un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Planul pentru Paște în izolare

10 Apr 2020  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

40 comentarii

Am cumpărat online carne de miel, adică o bucată de spată și niște cotlete. Checked. Probabil îl vom face cu cartofi noi mângâiați cu mujdei și mărar, ca să vorbesc precum site-urile de rețete culinare. Drob nu știu să fac, așa că probabil că nu vom avea de Paști, deși Matilda a zis că va căuta pe la magazine de delicatese să vadă dacă poate comanda o bucată.

Ouă vopsim noi. A sosit deja prin curier vopseaua. Și ouăle, de altfel.

Cu salata de boeuf vedem cum rezolvăm. Sarmale nu facem, dar voi mânca porție dublă de Crăciun, ca să compensez pierderea de acum. Mai avem pe listă diverse aperitive, iar cozonac și pască am comandat la Brutărești, aici în cartier. Acesta este planul până acum.

Mai sunt băuturile, care fac parte din sarcina mea și unde am multe de zis. Am scris în decembrie un ghid bun (zic eu, cu modestie) despre whisky-uri, tequila, gin și vinuri bune. Rămâne valabil, mai ales că cei de la Finestore au băgat deja ofertele de Paști.

Anul acesta au pe site și o secțiune tot mai mare de coșuri cadou. Ideea este că, dacă nu puteți să vă mai vedeți cu un batalion de rude în acest an de Paști, puteți să le trimiteți câte un coș cu bunătăți cadou, comandându-l direct cu livrare la adresa respectivă.

De exemplu, cu 75 de lei puteți lua o cutie cadou ce include o sticlă de vin roșu, un panettone, trufe de ciocolată și praline de ciocolată. Mie îmi plac coșurile cadou cu delicatese, de exemplu este un pachet care include vin, miere de tei, dulceață de soc sau mure și dulceață de ardei la foc de lemne.

Alt pachet, cutie cadou tradiții românești, include vin, doi țoi de palincă și rachiu, ceai de muguri de brad și dulceață de dovleac. Pe acesta l-aș lua pentru mine, ca n-am mâncat niciodată dulceață de dovleac și nici ceai din muguri de brad nu știu dacă am băut vreodată.

Update: au adăugat și opțiunea de “această comanda este  un cadou” în pagina de comandă.

Dacă doar vreți o băutură plăcută sau mai multe, pe lângă ghidul de sus mai am de adăugat următoarele în listă:

    40 comentarii

  1. Scuze de offtopic dar voua va merge ok YouTube? (Suggested/recommended videos not working, sidebar gone, YouTube Library tab broken and sidebar missing)

      (Citează)

    • Puteam intreba la “stirile despre tehnologie” dar m-am grabit.

        (Citează)

    • Nu merg nici la mine. Am dezactivat și uBlock și Tracking-ul din Firefox.

        (Citează)

    • “caute drob pe la magazine de delicatese” – am ras, pai bine mai corporatistilor IBM nu exista un tutorial pe Youtube care sa va invete?
      Doamnele si domnisoarele din ziua de azi mai rar cu drobul, abia asetept ziua in care va veni foametea si fiecare ca fi fortat sa isi cultive, creasca si prepare singur hrana…sa vezi atunci distractie

        (Citează)

    • @Davko: la mine merge bine.

        (Citează)

    • Mihai Dobre: Doamnele si domnisoarele din ziua de azi mai rar cu drobul, abia asetept ziua in care va veni foametea si fiecare ca fi fortat sa isi cultive, creasca si prepare singur hrana…sa vezi atunci distractie

      Eu și Matilda putem găti probabil de 3 ori mai multe preparate decât majoritatea oamenilor. Dar de ce să ne chinuim să facem drob pentru a mânca în total 4 felii? Nu-mi place în mod special, ce rost ar avea efortul?

        (Citează)

  2. Cea mai noua obsesie a mea este sa nu iau alcool decat la 1l sau alte volume non-standard, stiut fiind ca se falsifica foarte mult in lume bautura. Asa ca daca vad ca este de 0.7l, trec mai departe.

    Acel Glenfiddich o fi bun, dar trebuie sa fii milionar ca sa iti permiti sa il bei. Si oricum persoanele care ar sesiza diferenta intre el si un Glenfiddich de doar 12 ani sunt putine.

      (Citează)

  3. Salut. Promoția la Good Taste a fost valabilă ieri

      (Citează)

  4. De unde ai luat mielul?

      (Citează)

    • Carrefour prin Bringo. Comandat pe la 10, livrat pe la ora 14. Au băgat și la Mega Image, dar acolo deja e prea târziu, având în vedere că vine peste o săptămână comanda.

      Probabil vei putea găsi și în magazinele sau măcelăriile de cartier.

        (Citează)

  5. mângâiați cu mujdei și mărar

    Mai zi-ne de craniul ala de fetita.

    Mai sunt băuturile, care fac parte din sarcina mea

    Din articol am inteles ca tot tu faci si mancarea.

      (Citează)

    • GabrielG: Mai zi-ne de craniul ala de fetita.

      Ce să zic? O expresie destul de clasică în lumea glumelor, pentru cei care se mai uită la stand-up.

      GabrielG: Din articol am inteles ca tot tu faci si mancarea.

      Friptura cu siguranță eu o fac, m-am specializat pe asta. La aperitive și garnituri nu mă bag.

        (Citează)

  6. Gratar, homemade cheesecake, armagnac, chocolate quadrupel.

      (Citează)

  7. va doresc un Paste profitabil

      (Citează)

  8. Eu nu sunt credincios deci nu sarbatoresc Paștele si nici nu sunt foodie deci o sa mananc normal plus ca o să lucrez.

      (Citează)

    • Nu stiu cine esti si nu ma inteteseaza ce nu faci tu

        (Citează)

    • @conspicuous: nici eu nu sunt credincios, dar este o ocazie bună de a petrece, că de fapt asta sunt sărbătorile de Paști și de Crăciun dincolo de scurte momente spirituale.

      Și mi se pare că în vremurile astea trebuie să mai și petreci cum poți. Să faci o schimbare de la o zi normală de duminică, adică.

      În ce domeniu lucrezi?

        (Citează)

  9. De unde ai luat carnea de miel, Radu? Mersi

      (Citează)

    • Carrefour prin Bringo, livrată în 4 ore. Începe să apară și pe la măcelării de cartier.

      E și pe Mega, dar cu livrare peste o săptămână, dacă prinzi slot.

        (Citează)

  10. Cozonac din Carrefour pentru ca are multa nuca, o pasca cu ciocolata și una cu brânză de la Cuptorul Moldovencei (plus vreo 10 bucăți de ciocolata de casa), bomboane Bucuria, drob si salata boeuf din Auchan, vin de la Purcari sau Crama Gramma, cartofi si legume la cuptor, friptura, poate coaste cu bere din Kaufland.

      (Citează)

  11. Sunt preturi mari la cutiile-cadou.

    ” cu 75 de lei puteți lua o cutie cadou ce include o sticlă de vin roșu, un panettone, trufe de ciocolată și praline de ciocolată. ”

    Pai daca le iau eu, iese asa:

    vin – 15 lei
    panettone – 20 lei
    trufe ciocolata – 10 lei
    praline – 10 lei
    total – 55 lei

    Mai iau o punga de plastic de 50 de bani ca sa inlocuiesc cutia lor, si am economisit 20 de lei. Plus ca iau lucruri mai bune decat ale lor, nu panettone din ala fad, cu 3 stafide ratacite, sau praline de 4 lei cutia.

      (Citează)

    • Ce panettone bun recomandati ? Am macat acum ceva ani la cineva unul bun, era ca un croissant dar nu stiu ce produs era si de unde il avea.

        (Citează)

    • Catalin: Ce panettone bun recomandati ?

      N-aș putea zice branduri, dar sunt magazine de delicatese care vând panettone făcut de mână, un fel de ediții gourmet.

      Alea din comerțul uzual sunt cam la fel toate.

        (Citează)

  12. De unde ai luat carne de miel ?

    “Matilda a zis că va căuta pe la magazine de delicatese” care sunt magazinele alea ?

      (Citează)

  13. De unde se poate comanda carne online? La toate magazinele mari sunt permanent ocupate toate intervalele de livrare.

      (Citează)

    • Noi am luat de la Carrefour prin Bringo, livrare în 4 ore.

      Mai vinde și Mega Image și am luat de la ei carne de câteva ore. Acolo șmecheria este că sloturile se eliberează la ora 0:00 și se dau în 2 minute (gen Black Friday), plus că primești abia peste o săptămână marfa. Prea târziu pentru Paște, dar de reținut pentru viitor.

        (Citează)

  14. nu stiu voi ce faceti, dar pastele se sarbatoreste in familie….scrii pe hartie ca le faci parintilor cumparaturi si gata, te duci la ei..ce atata bataie de cap

      (Citează)

    • Vedem, mai e o săptămână.

        (Citează)

    • Chiar mă gândeam la treaba asta. Noi locuim in Brașov, dar părinții sunt in Botoșani. Teoretic am putea merge cu scuza asta, că le ducem alimente, practic ceva îmi spune că nu e tocmai in regulă, că “trișăm” carantina. Și dacă ar face toată lumea asta, s-ar cam duce naibii tot social-distancing-ul… dar mi-e ft dor de ei, of, care e decizia corectă?

        (Citează)

  15. OK. Stiu sa caut pe google drob dar am crezut ca ai niste magazine clar stabilite, ca nu mai cauti, de asta intrebam.

    nwradu:
    Bringo/Carrefour.

    Drob găsești pe Real Foods, Oala cu Bunătăți etc. O luăm și noi pe Google.

      (Citează)

  16. Drob cu ciuperci si linte. Delicios. Juri ca e d-ala original. Recomand. Cativa cozonaci. Nelipsita salatica de “bof”. Ceva prajiturele. Niste mici. O fripturica. Totul home made.
    Sa nu vad miel ca dau la boboci.
    Be beut ceva sanatos, bun si ieftin adica pepsi. Plus un coniac calarasi sau o miorita, un vinisor demisec jidvei si cateva berici tuborg. Mai pe saracie asa, ca vine criza.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus