un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am mâncat cea mai picantă pizza din București, cu ardei Carolina Reaper și Trinidad Scorpion

15 Nov 2022  ·

EXPERIENȚE, FOOD & LIFESTYLE  ·

23 comentarii

Dacă vreți să simțiți cum vă amorțesc urechile și să și lăcrimați un pic, mergeți și mâncați cea mai iute pizza din București, la Pâine și Vin.

Pâine și Vin = unul dintre localurile noastre preferate din ultimii ani. Au multe vinuri românești la pahar, așa că poți încerca diverse acolo. Fac și pizza foarte bună, unele mari și ovale de împărțit cu cei de la masă, au și platouri cu diverse bunătăți românești. Chiar este un local top-top, singurul neajuns fiind că nu iau și rezervări și trebuie să-ți încerci norocul pentru o masă direct la ei. Este lângă Energiea și Origo, pe la Izvor, str Ion Brezoianu 4.

Am fost acolo cu Ioneștii, nașii lui Alice. Mariciu știa de undeva că au acolo o pizza iute-iute-iute și voia să o încerce. Chiar au, se numește Foc din Foc, iată ce scrie în meniu:

Acum, situația este următoarea. Carolina Reaper este cel mai iute ardei din lume, vreo 1,6 milioane de unități Scoville. Ca idee, ardeii iuți românești sunt pe la 30.000 de unități. Trinidad Scorpion este al doilea cel mai iute ardei din lume, un pic sub Carolina Reaper. Habanero este și el un ardei foarte iute, cred că pe la 300.000 Scoville, iar de ceilalți doi nu știu nimic.

Poate vă amintiți de Trinidad Scorpion din postul meu despre o dulceață de ardei iute cumpărată de la o băcănie din cartier. Este atât de iute încât noi acum luăm alte dulcețuri de ardei iute, din acelea molâi făcute prin România, și punem o linguriță din dulceața de ardei iute Carolina Reaper în cea românească și o facem spicy.

Revenind la pizza, scrie acolo că este un sos din acei ardei, dar de fapt nu-i sos. Sunt chiar ardeii bucățele mici, îi mănânci direct. Or sta ei într-un sos în borcan, se vede că au lichid pe ei, dar nu vă închipuiți că primiți un sos iute. Primiți chiar ardeii pe pizza.

Arată cam așa:

Este Moartea. Îți amorțesc buzele și limba, poate chiar și urechile, îți dau lacrimile. Dacă nu vă place în general mâncarea picantă sau nu o tolerați, nu luați așa ceva, nu veți putea mânca. Este destul de hardcore. Interesant este și că pizza este foarte gustoasă, ingredientele sunt bune, le simți fără probleme pe lângă ardeiul iute. Este o combinație care te face să vrei să mănânci în continuare.

Am băgat și alta mâncare pe lânga pizza, plus multe alcool, așa că n-am avut nici o problemă la stomac atunci sau a doua zi. Chiar a fost o experiență inedită și plăcută.

Mi-a plăcut că personalul știe ce urmează și se asigură că știi și tu. Am fost întrebați de două ori dacă vrem acea pizza. Dacă ne-am făcut testamentul. Ne-au atras atenția să nu dăm cu mâna pe la ochi după ce o atingem. Când am început sa mâncăm, au venit și au întrebat dacă vrem lapte și ne-au adus un pahar din partea casei. Laptele este magic la iuțeală, te liniștește imediat.

Anyway, bună, dar scumpă. Preferata mea acolo rămâne Vatra Romană 4, la 39 de lei. Este o pizza ovală, se satură două persoane din ea, și include smântână, mozzarella, bacon, gorgonzola, merișoare și rozmarin proaspăt. Este excelentă. Combinația de merișoare cu brânză merge foarte bine, baconul adună totul la un loc, iar bețișoarele de rozmarin coapte până devin moi, dar tot aromate, dau o aromă suplimentară foarte plăcută.

 

Dacă mergeți la Pâine și Vin, încercați Vatra Romană nr. 4.

Marian a filmat totul pentru Aici sau la Pachet, deci ne puteți vedea mai jos plângând ca niște fetițe de la ardei iute. Felicitări Matildei, care a mâncat felia ei de pizza fără mari probleme și a fost eroul nostru.

    23 comentarii

  1. Am luat o dată pizza cu Jalapeno (care are cam 5000-8500 unitati Scoville) si mi-a luat foc gura … Nu vreau sa ma gandesc cum ard cei peste 100.000 …

      (Citează)

  2. Pe mine m-ar baga in spital direct, pentru reparatii capitale. Din chestiile picante, nu am voie decat la femei.

      (Citează)

  3. Dar gust de pizza ai mai simțit? Pentru cineva care nu vede în asta ceva atractiv, poți să precizezi de ce ai mânca așa ceva? Lăsând la o parte suferința, mă întreb dacă mai simți altceva pe lângă.

      (Citează)

    • Nu simti decat suferinta. Am halit si eu o data o pizza superextrapicanta pe la bulgari. De fapt 3 pizza relativ mici la 4 cupluri. Strict de distractie. Sa ne amuzam in grup. Ca altceva nu mai simti. Nu stiu cum e asta de zice radu, dar aia de-am halit-o era moartea. M-a durut burta cateva ore dupa, gura n-o mai simteam. Unu din grup s-a cufurit vreo 2 zile. Nasol. Macar ne-am distrat. Si acu radem de cate ori ne amintim. Gust? Cine mai simte!

        (Citează)

    • Pentru filmare, pentru pus pe youtube(mariciu) pentru un articol de blog…

        (Citează)

    • Pe mine m-a facut curios articolul si chiar vreau sa ma duc sa incerc pizza asta. Doar asa, sa vad cat de rau poate fi.

        (Citează)

    • Mai nu mai simți gustul la fel de bine dacă mănânci imediat după felia aia. Dacă bei niște lapte și după mănânci alta pizza, simți.

      Mi-e una îmi place picant, chiar apreciez când o mâncare e picanta cât sa îmi dea lacrimile și sa îmi curgă nasul, dar nu mai mult. Dacă ma dor urechile, it’s gone too far.

        (Citează)

    • GuestStar: Dar gust de pizza ai mai simțit?

      Da, cum să nu. Pizza aia este foarte gustoasă. Salamul acela pus pe ea are un gust pe care-l simți imediat. Mai pun și pătrunjel creț, care este foarte aromat. De fapt asta a fost mișto, că este super-picantă, dar simți ce mănânci acolo. Cred că posibilitatea de a discerne și alte gusturi în preparat ține de rezistența fiecăruia la picant. Dacă o ai mică, te blochează imediat.

      GuestStar: Pentru cineva care nu vede în asta ceva atractiv, poți să precizezi de ce ai mânca așa ceva?

      Ca să vezi cât de picantă este față de alte chestii picante, ca să vezi ce au alți ardei față de ai noștri, pentru că-ți place senzația de picant etc.

      În esență, întrebarea ta este “de ce ai mânca ceva picant?”. Și la asta nu pot să-ți răspund decât prin “unora le place picant”. Dincolo de asta, nivelul de iute deja nu mai contează.

        (Citează)

  4. Pizza cu un pahar de lapte. Ai spus tot.

      (Citează)

    • Poți să o bei cu ce vrei tu, dar dacă vrei să scapi de gustul iute, laptele este cel mai eficient. De asta se dă by default la concursuri de mâncat iute sau la preparate speciale prin diverse restaurante.

        (Citează)

  5. Ai puțintică răbdare, să vezi cum e cînd iese pe partea cealaltă, ardeiul fiind bucăți, nu sos tratat termic…

      (Citează)

  6. Nu zic nimic de “placerea” de a manca in halul ala de iute, dar ma bucur ca mai pune si Radu mancare la preturi relativ normale, nu numai tocana de aripi de libelule la 1000/mg :).

      (Citează)

  7. Asteptam seria “Cumetrii” !

      (Citează)

  8. In astfel de cazuri nu mai simti nimic in afara iutelii. Exista de mult o pizzerie in Bucuresti (am uitat cum ii zicea), si aveau o pizza normala, dar care continea o singura felie extrem de iute… cine o nimerea pe aia nu avea cum sa manance linistit. Se vedea imediat cine era “norocosul”.

      (Citează)

    • Nu-i chiar așa, depinde de toleranța fiecăruia la picant. Are ingrediente cu aromă puternică, mie mi s-au părut ușor de simțit.

        (Citează)

  9. Cea mai haioasă a fost Matilda la faza cu „suportabil”. Inspira încredere maximă.

      (Citează)

  10. Bai, da-te-ncolo…. Mi-ai facut o poftaaaaaa!

      (Citează)

  11. Pentru “curajoși” – e un tip în Alba Iulia (“Plante Aromatice Florian Hada” pe fb) care cultivă și vinde ardei Carolina Reaper. Din păcate nu cred că expediază prin curier, trebuie mai degrabă să aveți drum pe acolo pentru a cumpăra ;)

      (Citează)

    • Găsești și pe aici. Am luat eu acum vreo 2 ani si am făcut sos picant in casă, cu portocale și whisky, si cu ananas și alte minuni. Super bun! Dar amestecat cu alți ardei iuți autohtoni, altfel nu smpoti sa te bucuri de gust.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus