un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Anul acesta se va lansa un nou joc Monkey Island, primul din 2009 încoace

7 Jul 2022  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

Aplaud și aștept cu nerăbdare viitorul joc Return to Monkey Island, care ar trebui să apară în acest an. Anunțul jocului a venit ca o surpriză acum câteva luni, iar acum a apărut și un mic trailer de gameplay. Pare un quest în stilul clasic Monkey Island.

Pentru cei care nu știu despre ce este vorba, jocurile din serie au fost quest-uri clasice făcute de LucasArts. Primele două, cele emblematice, au apărut în 1990 și 1991, în vremurile de aur ale quest-urilor. Monkey Island urmărește aventurile lui Guybrush Threepwood, un pirat începător care are aventuri legate de comori ascunse și pirați-fantome. Jocurile sunt pline de umor și scene trăznite și din acest motiv au fost bine apreciate și au rămas cunoscute în istoria gamingului. S-au făcut vreo patru, ultimul în 2009.

Quest-urile sunt un gen de jocuri pe care l-am apreciat foarte tare în copilărie. Cred că le-am jucat pe majoritatea dintre ele, inclusiv Broken Sword, Leisure Suit Larry, Myst, Grim Fandango, The Longest Journey și altele. Se pare că anul acesta voi mai juca unul. Văd că apare inclusiv Wally the Cartographer într-o scenă.

Jocul va fi lansat pentru PC și Nintendo Switch. Are deja pagină de Steam.

Cineva a spus odată că semăn cu Guybrush Threepwood. Mi-a plăcut comparația, așa că mulți ani am folosit ca avatar fața personajului din joc.

    7 comentarii

  1. Am si eu un avatar, it’s a rubber chicken with a pulley in the middle.

      (Citează)

  2. Oh, Syberia <3

      (Citează)

  3. Day of the tentacle
    Full throttle

      (Citează)

  4. Sper ca autorul si-a pastrat simtul umorului.

      (Citează)

  5. King’s Quest / Space Quest / etc – alea unde scriai tu comenzile… alea au fost cele mai frumoase.

      (Citează)

  6. sa nu uitam Simon the Sorcerer si Beneath a Steel Sky.

      (Citează)

  7. Hyped, dar urasc din suflet art style-ul ales … cu ochii aia dubiosi si fetele topite. Nu urasc genul asta de artwork in general, dar nu imi place art style-ul asta pentru ca nu consider ca se potriveste cu universul Monkey Island.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus