un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ar merge bine un giratoriu micuț pe Plevnei, unde întoarce toată lumea pentru a urca pe Pasajul Basarab

1 Sep 2021  ·

AUTO  ·

10 comentarii

Îmi încerc norocul cu încă o sugestie pentru administrația străzilor. Acum ceva vreme scriam că în giratoriul de la Universitate trebuie trasate benzile prin rond, că altfel este haos prea mare și nimeni nu știe ce traiectorie să urmeze prin giratoriu.

Și după un timp s-au trasat benzile pe acolo prin giratoriu și acum traficul curge mai bine. Este clar pentru toată lumea că datorită mie s-a întâmplat asta, nu?! Așa zic și eu.

Anyway, uitați altă idee. Pe Calea Plevnei se trece pe sub Pasajul Basarab și apoi mașinile întorc pe un bulevard de 6 benzi ca să revină spre Pasajul Basarab și să urce pe acesta.

Mai exact se face întoarcerea ca în imaginea de mai jos, în dreptul străzii Barierei. Este legal. În loc să intri pe strada Barierei, întorci și revii spre pasaj. Vreo 10 mașini pe minut fac această manevră, dacă nu și mai multe, că am prins situații cu 3-4 șoferi așteptând la coadă pentru a face întoarcerea.

N-ar fi bun acolo un mic giratoriu? Loc este destul pentru unul simbolic, sunt 6 benzi în acea zonă, chiar dacă primele sunt utilizate ca parcare. Pun pariu că ar rezolva foarte rapid o problemă reală de trafic și ar împiedica multe accidente.

Știe cineva unde se pot trimite astfel de sugestii? Că mai am și altele: fântâna Miorița ca giratoriu, un giratoriu pe șos Pipera, în dreptul DRPCIV, plus că mai am de scris despre una bună prin centru.

    10 comentarii

  1. La DRPCIV s-a pus semafor si o banda dedicata pentru stanga/intors.
    Daca ratezi acolo, mai ai o optiune de intoarcere peste 300m cu acelasi sistem.

      (Citează)

    • “Problema” cred ca este cand iesi de la DRPCIV si vrei sa mergi spre Baneasa, ca trebuie sa te duci sa intorci sub pod. Iar daca nimeresti ora potrivita, nasol.

        (Citează)

    • Semaforul de sub pod, ce tinea 15 secunde pe verde, de cateva saptamani sta 30s. Diferenta e enorma. Daca inainte puteai sta si 15 minute, acum la rush-hour stai maxim 5.

        (Citează)

  2.   (Citează)

    • Eu cred că blogul acesta se adresează adulților care știu să se exprime. Mai bine îți găsești altul pe care să-ți pierzi vremea, aici nu cred că este locul potrivit. Te pup și eu!

        (Citează)

  3. La Brigada Rutiera trimiti petitie, nu pun link ca stau pana maine in moderare :)

    Eu am trimis pentru adaugarea semaforizarii cu buton, la una simpla, deja existenta de pe Sincai (aia de pe langa camin), ei au trimis la nush ce comisie, comisia a zis oka, apoi s-a trimis la Administratia Strazilor Bucuresti care au zis ca au de facut chestii din 2010-2014 mai intai in functie de buget.

    Apoi pentru ce vreau eu urmeaza studiu de fezabilitate, proiect tehnic, autorizatie constructie, executie.
    Practic totul s-a miscat rapid si frumos pana la administratia vietii.

    Dar poate tu ai mai mult noroc, cine stie.

      (Citează)

  4. Tot acolo e si iesirea din Orhideea Gardens, si o statie de autobuz fix dupa trecerea de pietoni. Cred ca ar merge chiar un semafor, pentru pietoni cel putin e crima sa traversezi pe acolo. Vin masini cu viteza si de pe pod si de sub pod, toti croseteaza sa ocoleasca masinile care intorc, pietonii, autobuzul, masinile iesite aiurea din dreapta.

      (Citează)

  5. Stelu Tocaciu

    01/09/2021 la 6:32 PM

    Mario:
    “Problema” cred ca este cand iesi de la DRPCIV si vrei sa mergi spre Baneasa, ca trebuie sa te duci sa intorci sub pod. Iar daca nimeresti ora potrivita, nasol.

    Da, exact! Sensul giratoriu a devenit “noua modă” pe la nemți deja de aproximativ 25 de ani…
    Funcționează mult mai bine, din ce am observat, decât semaforizarea inteligentă. Sau tâmpă, depinde!

      (Citează)

  6. Și la doua străzi de locul acesta, unde recomanzi sensul giratoriu pe Plevnei e ……
    administrația străzilor bucuresti – the headquorters.

      (Citează)

  7. Intors fix inainte de trecere, sunt sigur ca e safe pt pietoni. In alta ordine de idei, tre’ sa fi prost sa mergi pana acolo, eu intorc imediat cu incepe podul /s

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus