un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am mâncat vită wagyu și m-am convins că își merită renumele

4 Oct 2022  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

27 comentarii

Am luat o friptură de vită wagyu din Freshful, de la secțiunea Save Me. Scumpă oricum, a fost 120 de lei redusă de la 160 de lei, dar a meritat.

Wagyu este o specie japoneză de vită. Vita Kobe, în caz că vă întrebați de această denumire, este o vită wagyu crescută în zona Kobe a Japoniei și care respectă anumite cerințe de calitate. Carnea wagyu este mult mai marmorată, mult mai brăzdată de firicele de grăsime, probabil pentru că vitele sunt hrănite mai mult sau cu cine știe ce nutreț special.

Eu am luat-o pe aceasta, marca Meat Revolution, iar pe spatele pachetului scria că a fost crescută, sacrificată și tranșată în Japonia, împachetată felie în Bulgaria (de unde este Meat Revolution). Deci a fost chiar wagyu din Japonia, nu din alte țări care cresc această vită.

Nu era foarte groasă, așa că nu m-am mai complicat cu sous vide, ci am făcut-o direct în fontă, cu un pic de ulei de măsline. Cam 2-3 minute pe fiecare parte am ținut-o și a ieșit medium-rare.

A fost incredibil de moale și de gustoasă. Moale de se topea în gură aproape ca o bezea din aceea marshmellow. Gustoasă pentru că firicelele acelea de grăsime din ea s-au topit ușor și au dat o aromă foarte plăcută fripturii.

Am mâncat și eu și Matilda din ea și am fost impresionați. A fost cu două trepte peste cea mai bună vită mâncată de mine până acum, o vrăbioară Black Angus maturată luată din Vaca Muuu anul trecut. Credeam că este hype cu wagyu, dar m-am convins că nu este. Nu credeam că pot fi așa diferite rasele de vite și că poate apărea așa o diferență între Wagyu și un Black Angus de calitate bună, de exemplu.

Luați cândva una. Dacă o prindeți la Save Me, cu atât mai bine. Merită mâncată o dată în viață sau o dată pe an sau cât de des vă permiteți.

    27 comentarii

  1. review la termometru? :) Cel de la Ikea s-a stricat si am cumparat unul analogic dar nu ma convinge.

      (Citează)

  2. Bun, bun, dar ai uitat s-o gatesti. :)

      (Citează)

  3. Carnea asta e o experienta culinara deosebita. O am pe lista ”de incercat”, articolul si clipul tau mi-au facut pofta maxima, ai gatit-o perfect!

      (Citează)

  4. glumet nasu mare

      (Citează)

  5. Cred că aia e carne ambalată în perioada de dinainte de pandemie. 🤔

      (Citează)

  6. Great, now I’m hungry :-O

      (Citează)

  7. Nu arata prea bine dupa gatire. S-a umflat. Carnea de obicei se strange, se micsoreaza la gatit, nu se umfla. Cu atat mai ciudat cu cat grasimea s-a topit, deci friptura trebuia sa fie si mai mica decat inainte de a fi pusa la tigaie.

      (Citează)

  8. parca vacile mai primesc si bere citeodata ..

    “Some cattle farmers do give Wagyu cows beer to increase their appetite and help them to gain weight. This is often done during the summer months when the cows tend to have less of an appetite.”

      (Citează)

  9. Am mâncat wagyu în Brașov la Casa Hirscher, nu m-a dat pe spate, mai ales că a fost vreo 300 lei. Bănui că a fost wagyu australian cum se tot găsește prin străinătate de fapt. Oricum, avea și unt deasupra, ceea ce nu mi-a plăcut, prea gras per total.
    Mai mult am apreciat o friptură normală la 50 de euro în Zermatt.

      (Citează)

  10. Meat Revolution nu-s in stare sa scrie intr-o romana corecta pe eticheta, asa ca sunt cam circumspect in privinta lor.

    Mie mi se pare negatita, cruda asa cum a iesit, nu cred ca as putea manca asa ceva.

    Carnea nu trebuie sa fie carbonizata, dar nici sa curga sange din ea.

      (Citează)

    • Nu e sange
      😊

        (Citează)

    • sa dai 140 de lei pe o bucata de vita sa o faci medium-done. Asta inseamna sa fii mafiot

        (Citează)

    • Am luat o vita de pe freshful, tot Meat Revolution, 2 pachete Denver steak de Black Angus din SUA 300g. O experienta absolut mizerabila la fiecare din ele, ambele s-au gatit gresit si s-au facut prost.

      Prima am lasat-o pe foc prea mic, s-a patruns prea mult fata de cum o voiam, a fost comestibila dar cam tare.

      La a doua am urmat instructiunile ca sa descopar ca tamponatul cu un servetel este printre cele mai cretine sfaturi posibile – pentru ca se lipeste hartia de carne si nu o mai dai jos decat cu jetul de apa sub chiuveta. Deci nu o pui uscata pe gratar ci plina de apa. Evident ca reactioneaza violent cu uleiul dat pe gratar. Am urmat instructiunile, 1 minut pe o parte, dat cu unt si intors 2 minute pe partea cealalta, alte 2 minute pe prima parte, 30s pe fiecare laterala.

      A iesit o mizerie nepatrunsa mai mult de 2-3mm, o porcarie cruda complet nepotrivita consumului uman, mai rosie decat pozele din articol. Probabil nici pisicile cartierului nu se vor atinge de asa ceva pentru ca in loc sa o arunc direct am zis sa o las lor.

        (Citează)

    • Pentru comentarii ca cel de mai sus intram mulți pe blogul lui neveradu

        (Citează)

  11. Și noi am mai mâncat la restaurant în București și n-a fost deloc la fel. Asta a fost super, gătită acasă.

      (Citează)

  12. Nu cred că aș putea să mănânc carnea decât bine făcută, așa roșie nu cred că pot.
    Oi fi eu demodat, dar… :)

      (Citează)

  13. Contacteaza-l pe MRU si schimbati impresii.

      (Citează)

  14. Am luat si am facut-o si eu fix la fel. Multumesc, a fost delicioasa.

      (Citează)

  15. Am incercat si eu acum cateva luni. A mea nu arata nici pe departe asa marmorata ca a ta, am fost din start dezamagit. Desi am gatit-o scurt, am fost dezamagit de rezultat, atat ca gust cat si ca “fragezime” – Am mancat mai des Antricot de la SAMCOM, tpt ptin Feshful, si la 50 de lei bucata imi iese de nota 9 ca gist si frahezime fata de acest Wagyu care nu ia nota 5 de la mine. Repet, a mea nu arata nici pe departe asa bine ca bucata primita de tine… Video https://imgur.com/a/2Rukg3I

      (Citează)

  16. Am văzut prepararea unei bucăți pe plita aia în fata clientului. După un pic de parpalire pe ambele părți, bucătarul s tăiat bucata (cit un pachet un unt) in cinci felii egale, apoi a părpălit acele felii pe toate părțile, niste usturoi tăiat mărunt se făcea și el pe acolo, a dat cu ceva sos, iar la final a pus usturoiul peste bucăți și ceva verdeață. Tot medium rare, dar toate laturile erau făcute.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus