►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄
Ieri au fost acordate premiile Food & Bar pentru restaurante, baruri, cafenele și alte locații horeca. Premiile au ceva legitimitate în sensul că nominalizări pot fi făcute de oricine, iar pentru votarea finală site-ul spune “Food & Bar Magazine alcatuieste o baza care cuprinde mii de clienti, furnizori si profesionisti horeca (proprietari, top management, top executive, specialisti independenti). Fiecare dintre acestia primeste un mesaj e-mail prin intermediul caruia sunt invitati să voteze”.
Probabil ați văzut reclamele pe Facebook și niște localuri v-au asasinat cu rugămintea de a le vota la secțiunea “votul publicului”. Puteți privi premiile și ca pe o dovadă a investiției în social media, localurile cu mulți fani au avut de profitat.
În fine, iată câștigătorii, că poate vă mai vin idei despre unde să ieșiți:
Să merg și eu cândva la Sergiana, mă gândesc…
Joseph nu cred că mai are nevoie de prezentare, și eu îl consider unul dintre cele mai bune din București. La Tapo gătește sau o fi gătit la începuturi Florin Dumitrescu, fost jurat la Hell’s Kitchen și Masterchef. N-am fost nici acolo și nici la The Artist, deși doar ultimul lor mă atrage cu adevărat, am tot auzit lucruri bune despre preparatele lor.
Nu-i tocmai topul meu de burgeri, de exemplu Osho este peste Vaca Muuu la acest capitol, dar poate s-au luat în calcul și restul calităților de steakhouse. Vezi și alți burgeri buni din București.
La Cucina se mănâncă bine, da, deși ultima oară când am fost parcă n-au mai stat așa bine lucrurile. Hotelul Epoque este o clădire superbă lângă Cișmigiu, ascunsă pe o străduță de acolo, dar nu știam că are și un restaurant așa bine privit.
Sunt surprins că Origo a luat doar locul 3.
Nu mă miră topul. Acum vreo trei ani, când vă scriam de Calif, vă uitați strâmb. Acum este greu să găsești un moment din zi când nu-i coadă la vreunul din cele trei califate din București.
PPREMIUL PUBLICULUI PENTRU CEA MAI BUNA COMPANIE DE DELIVERY
Adică cei aleși de public n-au intrat nici măcar în top 3 aleși de juriu? Bun așa.
PPREMIUL PUBLICULUI PENTRU CEL MAI BUN RESTAURANT STRAIN CASUAL
PPREMIUL PUBLICULUI PENTRU CEA MAI BUN RESTAURANT STEAKHOUSE / BURGER
sursa: Food & Bar
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
20 comentarii
25/11/2015 la 5:36 PM
Unele se vede ca sunt date pe simpatii – vezi cazurile Loft si Fratelli. Cred ca nici Beraria H n-avea ce cauta intr-un asemenea top. Sunt cel putin 10 care s-ar incadra mai bine. La Steakhouse e greu de facut o diferenta, dar toate trei sunt foarte bune. La delivery mi se par ok.
andrew(Citează)
25/11/2015 la 5:55 PM
La Beraria H dupa ce ca servirea lasa de dorit, iti mai aduce si cappy in loc de fresh de portocale. Topul p**ii
Shack(Citează)
25/11/2015 la 6:02 PM
Din cauza cozilor, Calif numai Quick Service nu e .
thundermar(Citează)
25/11/2015 la 7:24 PM
Calif nu mai e ce a fost acum 1 an. in ultimele 2 dati a fost banala saorma. Pretul e acceptabil pt ce ofera insa. Poate am avut eu ghinion, dar asta e parerea mea. Par sa o ia pe drumul acelui Gyros din centrul vechi, bun pana acum 1 an si ceva.
Jerry’s Pizza nu a fost niciodata pe placul stomacului meu, drept urmare nu inteleg de ce s-ar afla in vreun top.
Trenta pizza ma asteptam sa fie in top3, prefer sa iau de la ei, desi nu comand f des si deserturile lor nu imi plac. Dupa ce s-a redus TVA-ul chiar ma simt incurcat pt ca trebuie mereu sa iau ceva in plus ca sa intre la livrare gratuita.
Wu Xing inteleg de ce e in top, dar cumva simt nevoia sa mentionez ca imi place mai mult mancarea de la Li Wu. Or fi rude, desi una e retea de mancarea chinezeasca, iar cealalta de vietnameza? Imi aduc aminte cand la Li Wu nu era nimeni si m-a tentat un baiat de acolo, iar eu cum nu am acut chef sa stau la coada de la Wu Xing am luat de la ei. Nu mi-a parut rau. Cumva acea prima data pare cea mai gustoasa, in rest mi s epare ca au portii mari si ok.
Acum nah, fiecare cu gusturile lui..
KMean(Citează)
25/11/2015 la 10:26 PM
Calif e ok, dar trebui să-ți stabilești tu o rețetă. Eu vreau dublu sos galben, de exemplu, și sos picant, fără cartofi în lipie. Și am observat că de obicei ingredientele sunt reci, că toate cele vegetale sunt ținute la rece, așa că mi se pare mai bun un kebab de pui dacă-l iau la pachet și-l încălzesc acasă un pic la microunde, cât să se încălzească interiorul fără a moleși lipia. Atunci e genială.
De la Jerry’s am mai luat, sunt ok. Eu din contră, de la Trenta n-am mai comandat de câțiva ani, pur și simplu n-a apărut ocazia.
La chinezești prefer Chinese Garden, parcă e mai bună mâncarea. La WuXing e un pic prea uscată. Li Wu sunt vietnamezi, da.
nwradu(Citează)
25/11/2015 la 8:21 PM
Foarte interesanta lista castigatorilor! La o simpla citire am remarcat ca multe locatii au fost inchise asa ca propun sa fie votat si declarat castigator si Palatul Parlamentului ca poate reusim sa-l inchidem si sa-i trimitem pe toti incompetentii si escrocii de acolo pe la casile lor respectiv la racoare!
Adi(Citează)
25/11/2015 la 8:43 PM
Cati bani se dau sa iei locul 1?…Si ma refer la sectiunea SteakHouse…sa fim realisti…no comment
Jason M(Citează)
25/11/2015 la 8:51 PM
Dristor Kebab imi aduc aminte ca acum cativa ani avea alt gust.. Carnea pe care o folosesc mie imi pare ca are gust de gelatina. A mai simtit cineva asta?
gabi(Citează)
25/11/2015 la 10:22 PM
Vezi că, indiferent despre ce produs ar fi vorba, în timp apare un fenomen de saturație. Pur și simplu nu te mai satisface gustul și ți se pare din ce în ce mai slab.
Din acest motiv majoritatea localurilor se luptă să aducă noi rețete. Că-i shaorma, gogoașă, McDonald’s, periodic toți încearcă să schimbe ce mănânci pentru a-ți reactualiza un pic papilele ca să dai un reset. Dristor Kebab cred că n-a mai schimbat nimic de ani de zile, au în continuare carne, castraveți , salată și același sos.
nwradu(Citează)
25/11/2015 la 9:18 PM
Beraria H n-are ce cauta in nici un top pozitiv. Am fost de 5 ori acolo de cand s-a deschis si am incercat cam tot inafara de faimoasele coaste pe care nu le-au avut niciodata. Totul cel mult mediocru, burgerul poate un pic peste mediocru, insa tind sa cred ca din cauza dulcetii de ceapa. Chifla nasoala, carnea buna insa nu de retinut. A, cartofii prajiti spiralati sunt buni, insa cam atat. Servirea a durat intotdeauna, desi n-am fost niciodata cand era aglomeratie si nici lipsa de personal nu pareau sa duca. Io nu mai calc acolo in veci.
mihai(Citează)
25/11/2015 la 10:38 PM
Nu inteleg ce cauta Jerry’s si PHD acolo, iar Trenta nici nu apare.
Pe langa faptul ca au aceeasi calitate tot timpul, foarte buna de altfel, cel putin aici la noi deobicei in 15-20 minute e la usa cu ea. (pont ptr Radu)
Pe de alta parte, ma mir ca nu apare Fabio si apare PHD, toata lumea care mi-a spus de PHD au spus ca-i meh si ca n-are legatura cu pizza care o gasesti in restaurantele PH.
Pyro(Citează)
26/11/2015 la 1:47 AM
Paul……haaaa haaaa
Paul…really?
Maison de qualité mon cul…
Stefan(Citează)
26/11/2015 la 7:21 AM
Biutiful…e beautiful si atat! E ca un mar frumos si stricat pe interior. Eu am avut mereu experiente neplacute si in centrul vechi si in Herastrau. In centrul vechi ne-a adus alta bere decat cea comandata. Nu au vrut sa recunoasca. Alta data au incurcat rezervarile. In herastrau personalul este de 2 lei. Vi s-a intam
Luiza(Citează)
26/11/2015 la 7:22 AM
Scuze. Intamplat si voua?
Luiza(Citează)
26/11/2015 la 9:56 AM
astept d20 pe lista turul burgherilor (dorobanti20)!!!
George(Citează)
27/11/2015 la 4:46 AM
Topul steakhouse e acceptabil. Nu inteleg cum de ti-a placut mai mult burgerul de la Osho fata de cel de la VacaMuu. A, luat wagyu de la Osho si este sub Butcher de la Muu, nu mai zic de cartofi si salata.
Radel(Citează)
27/11/2015 la 8:29 AM
Mi s-a părut pe total mai bun, făcut mai cu atenție, gândit mai mult “produsul burger” față de Muuu.
nwradu(Citează)
17/04/2018 la 1:40 PM
Salut Radu, as vrea sa te intreb daca stii vreun steakhouse in Bucuresti unde friptura este gatita in fata clientului. Sunt dornic sa incerc experienta asta, insa n-as vrea sa trec prin N steakhouse-uri, sa las niste sute de lei prin fiecare si sa ies oarecum nemultumit.
Mersi!
PS: daca ai scris deja despre unul, imi cer scuze, n-am cautat prin tot blogul si te urmaresc constant de probabil 4-5 luni.
BGDN(Citează)
17/04/2018 la 4:50 PM
Chiar în față nu, că toți au cuptoare speciale pentru asta.
Poți vedea în bucătărie la jw steakhouse.
Poți alege exact bucata pe care o vrei gătită la Vaca Muuu.
Dacă vrei chiar să fie preparată în fața ta, mergi la un teppanyaki și ia vită, de exemplu la Benihana.
nwradu(Citează)
17/04/2018 la 6:13 PM
Wow, nu ma asteptam la un raspuns atat de rapid. Ok, deci deocamdata ar trebui sa incerc la un restaurant japonez unde au asa ceva. O sa caut sa vad ce optiuni mai sunt, Benihana are destul de multe review-uri care par sa il plaseze in zona mediocritatii… insa e posibil sa fie si oamenii poate prea pretentiosi.
In orice caz, mi-ai dat o directie, ceea ce imi si doream. Mersi mult
BGDN(Citează)