►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄
« Știri despre tehnologie – 7 iulie 2022
Anul acesta se va lansa un nou joc Monkey Island, primul din 2009 încoace »
HTC a lansat două produse în ultima perioadă și ambele sunt slabe, ba chiar nu înțeleg cui se adresează.
HTC Desire 22 Pro este telefonul prezentat acum câteva zile. HTC îi spune “the metaverse phone” pentru că este compatibil cu casca VR Vive Flow, adică poate fi conectat la această cască pentru a avea o experiență VR.
Acești ochelari Vive Flow sunt controlați de un telefon Android. Problema este că poți instala aplicația de control pe orice telefon Android compatibil cu standardul Miracast de screensharing și controlezi casca respectivă. Desire 22 Pro nici măcar nu este foarte puternic, este un mid-range clasic cu chipset Snapdragon 695, 8 GB RAM și 128 GB stocare, ecran Full HD de 6,6 inci și cameră normală și ultra-wide pe spate. Poate să controleze cu framerate bun o cască VR? Probabil că da, că or fi testat cei de la HTC asta, dar sunt telefoane mai performante pentru acest scop, la o adică.
Și mai este un element: metaverse-ul nu există. Mai avem până la acel moment și cu siguranță mai avem până la momentul în care metaverse-ul este atât de mișto și bine înfipt în viața noastră încât să zicem “băi, eu aș vrea să-l accesez oricând, îmi pun casca pe cap și cu telefonul din buzunar stau în metaverse chiar și în metrou!”
În practică, metaverse-ul arată cam așa și repet rugămintea de a nu se mai organiza evenimente în metaverse, este stupid.
Desire 22 Pro mai are la bord și un wallet digital și acces la un magazin de NFT-uri făcut de HTC. În cele din urmă, însă, este un mid-range de vreo 500 de euro care vine cu funcții pe care nu și le dorește decât un grup foarte, foarte, foarte restrâns de utilizatori, iar marea masă a cumpărătorilor vor alege un alt mid-range mai ieftin. Destul de slabă poziția pentru singurul telefon lansat de HTC în acest an.
HTC A101 este o tabletă cu Android lansată astăzi. Modelul este un entry-level cu aspect care ar fi fost potrivit acum vreo 8 ani, că are un bezel extrem de gros în jurul ecranului de 10 inci.
Chipsetul este un Unisoc T618 construit în 12 nanometri. Unisoc este un producător chinezesc de cipuri. Nu știu cine le construiește pentru ei, dar 12 nm este best they can do. Asta ar fi ok pentru diverse ale electronice, în fond nu-i pasă nimănui ce tehnologie folosește chipsetul din televizor, dar pe tablete și telefoane stă altfel treaba.
HTC A101 are 8 GB RAM și 128 GB stocare internă, iar bateria de 7.000 mAh se încarcă la maxim 10 wați. Rulează Android 11. În apărarea tabletei, va fi lansată întâi în Africa de Sud, deci să zicem că este gândită ca un model entry-level ieftin. Nu era însă piața plină de astfel de tablete? Ce rost mai are să intre și HTC în cursă cu un model?
Lucrurile nu arată bine pentru HTC. În ritmul acesta, vor lua calea LG, posibil chiar să fi trecut de mult de point of no return și acum continuă din inerție cu ce mai au prin sertare. Mi-e dor de vremurile când HTC lansa modele foarte dorite. Am avut HTC Hero, Desire, Desire Z și One X, am admirat One-urile cu difuzoare bune. Păcat că s-au dus.
« Știri despre tehnologie – 7 iulie 2022
Anul acesta se va lansa un nou joc Monkey Island, primul din 2009 încoace »
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
6 comentarii
07/07/2022 la 2:13 PM
HTC sunt plecati cu sorcova de zeci de ani, cand erau la moda telefoanele cu sistem Windows Mobile deja aveau gargauni in cap la cantitatea minima comandata. Fara un minim de niste sute de bucati, nu mai stiu daca povestea era cu 200 sau 400, de fiecare model, nici nu se discuta. Cum sa te bagi in seama cu ei, marele producator de smartphone.
N-au avut habar care e piata niciodata, ce vor clientii, ce au nevoie ca sa vanda… Google s-a chinuit cu ei, le-a facut comanda de Nexus parca. Dar in timp ce Samsung a invatat cum trebuie sa faca telefoane ca sa aiba succes, HTC nu au vrut de nici un fel, s-au opus cu obstinatie sa vada realitatea pietei.
Gaelex(Citează)
07/07/2022 la 3:01 PM
China n-are echipamente sa faca procesoare pe 12nm.
Giani Mucea(Citează)
07/07/2022 la 3:31 PM
stai sa vedem ce se intampla cu taiwan si poate ca vor avea
GabrielG(Citează)
07/07/2022 la 3:38 PM
Am citit undeva ca exista planuri sa dinamiteze fabricile tsmc in cazul in care China ataca. Deci problema n-ar fi ca pune mana China pe echipamente ci ca se scumpeste PS5-ul.
Giani Mucea(Citează)
07/07/2022 la 4:04 PM
oare s a mutat marisa de la yahoo la htc?
primul google la “htc ceo” arata o femeie, deci eram on point.
mihnea(Citează)
07/07/2022 la 5:52 PM
@nwradu https://translate.google.com/?sl=en&tl=ro&text=bezel&op=translate
nea_caisă(Citează)