un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

O listă de oferte bune de la Finestore Black Friday

2 Nov 2022  ·

GÂNDURI, PUBLICITATE  ·

26 comentarii

A început Black Friday pe Finestore, care este unul dintre cele Big 5 magazine pentru mine de la care voi intenționa să cumpăr în această lună. Ofertele sunt deja pe site și vor fi acolo până pe 30 noiembrie, că poate mai bei între timp din ce-ai comandat sau îți mai vin idei de cadouri de Crăciun.

Finestore are 2.000 de produse în oferta de BF, cu diverse reduceri. Aceleași prețuri vor fi și în magazinul din Aerogării, dacă vreți să cumpărați direct de acolo, iar livrarea prin curier este gratuită pentru comenzile de minim 199 lei. În plus, există posibilitatea de retur în 45 de zile, în caz că aveți o schimbare de direcție și renunțați la alcool, desigur câtă vreme sticla este intactă.

Cred că oricum fiecare știe mai bine ce plăceri are în acest domeniu. Reducerile cele mai mari sunt la brandurile importate direct de Finestore, așa că iată câteva recomandări dintre ofertele lor.

Șampanie Gosset Grande Reserve Brut – am băut o sticlă și este foarte bună, finuță pe limbă, plăcută ca aromă. Gosset este cea mai veche casă de șampanie din Franța, a fost fondată în 1584. Bei niște tradiție a regiunii Champagne acolo, este genul de sticlă de scos la un eveniment special ca să te dai mare. (Sau, dacă poți bea oricând șampanie de acest nivel, felicitările mele!) Probabil voi lua și eu o sticlă, că la început de 2023 am o aniversare importantă și parcă m-aș sărbători cu un Gosset.

Rom Dictador 20 de ani – pot să vă spun că romul Dictador de 12 ani este excelent, are o aromă intensă, mieroasă, ușor afumată. A fost mult peste așteptările mele. Voi decreta și că Dictador de 12 ani este un rom de savurat singur în pahar, nu ceva pentru cocktailuri, așa cum ai face și cu un whisky foarte bun. Și dacă cel de 12 ani este așa, sunt curios cum o fi sticla de 20 de ani. Iau una.

Gin June cu aromă de pere și cardamon – nu știu unde-i cardamonul, că eu nu l-am simțit niciodată în această băutură. Acest June are aromă predominantă de pere dulci și este foarte bun în special vara, când poate face un gin tonic excelent. Am avut deja două sticle, iar la 85 de lei bucata aș mai cumpăra una și acum, să fie în stoc.

Masi Costasera Amarone Classico și Vespa Raccontami Primitivo Di Manduria poate le țineți minte dintr-un articol mai vechi de-al meu despre acești producători italieni de vinuri.

Masi este o cramă înființată acum 250 de ani, condusă în prezent de a 7-a generație a familiei, specializată pe vinuri Amarone della Valpolicella (trei degete strânse în sus când ziceți asta). În linkul anterior găsiți unul dintre cele mai celebre vinuri de-ale lor, Costasera Amarone. Dai un ban, dar bei o ediție reprezentativă pentru soiul Valpolicella.

Vespa este o cramă mică, boutique, din regiunea Puglia, cu 32 de hectare de viță de vie. Vinul din link este chiar cel reprezentativ al lor, făcut din soiul Primitivo di Manduria.

Canevel sunt producători de spumante premium din zona Valdobbiadene. Finestore are la reducere un Casa Canevel Prosseco Rose, din care voi lua și eu unul. Un alt prosecco din zona Valdobbiadene este Foss Marai Strada di Guia 109, care sună interesant pentru că este descris ca având un miros de salcâm și măr.

Mai sunt diverse de încercat prin oferta Finestore, de exemplu un lichior de whiskey irlandez numit Shanky’s Whip. Lichiorurile de whisky au de obicei aroma unui whisky, dar tărie mai mică, fiind diluate, și mai au arome adăugate, în cazul de față caramel și vanilie pentru o băutură mai dulce cu tărie 33%. Similar se obțin și lichioruri de gin și alte lichioruri derivate din băuturi clasice.

Anyway, 2000 de produse reduse la Finestore. Spor la cumpărături!

    26 comentarii

  1. a si venit comanda. romuri si prosecco.

      (Citează)

  2. Romul ala Dictador e o porcarie. Am cazut si eu in plasa “promovarii” de catre bloggeri. Scriu “promovarii” caci e foarte clar ca nu ei, de fapt, aleg produsele pe care le imping, caci imi vine greu sa cred ca toti au aceleasi gusturi si descrieri si preferinte, deci “promovarea” vine de la centru.
    Diplomatico, Riise, chiar si Rumbu sunt mult mai bune.
    Foss Marai e foarte bun, poate cel mai bun prosecco baut de mine, doar ca e destul de scump.

      (Citează)

    • Asa e la Dictador

        (Citează)

    • Clar, dacă nu are cineva aceleași gusturi ca tine înseamnă că e ceva necurat la mijloc. Eu am luat și mie și alor mei Dictador și ne-a plăcut. Probabil am fost plătită sa le cumpăr și lor sa le placă.

      Sigur, și Bumbu e foarte bun, de acord. Nu cred ca are lumea o relație exclusiva cu un rom și doar acel rom. Diplomatico e mai dulce, not a fan. Angostura mai îmi place.

        (Citează)

    • De asemenea noi am încercat Dictador la recomandarea comentatorilor de pe blog (vezi aici https://www.nwradu.ro/2021/11/sarbatoriti-black-friday-finestore/#comments), ne-a plăcut, l-am recomandat mai departe. Dar na, teoria conspirației.

        (Citează)

    • Am fost intr-un teambuilding si am gustat mai multe persoane dintr-o sticla de Dictador.

      S-au intors toti la Captain Morgan, eu am continuat cu un vin. Dada, teoria conspiratiei.

        (Citează)

  3. Coincidență, sunt cam aceleași produse cu cele recomandate de bloggerul națiunii.

    Aici trebuia o marcare cu publicitate, dincolo era cu (articol sponsorizat).

      (Citează)

    • tu crezi ca produsele alea din lista cu chestii de bebelusi se cumpara cu aer?

        (Citează)

    • Pai dacă te uiți chiar vezi ca e marcat. Recomandările sunt de produse pe care noi le luam în mod uzual și care ne plac, ca altfel au multe altele în site. Eu am luat și alte vinuri fata de ce a ales Radu de ex, dar nu vi le putem recomanda ca nu le-am încercat încă. Tu ia ce-ți place sau nu lua, că de asta suntem adulti cu discernământ.

        (Citează)

    • Pentru corectitudinea informarii, e marcat acum. Nu era.

        (Citează)

  4. Ma gândeam și eu să cumpăr alcool din România când vin de crăciun, că poate e mai ieftin decât aici. Și m-am uitat cât costă o sticlă de Lagavulin 16 la Finestore. 790 lei și e indisponibil. Aici am găsit prima dată cu 90 eur, iar acum, redus, cu 70.

    Ai zice că e o problemă de reduceri, nu? Să ne uităm la produsele reduse atunci. La Finestore, Uigeadail redus de BF e 337 lei. Aici, Uigeadail neredus e 65 eur, adică 320 lei.

    Nasolică, s-a scumpit și beutura, băieți.

      (Citează)

    • Lagavulin 16 s-a scumpit enorm in ultima vreme – au ramas fara stoc.
      Acum 1-2 ani era 45-50 de euro, acum e 90. Inca am istoricul comenzilor la drankdozijn

        (Citează)

    • Wow, la 45-50 nu cred că am găsit niciodată, dar sigur am luat cu 60 în trecut și cu 65 anul ăsta. Eu de obicei iau de la gall&gall sau drankgigant. Vezi că la ultimul au acum ofertă la 70.

      Cred că umplu portbagajul la dus și fac un taste test Uigeadail vs Lagavulin 16, că tot aveam în plan asta și n-am apucat.

        (Citează)

    • https://imgur.com/a/mJ9Bdft

      Uigeadail e mult mai “in your face” ca Lag 16, mai afumat, mai brut. Imi place, dar mi se pare un pic mai rafinat Lag 16.

        (Citează)

    • Le-am băut pe amândouă dar separat. Da, e ceva mai aspru dar chiar vreau să văd diferența. Și cred că adaug și un Corryvreckan că și ăla era fain.

        (Citează)

    • Mai am o cunostinta in NL care e degustator/ amator de whisky, vad ca si voi, presupun ca trebuie sa ma apuc si eu… :-)
      Deci Lagavulin16 sa fie, ca numai asta bea Ron Swanson, cel mai barbat barbat :-)

        (Citează)

    • @marean: nu trebuie, chiar te sfatuiesc sa nu, ca e un hobby scump si pretentiile cresc destul de repede.

      @Geani: La spectrul opus, un whisky dulce si foarte foarte aromat, tot in screenshotul meu: Laphroaig Brodir Port Wood Final Batch – extraordinar

        (Citează)

    • @C: Merci, s-ar putea să îl includ. Afumat bine sau doar ca Lagavulin?

      @Marean: problema lui Ron Swanson era că nu încercase niciodată Ardbeg.

        (Citează)

    • @giani: Chiar aseara am avut un Whiskey Wednesday si le-am gustat impreuna: Lag8 si Uigeadail. Lag8 e mai bun. Lag16 e si mai bun.

        (Citează)

  5. Se vede ca vine o criza.
    Reducerile sunt neglijabile iar “influentarii” n-au mai primit vouchere de dat ca in alti ani.

      (Citează)

  6. Reduceri au fost acum 2 ani. Astea de acum nu sunt reduceri, despre ce vorbim? Se vede si din recomandarile tale slabute. N-ai recomandat niciun whisky, pentru ca nu sunt reduse.

      (Citează)

    • Și eu speram la mai multe reduceri la vinuri românești. Însă am găsit niște reduceri care par bune la vinuri italienești (preturi mai bune decât la alte magazine online din ce am cautat pe google). Am luat vreo câteva sa le încercăm.

        (Citează)

  7. Prea mult alcool, copii, pe bune.

    O nevoie de a bea alcool, o nevoie artificiala de fapt, inventata si promovata si facilitata.

    Am devenit toti experti in romuri, whisky, vinuri. Nu ne mai place apa.

    Si daca simti nevoia sa bei zilnic sau aproape zilnic, sau cand trebuie sa iei 7 zile antibiotice si primul tau reflex e “cum o sa rezist fara sa beau”, se cheama o dependenta.

      (Citează)

    • Nu este vorba de nevoia de a bea alcool. Pur si simplu este ceva placut, atata timp cat consumi cu moderatie.
      Daca discutam pragmatic, pentru supravietuire nu avem nevoie nici de jumatate din lucrurile pe care le cumparam. Dar unele ne ajuta sa ne faca viata mai usoara sau mai placuta.

        (Citează)

  8. Nico o oferta buna la KAVALAN SHERRY OAK 0,7L ?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus