un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 20 noiembrie 2022

20 Nov 2022  ·

GÂNDURI  ·

19 comentarii

Campbell are un AI care analizează anual miliarde de meniuri, studii, postări, lansări de produse. Totul pentru a afla din timp trenduri de consum, ce supe sunt populare, ce ingrediente vor prinde pe piață în curând șamd. Inteligență artificială ca să faci supă.

O listă de greșeli uzuale. Tot felul de informații eronate care au ajuns în cultura populară și au rămas acolo. Mulțumesc, Alex!

Cineva vrea un ghid de supraviețuire în București. Probabil că sunt eu biased, că m-am născut aici, dar nu mi se pare un oraș de speriat. Sigur că, dacă vii dintr-unul mic și liniștit, capitala poate părea haotică, blocată. Și sunt de acord că aici oamenii par mereu că se grăbesc undeva, că altfel simt că trece viața pe lângă ei și au un FOMO ilogic. Mi se pare însă cale lungă până la a te teme pentru siguranța ta.

Un bărbat condamnat pe nedrept a fost eliberat după 39 de ani. 39 de ani! Un caz din acela ciudat în care nimeni nu și-a dat interesul să descopere adevărul pentru că suspectul de culoare era la îndemână.

Qatar interzice vânzarea de bere pe stadioane cu 2 zile înainte de Mondial. Vești bune pentru sponsorul Budweiser! Președintele FIFA a avut o tiradă de o oră la adresa criticilor săi, pe principiul “hai să nu acuzăm Qatar de ceea ce făcea și Europa în trecut”. Pe principiul ăsta, să nu acuzăm pe nimeni de nimic, că în istoria omenirii au fost multe vremuri negre fără legi. Citiți și un articol care rezumă principalele probleme ale campionatului din Qatar.

Iranianul care a inspirat filmul The Terminal a murit în aeroportul din Paris. Omul a trăit 18 ani în aeroport. Culmea este că din 2006 avea voie să părăsească aeroportul, dar nu s-a putut adapta la viața din afară și s-a întors de multe ori pentru a trăi în aeroport.

Reclama John Lewis pentru Crăciun 2022:

O reclamă debusolantă:

O lucrare de-a lui Warhol s-a vândut cu 85 de milioane de dolari. Este o fotografie imensă cu un accident auto. Încă sunt supărat că mi-a fost lene să licitez câteva sute de lei în plus ca să am și eu un Warhol, atunci când s-au vândut câteva la București.

Chris Hemsworth are risc de Alzheimer. Actorul are o combinație de gene care face de 8-10 ori mai mare șansa de a dezvolta boala, așa că ia o vacanță.

4 studenți uciși la o universitate din Idaho și nici un suspect. Erau colegi de casă, cum ar fi. Alți doi studenți, care de asemenea locuiau în aceeași casă și erau acolo când s-au întâmplat crimele, nu au pățit nimic. Ăsta da noroc.

50 de lucruri sau fenomene de amploare surprinse în imagini. Nori Mammatus n-am văzut niciodată.

Porsche 911 Dakar. Cum ar spune unii, Porschan de teren. Sau de drumuri românești.

FDA-ul aproba un tratament care întârzie diabetul de tip 1.

Capsula Orion a cotit-o spre Lună. Puteți vedea aici update-uri despre misiunea Artemis 1.

Sezonul de gripă începe tare de tot. Altădată erau așa multe cazuri abia pe final de decembrie.

Papucii lui Steve Jobs s-au vândut cu 218.000 de dolari.

O mamă i-a cerut fiului ei să meargă pe jos vreo 800 de metri până acasă, printr-o zonă liniștită. A fost arestată pentru asta și acum are cazier. Într-un fel este de admirat faptul că poliția l-a întrebat pe copil de ce merge singur pe trotuar, desi mai făcuse asta de multe ori.

    19 comentarii

  1. Legat de ultimul articol. Polițiștii nu l-au văzut întâmplător și l-au întrebat de ce merge singur.
    “A woman one block away had called the cops to report a boy walking outside alone. That lady had actually asked Aiden where he lived, verified that it was just down the street, and proceeded to call nonetheless. The cops picked up Aiden on his own block.”

      (Citează)

    • Dar nu inteleg de ce ar fi o problema atat de grava ca un copil merge singur pe strada. Atat de periculoase sunt orasele din Statele Unite?
      La scoala de la mine din cartier, mai mult de jumatate dintre copiii de clasa 1 se duc singuri acasa dupa program.

        (Citează)

  2. Lista aia de greseli este fascinanta

      (Citează)

    • Alin:
      Fiecare tara are legile/regulile ei. Daca traiesti acolo trebuie sa le.respecti.

      Sau sa faci lobby sa le schimbi.

        (Citează)

    • Fiecare tara are legile/regulile ei. Daca traiesti acolo trebuie sa le.respecti.

      Sau sa faci lobby sa le schimbi.

      Nu e SAU, e SI. Le respecti SI faci lobby sa le schimbi.

        (Citează)

  3. In Elvetia am vazut foarte multi copii mici (chiar si de 4-5 ani) mergand singuri la / de la scoala. Ulterior am confirmat cu oameni care traiesc acolo ca este ceva nu doar obisnuit, ci chiar incurajat.

    Si fi-miu vine uneori singur de la scoala pt ca asa cere el. Tot 1 km are de mers si el prin cartier (Olanda).

    Americanii sunt dementi.

      (Citează)

  4. 800m e de la mine de acasa pana la statia de metrou, dementa curata ce a patit femeia. Daca aia aveau 2 echipaje de politie erau disponibile pentru un copil care mergea singur pe strada, da-o dracu’ de treaba, e clar ca nu e infractionalitate in zona aceea.

    Trebuia sa mearga la proces si asta sa fie singurul argument in fata instantei, daca politia freaca atat de mult menta incat au timp de astfel de tampenii este absolut clar si evident ca acel copil nu era in nici un pericol.

      (Citează)

  5. With a crime rate of 43 per one thousand residents, Waco has one of the highest crime rates in America compared to all communities of all sizes.

    Chiar nu înțeleg comparațiile cu Europa, sunt multe state în US în care un individ care merge pe jos e asimilat procedural cu un suspect.

      (Citează)

  6. Apropo de Qatar, sincer nu prea inteleg care e problema cu el. Muncitori migranti mor peste tot (ex Dubai) dar in Qatar castiga regeste. Anti gay iarasi sunt peste tot, inclusiv in Romania (am avut si lege).

    Plus Rusia si China care sunt mai rele si nu a comentat nimeni atata cand au avut loc evenimente sportive acolo.

    Pare intr-adevar ca principala problema cu Qatar e ca nu ne plac musulmanii bogati.

    https://www.economist.com/leaders/2022/11/17/in-defence-of-qatars-hosting-of-the-world-cup

      (Citează)

    • Am vazut documentare cu cei din qatar..nu castigau regeste, traiau in conditii gen africa. Stiu, nu au fost luati cu forta, puteau ramane acasa sa moara de foame…si o mare problema e ca statul ala.nu recunoaste ca mor oameni.

        (Citează)

    • Nu poți să compari România cu Qatar-ul… acolo homofobia e politică de stat, la noi – de bine, de rău – poți chiar să încasezi o amendă frumușică dacă-ți manifești public ura față de minoritățile sexuale.

        (Citează)

    • Castiga regeste? Tu despre cine vorbesti aici? Crezi ca vorbim de piloti la Qatar Airways sau dracu’ stie ce C-level executives la companii pe acolo? Nu nene, cei care blameaza WC-ul din Qatar, il blameaza pentru faptul ca muncitorii aia care au lucrat la infrastructura, multi adusi din Pakistan, India, Nepal etc. au trait in conditii inumane, pasapoarte confiscate, iar unii au si dat coltul. Asta e problema. Apropo, de drepturile femeilor p-acolo ce parere ai? Crezi ca asta e singura problema, ca nu ne plac musulmanii bogati? Marea problema e ca atunci cand noi mergem acolo, sincer nu inteleg de ce dracu’ ai vrea sa mergi acolo, dar asta e alta problema, trebuie sa respectam regulile “tinutului”, dar cand ei “se plimba” pe aici, trebuie sa intindem covorul rosu si sa facem tot ce putem sa ii integram in familia europeana cu tot cu obiceiurile lor stramosesti.

        (Citează)

    • Hai sa ma bag si eu in discuție referitor la salarii. Da in Qatar si Arabia Saudită muncitorii aia castiga mai bine decat in emirate sa nu mai zicem de Pakistan Bangladesh si de unde mai ajung acolo.

        (Citează)

    • @Tom, cam ce salariu are un muncitor care lucreaza pe santier in Qatar? Au fost platiti bine acum in perioada lucrarilor pentru Campionatul Mondial?

        (Citează)

  7. Ok, aia-s musulmani care iau in serios chestiile astea cu alcoolul. Dar la noi de ce interzisa berea pe stadion? Ca nu avem cine stie ce istoric de huliganism, ca sa fim considerati toti rai la betie, din oficiu, de catre autoritati pe care le platim ca sa -si faca treaba, nu sa isi bata joc de noi. Practic asimileaza mersul la stadion cu condusul masinilor sau cu muncitul la job :) ca acolo nu ai voie sa bei/sa fii baut.

      (Citează)

    • Nu suntem considerati toti rai la bautura. Dar daca si 5% vor provoca scandaluri, acest lucru va strica experienta pentru restul de 95% din spectatori.
      Iar pentru un om normal, care nu face urat la bautura, nu este o problema sa faca o pauza de 3 ore (cat dureaza un meci cu tot cu accesul pe stadion).

        (Citează)

  8. @zetanu
    Haha esti simpatic, mi-a placut asta cu drepturile femeilor. Sa ia exemplu de la Romania!

    Se vede din ce ai scris ca problema sunt musulmanii, adica migrantii. Esti atat de orbit de ura incat nu realizezi ca musulmanii din Qatar nu sunt tot aia care vin “pe aici”.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus