blog demisec cu note fine de tehnologie

Urmăriți-mă pe Instagram și pe YouTube!

Fundația Vodafone crește finanțarea secției de nou-născuți de la Spitalul Constanța (p)

22 Jun 2018  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

Dacă doriți să aflați și vești bune legate de sistemul medical românesc, ele există și de obicei sunt legate de companii private ce investesc în dezvoltarea acestuia.

De exemplu, la recentă conferință a Fundației Vodafone a fost anunțată creșterea la 1,1 milioane de euro a investiției pe care fundația o face în renovarea și modernizarea Secției de terapie intensivă pentru nou-născuți de la Spitalul Județean Constanța.

Proiectul probabil că vă este cunoscut, măcar în linii mari: spitalul deservește câteva județe din zonă, iar modernizarea acestei secții va salva viețile a mulți copii în fiecare an. Costul total a crescut recent la 1,5 milioane de euro, din care Fundația Vodafone asigură, cum spuneam mai sus, peste două treimi din acesta.

Mi se pare oribilă ideea ca viața unui copil să depindă de zona în care se naște, de capacitatea spitalului regional de a oferi condițiile tehnologice pentru tratarea problemelor ce apar la nașteri cu probleme. Sună a ceva ce n-ar trebui să se întâmple în 2018 într-o țară din centrul Europei, dar se întâmplă, ba chiar România stă foarte slab la statisticile legate de mortalitatea infantilă.

Sper ca după acest spital să urmeze altul și altul și tot mai mult companii să investească în astfel de proiecte. Poți face CSR în multe moduri; sper să văd mai multe companii făcând-o în astfel de domenii cruciale. Nu cred că există ceva mai plăcut decât să poți spune “îl vezi pe ăla mic de acolo? Acum trei ani n-ar fi supraviețuit nașterii…”

Fundația Vodafone aniversează anul acesta 20 de ani de activitate de la înființarea ei și 17 milioane de euro investite în diverse programe legate de sistemul de sănătate. Majoritatea au dezvoltat serviciile medicale din mediul rural (proiecte de telemedicină și modernizare SMURD) sau au finanțat asociații/ONG-uri ce luptă punctual cu anumite probleme (de exemplu cu diabetul sau modernizarea a 42 de centre de transfuzie din țară), dar Spitalul Județean Constanța este probabil al doilea proiect de amploare și cu impact mare și pe termen lung, după modernizarea din 2013 a secției de terapie intensivă nou-născuți de la Marie Curie din București.

  6 comentarii

 1. Mai e și știrea asta:
  “Extinderea si modernizarea Sectiei de terapie intensiva nou-nascuti a Spitalului Judetean Constanta

  Ajuta-ne sa facem la Constanta una dintre cele mai moderne sectii medicale din Europa!

  Cu ajutorul vostru și al Fundației Vodafone România vom face dintr-o secție în care timp de aproape 50 de ani nu s-a investit aproape nimic, o secție modernă, concepută dupa cele mai noi recomandari in domeniu.

  Fundația Vodafone România dubleaza suna stransa din donatii!”

  http://inimacopiilor.ro/terapie-intensiva-nou-nascuti/Constanta-proiect.php

  Mi se pare un lucru foarte important că cei de la Fundația Vodafone dublează suma suma din donații.

    (Citează)

 2. Au si medici?

    (Citează)

 3. Orange si Telekom unde sunteti ? Si voi tot in top 10 profit net sunteti !

    (Citează)

 4. comuna Petresti judetul Dambovita. plancarda mare “Fundatia Vodafone Face o gradinita” asta acum vre-o 10 ani. acum sunt balariile cat casa. (sa nu uitam ne aflam in 2018) se afla chiar langa postul de politie. ce a facut? poti sa ii intrebi?
  si sa nu zic nu, chiar are o arca turnata care chiar s-a decimat intre timp din cauza materialului folosit

    (Citează)

 5. Mai ca mi-a dat o lacrima-n varfu’… ochiului. Cum isi rupe vodafonu’ da la gura ca sa ajute comunitatea. Uameni adevarati carora le pasa de semenii lor. Bravo ba!!!!
  Ma scuzati da’ ma duc sa plang da iemotie.

    (Citează)

 6. Ai intrat vreodata in spitalul judetean Constanta? Daca da, ai avut loc sa pasesti de gandaci si sobolani? Din mai multe surse pot sa iti spun ca ala nu e spital, este abator.

  Singura investitie pe care o poate face Vodafone este sa le dea sicrie mici in avans, orice altceva poti sa stai linistit ca nu va fi folosit.

  Este asa de distrus spitalul ca nici nu ai cui sa dai spaga, intratat te ignora. Nu numai ca nu au cele mai simple medicamente, dar si cand le cumperi nu ti le administreaza pana cand nu vine doctorul care ti-a zis sa le iei si de unde.

  #inromaniamoricuzile

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pentru a le prelua doar pe acelea.

sus