un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Videobloggerii sunt noile vedete

3 Oct 2016  ·

GÂNDURI  ·

18 comentarii

După incidentele de la YouMeet-Romexpo, când prea mulți tineri au venit să-și cunoască vloggerii preferați, acum a avut loc o altă boacănă: 350 de tineri au fost evacuați din mallul Iulius din Iași, unde erau prezenți pentru o întâlnire cu “Ilie de la Chișinău”, cum spune Digi24. Aglomerație prea mare, unora li s-a făcut rău.

Deși numele sugerează manele, este vorba de un vlogger, mai exact despre Ilie Bivol. Iată un link la canalul său de YouTube, unde tocmai a trecut de 800.000 de abonați. Da, 800.000.

Iată două comentarii de pe pagina sa de Facebook, ca să vă convingeți că vorbim despre fani și vedete exact ca-n cazul unor muzicieni sau actori, din moment ce pasiunile formate sunt la fel de puternice.
ilie_vlogger

Ilie spune că erau aproape 1.000 de oameni prezenți.
ilie_vlogger_1

(Și nu, înainte să ziceți că fanilor videobloggerilor nu poți să le vinzi nimic, că-s prea tineri, nu despre monetizare e vorba aici.)

Eu v-am mai spus, cine organizează astfel de întâlniri într-un cadru normal, cu spațiu și pompieri și toate normele necesare, poate face o grămadă de bani. Gândiți-vă că la astfel de evenimente se pot vinde și bilete premium, la modul “participi și la party-ul de după, în cerc restrâns”, cum se fac de câte ori vine vreun mentor/mare CEO/expert în ceva pe la vreo conferință.

Uitați cum arăta:

  18 comentarii

 1. n-are cum… vlogging-ul e o iluzie.. am citit eu pe un site…

    (Citează)

 2. cringey much?

    (Citează)

 3. Dar in parc nu se puteau intalni? E musai sa mergi la mall?

    (Citează)

  • Dar în parc e și mai greu să ții în frâu sutele de fani.

     (Citează)

  • Dan:
   Dar in parc nu se puteau intalni? E musai sa mergi la mall?

   După aia te plângeai că au călcat iarba. Ce-i drept, mai bine vindeau bilete, închiriau o sală, un cinematograf, făceau ceva organizat ca la alte întâlniri cu vedere, dar e un amatorism mare în acest domeniu, probabil izvorât din faza că “sunt copii, merge orice”.

     (Citează)

 4. asa vedete asa fani ;)

  s-au inventat butoanele de donatie (card/ sms/ paypal) desi multi inteleg ca au venit sa-i dea Cola si sa-l atinga ca pe sfintele moaste (o noua religie?!)…oare parintii ce opinie au? ori poate si ei au fost in acele pelerinaje…

    (Citează)

  • Părinții au fost și ei fani ai unor actori sau cântăreți. Sper că-și mai aduc aminte cum se comportau ei atunci și le permit copiilor același lucru, nu-i țin în frâu ca la mânăstire.

     (Citează)

 5. speedy.gonzales

  03/10/2016 la 7:09 PM

  pai cine crezi ca i-a dus pe copii la mall? maica tereza?
  bineinteles ca parintii i-au adus la mall, ca din asa parinti ce putea sa iasa?

    (Citează)

 6. “Vedete” de carton-se inmoaie la prima ploaie.
  Cat priveste atitudinea fanilor….am vazut cu mult timp in urma “Idiocracy”.E neplacut cat de mult se transforma din fictiune in predictie.

    (Citează)

  • Au fost vreodată altfel fanii față de vedetele lor? Sunt aceleași manifestări pe care le-am văzut dintotdeauna, doar că până acum vizați erau cântăreții sau actorii.

     (Citează)

 7. ilie asta e un tampit, stiu doar faza cand se filma mancand iaurt cu detergent… ce plm pretentii sa ai de la o generatie de distrusi?

    (Citează)

 8. Cred ca am inceput sa idolizam persoane nepotrivite, dar e posibil sa ma insel!

    (Citează)

  • Dar ce, au fost vreodată vremuri când vedetele erau fizicienii sau filosofii de renume? A avut cineva pe perete postere cu poeți celebri?

   Vedetele au fost dintotdeauna cam de același tip. Doar că pe cele ce vorbesc aceeași limbă cu noi le analizăm mai bine și le desconsiderăm mai mult.

     (Citează)

  • Ai dreptate!

     (Citează)

 9. Ilie se vrea un Casey Neistad de peste Prut. Am vizionat câteva clipuri cu el pe youtube si formatul vlogului sau e 99% ca al americanului.

    (Citează)

  • Nu știu dacă o zici în sens rău sau nu, dar nu contează. Câte tipuri de vloguri sau bloguri pot exista?

   Uimitor este că are o audiență așa mare într-o țară mică. Acolo este meritul său principal.

     (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus