un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

asus s5507

Luna ianuarie are cele mai ieftine bilete de avion, spun datele istorice (p)

12 Jan 2019  ·

TURISM  ·

29 comentarii

După 11 ani de existență pe piața românească, Vola.ro a analizat datele din ultimii ani, a făcut tabele pivot și piechart-uri și a descoperit că biletele de avion sunt de obicei mai ieftine în luna ianuarie.

Explicația, zic ei, vine din faptul că acum este luna când oamenii visează la concedii și își fac planuri, iar companiile aeriene vin în întâmpinarea lor cu oferte speciale și prețuri mai mici. Pe măsură ce trec lunile și se apropie perioada de vârf a concediilor, prețul per bilet crește, că este cerere mai mare și ofertă mai mică.

Vola numește această perioadă Ieftinuarie. Nu trebuie să o căutați în mod activ pe site-ul lor, apare ea direct. Căutați bilete de avion pe o rută populară, alegând o dată de peste câteva luni, și veți găsi unele oferte marcate cu -x% de Ieftinuarie, iar dacă dați click pe “de ce este mai ieftin?” veți vedea graficul de preț al acelor bilete din alți ani, scos din baza de date Vola.

 

M-am uitat pe multe grafice înainte să scriu articolul și am văzut că prin aprilie mai sunt din nou mai ieftine biletele de avion, dar nu ca în ianuarie.

Pentru a sărbători și mai bine Ieftinuarie, cei de la Vola au și parteneri cu care oferă bonusuri la orice rezervare. Discount-ul de 20% la cumpărături din BestValue este foarte mișto, dar probabil vă vor interesa mai mult cele două vouchere de câte 35 de lei la Clever Taxi pentru curse spre și de la aeroport. Mai sunt discount-uri și la cumpărături de la Lamonza (valize și accesorii) și Answear.

Cei de la Vola oferă și un discount de 30 de euro la city-break-uri pentru cei ce cumpără biletele de avion în ianuarie, iar toți cei ce cumpără un bilet de avion Blue Air de la Vola intră automat și în tragerea la sorți pentru un premiu mare: 10.000 de euro în bilete de avion Blue Air, ceea ce cred că-i suficient pentru a călători apoi pe toate rutele companiei.

Toate acestea sunt explicate în pagina oficială și puteți găsi grupate aici oferte foarte bune. Practic, dacă aveți deja planuri concrete pentru 2019, acum în ianuarie ar fi cel mai bine să achiziționați biletele de avion, că sunt ieftine și includ și acele bonusuri pe care le dă Vola.

 

 

    29 comentarii

  1. Scumpi, scumpi. Mai au taxa aia de 20 de euro sau cât era?

      (Citează)

    • Am vazut ca apare taxa de 25 euro per rezervare in poze.

      Personal decat vola prefer ori sa imi caut eu bilete ori sa apelez la o agentie, tarifele sunt cam aceleasi.

        (Citează)

    • Între 15 și 25 de euro, dacă nu mă înșel. Sunt diverse tipuri de călători. Unii preferă să știe că există un call center 24h unde pot rezolva probleme atunci când apar.

      Dacă ești în cine știe ce țară unde nu vorbești limba și zborul ți-a fost anulat, o să vrei să ai cu cine vorbi de alternative și rerutări, că în aeroport e mai greu să te descurci singur.

        (Citează)

    • am facut o simulare la ei si vor 45 de euro taxa de serviciu. am ras mult.

        (Citează)

    • am platit 600 de Euro pe 4 bilete pana in Viena.100 de Euro a fost taxa lor.Pe site ul companiei aeriene biletele erau 355 de euro.Cu ce justifica ei aceasta suma?
      Am anulat, am pierdut 100 de Euro, dar am recuperat 150 si mi am invatat lectia.

        (Citează)

  2. Eu asa am facut in ultimii 3-4 ani, am luat bilete in ianuarie (pentru iulie).

    Prin mai – iunie am vazut bilete mai ieftine pt aceeasi destinatie, cred ca in fiecare an. Din pacate nu pot sa astept pana atunci, dar eu zic ca e teapa cu ianuarie.

    Or fi fost mai ieftine la un moment dat, apoi toata lumea a aflat ca sunt mai ieftine si s-a bulucit sa cumpere, asa ca preturile au crescut.

      (Citează)

  3. Ma bucur ca, in sfarsit, se pune (P) la articolele publicitare. Drept pentru care, Radu, iti multumesc.
    An nou fericit!

      (Citează)

  4. Imi amintesc când a fost o oferta pentru Malmo, s-au înghesuit colegii sa-si ia bilet la 40 Ron apoi când au cautat cazare sa le pice plombele, erau preturi foarte mari ..

    Un bilet mai ieftin la avion nu înseamnă o vacanta mai ieftina, uneori este invers mai ales dacă zbori pe distante mici in Europa.

      (Citează)

  5. Mie îmi place platforma de la Google Flights, mai ales chestia cu “explorează” unde selectezi un aeroport + perioada și apoi îți arată destinațiile și preturile.

      (Citează)

  6. Ok, call center 24/24 dar ei vand 90% bilete de avion in EU. De ce sa le dau 25€ cand imi pot lua biletul direct de pe site-ul operatorului? Crezi ca low costurile te baga in seama mai tare daca ai bilet luat de la un intermediar? Din contra. Si in EU pe orice aeroport se vorbeste engleza.

      (Citează)

  7. Una din cele mai mari prostii e sa îți iei biletul de avion prin intermediar. Pe lîngă faptul că dacă ai o problemă ai pus-o, multe companii aeriene nu iți oferă nici macar servicile de bază când treci printr-un intermediar (gen check in online sau alegerea locurilor)

      (Citează)

    • Orice bilete de avion care se iau prin intermediar sau de la companiile aeriene sunt aceleași bilete, Ștefan. Diferența de costuri este, într-adevăr, dată de taxa de serviciu, dar această taxă include mai multe beneficii pe care compania aeriană nu ți le poate oferi.
      Unul dintre aceste beneficii este asistența 24/24 în legătură cu orice problemă legată de călătoriile tale, inclusiv ajutor în cazul unei întârzieri, anulări, modificări de zbor etc.
      Dacă dorești mai multe detalii, îți stăm la dispoziție atât pe mail (rezervare@vola.ro) cât și pe pagina noastră de Facebook. :)

        (Citează)

  8. “Vola numește această perioadă .” – cred ca ai omis un cuvant sau link ceva aici, Radu! :)

      (Citează)

  9. Ilustrul necunoscut

    12/01/2019 la 7:58 PM

    De asemenea, pentru biletele cumpărare prin agenție:
    1) comunicarea între compania aeriană și client nu e directă, deci e posibil să afli ultimul că zborul a fost anulat sau orice alte detalii
    2) e mai greu să obții o rambursare pentru că nu ești (direct) clientul companiei aeriene
    3) nu îți poți face singur modificări

    nwradu:
    Între 15 și 25 de euro, dacă nu mă înșel. Sunt diverse tipuri de călători. Unii preferă să știe că există un call center 24h unde pot rezolva probleme atunci când apar.

    Dacă ești în cine știe ce țară unde nu vorbești limba și zborul ți-a fost anulat, o să vrei să ai cu cine vorbi de alternative și rerutări, că în aeroport e mai greu să te descurci singur.

      (Citează)

    • Din contră, agențiile au canale prin care află rapid astfel de lucruri. Dacă vrei, îți zic eu ce bine merge comunicarea “directă” pe problema zborului anulat de TAP, unde am aflat de acest lucru pe Facebook, de la bloggeri, TAP nedându-mi nici până acum vreun email sau altă înștiințare că au anulat cursa Buc-Lisabona.
      De rambursări se ocupă agenția.
      Modificări poți face cu booking ref sau le face agenția pentru tine. Eu n-am avut niciodată probleme în a-mi gestiona biletele achiziționate prin agenții, indiferent că vorbim de Vola sau altele.

        (Citează)

  10. articol platit care surpriza surpriza it backfires – nu stiu sa traduc/adaptez asta.
    in concluzie – oferi ceva de care oamenii se prind rapid ca e degeaba.

      (Citează)

  11. nwradu:
    Între 15 și 25 de euro, dacă nu mă înșel. Sunt diverse tipuri de călători. Unii preferă să știe că există un call center 24h unde pot rezolva probleme atunci când apar.

    Dacă ești în cine știe ce țară unde nu vorbești limba și zborul ți-a fost anulat, o să vrei să ai cu cine vorbi de alternative și rerutări, că în aeroport e mai greu să te descurci singur.

    Ai agent pe care il suni, iar oricum vrei nu vrei de multe ori ajungi tot la companie cu care zbori aici. Teoretic la fiecare companie pe aeroport e cineva care stie engleza.

    Nu ma intelege gresit, sunt de acord cu platirea unui comision pentru servicii, doar ca inainte la vola afisau acest comision abia la final si inducea multa lume in eroare. Plus ca ce zboruri dau ei ieftine sunt deobicei cu escala astfel incat nu renteaza.

      (Citează)

  12. Caz : Plata unui bilet de avion cu Paypal :
    Se poate cere rambursarea integrala ori
    depinde si atitudinea companiei??

      (Citează)

  13. Depinde de companie. Depinde ce clasa de bilet ai luat, daca este o clasa promo nerambursabila recuperezi putin sau deloc. Deobicei de la bilete se recupereaza taxele de aeroport combustiil etc… mai putin locul.

    Andi:
    Caz : Plata unui bilet de avion cu Paypal : Se poate cere rambursarea integralaoridepindesi atitudinea companiei??

      (Citează)

    • Am inteles,
      Direct din Paypal nu se poate sa returneze direct toata suma ca si plata anulata
      Trebuie sa confirme si compania

        (Citează)

  14. Salutare. Ca orice agenție de turism, Vola.ro percepe și o taxă de serviciu, este adevărat. Această taxă, însă, include mai multe beneficii pe care companiile aeriene nu le pot oferi. Acestea includ:
    – Asistență 24/24 în legătură cu orice problemă legată de călătoriile tale;
    – O comparație completă a opțiunilor pe care le ai pe o anumită rută, prezentând atât companii aeriene lowcost, cât și companii de linie, pentru a identifica cea mai bună variantă pentru tine
    – Consultanță înaintea cumpărării biletelor de avion și suport după achiziționare (pentru modificare date de călătorie, anulare rezervare etc.)
    – Multiple opțiuni de plată care nu sunt oferite de compania aeriană (plata numerar la bancă sau la sediul Vola.ro, plata prin transfer bancar, card de rate, terminale Zebrapay, Bitcoin, etc.)
    Toate pe lângă acest studiu numit Ieftinuarie pe care l-am făcut pentru a ajuta astfel călătorii să cumpere călătorii cât mai convenabil.

    Dacă dorești ajutor cu o rezervare, să știi că îți stăm la dispoziție cu mare drag, 24/24.
    Mulțumim mult pentru înțelegere.

    florin:
    am platit 600 de Euro pe 4 bilete pana in Viena.100 de Euro a fost taxa lor.Pe site ul companiei aeriene biletele erau 355 de euro.Cu ce justifica ei aceasta suma?
    Am anulat, am pierdut 100 de Euro, dar am recuperat 150 si mi am invatat lectia.

      (Citează)

    • Cred ca am adormit cateva minute in timp ce citeam mesajul vostru. Plata aia cash la sediu e “pure gold”. Ma puteti ajuta sa cumpar niste bilete si pentru a ajunge la sediu, ca sa platesc?

      Comparatoare gratuite:
      Momondo
      Kayak
      Google Flights

      Deci ieftinuarie sau nu, nu oferiti nimic special de banii aia.

        (Citează)

  15. Vrajeala. Aceleasi preturi pentru martie-aprilie daca vrei sa bookuiesti ceva pe august

      (Citează)

  16. Vola.ro:
    Salutare. Ca orice agenție de turism, Vola.ro percepe și o taxă de serviciu, este adevărat. Această taxă, însă, include mai multe beneficii pe care companiile aeriene nu le pot oferi. Acestea includ:
    – Asistență 24/24 în legătură cu orice problemă legată de călătoriile tale;
    – O comparație completă a opțiunilor pe care le ai pe o anumită rută, prezentând atât companii aeriene lowcost, cât și companii de linie, pentru a identifica cea mai bună variantă pentru tine
    – Consultanță înaintea cumpărării biletelor de avion și suport după achiziționare (pentru modificare date de călătorie, anulare rezervare etc.)
    – Multiple opțiuni de plată care nu sunt oferite de compania aeriană (plata numerar la bancă sau la sediul Vola.ro, plata prin transfer bancar, card de rate, terminale Zebrapay, Bitcoin, etc.)
    Toate pe lângă acest studiu numit Ieftinuarie pe care l-am făcut pentru a ajuta astfel călătorii să cumpere călătorii cât mai convenabil.

    Dacă dorești ajutor cu o rezervare, să știi că îți stăm la dispoziție cu mare drag, 24/24.
    Mulțumim mult pentru înțelegere.

    Mi-a dat o lacrima 😂

      (Citează)

  17. Nu stiu cum gasesc unii preturi bune ca eu numai preturi astronomice gasesc :))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus