un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Sărbătoriți Black Friday cu una dintre aceste 12 băuturi și extra-reducere (și dau 5 vouchere cadou pentru achiziția lor)

12 Nov 2021  ·

FOOD & LIFESTYLE, PUBLICITATE  ·

283 comentarii

Update: mulțumesc tuturor pentru comentarii, multe recomandări bune și voi încerca să răspund tuturor. Am extras cei 5 câștigători, aceștia sunt Marian (Redbrest), Mihai (Aberlour), Corny, Lucian (Cardhu) și Florin (Dictador). Am pus în paranteze recomandările lor în caz că vă întrebați care Florin dintre cei care au comentat cu acest nume. V-am trimis pe email voucherele.

Voucherele sunt valabile până la 30 aprilie 2022, dar sfatul meu este să le folosiți acum sau de Crăciun, când deja sunt reduceri mari. Nu știu dacă se cumulează cu alte vouchere, cum mai are Finestore pentru reducere din când în când.


Ați prins drona? Sau căștile Sony? Poate vreți să sărbătoriți cu o băutură bună. Finestore are astăzi încă 5% extrareducere cu codul BF20215.

Iată o listă cu discount-uri mari de la Finestore. Sunt branduri importate sau distribuite direct de ei, de unde și prețul foarte bun:

  • Tequila KAH Reposado – 130 de lei. Reposado, adică ținută în butoi o vreme, ca să ia natural acea culoare aurie și arome suplimentare.

  • Rom A.H. Riise Black Barrel Navy Spiced – 115 lei. Arată ca un butoi marinăresc, că acolo se bea romul, după cum știm în toate poveștile cu pirați. Compania este daneză, apropo, fondată în 1838, că și danezii au avut marină puternică și voiau și ei o tărie pe vapor. Black Barrel înseamnă că butoiul a fost ars în profunzime pe interior. Butoanele de maturare sunt toate arse pe interior, ceea ce dezvoltă diverse arome, în special de vanilie. Un butoi ars în profunzime de obicei transferă băuturii o aromă mai puternică și o culoare mai închisă.

  • Rom Dictador 20 de ani – dacă vreți rom practic din zona opusă a lumii, adică din Columbia, acesta este. 20 de ani de maturare nu-i de colo. L-am gustat și eu cândva, este foarte bun.
  • Prosecco Foss Marai extra dry – 63 lei.
  • Coniac Frapin VSOP – 158 lei. Frapin este o afacere de familie, vinificatori din anul 1.270. Acest coniac este din clasa Premier Cru Grand Champagne, adică o ediție de top din zona considerată “inima” coniacului franțuzesc. Din toate din listă, pe acesta aș vrea să-l încerc.

 

  • June de pere și cardamon – 90 de lei. Este un gin aromat cu pere (eu n-am simțit cardamonul) și mi s-a părut mai bun decât concurentul său ceva mai popular pe piață, adică Whitley Neill de gutui. Firma care-l produce este franțuzească. Merge de minune și în cocktailuri sau clasicul gin tonic, că vine cu această aromă suplimentară de pere coapte.
  • Vin Vertigo Rose – 30 de lei. Un vin românesc, din zona Galicea Mare a Olteniei. Este foarte plăcut parfumat, aromă bună, merge ce-i drept mai bine vara, dar dacă acum este la ofertă, încercați o sticlă.

Până pe 15 noiembrie este valabil și concursul Finestore în care se poate câștiga un iPhone 13 Mini. Participă automat cei care cumpără anumite băuturi, găsiți lista în pagina concursului. Reiau ceea ce spuneam despre acea listă săptămâna trecută:

Dintre produsele cu înscriere în concurs vă pot recomanda trei whisky-uri care mie îmi plac foarte mult:

  1. Cardhu 12 ani – este un whisky clasic, neafumat, gustos. Vine și într-o sticlă frumoasă, cu dop de plută. Varianta cu 2 pahare pe lângă sticlă costă 10 lei în plus, poate o vreți pe aceea.
  2. Talisker 10 ani – unul dintre whisky-urile mele preferate. Este ușor afumat (mie așa mi se pare, dar unii zic că-i mediu afumat), minunat ca arome și miros. Este cel pe care-l recomand de câte ori spune cineva că ar fi curios să încerce un whisky ușor afumat deoarece aroma aceea de fum este subtilă și complementează bine restul aromelor.
  3. Caol Ila 12 ani – whisky-ul meu preferat dintre cele afumate. Pentru mine este best of the best, peste Ardbeg, Lagavulin și altele. Este afumat, dar și mieros și gustos. Caol Ila este unul dintre whisky-urile pe care aș vrea să le am mereu în casă, e genul din care îmi torn un pahar pentru un moment de relaxare. La 160 de lei, este o ofertă bună.

Cei de la Finestore mi-au trimis 5 vouchere de câte 300 de lei fiecare. Ca să câștigați unul dintre ele, scrieți mai jos într-un comentariu ce băutură bună ați mai băut recent. Caut recomandări din zona gin, rom, vinuri, dar na… orice recomandare este binevenită până la urmă, că nu se știe unde am ocazia să o încerc. Trag la sorți 5 câștigători și trimit eu pe email voucherele… cândva. Comentați cu email valid, desigur. Mulțumesc, Finestore!

Eu am comandat vinerea trecută la ei. Am primit produsele duminică sau luni. Am luat niște vinuri și un gin Cubical Mango. Le desfac după Black Friday.

    283 comentarii

  1. rom dictador!

      (Citează)

  2. Whitley Neill Quince, of course

      (Citează)

  3. Whitley Neill cu portocale rosii e nr 1

      (Citează)

  4. Gin Bombay Saphire, ieftin și bun. :D

      (Citează)

  5. Am baut recent whisky Aberlour 12 ani si brandy Ararat 7 ani. Ambele deosebite.

      (Citează)

    • Aberlour îmi place și mie, probabil pentru că toate ale lor sunt maturate în butoaie de oloroso și mie îmi plac aceste whisky-uri.

        (Citează)

  6. Rom Zacapa

      (Citează)

  7. Cricova prestige rose de pe finestore, bun si lejer

      (Citează)

  8. Am o sticla Redbreast 12 ani cask strenght….pur si simplu sublim!
    Recomand pe partea de gin: Opihr, The Botanist!

      (Citează)

    • Trebuie să beau și eu Redbrest. Experiențele mele cu cele irlandeze sunt foarte sumare. The Botanist îl știu, e bun, Opihr am băut o dată, dar n-aș putea să-l identific.

        (Citează)

  9. Redbreast 12 (single pot still Irish whiskey).

      (Citează)

  10. Cuba Libre.
    L-am tot auzit pe Mariciu prin vloguri si am incercat si eu – foarte bun.
    De la Finestore pentru Cuba Libre am luat asta : https://www.finestore.ro/captain-morgan-white-1l

      (Citează)

  11. Glenfiddich Fire&Cane, achizitionat la black friday-ul de saptamana trecuta :)
    Foarte bun, desi recunosc ca m-a luat un pic pe nepregatite, ma asteptam din descriere la ceva mult mai bland si dulce.

      (Citează)

    • Păi și cum este de fapt?

        (Citează)

    • Prima senzatie a fost aproape de iute. Serios, nu sunt mare bautor de whisky, dar n-am mai intalnit niciunul care sa activeze acele papile. Dupa socul initial ne-am imprietenit, am simtit pe rand fumul, cereala si intr-un final si dulcele, dar foarte subtil.
      La al doilea pahar am pus un strop de apa si a alunecat mult mai usor. Dar senzatia usor intepatoare a ramas. Am eu o problema :) ?

        (Citează)

  12. Vin Rosu Gitana Saperavi :)

      (Citează)

  13. Gin Hendrick’s, merge foarte bine cu apa tonica cu aroma de rubarba si hibiscus.

      (Citează)

  14. Am băut niște șampanie care mi-a plăcut, dar nu știu brandul. :)

      (Citează)

  15. Caol Ila

      (Citează)

  16. Unicum Barista. Destul de placut la gust.

      (Citează)

  17. Rosu de Petro Vaselo – foarte bun si decent la pret (https://www.finestore.ro/petro-vaselo-rosu-de-petro-vaselo-075l)

      (Citează)

  18. G’Vine Floraison este dumnezeu in materie de gin.

      (Citează)

  19. Chianti rosu, sec

      (Citează)

  20. Babanu la 5 litri.

      (Citează)

  21. din pacate nu pot sugera ceva exact, eu si sotia suntem in cautare de vinuri bune, asa ca tot testam pe ele, momentan se pare ca mergem pe alb si chiar roze demi seci, cred ca ultimul bun a fost ceva Cricovia.

      (Citează)

  22. coniac Remy Martin

      (Citează)

  23. https://www.finestore.ro/jagermeister-manifest-1l

    Nu e rau deloc, dar nu cred ca o sa inlocuiasca clasicul pe masa mea.

      (Citează)

    • Am fost la cineva pentru a sarbatori un eveniment si am baut pentru prima oara, un Macallan de 25 de ani. Sincer nu ma vad in stare sa cheltui peste 15 milioane pe o sticla de whiskey..dar eu obisnuit cu J&B si JackDaniels ce pot sa spun e ca la gust e peste astea.

        (Citează)

    • Eu beam Jager ca digestiv, după o masă grea. Se bea și așa, de plăcere? Adică e bun la gust, nu refuz un shot cu orice ocazie, dar aveam impresia că de obicei vine după o masă.

        (Citează)

    • @Cristian: da, este peste ele. Ia-o treptat, încearcă un Glenfiddich 15 ani Solera edition, îl găsești pe la 140-150 de lei la oferte. Este whisky-ul meu preferat în această gamă de preț.

        (Citează)

  24. BULLEIT RYE Whiskey. Un whiskey de secara pe care l-am redescoperit recent. Gustos si aromat.
    https://www.finestore.ro/bulleit-rye.html

      (Citează)

  25. Ultima oara, Rom Dictador.

      (Citează)

  26. Abund Berry – vin de mure facut in Romania .

      (Citează)

  27. Gin Marylebone London Dry!

      (Citează)

  28. Whitley Neill de gutui. La un local specializat în Gin&Tonic în zona Izvorul Rece. Recomand atât bautura, cât și locul.

      (Citează)

  29. Castile inca sunt in stoc, le-am cumparat si eu, pentru sotie. https://prnt.sc/1za32up

      (Citează)

  30. Am terminat recent Yamazaki single malt, foarte bun, o sa ii duc dorul. Pana refac stocul mai am Talisker, acelasi care iti place si tie.

      (Citează)

  31. Rom Dictator

      (Citează)

  32. Gin Bombay Saphire

      (Citează)

  33. Gin Tanqueray no 10

      (Citează)

  34. Ultimul vin baut: Vinarte NEDEEA
    Ultima tarie incercata: o zmeurata de la wolfy distillery. Foarte buna

      (Citează)

  35. Eu sunt cu lichiorurile, inca nu m-am putut obisnui cu bauturile mai tari, astept sa trec de 40 sa vad daca se schimba ceva :))
    Asadar, lichior Mozart Gold Chocolate.
    Tocmai am comandat iar inca 3 bucati din celelalte arome.

      (Citează)

  36. Gin tanqueray si Jagger si Jose Cuervo Especial

      (Citează)

  37. Mihai Moicianu

    12/11/2021 la 1:20 PM

    Ultima oara am baut tuica:) Ah, si Tuborg Christmas Brew, de sezon. Ca si whisky Makers Mark, foarte bun. Insa tot vreau sa incerc un rom..

      (Citează)

  38. Recomand rom Bumbu

      (Citează)

  39. digitalmind16

    12/11/2021 la 1:23 PM

    Eu am ramas cu un gust placut dupa ce am servit Glenfiddich 12 ani.

      (Citează)

  40. O CHAMPAGNE MANGIN ET FILS Rose
    https://www.finestore.ro/mangin-champagne-et-fils-rose-brut-075l
    In speranta unor vremuri mai bune, sa mai vedem putin si viata-n roz.

      (Citează)

  41. Rom Dictator

      (Citează)

  42. Am testat un Chianti de la Lidl. Not bad. A, si bere Old Golden Hen, recomand.

      (Citează)

  43. Digestiv austriac Gurktaler, este f aromat, mai slab in alcool si mai ieftin vs. Jagermeister

      (Citează)

  44. Radu octavian

    12/11/2021 la 1:27 PM

    Gin Marylebone, Orange & Geranium – Foarte bun!

      (Citează)

  45. Vin Rosu Crama Oprisor Smerenie, Sec

      (Citează)

  46. Rom captain morgam

      (Citează)

  47. Jagermeister, un paharel a mers bine ca si digestiv ieri inainte de cina.

      (Citează)

  48. Andrei Tornea

    12/11/2021 la 1:30 PM

    Vin roze Castel Huniade+ sprite, the best

      (Citează)

  49. Bunnahabhain – Islay whisky dar neafumat. Foarte bun
    https://www.finestore.ro/bunnahabhain-12-ani-07l

      (Citează)

    • N-am băut niciodată. Bănuiesc că, fiind din Islay, este afumat, nu?

        (Citează)

    • Neafumat. Genial. Se simt toate aromele specifice Islay mai putin partea de peat dar nefiind afumat sunt mai pronuntate. Mie mi se pare ca simti gustul marii in el in cel mai bun mod posibil.

        (Citează)

  50. Eu am baut de curand si iti recomand un Bourbon Bulleit. Mi se pare cel mai bun bourbon baut de mine pana acum.

      (Citează)

  51. whisky Balvenie 12y Doublewood.

      (Citează)

  52. Bumbu The Original…unul dintre cele mai bune rom-uri.

    Comandat chiar de pe Finestore. :)

      (Citează)

  53. MI-e dor de o tuica de mango asa cum am facut in Africa :))
    De baut, am baut Jack Daniels Fire, zici ca e spiritul craciunului intr-un pahar.

      (Citează)

  54. Am vrut prin primăvară să-mi iau un Dictador, dar am greșit clicul și mi-am luat Diplomatico (venezuelean). Mi-a plăcut tare mult.

      (Citează)

  55. Salutare Radu,

    Iti recomand un whisky bun descoperit de mine recent: Aberlour 12. Este un single malt din regiunea Speyside, fin si potrivit in orice ocazie.

    De asemenea un gin interesant este No.3 (London Dry Gin), castigator al International Spirits Challenge 2019 (a iesit Supreme Champion).

    Ambele sunt pe finestore la preturi OK:
    https://www.finestore.ro/aberlour-12-ani-double-cask-matured-70cl-43-vol.html
    https://www.finestore.ro/no-3-london-dry-gin-07l

      (Citează)

  56. Am comandat vreo 3 Bailey’s Chocolat belgian, exceptional (pentru prietena), avand experienta de anul trecut, m-am gandit si la cei apropiati :)

    Bine asta asa ca o “scuza” pentru restul sticlelor comandate :))

      (Citează)

  57. Vin Cricova H Cabernet rosu demidulce

      (Citează)

  58. Pe langa vinul de la socru pe care’l bei ca vrei sau nu vrei, am primit si eu la inceputul saptamanii comanda de la FineStore. Tura asta am ales si eu crema de whisky mentionata de tine si tot la masa de Craciun voiam s’o scot la bataie :)). Pe langa, am luat un Hendrick’s Lunar Gin pe care astept sa’l incerc avand in vedere ca am trecut prin Whitley si June si ma incanta ambele. Vertigo Rose s’a aflat si el in comanda si chiar daca nu l’am testat inca, e a doua oara cand il iau :))

      (Citează)

  59. Rom Plantation XO si clasicul de-acum gin Tanqueray, dar varianta Flor de Sevilla.

      (Citează)

  60. In ultima comanda de la Finestore data de prietenul meu s’au strecut si niste demidulcegarii – busuioaca de Averesti si o Sirena Dunarii

      (Citează)

  61. Recomand oricand un Bendis de Petrovaselo. Pret bun, calitate excelenta: https://www.finestore.ro/petro-vaselo-bendis-nadir-075l
    Este si Rose: https://www.finestore.ro/petro-vaselo-bendis-rose-075l

      (Citează)

    • Mai ia Matilda uneori, este bun. Petro Vaselo face multe vinuri bune, apropo. Roșu de Petro Vaselo este ieftin și bun, dar Malentine (alb) și Otarnița (roșu) sunt chiar excelente.

        (Citează)

  62. Din nostalgie am comandat recent Bran Afinata. Dar mai des prefer un gin tonic .

      (Citează)

  63. Încercă rom Bumbu.

      (Citează)

  64. Am incercat si eu whiskey afumat (Talisker de 10 ani) dupa cat l-ai laudat :)

    E bun, dupa ce te obisnuiesti putin cu aroma de fum. Eu prefer bourbon-ul, dar asta e mult diferit si mai prinde bine cate o schimbare.

      (Citează)

  65. Andrei Cristian Popescu

    12/11/2021 la 2:05 PM

    Rom Dictator

      (Citează)

  66. Foss Marai e unul din cele mai bune prosecco-uri baute de mine. E bun si extradry-ul din linkul din articol. dar parca mai bun este brutul: https://www.finestore.ro/foss-marai-strada-di-guia-109-prosecco-valdobbiadene-docg-brut-075l

      (Citează)

  67. Hmmm…Vin făcut de mine 😀. Numai ca nu e de vânzare 😁. Revenind..rom Dictator ftw

      (Citează)

  68. Bautor de vin alb:

    Longeitude – cramele marcea
    La Plage – rasova

    Ambele in jur de 30 lei sticla.

      (Citează)

  69. Zacapa 23! Un rom deosebit

      (Citează)

  70. Recomand un rom deosebit de placut: Ron Zacapa 23 Solera. Curge ca-n povesti!

      (Citează)

  71. am baut si eu pt prima oara in viata mea sampanie Cristal.
    da, din aia de 2000+ de lei sticla, nu, nu am cumparat-o eu.

    eu urasc sampania, nu pot bea, ma doare capul de la 2 guri, si tot timpul ma uitam in filme cum pentru aia sampania parca era sf graal si nu intelegeam

    dar acum am inteles: ba, e buna! am ras niste pahare bune, nu am avut absolut nimic a doua zi

    deci recomand! :-))

    si o alta descoperire este ginul Nordes, luat de la Finestore acum cateva luni cand fura reclame pe bloguri la alte ginuri.

    garantat nu ati mai baut asa ceva, recomand cu 2 maini!

    PS nu particip la concurs, am vrut “decat” sa ma laud ca am baut Cristal!

    PPS Bumbu e mult mai bun decat Dictador!

      (Citează)

    • Și mie mi s-a părut că șampaniile franțuzești au o finețe mai mare, parcă sunt mai fine bulele. Am băut Moet, Veuve Cliquot, Mumm și altele și, deși nu mi s-au părut remarcabile față de alte spumante din lume, toate păreau mai catifelate decât alte spumante.

      Unde ai băut Cristal?

      Am văzut că un Dom Perignon este vreo 900 de lei la noi. Când va merge afilierea mai bine, o să iau o sticlă :P

        (Citează)

    • M-ai făcut curios cu Nordes, apropo. Tot l-am văzut și eu prin site-uri. N-am băut niciodată.

        (Citează)

  72. YAMAZAKI DISTILLER’S RESERVE

    https://www.finestore.ro/yamazaki-distillers-reserve-07l

    Daca ar fi sa castig voucher-ul, tot asa ceva mi-as mai comanda. E cel mai bun whisky pe care l-am baut vreodata.

      (Citează)

  73. Jack Gentleman,
    simplu, fara gheata

      (Citează)

  74. Rose Averesti Diamond, Busuioaca Demisec – un vin divin :)

      (Citează)

  75. Gin tonic cu June de piersici. E atât de bun, incat ar trebui interzis. :)

      (Citează)

  76. Așa de Crăciun: Un Mozart chocolate..

      (Citează)

  77. Am doua recomandari de la noi de-acasa:

    1. Horinca de gutui de la familia Gogota (La Horincie)! Smooth, plina de aroma si va fi o experienta deosebita pentru cei care sunt obisnuiti cu cea din zona Zalaului, care iti ciomageste ficatul.

    2. Tuica de prune de la Pater (Pater Spirits). Prune cu tuica!

    Dezavantajul ambelor este pretul si faptul ca se termina repede. Bauturi adevarate :)

      (Citează)

  78. Am comandat June de pere, intradevar are gust deosebit. Dar sincer e prima data gand gust un gin care e dulce.

      (Citează)

    • Așa sunt astea aromate. Poți să încerci și Whitley Neill de gutui, că este foarte recomandat inclusiv aici. Sunt băuturi de vară, merg bine în cocktail, cu o felie de fructe în ele.

        (Citează)

  79. CARDHU 12 ANI.
    Daca ar fi sa castig voucherul mi-as comanda talisker-ul si Caol Ila ca tare mi-ai facut pofta.

      (Citează)

  80. Ultima dată am baut whisky Chivas Regal

      (Citează)

  81. Eu recomand unul usor afumat…https://www.finestore.ro/bulleit-rye.html

      (Citează)

  82. Purcari Freedom Blend
    Nativa Busuioaca de Averesti

      (Citează)

  83. Rom Zacapa Centenario 23

      (Citează)

  84. Wild Turkey 101

      (Citează)

  85. Iti recomand 2 bauturi mai putin “fancy”, dar totusi bune:

    1. Bran Palinca Prune – Casa Palincii (~50 lei) – cea mai buna palinca din comert! (si am incercat pana la 400 lei/sticla)

    2. The Naked Grouse (~100 lei, redus de la 150 lei) – este cel mai bun malt blended whisky incercat, facut din single-malt-uri ca Glenturret, Highland Park and Macallan. Era mai bun acum cativa ani cand era blended Scotch whisky, dar merge si acum.

    Cheers!

      (Citează)

  86. Captain Morgan Gold.

      (Citează)

  87. Mi-am comandat si eu whisky-ul asta si intradevar este foarte bun:
    https://www.finestore.ro/talisker-10-ani-70cl-45-8-vol.html

    Pentru ceva diferit fata de brandurile clasice din Scotia, poti sa incerci si:
    https://www.finestore.ro/nikka-from-the-barrel-05l

      (Citează)

  88. Cognac Pierre Ferrand 10 Generations luat de la eMAG, a fost interesant

      (Citează)

  89. Un spumant de la Cricova, aseara :))

      (Citează)

  90. Am baut anu asta Macallan Triple Cask si e cam cel mai bun whiskey baut vreodata. De BF am comandat un Balvenie Doublewood, un Bumbu, o tuica de la Zetea si altele mai de supermarket asa. Abia astept sa le desfac.

      (Citează)

  91. Gitana La Petite Sophie
    Este in top 3 vinuri albe pe care le prefer.

      (Citează)

  92. Redbreast 12yo, the best option!

      (Citează)

  93. Pampero Aniversario, foarte bun, stil Zacapa

      (Citează)

  94. Vinuri – de la tenuta ulisse, in ordinea pretului, Montepulciano D’abruzzo, Amaranta sau si mai scump Vendemmie
    Si whisky, Glenlivet de 18 ani cand apare la oferta sub 300 de lei

      (Citează)

  95. whitley neill gutui cu putina scortisoara si apa tonica.

      (Citează)

  96. Iti recomand cu caldura vinurile lui Bordea, din gama “Nebun”. Am testat si vinul lui Puya (Baiatul in iarba) sau cel scos de Vio si Francu (Lejereanu), dar Nebunul lui Bordea e cel mai bun.

      (Citează)

  97. Busuioaca de bohotin, demidulce de Cotnari

      (Citează)

  98. Crama Bauer – Pinot Noir (P.N) & Petit Verdot (P.V)

      (Citează)

  99. https://www.finestore.ro/whitley-neill-gutui-gin-cu-pahar-07l

    Comanda data la inceput de noimebrie, isi asteapta momentul potrivit.

      (Citează)

  100. Talisker

      (Citează)

  101. Ultima oara am baut un Cointreau.

      (Citează)

  102. Recent am băut gin Whitley Neill de rubarba și ghimbir. Foarte buna combinația, cu tonic, lime stors, si câteva boabe de piper rosu.

    Am văzut oferta zilele trecute la cel de gutui de la același brand și mi se pare cel puțin la fel de interesant.

      (Citează)

  103. Salut, pentru doamna un vin bun alb dulce Panciu Riserva Muscat Ottonel.

      (Citează)

  104. DON PAPA MASSKARA
    https://www.finestore.ro/don-papa-masskara-07l

    Chiar un pic mai deosebit fata de restul.

      (Citează)

  105. Romul meu preferat este Barcelo, de obicei il gasesti pe la 65-70 de lei. Cel mai bun rom pe care l-am baut vreodata este El Dorado de 15 ani, votat ani la rand cel mai bun rom din lume.

      (Citează)

  106. Recent, 2 vinuri de la SERVE – Cuvée Amaury 2020 | Cuvée Charlotte 2014 si Tenuta Ulisse Merlot Rose.

      (Citează)

  107. Buffalo Trace

      (Citează)

  108. Arran – single malt whisky 10 YO. Excelent raport calitate/pret

      (Citează)

  109. VARVAGLIONE PAPALE PRIMITIVO DI MANDURIA, foarte bun.

      (Citează)

  110. Jim Bim Honey…mai pe saracie…

      (Citează)

  111. Purcari Freedom Blend

      (Citează)

  112. un strop de Chambord peste orice prosecco iti place tie. evident, cu cat e mai calitativ prosecco, cu atat iese mai bun.

      (Citează)

  113. Am baut recent un Bourbon Bulleit si mi-a placut foarte mult

      (Citează)

  114. Noi suntem cu cocktailurile, asa ca un lichior, un vermut, un bitter, sau chiar un sirop Monin este binevenit oricand si ne largeste “arealul” retetelor :)
    Felicitari Radu pentru munca depusa pe blog, te citeam inca de pe cand erai admin intr-un forum de jocuri LinkMania (old times ;)

      (Citează)

  115. Daca la voucherul celalalt nu m-am bagat, comentez aici la alcool.
    In ultima perioada am tinut-o pe vinuri, de la purcari de obicei. Am fost placut surprins de Traminer de Purcari. F fain vinul doar ca nu prea il vad prin magazine.

      (Citează)

  116. Salut Radu,

    Nu-ti pot recomanda neaparat o bautura de la Finestore, dar iti pot recomanda daca ai drum prin Jud. Vrancea, respectiv Odobesti, sa cauti Casa de Vinuri Donie.

    Au un vin exceptional, culori fantastice si desigur, gustul, care este la randul lui nemaipomenit.

    De la Aligote la Muscat Ottonel, pana la o Feteasca Neagra si un Rose pe care damele il adora, toate aceste vinuri reprezinta esenta roadelor acestui an,

    Sunt la inceput de dum dar fac o treaba excelenta, nu sunt prezenti in online dar comercializeaza in parteneriat cu o serie de crame din Bucuresti, revin cand aflu cu exactitate locatia.

      (Citează)

  117. Gin Scapegrace varianta Gold. Desi are aproape 60% alcool e unul dintre cele mai fine gin-uri pe care le-am baut. Recomand.

      (Citează)

  118. Recomand un Pineapple Mojito cu Bacardi Spiced (si cu mult suc de lime sau lamaie)

      (Citează)

  119. Am încercat recent KAH ANEJO FLAT și a fost o surpriza plăcută. Diferita de ce am băut în trecut, mai apropiata chiar de un whiskey, dar cu mai puțin aftertaste

      (Citează)

  120. Pentru ca sunt fan burbon mi-am comandat un Bulleit si, datorita concursului, am ales varianta tattoo: https://www.finestore.ro/bulleit-bourbon-tattoo-edition-07l

    Ca recomandare de rom – mi-a placut Don Papa – e putin dulceag, dar si de DICTADOR 20 am auzit numai de bine.

      (Citează)

  121. Laphroaig ftw!

    Mai incerc si altele de curiozitate, plus cate un Caol Ila cand insisti cu el, dar pt mine Laphroaig ramane prima optiune.

    Am mai cules de la Zoso si Drambuie, bag cu succes cand mi se pare ca e cazul sa fac o pauza de whisky =))

    De fapt tura asta chiar am comandat Drambuie 15YO, sa vad cum e.

      (Citează)

  122. Am baut rom Santa Teresa, surprinzator de bun, merita incercat. La vinuri Primitivo di Manduria – La Pruina si Amaranta, vi le recomand si pe acestea.

      (Citează)

  123. Martell Cordon Bleu, boșii mei, cum zice un clasic.

      (Citează)

  124. Un bourbon gustos, adus de cineva din State – Woodford Reserve.
    Am vazut ca au si pe Finestore, o sa comand o sticla de 1 litru :)

      (Citează)

  125. Recomandarea mea este Whisky Maker’S Mark. Whisky foarte bun, aromat, cu tarie puternica.

      (Citează)

  126. NIKKA COFFEY GRAIN
    Frapin

      (Citează)

  127. Terra Romana de la Serve, o minune in forma lichida!

      (Citează)

  128. Imi place tare mult J.J WHITLEY VIOLET GIN.
    Armonie intre gust, aroma si culoare.

      (Citează)

  129. Cristian Tudorache

    12/11/2021 la 7:26 PM

    mi-am luat ground zero imperial fuck si a detronat fostul #1 care era ground zero morning glory. ambele fiind drought nu imbuteliate.

      (Citează)

    • Rămân fan Easy Rider. IPA-urile lor mi se par exagerat de amare pentru gustul meu.
      Also, țin minte când 10 lei părea mult pentru o sticlă de Ground Zero.

        (Citează)

  130. Tamdhu 15 ani – fin fructat maturat in butoaie de oloroso. Merita pe deplin medalia de aur din 2020

      (Citează)

  131. Mie imi place vinul de Porto, chiar am luat recent vreo 4 de Offley (de la Finestore evident). Am aflat de vinul asta chiar din Porto, fiind in vacanta, dorind sa vizitez una din cramele de acolo. Cum cele de renume erau cu rezervare am intrat intr-una mica. Acolo am vazut ca degustarea per pahar era cam scumpa, asa ca am luat direct o sticla si am baut-o in 2. Abia la final ne-am uitat si la concentratia de alcool.

      (Citează)

  132. Gin Hendrick’s, cu apa tonica cu aroma de hibiscus.

      (Citează)

  133. minitechnikus

    12/11/2021 la 8:02 PM

    Wild Turkey Rare Breed Barrel Proof. Cel mai bun bourbon pentru muritori pe care l-am gustat vreodata.

      (Citează)

  134. Eu vreau sa beau un vin de porto

      (Citează)

  135. Solo Quinta este un vin alb excelent dar știi asta deja.

      (Citează)

  136. Am comandat joia trecuta la Finestore:
    Varvaglione Cosimo Collezione Privata Primitivo Di Manduria
    Bulgarini Cabernet Sauvignon Garda
    Varvaglione Papale Linea Oro Primitivo Di Manduria
    Tenuta Ulisse Montepulciano D’Abruzzo
    San Marzano Talo Primitivo di Manduria
    San Marzano Collezione Cinquanta Vino Rosso d’Italia
    Tenuta Ulisse 10 Vendemmie Limited Edition
    Tenuta Ulisse Amaranta Montepulciano D’Abruzzo
    Le-am primit sambata.Cele mai bune preturi de pana acum.

      (Citează)

  137. Rom El Dorado 15 YO

      (Citează)

  138. Diplomatico
    Dictator

    Iar pt dna Whitley Neill Gutui

    Prima data dupa ani in care nu cumpar whisky… poate si pt ca am ceva sticle, dar vb aia niciodata nu e destul.

      (Citează)

  139. bumbu original

      (Citează)

  140. Gin Hendricks, Rom Captain Morgan Spiced Gold.

      (Citează)

  141. Mie, sincer cel mai bun whisky dintre cele accesibile, mi se pare Johnnie Black Label (nu double black). Momemtan am desfacut o sticla de Gentleman Jack, dar nu se compara cu anteriorul.

      (Citează)

  142. Whitley Neill

      (Citează)

  143. Vin rosu Rara neagra de Purcari, demidulce.

      (Citează)

  144. Carlos Primero

      (Citează)

  145. Eu am incercat un Plantation XO recent. Not bad at all.

      (Citează)

  146. Hmm, se pare ca mesajele cu emoji nu sunt aprobate. Nu cred ca are rost să-ți mai recomand și eu vreo băutură. La cate recomandări ai primit, ai de băut în fiecare zi ceva nou

      (Citează)

  147. Un vin adus de la o manastire din Arges. Nu stiu numele, dar fff bun

      (Citează)

  148. De când lagavulin 16 este greu de găsit la un preț decent am trecut pe uigeadail. Am rămas plăcut surprins. Pe cel mai tare(de peste 50 de grade) pe care l-ai testat tu nu am avut plăcerea să îl gust încă.

      (Citează)

    • Prea tare strică, nu mai simți arome. Adică o fi mândrie să ți-l dea așa cum iese din butoi, dar dacă îi pui tu un pic de apă, tot diluat ajunge. Preferam să-l dilueze un expert.

        (Citează)

  149. Astăzi am băut Chivas Royal Salute 21 ani, chiar este foarte bun

      (Citează)

  150. 3 sticle de Vertigo, luate de când au dat drumul la BF acum vreo 2 săptămâni :)

      (Citează)

  151. Am început zilele astea un Brugal 188 Gran Reserva. Mi se pare ca este la concurenta cu Zacapa 23 anos, care este cel mai tare

      (Citează)

  152. Eu am baut un Casamigos Anejo si mi-a placut desi in general nu ma dau in vant dupa Tequila

      (Citează)

    • Da, este excelentă. Probabil așa este orice tequila făcută cu atenție și maturată bine. La noi ajung de obicei alea ieftine, de shoturi.

      A dat lovitura Clooney cu Casamigos, i-a cumpărat Diageo pentru 600 de milioane.

      Eu tot vreau să găsesc o sticlă de Teremana pe undeva. La noi nu aduce nimeni. Am auzit că-i la fel de bună.

        (Citează)

  153. IORDACHE SERGIU LIVIU

    13/11/2021 la 2:03 AM

    Gin Bombay Saphire

      (Citează)

  154. Gin Buss Rebel Cut – e excelent

      (Citează)

  155. Gin Hendrick’s

      (Citează)

  156. Ultima băutură bună a fost un spumant Rhein, cred că e făcut la Azuga. Bun, exact pe gustul meu.

    De la Finestore am comandat pe 10, le-am primit ieri. Eu sunt mai conservator, nu îmi place să încerc ceva nou așa că am luat whisky Loch Lomond Single Grain, rom Angostura 7 ani, spumant Cricova Roze Brut și Jagermeister.

    Aș încerca cu soția un gin dar nu știu cu ce să încep.

      (Citează)

    • Pare că ai încercat destule dacă ai ajuns la Loch Lomond.

      Ginuri: dacă vrei unul clasic, încearcă Hendrick’s. Dacă vrei aromate, care sunt bune de tonic cu niște condimente adăugate, poate niște fructe, merg bine vara, June de pere sau Whitley Neill de gutui.

        (Citează)

  157. Am luat și eu Frapin-ul ăla, pe lângă niște Four Roses.

      (Citează)

  158. Diplomatico — bun rău
    Jack single barrel — bun bun
    Balvenie 12 ani — bun rau

      (Citează)

  159. A.H.Riise XO Ambre d’Or Reserve – Rom, este ceva total neașteptat in sensul bun, este mieros și aduce ceva a piersică? Recomand!

      (Citează)

  160. Gin Hendrick’s, cu apa tonica cu aroma de hibiscus.

      (Citează)

  161. Recomand vinul “Domaine Lafage – Double Passage” , un vin roșu sec din sudul Franței, un vin cu aciditate mare și aromat, merge perfect cu un steak de vita.
    Se găsește prin cramele de la noi la un pret bun.

      (Citează)

  162. Recomand vinul Ispita. Consider ca este unul dintre cele mai bune vinuri de la Crama Oprisor. Este un vin rosu, sec cu o aroma foarte buna. Un vin de baut la ocazii speciale.
    Cine i-a pus numele acestui vin a fost foarte inspirat. E o ispita a papilelor gustative.

      (Citează)

  163. Rom bun e Doorly’s sau orice de la distileria Foursquare

    Astea arhi-cunoscute cum e Diplomatico au zahar adaugat

      (Citează)

  164. The Balvenie DoubleWood 12 ani

      (Citează)

  165. Hendrick’s Orbium. Iti recomand si vinurile de la Vinalia, au site, iar unde sunt produse e o pensiune faina.

      (Citează)

  166. Am facut comanda de un Chivas Regal de BF, pentru masa de sarbatori. Am mai luat in trecut, il recomand.

      (Citează)

  167. Am baut de curand gin JJ WHITLEY de cirese; interesant gust.

      (Citează)

  168. Caraianopol Sterie

    13/11/2021 la 12:09 PM

    Am baut saptamana aceasta un rom Havana Club si mi-am reamintit o aroma pe care nu am mai incercat-o de vreo 35 de ani,cand de sarbatori imi punea tatal meu si mie un pic intr-un paharel pe care il umezea la gura ,il trecea prin zahar si ii punea si o feliuta de lamaie pe margine.

      (Citează)

  169. KVINT. L-am prins ca recomandare de la Arhi și m-a surprins.

      (Citează)

  170. Graham’s 10 year Tawny Port, tare fain! Cel proaspata e foarte dulce pe cand asta e maturat e mult mai complex si aromat, fara sa simti ca bei dulceata

      (Citează)

  171. Alexandru Bogdan

    13/11/2021 la 12:36 PM

    Un Glenfiddich de 12 ani chiar aseara :)

      (Citează)

  172. Eu sunt fan bere craft, iar cu ocazia a două vizite în Chișinău am băut câteva beri de la Lumen Craft. Au făbricuță de bere chiar în aeroportul din Chișinău, și un restaurant foarte bun.

    Din păcate vând doar la ei și încă un restaurant din Chișinău.

      (Citează)

  173. Rom Dictator, a fost interesant

      (Citează)

  174. Bumbu, prietenos cu toata lumea.

      (Citează)

  175. Bere Steampunk de la Lidl

      (Citează)

  176. Nikolaev Digestif din pepene galben și miere din 2015. Cel mai bun rachiu pe care l-am băut până acum.

      (Citează)

  177. Melone italian e cel mai bun si dulce lichior

      (Citează)

  178. Marius Muntean

    13/11/2021 la 4:10 PM

    Trei romuri achizitionate de la Finestore saptamana trecuta: Dos Maderas 5+5, Dictador 12 ani, Plantation 20th XO. Degustate pe rand in ordinea descrisa …extrem de placute si deosebite toate trei in special Plantation. Am ridicat sus stacheta sa vedem ce voi mai incerca de sarbatori.

      (Citează)

  179. Talisker Skye

      (Citează)

  180. Varvaglione Papale primitivo di Manduria, foarte bun

      (Citează)

  181. Salut! Un merlot bun de la Domeniile Ostrov, Păcuiul lui Soare.

      (Citează)

  182. Rom woods

      (Citează)

  183. Saperavi de la Gitana

      (Citează)

  184. Update: mulțumesc tuturor pentru comentarii, multe recomandări bune și voi încerca să răspund tuturor. Am extras cei 5 câștigători, aceștia sunt Marian (Redbrest), Mihai (Aberlour), Corny, Lucian (Cardhu) și Florin (Dictador). Am pus în paranteze recomandările lor în caz că vă întrebați care Florin dintre cei care au comentat cu acest nume. V-am trimis pe email voucherele.

    Voucherele sunt valabile până la 30 aprilie 2022, dar sfatul meu este să le folosiți acum sau de Crăciun, când deja sunt reduceri mari. Nu știu dacă se cumulează cu alte vouchere, cum mai are Finestore pentru reducere din când în când.

      (Citează)

    • Mulțumesc mult, mă simt foarte norocos!
      Eu o să-l păstrez pentru Crăciun când o să mă revăd cu familia, de abia aștept!

        (Citează)

  185. Solo Quinta.

      (Citează)

  186. JUNE ROYAL PEAR & CARDAMOM dar cred ca deja l-ai testat 😊

      (Citează)

  187. Am băut ceva spumant roze foarte bun de la Lidl cred ca era dar nu mai știu cum îi zice.

      (Citează)

  188. Butiulca Tudor

    14/11/2021 la 8:30 PM

    Whiskey MAKER’S MARK , la fiecare comanda de pe finestore iau 1 MM si inca un tip de whiskey diferit, dar sincer imi e frica sa renunt la MM, ce as putea sa incerc tot burbon in gama aceasta de pret sa zicem pana in 150-170 de lei ?

      (Citează)

  189. Lagavulin 16y. Gust bogat si foarte catifelat pe final. Prima experienta cu un afumat si ajunge direct pe primul loc in preferintele mele.
    Acum e la pret bun in Kaufland @pahomi.

      (Citează)

  190. Daca nu am chef de bere seara, arunc 4 cuburi de ghiata intr-un pahar, torn 50 ml de jagger peste si il lungesc pana la somn. Asta manifest se preteaza mai bine la treaba asta. In rest, da, dupa o masa cel normal merge brici.
    Bine, chestia cu 4 cuburi o fac si cu absinthul din cand in cand.

    nwradu:
    Eu beam Jager ca digestiv, după o masă grea. Se bea și așa, de plăcere? Adică e bun la gust, nurefuz un shot cu orice ocazie, dar aveam impresia că de obicei vine după o masă.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus