un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce comandăm des: paste foarte bune de la Gattini

15 Mar 2022  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

13 comentarii

Sunt vreo doi ani de când comandăm periodic paste de la Gattini și mereu au fost bune. Încercați-i cândva, sigur vă vor plăcea. Sunt gustoase, porțiile sunt mari, cantitatea de toppinguri nu m-a dezamăgit niciodată. Genul acesta de consecvență este mai rară în domeniul restaurantelor.

Preferatele mele sunt cele cu somon și capere într-un sos de smântână. Aleg penne pentru ele (pastele cilindrice), că mi se pare că de forma aceea se lipește mai bine sosul. Caperele mici dau din când în când exact aciditatea de care are nevoie rețeta.

Matilda ia AOP cu creveți, pe tagliatelle, cu sos picant. Pastele le fac tot ei acolo, uneori puteți găsi mașinăria de extrudat paste în funcțiune.

De obicei ridicăm noi comanda când ne plimbăm cu Alice prin zonă, că au bucătăria în clădirile de birouri de la Timpuri Noi, la Carnivale Market, dar de multe ori am comandat și prin Bolt Food. Cea mai ușoară livrare pentru un curier norocos, că doar trece strada cu ele.

Mi-am dat seama zilele trecute, în timp ce așteptam comanda, că luăm de multă vreme de la Gattini (i-am descoperit la un food fest prin 2018, cred) și n-am scris niciodată despre asta. I-am pus mereu prin liste, best street food, premiile nwradu și altele, dar astea se pierd ușor. Și, deși tocmai am spus asta despre liste, cred că o să fac una nouă fix cu restaurante precum Gattini: localuri de unde comandăm des și de multă vreme și mâncarea a fost întotdeauna foarte bună. Astfel de localuri merită evidențiate mai bine. Coming soon.

    13 comentarii

  1. Mi se pare cam scump. E pret de restaurant nu de livrare. O portie de paste 35-40 lei.

      (Citează)

  2. Philips viva HR2345/19 face paste bune si proaspete. Imi ia fix juma de ora sa pregatesc o serie de paste cu diverse pentru 3 persoane.

      (Citează)

  3. Da, Gattini sunt foarte buni pe ceea ce fac si de aia isi permit sa ceara banii aia. Ma bucur sa vad ca au mentinut calitatea sus. Ultima oara cand am mancat de la ei era in 2018, la Carnivale.

      (Citează)

  4. Cred ca ar fi util pentru oricine sa invete sa faca bine 2-3 feluri de paste. Sunt mai ieftine (poate nu e argumentul care sa va sensibilizeze) si mai sanatoase (ma ia bila cand vad zeama aia alba care nu are ce cauta in paste).
    Nu trebuie sa va cumparati dracie din aia ca Baltha Zerus, mergeti cu incredere pe paste uscate ca sunt mult mai bune. Vad ca multa lume are ideea asta gresita ca pastele proaspete ar fi net superioare celor uscate. Aiurea.

    Inteleg sa iti comanzi chestii care implica un volum mare de munca sau care nu se pot face acasa intr-un mod decent dar niste paste ca alea din poza le faci in 15-20 min dupa ce ai invatat reteta.

      (Citează)

    • Pastele uscate din magazin nu sunt nici pe departe mult mai bune decat alea proaspete homemade facute la masina sau cutit. Nici macar mai bune. Hell, nici macar la fel.

      Daca nu vrei sa iti faci singur sa compari, sunt la lidl “proaspete” de exemplu, parca 4 lei 250gr.

        (Citează)

    • Nu sunt la fel pentru ca nu contin aceleasi ingrediente si nu sunt facute in acelasi mod. Multa lume traieste cu ideea ca pastele uscate ar fi la origine pasta fresca ulterior uscate si drept urmare alea fresh fiind originale sunt automat mai bune. Fals.
      Eu prefer pastele uscate pentru gust/textura dar si pentru comoditate. Am o masina de paste pastrata bine in debara dar nu am rabdare sa ma joc cu ea :))

        (Citează)

    • Mie cele proaspete din Lidl nu mi-au placut. Am luat cateva sortimente, le-am incercat, am revenit la cele clasice.
      Am incercat si unele fara gluten, din porumb mi se pare ca erau facute – nu aveau nimic de-a face cu pastele normale.

      Pastele postate de Radu aici n-arata prea bine. Nu cred ca as manca asa ceva. Nu mai zic de pret…

        (Citează)

    • pvladc, personal nu ma intereseaza care e procesul de uscare, ba chiar am permanent 2-3 pungi de barilla prin dulap cand nu am chef sa scot philipsul, mai ales ca nu am cap de extrudare pentru fusili.

      Dar, la noi philipsul bate barilla la gust. Cand vrea copilul felul lui favorit de paste cu sos de rosii si midii imi specifica ca vrea din cele proaspete.

        (Citează)

    • @Baltha Zerus încearcă brandul La Molisana am înțeles ca e mai bun decât barilla, iar la pret tot acolo e.

        (Citează)

    • @Tom, ce misto este asta cu “am inteles” ca sunt mai bune. Mi se pare mai corect sa recomanzi ceva dupa ce ai testat si tu personal.

        (Citează)

    • Noi facem paste foarte bune acasă. Luăm paste proaspete, din acelea ținute în frigider în supermarket, și uneori facem inclusiv carbonara după rețeta clasică, cu guanciale și sos de ou.

      Dar uneori vrei să-ți facă altcineva mâncarea. În plus, acasă nu-mi este foarte accesibil să fac cu somon și capere sau cu creveți.

      Dar serios, pentru acasă luați paste proaspete din frigider, au altă textură.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus