său Perez

18 Nov 2022  ·

AUTO  ·

20 comentarii

Băi nene, Verstappen a căzut mult în ochii mei. O fi pilot talentat, dar suferă, cum se zice, suferă rău de vedetism.

În cursa anterioară, cea din Brazilia, a refuzat să-și ajute coechipierul să obțină un loc mai bun. Perez ar fi putut sa-l depășească pe Leclerc în campionat și Red Bull să se apropie de o victorie categorică cu ambii piloți pe pozițiile 1 și 2 în clasamentul general. Dar Verstappen a refuzat să-și ajute colegul.

Pe scurt, în Brazilia Verstappen era pe locul 6 și Perez pe locul 7. Echipa l-a rugat să-i cedeze locul său lui Perez, care se luptă la general cu Leclerc. Verstappen a refuzat. Dialogul pe radio a fost următorul:

Echipa: -Max if we don’t pass Alonso on the exit of 12 can we let Checo through please?
Echipa: -Let Checo back through.
Echipa: -Yeah don’t worry about the DRS Max, let Checo through.
Echipa: -Let Checo through.
Echipa: -Max, let Checo through please.

Și Verstappen nu l-a lăsat, a terminat pe locul 6 și Checo Perez pe locul 7, Perez luând astfel mai puține puncte.

După finish, a avut loc următorul dialog pe radio:

Echipa: -Max what happened?
Verstappen: -I told you already last summer. Guys don’t ask that again to me. OK? Are we clear about that? I gave my reasons and I stand by it.

What an asshole! Mare de tot!

Puteți vedea transmisiunile în analiza lui Jolyon Palmer. Nu poate fi pusă în site.

Nu era nici o miză în Brazilia. Verstappen era pe locul 6, nu se bătea pentru victorie sau podium. Pentru el cursa aceasta va fi oricum la capitolul “curse de uitat”. În plus, este deja campion mondial, nu mai are nici o miză în cursele acestui an.

Nici nu mai zic că Perez l-a ajutat să devină campion mondial anul trecut. În ultima cursă, cea decisivă, Perez l-a ținut pe Hamilton în spatele său pentru câteva tururi, iar acele secunde pierdute au fost cruciale la final. Acum Verstappen ar fi putut să întoarcă favoarea renunțând la locul 6 în favoarea lui Perez, dar nu a vrut.

Mie mi se pare că are genul acesta de atitudine de vedetă, de “eu nu cedez niciodată un loc, este împotriva valorilor mele de învingător”. Sure, dar Formula 1 este totuși un sport de echipă. Concurează piloții între ei, dar per total este un sport de echipă, cu puncte luate la comun și cu ajutor dat atunci când se poate.

A ieșit scandal după aceste transmisiuni, așa că Red Bull a ieșit cu o declarație prin care spune că de fapt lui Verstappen i s-a cerut târziu în ultimul tur să cedeze locul. Da, de parcă n-ar fi știut dinainte că Perez este în spatele său și are nevoie de orice punct. Iar dialogul de pe radio oricum arată că nu a fost vorba de lipsă de timp, ci de lipsă de voință.

După scandal, Verstappen a declarat că-l va ajuta pe Perez în ultima cursă a sezonului, că el nu este un coechipier rău și că va face totul bine.

Perez și Leclerc intră în ultima cursă a sezonului, cea de duminică din Abu Dhabi, cu număr egal de puncte în lupta pentru locul 2. Să vedem ce iese.

În alte știri, Haas a anunțat că Hulkenberg va fi al doilea lor pilot al echipei în sezonul următor, în locul lui Mick Schumacher, care este out. Un singur pilot rămâne de aflat, cel care va face echipă cu Albon la Williams.

    20 comentarii

  1. Verstappen este un muist, imi placea de el, dar e un muist la faza cu Perez.

    Revenind, daca Sainz ceda locul si Lec avea cu 2 puncte in plus, lipsa de ajutor a lui Max ar fi avut consecinte, in situatia data cu sau fara ajutorul lui Max, Perez tot depinde de fortele lui in Abu Dhabi.
    Acum Perez si Lec au numar egal de puncte, cu Lec avand o victorie in plus.
    Scenariul 1.
    Lec in fata lui Perez, atunci Lec este locul 2
    Scenariul 2.
    Perez in fata lui Lec, atunci Perez este locul 2

    Chiar daca Max i-ar fi cedat locul lui Perez, si ar fi avut 2 puncte in plus fata de Lec inainte de ultima cursa, in cursa, tot nu era suficient daca Lec va fi sa zicem loc 6 si Perez loc 7, ar fi fost ega la puncte, si tot Lec avea mai multe victorii.

      (Citează)

    • salut!
      Este vorba de atitudine. Max nu a cedat locul din rautate, nu pentru ca nu l-ar fi ajutat cele 2 puncte in plus pe Checo.

        (Citează)

    • Ai uitat de scenariul 3
      Ambi piloți abandonează și atunci punctele alea contau enorm 😉

        (Citează)

  2. Eu aș spune mai degrabă că piloții cuminți, docili și ascultători nu au fost și nu vor fi niciodată campioni. Ca să fii campion, trebuie să ai cel puțin un caracter discutabil. Să alergi mereu după cel mai bun rezultat și cel mai important, să calci pe coechipieri. Ăsta e sportul, ne convine sau nu. Din păcate chestia asta nu devine observabilă cât timp coechipierii se învârt în pluton. Bine, aproape toți nici nu prind vreo șansă la titlu în toată cariera așa că nu trebuie să dea dovadă de cine știe ce caracter.

      (Citează)

    • Si n’a calcat pe cadavre pana acum? Cat a tot fost lasat sa treaca? Acum e campion si tot nesimtit e, daca era o miza da, puteai spune, dar un loc 6 cand ai toate recordurile depasite?

        (Citează)

    • Care cel mai bun loc? Max deja îl are, e campion, deci pt el e zero miza. E un sport de echipa totuși, iar el nu e un team player.

        (Citează)

  3. Daca max ceda locul ar fi avut parte de si mai mult hate decat asa. El merge pe ideea ca cel mai rapid sa castige. La fel cum au facut cei de la Mercedes: concurati dar cu grija sa nu va loviti. Max era evident mai rapid decat Perez. E impotriva sportivitatii sa cedezi un loc. Nu e deloc acelasi lucru ca a tine un adversar in spate cand concurezi pentru locul in cursa.

      (Citează)

  4. Citesti multe chestii pe reddit, puteai sa pui si partea asta: desi nu a zis clar, pare ca e o suparare pentru Monaco.
    Desigur, tot muist ramane Max pentru faza asta penrtu ca macar nu isi asuma clar ca din cauza lucrului X nu a vrut sa schimbe.

      (Citează)

  5. Cand va ziceam anul trecut ca Verstappen este un jeg, un gunoi de om, eu eram nebun si bateam campii, eram hamiltonist si nu intelegeam luminatia talentului.

    Nah, uite, clar, cum inca o data aveam dreptate.

      (Citează)

    • Am venit pentru comentariul tău.

      Asa se zicea și despre Schumacher sau Vettel in anii lor de glorie. 10 ani mai târziu toți isi amintesc cu drag de ei. La fel o sa fie și cu Verstappen peste 10 ani când va avea 8 campionate mondiale.

      PS: sigur, urâtă faza, dar sa nu dramatizam.

        (Citează)

    • Marius M:
      Am venit pentru comentariul tău.

      Asa se zicea și despre Schumacher sau Vettel in anii lor de glorie. 10 ani mai târziu toți isi amintesc cu drag de ei. La fel o sa fie și cu Verstappen peste 10 ani când va avea 8 campionate mondiale.

      PS: sigur, urâtă faza, dar sa nu dramatizam.

      Cine își amintește cu drag de Schumacher nu s-a uitat la F1 în perioada aia. Lumea este impresionată de cifre și “povești cu zâne”.

        (Citează)

    • Lumea nu te lua la penis pentru ca ziceai ca e un jeg, ci pentru ca mereu ziceai ca Hamilton e the shit driver ever, iar Max e vai de capul lui, nimic nu a facut.

      Inca plangi pentru finalul 2021, nu?

        (Citează)

    • Ar fi minunat daca ai putea arata unde am zis ca Hamilton e cel mai bun sofer din toate timpurile. Sigur am zis ca e un sofer bun, tot asa cum am si zis ca masina conteaza foarte mult, mai mult decat soferul, dovedit de rezultatele lui Russel.

      Verstappen nu era un sofer lipsit de talent, dar conducea foarte agresiv si riscant, iar Hamilton era si cam este in continuare singurul in stare sa ii faca fata, care nu se da la o parte doar pentru ca vine un golan.

      Sa mergi la rupere nu este dovada de talent ca sofer, dar i s-a urcat la cap faptul ca ceilalti prefera sa nu faca accidente cu un cretin si se crede un mare talent.

      Reactia corecta ar fi ca pe rand fiecare pilot din celelalte echipe sa nu se dea si daca trebuie, sa faca in cursa accident cu Verstappen, pana intelege toata lumea ca nu va mai castiga niciodata o cursa in viata lui acest jeg uman.

        (Citează)

  6. Mi-e urat de Verstappen ca de hemoroizi, dar de ce e singurul invinuit la faza asta? Perez a terminat cursa la 4 secunde in urma lui. Ce trebuia sa faca max, sa traga pe dreapta sa faca un pisu mic pana il ajungea mutulica din spate? Pe langa asta, echipa l-a lasat pe mexican cu pneuri medii intr-o “mare” rosie. Toata lumea s-a trezit acum, de parca nu era evident ca are un caracter de rahat. Ce mai urmeaza, sa observati cum conduce la rupere si daca ceilalti nu se feresc de el se lasa cu accidente?

      (Citează)

  7. A fost urât gestul și la acroșajul cu Hamilton, pentru că a spus că știa că dacă va forța interiorul îl va agăța, dar el nu pierdea mare lucru în cursă, în timp ce Hamilton da. A fost o cursă, parcă acum 2 ani, când Ocon sau Albon a făcut fix ca Ver și l-a scos de pe pistă, iar după cursă Ver l-a îmbrâncit în paddock.

    E parcă mai urât ce a făcut Ver pentru că l-a lăsat Perez în față, în speranța că îl prinde pe Lec. Când a văzut că nu îl ajunge îl putea lăsa în față, nu trebuia să se întâmple în ultimul tur.

      (Citează)

    • dam167:
      E parcă mai urât ce a făcut Ver pentru că l-a lăsat Perez în față, în speranța că îl prinde pe Lec.

      Din același motiv i-a lăsat și pe Sainz, Leclerc și Alonso în față?

        (Citează)

  8. Nu urmăresc sportul asta, dar e cineva ne-marlan in “marele circ”?

      (Citează)

  9. Adevărul e ca nu îl suportam pe Max oricum. Dar sa nu respecți ordin direct de la echipa?! Sper sa vina cu ceva penalizări monetare din partea echipei.

      (Citează)

  10. ce asteptari sa ai de la fishface . Un jegos la fel ca tac`su . Are un campionat pe combinatii si altul pe meritul masinii daca e sa o luam dupa raportarea la ceilalti campioni mereu

      (Citează)

  11. https://youtu.be/o7Uq73aBnEY?t=66

    Max a fost intotdeauna asa, poate lumea a uitat de Singapore 2015.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus