un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Vinul Lejereanu este în Lidl (#SustinRomania și pe Viorel Dragu)

25 Feb 2021  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

19 comentarii

Pe Viorel Dragu l-am cunoscut în 2018, când am mers 3 zile prin țară ca să filmăm trei reclame pentru Carrefour. Mi-a schimbat viața.

Sună melodramatic. Zic asta în sensul că stand-up-ul românesc era ceva la marginea radarului meu până în acel moment, dar după ce l-am cunoscut pe Vio am început să urmăresc mult, mult mai atent show-urile comedianților români.

M-am uitat la toate podcasturile cu Teo, Vio și Costel, ba chiar am și plătit un an și ceva pe Patreon-ul lor (am oprit acum câteva luni pentru că toate podcast-urile respective aveau imaginea defocalizată, sunetul cu probleme și alte asemenea elemente care nu te fac să dai și bani). Am plătit acum de Revelion pentru show-ul lor.

M-am uitat și la Teo, îi urmăresc și podcasturile sale. De acolo am aflat de Paninaro, local unde am mâncat excelent de fiecare dată când am fost și îl recomand fără probleme.

Pe scurt, am avut parte de sute de ore de entertainment după ce l-am cunoscut pe Vio. Și am cheltuit mulți ani.

Anyway, Viorel și Dan Frânculescu au lansat de câteva luni propriul brand de vinuri, numit Lejereanu. N-am băut până acum, se putea comanda doar prin Glovo sau ceva așa și suna prea complicat.

Săptămâna aceasta a intrat la Lidl. M-am dus în ziua în care am aflat asta ca să cumpăr câteva sticle. E complicat la Lidl. Lejereanu nu era la raionul de vinuri în Lidl-ul meu, nu era nici la secțiunea de Săptămâna Bio, ci în zona caselor, în niște cutii pe care scria Domeniul Bogdan, care-i producătorul vinului.

28 de lei sticla. În rest e vreo 36 de lei. Prețul din Lidl este bun.

Am luat alb și rose.

Momentan am băut doar albul. E un Muscat Ottonel reușit, bun la gust, lejer (pun intended), curge ușor pe gât, dar are caracter și after taste lung. Muscat Ottonelul chiar este un soi de struguri extraordinar, nu cred că am băut vreodată unul prost. Ieri am gătit un somon cu sos de portocale (miere, suc de portocale, ghimbir ras, portocală rasă, usturoi, se toarnă toate peste pește – 15 minute la 180 de grade în cuptor) și acest vin a mers perfect.

 

E mișto și mă voi duce să mai iau câteva sticle, că un mic stoc nu strică. 28 de lei este un preț cinstit pentru acest vin și pentru un Muscat Ottonel. Dacă vreți un Muscat mai bun, apropo, încercați-l pe cel de la Lacerta, dar e vreo 50 de lei..

Roze-ul este făcut din Pinot Noir și Merlot. Cum spuneam, nu l-am deschis încă. Am zis să scriu articolul pentru că nu știu cât stă Lejereanu în oferta Lidl, poate doar vreo săptămână sau două.

#SustinRomania (click pentru alte articole din serie) este hashtag-ul sub care voi scrie articole despre produse sau servicii sau companii din România care îmi plac. Este una dintre metodele prin care ajut cum pot și eu la promovarea produselor românești în această criză. Dacă vă place hashtag-ul și vreți să-l folosiți și voi, chiar vă rog! Detalii despre ideea mea găsiți aici.

    19 comentarii

  1. Problema e că ai scris acest articol joi și nu prea se mai găsește vinul de luni seară.

      (Citează)

    • Am vazut si azi in Lidl unde merg eu de obicei. Mi-a atras atentia prin denumire, dar n-as da 28 de lei pe sticla.

      Vin bun au la reducere in Penny saptamana asta, este numit Sange de taur, si costa 7,49 lei. In Penny baga numai rosu la promotie, insa cel roze mi se pare mai bun.

        (Citează)

    • Am cumpărat miercuri, când am aflat că este în Lidl. Am publicat joi. Tot joi m-am dus și am mai luat o cutie de vin, că e lungă vara. Aveau destul.

        (Citează)

  2. Eu beau apa e mai buna la gust

      (Citează)

  3. Au la Lidl Pallady. Cel puțin aseară era. Era cu cel mic în brațe și mi-a atras atenția numele și eticheta. Nestiindu-i originile am zâmbit și ignorat. Sper sa mai găsesc diseară.

      (Citează)

  4. Folia de aluminiu este laitmotivul perfect romanesc, pentru ca ne este lene sa spalam o tava si mai bine ne intoxicam cu aluminiu. Totul pus la temperaturi inalte, sa acceleram transferul in mancare. Iar in restul zilelor ne luam doza din bauturile la cutie

      (Citează)

    • Razvan:
      Folia de aluminiu este laitmotivul perfect romanesc, pentru ca ne este lene sa spalam o tava si mai bine ne intoxicam cu aluminiu. Totul pus la temperaturi inalte, sa acceleram transferul in mancare. Iar in restul zilelor ne luam doza din bauturile la cutie

      aha e. folia de aluminiu e buna doar pentru palariute

        (Citează)

    • wat?

      My friend cuptor ai tu in bucatarie?
      Am cunoscut candva un nene care topea plumb pe aragaz, mai plauzibil, da aluminiu?

        (Citează)

    • Acum am folosit prima oară aluminiul, că mi-era că se caramelizează mierea aia. N-a fost temperatura așa mare, că l-am făcut la 180 de grade. Mă îndoiesc că a ieșit aluminiu din folie în cele 15 minute.

        (Citează)

  5. Renunta la gatitul in cutiile alea de aluminiu!

    Nu e chiar ok si pe deasupra arata groaznic, pana si “la babe” de la casa presei se prezinta mai bine.

      (Citează)

    • Acum am gătit prima oară în aluminiu. Mă temeam că se caramelizează mierea și apoi frec la tavă mai mult timp decât îmi ia să mănânc totul. M-am temut degeaba, temperatura a fost prea mică, am irosit degeaba folia.

        (Citează)

  6. Am baut lejereanu in vara 2020 ,am luat si acum e decent , Vinul Nebun mi se pare mega scump , ca si Lejereanu e cumparat de la o cramă/podgorie și pus un nume ,

      (Citează)

  7. la lidl e 28 lei ,pe alpha drinks e 36, asa iau domeniile bogdan cu 27 lei .

      (Citează)

  8. E vin hipsteresc de 10 lei, la nivelul ala de decenta este. Peste standupul romanesc, totusi.

      (Citează)

  9. Kopa_Kopan:
    Am vazut si azi in Lidl unde merg eu de obicei. Mi-a atras atentia prin denumire, dar n-as da 28 de lei pe sticla.

    Vin bun au la reducere in Penny saptamana asta, este numit Sange de taur, si costa 7,49 lei. In Penny baga numai rosu la promotie, insa cel roze mi se pare mai bun.

    Vin bun / 7.49 RON / Sange de taur – pick one :D

      (Citează)

  10. luat rose, incercat, slab tare
    nu va pierdeti timpul si banii cu el

    recomandari in aceeasi zona de pret (sub 50 Lei) pt rose:
    Avinci – Cuvee Alexis
    Villa Vinea – Rose Pinot Noir
    Jelna – Pinot Noir Rose Wild Yeast
    Crama Hermeziu – Cést Soir (toate 3)
    Alira – Rose
    Via Viticola – Caii de la Letea Rose

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus