un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câștigătorii Food & Bar 2015, că poate vreți idei de localuri noi

25 Nov 2015  ·

GÂNDURI  ·

20 comentarii

Ieri au fost acordate premiile Food & Bar pentru restaurante, baruri, cafenele și alte locații horeca. Premiile au ceva legitimitate în sensul că nominalizări pot fi făcute de oricine, iar pentru votarea finală site-ul spune “Food & Bar Magazine alcatuieste o baza care cuprinde mii de clienti, furnizori si profesionisti horeca (proprietari, top management, top executive, specialisti independenti). Fiecare dintre acestia primeste un mesaj e-mail prin intermediul caruia sunt invitati să voteze”.

Probabil ați văzut reclamele pe Facebook și niște localuri v-au asasinat cu rugămintea de a le vota la secțiunea “votul publicului”. Puteți privi premiile și ca pe o dovadă a investiției în social media, localurile cu mulți fani au avut de profitat.

În fine, iată câștigătorii, că poate vă mai vin idei despre unde să ieșiți:

Castigatorii Galei Food & Bar 2015, editia a VIII-a:

1. CEL MAI BUN RESTAURANT CU SPECIFIC ROMANESC TRADITIONAL

  1. CARU’ CU BERE
  2. SERGIANA
  3. CASA DOINA

Să merg și eu cândva la Sergiana, mă gândesc…

2. CEL MAI BUN RESTAURANT CU SPECIFIC ROMANESC MODERN

  1. ZEXE ZAHANA
  2. LACRIMI ŞI SFINŢI
  3. CITY GRILL

3. CEL MAI BUN RESTAURANT CU SPECIFIC STRAIN – SEGMENTUL CASUAL

  1. HARD ROCK CAFE
  2. BERĂRIA H
  3. DIVAN, BAZAR AL SIMȚURILOR!

4. CEL MAI BUN RESTAURANT CU SPECIFIC STRAIN – SEGMENTUL PREMIUM

  1. JOSEPH BY JOSEPH HADAD
  2. TAPO
  3. THE ARTIST

Joseph nu cred că mai are nevoie de prezentare, și eu îl consider unul dintre cele mai bune din București. La Tapo gătește sau o fi gătit la începuturi Florin Dumitrescu, fost jurat la Hell’s Kitchen și Masterchef. N-am fost nici acolo și nici la The Artist, deși doar ultimul lor mă atrage cu adevărat, am tot auzit lucruri bune despre preparatele lor.

5. CEL MAI BUN RESTAURANT STEAKHOUSE / BURGER

  1. VACAMUUU
  2. OSHO
  3. VIVO FUSION FOOD BAR

Nu-i tocmai topul meu de burgeri, de exemplu Osho este peste Vaca Muuu la acest capitol, dar poate s-au luat în calcul și restul calităților de steakhouse. Vezi și alți burgeri buni din București.

6. CEL MAI BUN RESTAURANT DE HOTEL

  1. CUCINA JW MARRIOTT BUCHAREST GRAND HOTEL
  2. BENIHANA SHERATON BUCHAREST HOTEL
  3. L’ATELIER L’ART CULINAIRE HOTEL EPOQUE

La Cucina se mănâncă bine, da, deși ultima oară când am fost parcă n-au mai stat așa bine lucrurile. Hotelul Epoque este o clădire superbă lângă Cișmigiu, ascunsă pe o străduță de acolo, dar nu știam că are și un restaurant așa bine privit.

7. CEA MAI BUNA COMPANIE DE CATERING

  1. PRIVILEG CATERING
  2. FLAVOURS & FRATELLI FOOD DESIGN
  3. LOFT CATERING

8. CEA MAI BUNA COMPANIE DE DELIVERY

  1. JERRY’S PIZZA
  2. PIZZA HUT DELIVERY
  3. WU XING

9. CEL MAI BUN PUB/BAR

  1. BIUTIFUL BY THE LAKE
  2. E3 BY ENTOURAGE
  3. NOMAD SKYBAR

10. CEL MAI BUN CLUB

  1. FRATELLI
  2. LOFT MAMAIA
  3. ONE

11. CEA MAI BUNA CAFENEA/CEAINARIE

  1. STARBUCKS
  2. CĂRTUREŞTI
  3. ORIGO

Sunt surprins că Origo a luat doar locul 3.

12. CEA MAI BUNA PATISERIE/COFETARIE/BRUTARIE

  1. PAUL MAISON DE QUALITÉ
  2. RUE DU PAIN – BOULANGERIE ARTISANALE
  3. ALICE

13. CEL MAI BUN QUICK SERVICE RESTAURANT

  1. CALIF
  2. KFC
  3. DRISTOR KEBAP

Nu mă miră topul. Acum vreo trei ani, când vă scriam de Calif, vă uitați strâmb. Acum este greu să găsești un moment din zi când nu-i coadă la vreunul din cele trei califate din București.

14. CEL MAI BUNA LOCATIE NOU DESCHISA

  1. SHOTERIA
  2. PESCARUS
  3. FRATELLINI

15. PREMIUL PUBLICULUI

PPREMIUL PUBLICULUI PENTRU CEA MAI BUNA COMPANIE DE DELIVERY

  • TRENTA PIZZA

Adică cei aleși de public n-au intrat nici măcar în top 3 aleși de juriu? Bun așa.

PPREMIUL PUBLICULUI PENTRU CEL MAI BUN RESTAURANT STRAIN CASUAL

  • BERARIA H

PPREMIUL PUBLICULUI PENTRU CEA MAI BUN RESTAURANT STEAKHOUSE / BURGER

16. PREMIUL FOOD&BAR

  • LOFT

sursa: Food & Bar

    20 comentarii

  1. Unele se vede ca sunt date pe simpatii – vezi cazurile Loft si Fratelli. Cred ca nici Beraria H n-avea ce cauta intr-un asemenea top. Sunt cel putin 10 care s-ar incadra mai bine. La Steakhouse e greu de facut o diferenta, dar toate trei sunt foarte bune. La delivery mi se par ok.

      (Citează)

    • La Beraria H dupa ce ca servirea lasa de dorit, iti mai aduce si cappy in loc de fresh de portocale. Topul p**ii

        (Citează)

  2. Din cauza cozilor, Calif numai Quick Service nu e .

      (Citează)

  3. Calif nu mai e ce a fost acum 1 an. in ultimele 2 dati a fost banala saorma. Pretul e acceptabil pt ce ofera insa. Poate am avut eu ghinion, dar asta e parerea mea. Par sa o ia pe drumul acelui Gyros din centrul vechi, bun pana acum 1 an si ceva.

    Jerry’s Pizza nu a fost niciodata pe placul stomacului meu, drept urmare nu inteleg de ce s-ar afla in vreun top.

    Trenta pizza ma asteptam sa fie in top3, prefer sa iau de la ei, desi nu comand f des si deserturile lor nu imi plac. Dupa ce s-a redus TVA-ul chiar ma simt incurcat pt ca trebuie mereu sa iau ceva in plus ca sa intre la livrare gratuita.

    Wu Xing inteleg de ce e in top, dar cumva simt nevoia sa mentionez ca imi place mai mult mancarea de la Li Wu. Or fi rude, desi una e retea de mancarea chinezeasca, iar cealalta de vietnameza? Imi aduc aminte cand la Li Wu nu era nimeni si m-a tentat un baiat de acolo, iar eu cum nu am acut chef sa stau la coada de la Wu Xing am luat de la ei. Nu mi-a parut rau. Cumva acea prima data pare cea mai gustoasa, in rest mi s epare ca au portii mari si ok.

    Acum nah, fiecare cu gusturile lui..

      (Citează)

    • Calif e ok, dar trebui să-ți stabilești tu o rețetă. Eu vreau dublu sos galben, de exemplu, și sos picant, fără cartofi în lipie. Și am observat că de obicei ingredientele sunt reci, că toate cele vegetale sunt ținute la rece, așa că mi se pare mai bun un kebab de pui dacă-l iau la pachet și-l încălzesc acasă un pic la microunde, cât să se încălzească interiorul fără a moleși lipia. Atunci e genială.

      De la Jerry’s am mai luat, sunt ok. Eu din contră, de la Trenta n-am mai comandat de câțiva ani, pur și simplu n-a apărut ocazia.

      La chinezești prefer Chinese Garden, parcă e mai bună mâncarea. La WuXing e un pic prea uscată. Li Wu sunt vietnamezi, da.

        (Citează)

  4. Foarte interesanta lista castigatorilor! La o simpla citire am remarcat ca multe locatii au fost inchise asa ca propun sa fie votat si declarat castigator si Palatul Parlamentului ca poate reusim sa-l inchidem si sa-i trimitem pe toti incompetentii si escrocii de acolo pe la casile lor respectiv la racoare!

      (Citează)

  5. Cati bani se dau sa iei locul 1?…Si ma refer la sectiunea SteakHouse…sa fim realisti…no comment

      (Citează)

  6. Dristor Kebab imi aduc aminte ca acum cativa ani avea alt gust.. Carnea pe care o folosesc mie imi pare ca are gust de gelatina. A mai simtit cineva asta?

      (Citează)

    • Vezi că, indiferent despre ce produs ar fi vorba, în timp apare un fenomen de saturație. Pur și simplu nu te mai satisface gustul și ți se pare din ce în ce mai slab.

      Din acest motiv majoritatea localurilor se luptă să aducă noi rețete. Că-i shaorma, gogoașă, McDonald’s, periodic toți încearcă să schimbe ce mănânci pentru a-ți reactualiza un pic papilele ca să dai un reset. Dristor Kebab cred că n-a mai schimbat nimic de ani de zile, au în continuare carne, castraveți , salată și același sos.

        (Citează)

  7. Beraria H n-are ce cauta in nici un top pozitiv. Am fost de 5 ori acolo de cand s-a deschis si am incercat cam tot inafara de faimoasele coaste pe care nu le-au avut niciodata. Totul cel mult mediocru, burgerul poate un pic peste mediocru, insa tind sa cred ca din cauza dulcetii de ceapa. Chifla nasoala, carnea buna insa nu de retinut. A, cartofii prajiti spiralati sunt buni, insa cam atat. Servirea a durat intotdeauna, desi n-am fost niciodata cand era aglomeratie si nici lipsa de personal nu pareau sa duca. Io nu mai calc acolo in veci.

      (Citează)

  8. Nu inteleg ce cauta Jerry’s si PHD acolo, iar Trenta nici nu apare.
    Pe langa faptul ca au aceeasi calitate tot timpul, foarte buna de altfel, cel putin aici la noi deobicei in 15-20 minute e la usa cu ea. (pont ptr Radu)

    Pe de alta parte, ma mir ca nu apare Fabio si apare PHD, toata lumea care mi-a spus de PHD au spus ca-i meh si ca n-are legatura cu pizza care o gasesti in restaurantele PH.

      (Citează)

  9. Paul……haaaa haaaa
    Paul…really?
    Maison de qualité mon cul…

      (Citează)

  10. Biutiful…e beautiful si atat! E ca un mar frumos si stricat pe interior. Eu am avut mereu experiente neplacute si in centrul vechi si in Herastrau. In centrul vechi ne-a adus alta bere decat cea comandata. Nu au vrut sa recunoasca. Alta data au incurcat rezervarile. In herastrau personalul este de 2 lei. Vi s-a intam

      (Citează)

  11. Scuze. Intamplat si voua?

      (Citează)

  12. astept d20 pe lista turul burgherilor (dorobanti20)!!!

      (Citează)

  13. Topul steakhouse e acceptabil. Nu inteleg cum de ti-a placut mai mult burgerul de la Osho fata de cel de la VacaMuu. A, luat wagyu de la Osho si este sub Butcher de la Muu, nu mai zic de cartofi si salata.

      (Citează)

  14. Salut Radu, as vrea sa te intreb daca stii vreun steakhouse in Bucuresti unde friptura este gatita in fata clientului. Sunt dornic sa incerc experienta asta, insa n-as vrea sa trec prin N steakhouse-uri, sa las niste sute de lei prin fiecare si sa ies oarecum nemultumit.
    Mersi!
    PS: daca ai scris deja despre unul, imi cer scuze, n-am cautat prin tot blogul si te urmaresc constant de probabil 4-5 luni.

      (Citează)

    • Chiar în față nu, că toți au cuptoare speciale pentru asta.

      Poți vedea în bucătărie la jw steakhouse.

      Poți alege exact bucata pe care o vrei gătită la Vaca Muuu.

      Dacă vrei chiar să fie preparată în fața ta, mergi la un teppanyaki și ia vită, de exemplu la Benihana.

        (Citează)

    • Wow, nu ma asteptam la un raspuns atat de rapid. Ok, deci deocamdata ar trebui sa incerc la un restaurant japonez unde au asa ceva. O sa caut sa vad ce optiuni mai sunt, Benihana are destul de multe review-uri care par sa il plaseze in zona mediocritatii… insa e posibil sa fie si oamenii poate prea pretentiosi.
      In orice caz, mi-ai dat o directie, ceea ce imi si doream. Mersi mult

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus