un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Prăjituri bune: pavlova de la Vanilla #SustinRomania

21 Sep 2020  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

17 comentarii

Vanilla este o cofetărie de la care am luat în ultimul an prăjituri, când a fost ocazie de așa ceva. Ne-am “mutat” acolo de la Alice, unde mergea de obicei după prăjituri.

Sunt mai multe cofetării Vanilla în București. E una pe Mihai Bravu 47, între Iancului și Obor, și alta pe Ion Mihalache 123, aproape de intersecția cu Turda. A doua cred că-i cea mai nouă, că e mai mare și arată mai bine.

Cei de la Vanilla fac multe prăjituri și mini prăjituri și patiserie și torturi vândute la felie, dar noi mergem acolo în primul rând pentru Pavlova, care a fost întotdeauna excelentă. Bezeaua, crema, fructele – toate au fost bune de câte ori am luat.

Alte prăjituri sunt mai hit and miss. Cele clasice, amandina, savarină, eclerurile, sunt bune, la fel și feliile de tort poire au caramel, care-i aproape în totalitate o cremă ușoară. Prăjitura Dark Mint nu mi-a plăcut, de exemplu, e prea intensă crema de mentă. În fine, fiecare cu gusturile lui, dar dacă mergeți pe acolo luați musai o pavlova.

Au și patiserie bună, tot felul de minipateuri și plăcinte mari cu carne sau brânză. Au fost bune și acestea atunci când am mai luat. Au și pasteis de nata pe acolo și sunt buni. Micuțul magazin de pasteis de nata din Centrul Vechi este tot al lor și am luat de câteva ori de acolo pasteis și au fost mereu bune.

#SustinRomania (click pentru alte articole din serie) este hashtag-ul sub care voi scrie articole despre produse sau servicii sau companii din România care îmi plac. Este una dintre metodele prin care ajut cum pot și eu la promovarea produselor românești în această criză. Dacă vă place hashtag-ul și vreți să-l folosiți și voi, chiar vă rog! Detalii despre ideea mea găsiți aici.

    17 comentarii

  1. Mergeam la Vanilla pentru pasteis de nata, dar voi incerca si pavlova.

      (Citează)

  2. Prima oara cand aud de pavlova. Ma face sa ma gandesc la efectul Pavlov, o fi vreo legatura?

      (Citează)

  3. 9 lei o amandină?
    Așa sunt prețurile de București sau are patiseria respectivă prețuri excesive?

      (Citează)

    • Haha, 9 lei e chiar decent, du-te la Zoomserie sa dai 15 :))

        (Citează)

    • Sunt și mai ieftine în unele cofetării, dar cremă dubioasă sau prea multă însiropare. Ceva bun costă mai mult.

        (Citează)

    • Vino la Christine, sa dai 12 lei pe un ecler :)))

      Dar, lucreaza cu ingrediente de calitate. O data am luat eclere de la cofetarie mai ieftina si eclere de la Christine. S-a simtit diferenta de la o posta, n-am cum sa descriu, cum simteam margarina si alte dubiosenii in eclerele ieftine si cum se vad bobite de la pastaia de vanilie din crema de vanilie, de eclerele de la Christine si cum se simt laptele, crema, etc.
      Un prieten luase un tort cu frisca, de la celebra cofetarie Alice. N-am putut sa mananc, efectiv frisca aia zici ca era din aia la tub, era gretoasa rau. Nu stiu de ce ii lauda lumea. Poate au alte prajituri bune, dar nu stiu ce sa zic. Aia a fost impresia mea.

      La fel si cel care are o covrigarie, tot pe langa Christine. Si vinde pizza si pizza la felie. Mereu cumpar, e buna in draci, tot asa, are ingrediente de calitate, sunca buna, mozzarela buna, sosul de rosii e facut de ei. E 5.5 lei o felie. Cand te uiti la cobrigarie, nu dai doi bani, ca e o chestie mica si inghesuita. Dar am mai vazut cum cara angajatii ingredientele si unul avea bratele de pline de pachete de unt Meggle.

      Culmea, ca zoomserie nu-s asa smecheri, adica, comparativ cu Christine, preturile sunt la fel, dar prajiturile sunt extrem de pline de zahar si extrem de insiropate. Nu sunt asa wow. Eu nu mai cumpar de la ei.

      O alta cofertarie pe care o recomand este BaKings. Stiu ca e tot romaneasca. A fost ziua unei prietene si a avut un carrot cake, de la cofetaria respectiva. Eu sunt pretentioasa la carrot cake, deci pot sa confirm ca a fost facut cu ingrediente de calitate. Si au si talent, tortul ei fiind personalizat. Chiar a aratat super misto. Inclusiv fondantul a fost super gustos.
      La fel, sunt cam scumpi.

        (Citează)

    • Eu iau prajituri cu 4-5 lei de la cofetaria de cartier. Nu e de fitze ca astea de la care cumpara Radu, si ce sa zic… parca si prajiturile sunt mai mici decat ce-am vazut in poze.

        (Citează)

  4. Vanilla e slabutza… calitate putin peste medie, preturi maricele, prajituri cam prea dulci. Parerea e pur personala. As recomanda: Cofetaria Victoria ( calitate si preturi peste Vanilla) si Cofetaria Constance/ Maria (calitate peste/ preturi sub)

      (Citează)

  5. Incercati si Angeline Cakes sau Zexe.
    Zommserie au cumva si portocalo pita, din aia ca in grecia?

      (Citează)

    • Au, da.

      Si in alta ordine de idei, recomand Art Dessert, singura problema e ca e cam departe, undeva pe langa Doi Cocosi.

        (Citează)

  6. Silviu Eduard Illi

    22/09/2020 la 11:32 AM

    Recomand cu drag Scovergaria Micai de pe Lipscani colt cu Calea Victorie. Au produse traditionale si gustoase, dar si torturi si prajituri delicioase. Ingrediente premium fara E-uri.

      (Citează)

  7. Am fost la Vanilla pentru pasteis de nata, am revenit pentru multe alte prajituri, toate foarte bune.

    Ingredientele de calitate, inclusiv untul, costa mai mult decat ce gasesti in majoritatea cofetariilor care se lupta pentru pretul cel mai mic.

    Cheesecake, totusi, mai bun la JW Marriott. Cereti si sos de fructe de padure.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus