un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ghid de depanare: ce să verifici dacă nu merge bine conexiunea Fiberlink 1000 Mbps

19 Dec 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

53 comentarii

asus_ac87_fotoArticolul cu cele mai bune routere testate de mine, plus urmările sale (linkuri mai jos) generează mult trafic și blogul a devenit un fel de hub pentru informații despre rețelistică de casă, ceea ce mă face să fiu foarte mândru de proiectul meu.

Asta generează, însă, și foarte multe întrebări despre rețelistică, întrebări pe care le primesc pe toate canalele și sub toate formele posibile. Cum multe dintre ele sunt un sec “nu-mi merge cu 1000 Mbps, ce să fac?”, iată un ghid de depanare.

Ce să faci dacă nu obții performanțele așteptate pe o conexiune Fiberlink 200, 500 sau 1000 Mbps:

1. Asigură-te că ai cablul potrivit între router și PC-ul tău.

Vitezele mari se obțin pe cablu, că pe wireless abia se trece de 150-300 Mbps. Cablul trebuie să fie mufat pentru 1000 Mbps, cu toate cele 8 fire din el utilizate, nu doar cu 4 fire ca la conexiunea de 100 Mbps.

Pentru cablu ai nevoie de UTP tip Cat 5e sau Cat 6. Dacă nu știi ce cablu ai, de obicei scrie pe el. Dacă nu știi câte fire sunt utilizate, uită-te cu atenție la mufa care-ți intră în calculator, trebuie să vezi toate cele 8 fire bine conectate.

Pentru a determina dacă problema unei viteze mici este la router sau la cablul dintre router și PC, conectează cablul tras de RDS direct la PC, nu la router, și testează întâi așa pe speedtest.net.

Mulți oameni îmi spun că nu trec de 10 MB/sec la download sau de vreo 98 Mbps în testele de pe speedtest.net. Asta arată o limitare clară la 100 Mbps și este cauzată de cablu sau de un router care nu are porturi gigabit, ceea ce ne duce la punctul următor.

2. Asigură-te că folosești un router gigabit.

Pare la mintea cocoșului, dar se mai cumpără din neatenție și routere cu porturi de 100 Mbps în loc de unele cu porturi de 1000 Mbps. Eu nu înțeleg ce mai caută acestea pe piață, având în vedere că aproape toți providerii de net oferă mai mult de 100 Mbps, dar asta o știu mai bine distribuitorii.

Îmi vin în minte modelele Asus N53 și Asus AC52, recomandate de diverși necunoscători pe net, mai ales când sunt la vreo ofertă bună. Pe wireless au bandă mare, 600-1000 Mbps, dar pentru cablu au porturi de doar 100 Mbps. Personal nu știu cum ai putea utiliza acea bandă mare pe wireless, având în vedere că netul vine, totuși, prin cablu. Asus face routere foarte bune, dar orientați-vă spre modelele din tabelul meu sau citiți cu atenție specificațiile pentru altele.

3. Asigură-te că în calculator ai o placă de rețea tip gigabit.

Ai nevoie de o placă de rețea capabilă de 1000 Mbps, placă ce de obicei conține denumirea Gigabit sau 1000 Mbps sau 1 Gbps în nume. Placa de rețea integrată în placa de bază este foarte bună, iar ca să verificați de ce tip este trebuie să citiți manualul plăcii de bază sau să o căutați cu atenție pe site-ul producătorului.

Instalați cel mai recent driver pentru aceasta, de obicei de pe site-ul producătorului plăcii de bază sau chiar și de pe cel al producătorului plăcii de rețea (RealTek, Intel etc).

4. Nu există setări speciale.

Mă întreabă lumea dacă am utilizat ceva setări speciale în toate testele mele. Nu, de obicei nu. Routerele prind direct acea viteză mare pe cablu, iar pentru wireless vă recomand doar să securizați rețelele cu WPA2 și o parolă bună.

Mai poți face un pic de finetuning prin router, dar pentru diferențe minore de performanță. În nici un caz nu vei sări de la 10 MB/sec la 60 MB/sec prin vreo setare ascunsă.

La fel și pentru download de torrent, unde eu am început să folosesc qBitTorrente. Prin setările avansate mai puteți regla una-alta despre caching-ul hard-diskului și veți obține un mic spor de performanță de vreo 5-10%, dar chiar și în configurația default ar trebui să meargă bine.

5. Contează și hardware-ul computerului.

Pentru testare folosiți speedtest.net. Aici contează un pic și procesorul calculatorului (veți vedea că se duce sus în timpul unui test, că așa de bun e Flash-ul), dar chiar și pe o petardă trebuie să obțineți niște rezultate bune.

Dacă testați pe download de torrente, rezultatele nu sunt foaret concludente pentru diagnosticarea unei probleme, aici contează ce trageți, de unde, câți români sunt în rețea și ce program utilizați (eu am trecut la qBitTorrent, este mai rapid). Contează la fel de mult pe ce trageți, că dacă o faceți pe un hard-disk aproape plin sau puternic fragmentat veți obține viteze mai scăzute.

Viteze mici obțineți și dacă aveți multe alte torrente active. Eu, de exemplu, când testez scriu fișierele pe un SSD foarte rapid și închid orice alt torrent.

6. Verificați setările avansate ale plăcii de rețea.

Poate v-a jucat Windows-ul o festă sau v-ați jucat cândva la setări și nu mai țineți minte asta, trecând din greșeală placa de rețea pe 100 Mbps.

Deschideți Network and Sharing Center și faceți click pe acel Local Area Connection. Dacă la link scrie 100 Mbps, e o problemă la conexiunea dintre PC și router: fie nu ai cablu de care trebuie (punctul 1), nu ai router de care trebuie (punctul 2) sau nu ai placa de care trebuie (punctul 3).

O a patra variantă este o configurație atipică a plăcii de rețea. Faceți click pe Properties, iar la caseta Connect Using alegeți Configure… Va apărea o fereastră precum cea de mai jos, unde se vede că la secțiunea Advanced > Speed & Duplex sunt mai multe opțiuni. Utilizați Auto Negociation sau 1 Gbps Full Duplex, că placa se va conecta oricum la maximul posibil.

network_center
link_100

Iată aceeași fereastră pentru o placă de rețea Intel, unde driverul ei este ceva mai complex și setările sunt altfel grupate, dar ideea este aceeași. Calculatorul meu era setat pe Auto.
placa_intelplaca_configure

7. Asigurați-vă că vi s-a activat serviciul.

Oamenii de la RDS sau altă companie vin în casă, trag cabluri, instalează totul, dar uneori cei din centrală uită să vă facă upgrade-ul de abonament, de exemplu atunci când treceți de la unul de 100 Mbps la ceva superior. Dați-le un telefon și întrebați-i dacă la ei setările sunt bine făcute sau dacă nu e vreo avarie pe rețea.

Dacă nimeriți un operator care vă spune că nu vă poate ajuta pentru că aveți router, probabil ați nimerit un om care folosește asta ca să scape de convorbire. La conferință de presă de la lansare s-a spus că se recomandă utilizarea unor routere, chiar RDS-ul vinde routere, deci să susții că nu te pot ajuta în astfel de situații este ridicol.

Ah, sigur, nici un operator nu poate ști interfața oricărui router de pe piață. Dacă vi se cere ca pentru testare să conectați cablul de net direct la PC și ați încercat deja toate celelalte sfaturi, ok, faceți și asta, chiar dacă e o procedură cam greoaie.

  53 comentarii

 1. Foarte cuprinzător si util ghidul. De acum încolo, înainte sa le cer team viewer amicilor ca sa ii ajut cu rețeaua o sa le recomand sa il citească, sa urmărească pașii si abia după sa ma sune :)

    (Citează)

 2. Ai fost foarte funny cu afirmatia ” uneori cei din centrală uită să vă facă upgrade-ul” . Modificarea se face pe loc , automat cu instalarea (alt USERNAME pentru GIGABIT) sau cel mai tarziu cand ajunge PV-ul in sediu pentru confirmarea de instalare ca sa poti fi facturat .

  Problemele ” din centrala” sunt pe alte servicii … CATV , unele servicii de voce samd .

  Respect !

    (Citează)

 3. Există și pasul 8, pe care cred că intenționat l-ai omis. E cel în care arzi niște salvie și rostești incantații, scoți runele de la naftalină și lumânările multe (am văzut eu în niște filme).

  Într-o notă mai serioasă acum – nu poate nimeni pretinde viteze nemaivăzute cu hardware de calitate îndoielnică (gen routere no-name, chipset Realtek, cabluri ce au trecut în procesul de fabricație pe lângă niște cupru, etc.).

    (Citează)

 4. Un aspect foarte important pe care l-ai uitat: capacitatea de routing, throughput intre WAN si LAN. La Asus modele mai noi chiar daca au gigabit toate porturile, ai o optiune de NAT acceleration pe care daca nu o activezi nu ajungi nici macar aproape de 900 Mbps.

    (Citează)

 5. La 100 Mbps ai 6 fire. Niciodată nu îți v-a merge cu 4 fire. Când se folosesc 6 fire ultimule doua – alb-maro si maro se folosesc pentru telefon si ai 100 mbps

    (Citează)

 6. ca sa nu riscati stricarea hdd cumparati ssd

    (Citează)

 7. @0lister-daca taceai filosof ramaneai! vezi ca te contrazici singur… Oameni buni ignorati ce a scris!

    (Citează)

 8. @0lister Scuza-ma, dar spui prostii.

  Datele vin pe 1,2,3,6, (portocaliu, verde, sau invers la 568A) telefonia pe 4,5 (perechea albastra de pe mijloc). Perechea 7,8 (maro) nu este folosita in conexiunile de 10 sau 100 MB.

  Cel putin asta e standardul care se foloseste in aproape toata Europa (T-568B sau B-A pentru crossover).

    (Citează)

 9. @0lister 100BASE-TX 2 pairs: pins 1,2,3,6
  @radu referitor la routere de 100mb, ATT ofera u-verse la max 6mb maxim la 35$ / luna , pe cand Verizon Wireless 4G la 50Mb dar 10GB de trafic sunt 80$ , Time Warner cable esti norocos daca merge 40MB dw si 5 MB up,

    (Citează)

 10. Proaspăt proprietar de TP-Link Archer C5, am probleme cu IPV6. Am actualizat firmware-ul la 140912, am pus parametrii de PPPoE corect și pe IPV4 și pe IPV6. Merge pe IPV4, dar nu și pe 6. Mă poate ghida și pe mine cineva către un site unde e descrisă parametrarea specifică pentru RDS?

    (Citează)

 11. Mai are cineva probleme cu fiberlink 1000 seara? adica in timpul zilei e 930 dwn dar seara nu mai depasesc 100 (stau in cornetu, ilfov)

    (Citează)

 12. As vrea sa te intreb cat de greu ar fi sa imi inlocuiesc placa de retea actuala cu una Gigabit? (pentru laptop) Multumesc anticipat !

    (Citează)

  • @Sorin: nu știu, depinde de modelul de laptop, e posibil să nu meargă, cel mai bine cauți să instalezi ceva pe slotul de expansiune, dacă ai.

     (Citează)

 13. Un bun tutorial , sunt destul de seriosi , cei de la UPC , eu mai am si cateva device-uri conectate la Wi-Fi si cred ca de aceea mi-a iesit viteza mai mica.

    (Citează)

 14. Am incheiat contract pentru TV si internet acum mai bine de o luna de zile cu RDS. Dupa vreo 10 telefoane, 8 sesizari, nici in ziua de astazi nu e tras cablul de pe palier in apartament. Totul se intampla in Bucuresti, Drumul Taberei.
  Sper ca macar anul asta sa vina daca anul trecut au uitat…

    (Citează)

 15. Eu am gasit sursa problemei mele. Am un router archer c2 la care este conectat pc si un smart tv. Cand era si tv pornit routerul nu mai era gigabit trecea la 100 (adica chiar daca aveam o conectiune gigabit activa). Nush din ce cauza se intampla, am verificat cabluri, setari la tv, setari si firmware router. Solutia pt problema a fost sa dau un restart la router cand erau ambele dispozitive pornite. Cred ca era ceva de la curent pt ca in ultimele 2 saptamani am mai dat doar un restart, pe cand in perioada vacantei se intampla zilnic.

    (Citează)

 16. Buna, la mine nu stiu exact sursa problemei, am abonament digi 300 mega, inainte sa imi cumpar router descarcam pe fir cam in jur de 25+ maxim 29, iar upload cam 10 maxim, in fine… mi-am cumparat un router ieftin la 90 lei tp link ca pe urma sa il duc inapoi fiindca nu stiam partea cu gigabit ports practic aveam limita de 10mega reali pe torent si am achizitionat alt router un ASUS Wireless router rt-n15u pe cutie scrie ca e gigabit. Acum am aceiasi problema. am limita la el de 10 mega. nu mai inteleg nimic, cum scot firul si il bag in laptop functioneaza normal speedtest imi arata pana in 300mbps. chestia cu duplex mi-a spus-o si baietii care mi-au instalat netul, problema e ca nu se aplica la mine am full duplex 100, nu e nimic impartit la 8 sunt reali, ma duc lejer in 100 reali am testat laptopul la un amic, speedtest 1000. exact de abonamentul care ai pomenit in articol+ ca la mine ajunge oricum in 300.
  acum ramane chestia cu cablul de la router in pc, tin sa mentionez ca il folosesc pe cel nou de la router. In afara de cablu dintre pc si laptop care nu schimbat desi pare sa aibe toate firele in rest toate punctele precizate de tine par sa fie in regula, singura chestie e ca mie la duplex nu imi apare 1gb full duplex, imi apar doar alea cu 100 si 10, dar la network and sharing imi apare
  oricum sigur e de 1gb placa de retea dat fiind faptul ca pe speedtest chiar si metropolitan oricum ajung la 300 cat am abonament pe fir. ma gandesc ca o fi ceva din router de o fi blocat, ma poate ajuta cineva poate mai aveti router ca acesta unii dintre voi si ati trecut peste problema. Asus rt-n15u. Numai bine.

    (Citează)

  • Vezi prin setările routerului să nu ai ceva activat care-l limiteaza la 100 Mbps pe rețeaua internă. Încearcă și cu alt cablu, poate de la asta o fi.
   Altceva nu-mi dau seama ce-ar putea fi.

     (Citează)

 17. Am incercat si cu alt cablu, sincer habar nu am de ce direct pe fir imi ia toata banda iar pe router ma limiteaza, nu stiu sa umblu in setarile lui avansate sa imi dau seama daca ma limiteaza ceva. Softul routerului este asemanator cu Asus Rt-ac87u doar ca meniul e mai slab http://prntscr.com/8kq9lu cam asa arata, are cineva idee ce m-ar putea limita la 10 mb de la 30?

    (Citează)

 18. Citesc cu placere rewiurile dvs,unora nu merita sa le deschizi capul,lasa-i sa moara de sabia lor.Am o intrebare pt dvs,am fibra rds 300 mbs,care ar fii in opinia dvs
  Ruterul cel mai bun pentru wi-fi, .pe cablu nu ma interseaza stiu ca am 300mbs,problema este pe wi-fi. Am vorbit cu un domn inginer de la tehnic RDS si mi a spus ca nu put atinge valori mari pe wi-fi, intrebarea mea este DE CE ? Oare cine nu poate face fata cerintelor ,producatori de rutere sau RDS nu are echipamentul corespunzator,pentru a satiface clientii in reteua WI-FI. Ce spuneti domnule Radu,este indreptatita opinia mea. Astept raspuns. Cu respect va salut

    (Citează)

 19. ce se intampla am banda de 300 Mbps si nu merge.vin baietii de la rds cu leptopul masoara si la ei e 300.cind masor la mine pe pc e 140,am placa de retea de 1000 tp-link si cablul de net e direct in unitate fara ruter.ce sfaturi ami dati

    (Citează)

 20. sal…am si eu o intrebare…vecinul meu are net de la upc…banda de 200mb/s…si am tras si eu net de la el…si mie nu imi merge deat cu 100 dc? avand si eu placa de retea de 1000

    (Citează)

 21. Salut, tocmai mi-am facut si eu upgrade la internet, de a rds de la 100 la 1000 doar ca am o problema in broadband am 1Gbps
  https://gyazo.com/c63b2f7e7a802364a259ff964dbefff2
  dar la placa de retea am 100
  https://gyazo.com/6c6ebd334f2a5b743be9446d925bab64
  desi placa este de 1Gb, care ar putea fi problema ? multumesc

    (Citează)

 22. nwradu:
  N-ai explicat suficient de bine ce problemă ai. Pe Speedtest cât obții? Ce conectezi și cum, de unde sunt screenshoturile?

  salut, pe speedtest obtin intre 90 -100
  primul screen este de pe: click dreapta pe broadband connection => status
  al 2lea click dreapta pe ethernet => status

    (Citează)

 23. Buna seara.
  Am trecut la RDS FB300 prin iunie 2015, am schimbat deci routerul cu unul Gigabit (Netis WF2415) si toate cablurile de legatura. Reteaua locala cuprinde un PC cu scor Windows 5.1 (placa grafica…) si o camera de supraveghere wifi.
  Astea-s permanente. Ocazional mai folosim tablete, telefoane mobile si un TV smart LG. Conexiunea acestuia prin wifi e destul de slaba, routerul e asezat intr-o camera ai carei pereti aproape ca formeaza o cusca Faraday asa ca am apelat la tehnologia PLC.
  Totul a functionat acceptabil pana in februarie cand conexiunea a inceput sa cada tot mai des. Am chemat expertii RDS de cateva ori, pana la urma la cererea mea au schimbat modemul. Degeaba. Au zis ca routerul e de vina, nu-i compatibil, Am upgradat firmware-ul, am instalat ultimul driver al placii de retea (TP-link TG-3269), nimic. De curand am schimbat routerul cu un Archer C5, am schimbat toate cablurile, aceiasi poveste: din cand in cand reteaua se intrerupe si nu reporneste decat daca resetez modemul.
  Din pacate singura alternativa la RDS e Telekom, pe care l-am parasit cu ani in urma din cauze de pret si servicii indoielnice…
  Am scris toate astea in speranta ca are cineva o idee de ce s-ar mai putea face inainte de a cumpara un alt computer care sa fie perfect compatibil cu serviciile RDS :)
  Multumesc

    (Citează)

 24. Sal, bun ghidul, dar am o problema: am netu de 500 mb de la rds si mi-am pus windows 10 pe desktop si nu mai merge la testu de viteza de la ei de pe site decat cu 130 mb, iar pe windows 7 si 8 in aceleasi conditii mergea cu 450mb, am dat update la driveru de la placa de retea de pe site-ul oficial, am mai incercat si alte setari si nimic. Pls ajutor…

    (Citează)

 25. Daniel Necula

  20/05/2016 la 3:31 AM

  A mai intampinat cineva problema mea ?
  Instalare sisteme curat .. windows 10 / 8.1 / 7 Am banda de 500 mb… test banda.
  Primul teste zboara peste 490mb .. Dupa jumatate ora deja coboara pe la jumatate .. iar in vreo 3 ore deja scade sub 100 mb testul in acelasi timp incetinind si sistemul efectiv cand incerc sa fac testul de banda .. face frameuri. WIndows 10 cu licenta .. downloadat chiar de la microsoft prin media creation tool.
  Sistemul meu:
  asus p8z68 + proc core i5 2500k + sursa Corsair 650W + Gpu gigabyte 570 gtx
  16 gb ram + 60 gb corsair ssd + 2×1 tb hard sata.
  Placa de retea Intel gigabit CT desktop adapter + router Dlink 860L.

  Problema e recenta .. cam de 2 luni. Si ca distractie sa fie completa am pus Ubuntu Mate pentru teste si viteza e cum trebuie oricat as testa trece de 480mb.
  Testele le-am facut chiar si cu cablu pus pe direct. Aceeasi problema.
  Vreun sfat ?

    (Citează)

  • Daniel Necula:
   A mai intampinat cineva problema mea ?
   Instalare sisteme curat .. windows 10 / 8.1 / 7 Am banda de 500 mb… test banda.
   Primul teste zboara peste 490mb .. Dupa jumatate ora deja coboara pe la jumatate .. iar in vreo 3 ore deja scade sub 100 mb testul in acelasi timp incetinind si sistemul efectiv cand incerc sa fac testul de banda .. face frameuri. WIndows 10 cu licenta .. downloadat chiar de la microsoft prin media creation tool.
   Sistemul meu:
   asus p8z68 + proccore i5 2500k + sursa Corsair 650W + Gpu gigabyte 570 gtx
   16 gb ram + 60 gb corsair ssd + 2×1 tb hard sata.
   Placa de retea Intel gigabit CT desktop adapter + router Dlink 860L.

   Problema e recenta .. cam de 2 luni. Si ca distractie sa fie completa am pus Ubuntu Mate pentru teste si viteza e cum trebuie oricat as testa trece de 480mb.
   Testele le-am facut chiar si cu cablu pus pe direct. Aceeasi problema.
   Vreun sfat ?

   Pare sa fie problema de driver pentru Windows. Din descrierea modelului placii de retea inteleg ca este o placa dedicata. Incearca sa testezi si cu placa de retea integrata pe placa de baza. Daca nu este o placa de retea dedicata, fa rost de una pentru un test. Daca nu gasesti de imprumut gasesti placi gigabit Intel la CIT Grup pe la 40 de lei. Si eu aveam probleme cu placa de retea integrata pe conexiune gigabit. Bafta!

     (Citează)

 26. Daniel Necula

  20/05/2016 la 3:25 PM

  Mihai: Pare sa fie problema de driver pentru Windows. Din descrierea modelului placii de retea inteleg ca este o placa dedicata. Incearca sa testezi si cu placa de retea integrata pe placa de baza. Daca nu este o placa de retea dedicata, fa rost de una pentru un test. Daca nu gasesti de imprumut gasesti placi gigabit Intel la CIT Grup pe la 40 de lei. Si eu aveam probleme cu placa de retea integrata pe conexiune gigabit. Bafta!

  Pai initial aveam placa onboard si facea aceleasi probleme , asa ca am cumparat si o placa de retea pe pc-express ca sa constat ca persista problema. Problema care acum 2 luni nu exista.

    (Citează)

 27. Cine ma poate ajuta?

  Am abonament digi 300 Mbps, router ASUS rt-n18u (de astazi), placa retea Intel(R) 82566DM-2 Gigabit (cu ultimul driver de la Intel), si testul speedtest.net imi arata pana in 100 Mbps.

  Am verificat Link Speed-ul pentru:
  Speed and Duplex: Auto Negotiation
  Link Status Speed: 100.00 Mbps Full Duplex
  Diagnostics – Connection – Run Test
  Connection Status: Passed
  Cable Link Status: Failed

  si pentru:
  Speed and Duplex: 1.0 Gbps Full Duplex
  Link Status Speed: No connection
  Diagnostics – Connection – Run Test
  Connection Status: Failed
  Cable Link Status: Failed

  Echipa RDS a suspectat la inceput router-ul, si-apoi au facut testul pe laptop-ul lor:
  Speed and Duplex: Auto Negotiation
  Link Status Speed: 1.0 Gbps Full Duplex

  Vinovata pare a fi placa de retea. Ati intalnit asa ceva? Poate sa fie placa mea de retea gigabit partial defecta? Merge pe 100 si nu pe 1 G?

  Exceptand sugestia cumpararii unei placi noi de retea (computer-ul e un HP si totul costa mai mult) ce sugestii ati avea pentru a putea folosi “Gigabit”?
  O placa de genul: “Gigabit D-link DUB-1312 USB 3.0” ar putea fi o solutie (computer-ul meu avand doar USB 2.0) fara a afecta performantele download/upload.
  Alte solutii? Multumiri.

    (Citează)

  • Verifică dacă nu cumva folosești un cablu cu 4 fire în loc de unul cu 8. Apoi, vezi prin setările avansate ale plăcii dacă nu cumva e pusă la 100 Mbps.
   Poți lua o placă de rețea pe PCI, desigur, dar încearcă întâi să o rezolvi pe a ta.

   Nu contează musai ce link speed detectează conexiunea, ia-o după teste pe speedtest. Vezi să nu fi setat din greșeală și routerul pe 100 Mbps la un port.

     (Citează)

 28. Oboroc:
  Salutare,poate ma poate ajuta cineva :
  Abonament 1gb/s dar nu trec de 400mb/s download și 70-100 mb/s upload.
  Pc e pe i7 (12 proc) nu trece de 30% când fac testul ,32gb ram,ssd pe pci expres ,placa gigabit,și routerul e gigabit ,nici pe direct nu scot mai mult.

  A venit cineva de la RDS cu un laptop și a scos pe direct și routerul meu 700+ download și 400 upload.Viruși nam ,pc merge impecabil …știe cineva ce poate fi ??

    (Citează)

 29. nwradu:
  Dacă legi cablul direct la PC, fără router în sistem, cât scoți?

  intre 400 și Max 500 și upload 100 și un pic

    (Citează)

 30. Buna, am net de 300 mb/s de la digi. Am facut un upgrade la router de la vechiul MSI, care si-a facut datoria, la noul Zyxel 750ac dual band.
  Constatari: -in reteaua de 5 Ghz nu am semnal aproape deloc. Problema o fi abonamentul meu ? Ar trebui sa trec la next level la ab. rds?

    (Citează)

  • Problema e strict de la router. Partea RDS-ului se oprește la cablu și echipamentul instalat în casa ta. Ia un router bun, dacă acel Zyxel nu are semnal puternic.

     (Citează)

 31. Salut,am si eu o mica problema,am RDS Fiberlink 1000 Mbps , Router – Archer C2
  Sistem: Dell XPS 8300 , i7-2600 3.40 GHz , 8Gb RAM , HDD SATA , Placa retea Intel EXPI9301CTBLK(/1000 Mbps) , Cabluri CAT5e(toate 8 firele cuplate) – Windows 7 64-bit
  Speed&Duplex – 1.0 Gbps Full Duplex , Link Status Speed – 1.00 Gbps Full Duplex , Local Area Connection -> Speed – 1.0 Gbps
  Problema: nu depasesc 95 Mbps (down. si up.) la teste(diverse site-uri)
  Vreo idee/solutie/varianta,am omis vreo setare/configurare/incantatie/rugaciune? Banuiesc ca hdd-ul(fiind singurul cu semnul intrebarii pt ca nu este SSD) iese din discutie la o diferenta asa mare,nu?

    (Citează)

  • Eu cred că-i de la cablu prost mufat sau ai routerul setat pe 100 sau te limitează RDS-ul la 100 pentru că n-au configurat bine echipamentele din blocul tău.

   Ia-o pe rând. Încearcă pe wifi cu telefonul sau un laptop, ar trebui să prinzi peste 100 acolo. Dacă da, nu-i de la conexiune.

   Verifică apoi setările LAN are routerului și cablul.

   Orice HDD ar trebui să prindă măcar câteva sute de Mbps. Eu testez torrentele pe un SSD, dar pe un HDD tot aș trage cu 60 MB/s, adică 480 Mbps.

     (Citează)

 32. nwradu:
  Eu cred că-i de la cablu prost mufat sau ai routerul setat pe 100 sau te limitează RDS-ul la 100 pentru că n-au configurat bine echipamentele din blocul tău.

  Ia-o pe rând. Încearcă pe wifi cu telefonul sau un laptop, ar trebui să prinzi peste 100 acolo. Dacă da, nu-i de la conexiune.

  Verifică apoi setările LAN are routerului și cablul.

  Orice HDD ar trebui să prindă măcar câteva sute de Mbps. Eu testez torrentele pe un SSD, dar pe un HDD tot aș trage cu 60 MB/s, adică 480 Mbps.

  Asa voi face,multumesc mult pentru info

    (Citează)

 33. Salut din nou,in caz ca vor mai fi si altii in situatia mea,am rezolvat problema,a fost cum ai spus Radu,era de la cablu,i am chemat pe cei de la RDS si au rezolvat,era mufat corespunzator pe 8 fire,dar pe traseu exista o innaditura facuta de cei de la RDS cu ceva ani in urma pe 4 fire si de aceea nu depasea 100 Mbps la teste,acum e totul ok,ating 900 Mbps down. cu 450 Mbps up. prin router…Inca o data iti multumesc pt. info.

    (Citează)

 34. Salut, problema mea e urmatoarea…am schimbat abonamentul de la 100 la 500 mbs, dar viteaza nu crestea, i-am sunat pe cei de la rds, imi ziceau ca in router merg 1000 mbs si ca problema e de la mine; am acceptat contra cost sa vina un operator si tot ce a facut a fost sa taie capatul de cablu care intra in router si e destinat pentru pc…toate bune, pe conexiune imi arata 1 Gbs, viteza mergea la asteptari…am lispsit cateva zile de acasa, am scos din priza router, pc, etc, cand ma intorc si le pornesc imi arata no internet access…am resetat router, schimbat porturi, nu mergea nimic; in cele din urma am reconfigurat routerul si asa a mers, insa am revenit la fost viteza de 100 mbs. Daca problema era de la cablu si a fost rezolvata, acum ce n ar fi in ordine?

    (Citează)

 35. Salut. Eu am testat viteza bagand cablul direct in PC, avand rezultate perfecte (840Mb/s+), dar cand incerc sa folosesc routerul (Wavlink AC1200 – 867Mb + 450Mb) cu cablul primit in cutia lui, conexiunea nu trece de 96Mb/s.

  La Speed&Duplex cand selectez “1Gb/s”, am “no internet connection”.

  Ce anume ar trebui sa fie gresit? Multumesc frumos anticipat.

    (Citează)

 36. nwradu:
  Probabil cablul lui este de maxim 100 Mbps și de asta ai acel rezultat.

  Cablul este verificat de cei de la RDS care au venit sa faca instalarea, a spus ca are 8 fire sau cum se numesc

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus