un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

RDS a crescut upload-ul la 500 Mbps pe abonamentul de top

4 Oct 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

22 comentarii

Ce mi-ați spus ieri în comentariile de la știrile zilei se confirmă, dar momentan nu și oficial. Am abonamentul Fiberlink 1000 Mbps și upload-ul este acum de 500 Mbps, crescut de la 200 Mbps cât aveam până în prezent.

feat_rds_500_upload

Am deconectat și reconectat routerul pentru a avea acces la noua bandă de upload. Culmea, cu doar câteva ore înainte am întrebat pe cineva de la RCS-RDS dacă zvonurile sunt adevărate și mi s-a spus că nu există nimic oficial în acest sens. Asta nu mă miră, experiența anterioară cu RCS-RDS mi-a arătat că fac astfel de modificări și abia după câteva zile, chiar și două săptămâni, le anunță oficial. Site-ul încă nu s-a schimbat.

Prin urmare, nu știu dacă doar abonamentul Fiberlink 1000 are acum upload-ul de 500 Mbps sau și altele. Faceți și voi un test, dar după o deconectare și reconectare a conexiunii (din router, din butonul convertorului de fibră, cum vreți voi), și spuneți în comentarii. Site-ul de testare este speedtest.net Poate că pentru abonamentul de 500 Mbps download au crescut upload-ul la 300 Mbps, ar fi frumos. Sau poate că doar fac niște teste și nu va fi ceva de durată, rămâne de văzut.

Eu sunt conectat pe fibră optică ce-mi intră în casă într-un convertor Huawei, iar de acolo prin UTP într-un router D-Link. Dacă routerul vostru nu face față, nu uitați că am pe blog unul dintre cele mai cuprinzătoare teste de routere:

Personal cred că-i ceva de durată și mă așteptam la asta ca o reacție după lansarea serviciului Orange Home Net cu Internet prin fibră optică la 1 Gbps download și 500 Mbps upload, deci ștacheta fusese ridicată. Telekom are tot 1 Gbps pe download, așa că mă așteptam ca RCS-RDS să schimbe ceva pe upload doar pentru a sta în fața concurenței sau la același nivel.

Orange are și un abonament de 500 Mbps download cu 250 Mbps upload, de unde zic că probabil și RCS-RDS a crescut banda abonaților la Fiberlink 500 la un 300 Mbps upload.

Nu fac des upload-uri de viteză, am cam trecut de etapa de trafic masiv făcut pe Internet, dar mă bucur că rețeaua suportă acest upgrade pentru abonați și sigur vor fi și momente când voi aprecia mult mai mult noua bandă.

  22 comentarii

 1. Cand ai ping de 1…., rezultatele din metro nu sunt relevante

    (Citează)

 2. In review-uri la Emag se cam plange lumea ca RT-AC87U are semnal de rahat.

    (Citează)

 3. “Am deconectat și reconectat routerul pentru a avea acces la noua bandă de upload.”

  Huh? :) Chestile astea sunt trasnparente pentru client.

    (Citează)

  • Da, exceptând că am făcut un speedtest și aveam 200 Mbps, am dat disconnect și reconnect din router, făcut iar speedtest și aveam 500.

     (Citează)

  • 4 administratori de la ING au dat dislike :-)

   Daca te conectezi la RDS prin pppoe, mai mult ca sigur ca ai luat alt IP la reconectare. Probabil ca pe clasa de IP-uri alocata initial nu s-a facut modificarea de Qos. Modificarea de banda se face server side, nu client side, nu trebuie sa dai restart la nimic.

   nwradu:
   Da, exceptând că am făcut un speedtest și aveam 200 Mbps, am dat disconnect și reconnect din router, făcut iar speedtest și aveam 500.

     (Citează)

 4. Pentru cei care tin la uptime nu este neaparat nevoie de un restart al ONT-ului (tehnic asa se numeste acel mediaconvertor Huawei), fiind suficienta o reconectare din PC ori un restart al routerului conectat la ONT. Momentan nu este confirmat oficial l, dar va fi in curand odata cu lansarea unui 4G pe 2100Mhz…inside info.
  Concurenta e buna!

    (Citează)

 5. Brasov – Asus RT-N56U (fara reboot, am pornit doar testul): 8ms / 908 Mbps / 472 Mbps

    (Citează)

 6. Intrebare: ce model e Huawei-ul pe care il ai? E doar media converter sau e router? Eu am o dracovenie de router Huawei, cu wireless pe 2,4Ghz (pe Digicare zice model HG8245H) pe care nu am gasit cum sa o pun in bridge. Ca as vrea si eu sa pun ceva mai complicat pe post de gateway decat… ONT-ul ala. :)

    (Citează)

 7. http://www.speedtest.net/my-result/5685776042

  confirm upload-ul de 500 pentru abonamentul de 1000Mbps(fara resetat routeru). nu-mi explic de ce e limitat download-ul la 200Mbps (testat pe mai multe server)

    (Citează)

 8. Mihai Dobre:
  Momentan nu este confirmat oficial l, dar va fi in curand odata cu lansarea unui 4G pe 2100Mhz…inside info.

  Ai cumva vreo idee ce bucata din banda de 2100Mhz ? Sper sa fie ceva mai putin exotic decat 38/2600.

    (Citează)

  • LTE Banda 1. E deja utilizat la Digi din august, în Pitești. Vor lansa curând în toată țara. Vezi pe forumul softpedia detalii despre asta, ca utilizatorii vorbesc acolo din august.

     (Citează)

  • Adică 2100 în tehnologie FDD, aia clasică știută de orice telefon, numită și banda 1.
   Problema Digi este că ei emiteau 3G în acea bandă și nu știu cum vor împăca și 4G acolo.

   Există 2100 și în tehnologie TDD, numită banda 33 sau 34, dar nu contează aici.

     (Citează)

 9. grigo:
  Intrebare: ce model e Huawei-ul pe care il ai? E doar media converter sau e router? Eu am o dracovenie de router Huawei, cu wireless pe 2,4Ghz (pe Digicare zice model HG8245H) pe care nu am gasit cum sa o pun in bridge. Ca as vrea si eu sa pun ceva mai complicat pe post de gateway decat… ONT-ul ala. :)

  suni la suport tehnic sau mail si iti activeaza portul 4 in bridge, dupa care dai un reset la default la Huawei.

    (Citează)

 10. Abonament Fiberlink 300 in Iasi, am testat cu speedtest.net, si inainte de a reseta routerul si ONT, si dupa, D 280 mbps, U 100 mbps.
  Deci nu pare ca s-a marit uploadul si pentru celelalte abonamente.
  Mai poate confirma cineva cu 300 sau 500 ?

    (Citează)

 11. Am testat eu cel de 500,e la fel,adica 500/200.

    (Citează)

 12. nwradu:
  Există 2100 și în tehnologie TDD, numită banda 33 sau 34, dar nu contează aici.

  TDD este doar in China din cate stiu.

    (Citează)

 13. Astazi in Brasov: http://www.speedtest.net/my-result/5690122112, ieri era totul okay.

    (Citează)

 14. a fost cateva zile 500, acum e la fel ca inainte : http://www.speedtest.net/my-result/5719364514

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus