un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Primești net pe cartela Vodafone doar pentru că ești sunat (P)

25 Nov 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

13 comentarii

Că avem nevoie de tot mai mult net pe mobil este deja o certitudine. Telefoane mai bune, servicii online mai bune, tot mai multe legături, tot mai multe momente care se filmează, nu se fotografiază – avem nevoie de tot mai mulți megabytes.

Mă gândeam recent cât de mișto este să-ți permiți să faci streaming video de pe telefonul tău. Nu doar să te uiți la video, deși asta este deja o activitate foarte populară, ci să transmiți video către prietenii tăi. Un exemplu simplu: știți cum la un concert toți fotografiază sau filmează melodiile celebre, cu gândul ca le vor arăta apoi altora? Cum ar fi să le faci streaming live pe net, către sute sau mii de urmăritori ce vor să simtă și ei că participă la un moment ce are loc chiar atunci? Și pot fi multe alte situații, chiar banale, în care această funcție va fi utilă, câtă vreme o poți susține prin trafic de date.

Din fericire, există acum o cale de a primi până la 10 GB pe lună fără să faci altceva decât să vorbești la telefon, plus că pot profita de asta și utilizatorii celorlalte rețele. Ah, și primești și credite ce pot însemna bani, ca reducere pentru viitoare achiziții.

CUM PRIMEȘTI TRAFIC DE NET DACĂ EȘTI SUNAT

Simplu, te sună lumea, primești net. Trebuie doar să vă înscrieți pentru a primi aceste bonusuri, detalii mai jos. Diferă bonusul în funcție de anumite situații, astfel:

  • dacă te sună cineva din Vodafone, primești 1 MB pentru fiecare minut vorbit. Dacă suni tu pe cineva tot din Vodafone, primești 1 MB/minut vorbit. Practic, dacă două persoane ce au cartela Vodafone și sunt înscrise în acest sistem “primești net și credite” vorbesc la telefon, fiecare primește câte 1 MB pentru fiecare minut vorbit.
  • dacă te sună cineva din altă rețea, primești 10 MB pentru fiecare minut de conversație. Dacă suni tu în altă rețea, nu se dă bonus.

Partea frumoasă este că și clienții altor operatori mobili primesc bonus. Aceștia trebuie să se înscrie cu numărul lor din altă rețea prin SMS la 0722101010 sau pe www.vodafone.ro și li se va asocia un număr de cartelă Vodafone (nouă sau poate aveți vreuna nefolosită prin casă pe care sa acumulați minute) pe care vor primi bonusurile. Se primesc 10 MB/minut, iar dacă vor să utilizeze traficul de date astfel obținut trebuie să solicite acea cartelă de la Vodafone sau să se porteze în rețea.

Și mai important: în momentul înscrierii în campanie toți utilizatorii primesc bonus 5 GB trafic! This is huge. Mecanismul promoției este explicat în detaliu aici.

CUM PRIMEȘTI CREDITE-TELEFON

Pe 23 noiembrie a mai fost adăugată o componentă acestei promoții. Primești nu doar MB de trafic, ci și credite telefon, adică 1 credit dacă te sună cineva din Vodafone, 10 credite dacă ești sunat din afara rețelei pentru fiecare minut vorbit.

Creditele pot fi folosite pentru un telefon nou sau pentru un discount. Nu au o valoare imensă, dar se acumulează acolo și trebuie utilizate până la 31 martie 2016, când le poți preschimba pentru a obține niște euro discount poate la achiziția unui nou telefon sau a unor accesorii din această pagină.

ÎNSCRIEREA

Pentru a colecta aceste bonusuri (5 GB la înscriere, câte 1 sau 10 MB/minut vorbit, credite-telefon), trebuie să le spui celor de la Vodafone că vrei să participi, că nu e cu înscriere automată. Asta se face, scrie în pagina promoției, în aplicația de mobil MyVodafone sau prin SMS cu textul “Da” la numărul 2777 dacă ești în rețeaua Vodafone.

Sunt în pagina promoției instrucțiuni și pentru cei din alte rețele sau despre cum să afli câte bonusuri ai strâns până acum, cum și când se acordă acestea și cum se consumă.

Pare complicat? Nu este. De fapt, mi se pare că aduce un pic cu ideea de gamification, beneficii obținute sub forma unui joc, mecanism care prind foarte bine în rândul generației tinere, unde de altfel predomină cartela.

Înscrierea în promoție poate fi făcută până pe 31 ianuarie, iar net și credite acumulați și trebuie să utilizați până pe 31 martie, dar poate se mai prelungește. Oricum, sunt 4 luni de promoție, deci merită întreg sistemul.

CUM SĂ STRÂNGI BONUSURI

Tot ca un joc poate fi privită și partea aceasta, nu? Cum să faci un high-score, cum să treci la următorul nivel. Cum să fii tu sunat, în loc să suni. V-am mai spus, nu degeaba am auzit termenul “gamification” la toate pitch-urile la care am asistat în ultimii doi ani.

Eu m-am gândit la diverse metode:

  1. E important să fii sunat din altă rețea, bonusul este de 10 ori mai mare. Dacă părinții tăi sunt în altă rețea, spune-le să te sune ei o vreme.
  2. E un moment pentru mai multe convorbiri și mai puține mesaje. Probabil că aveți o mulțime de minute incluse în pachet, dar vorbiți cu prietenii prin whatsapp sau FB messenger. Acum e momentul să stabiliți la ce oră vă vedeți diseară printr-un apel.
  3. Nu uitați că dacă două persoane sunt înscrise în promoție, ambele primesc bonus atunci când se sună. Prin urmare, profitați de asta și întindeți-vă la o discuție mai lungă cu ei.

Bonusurile pot fi mari. Dacă vorbești 10 minute pe zi cu cineva care te sună din altă rețea, ai făcut 100 MB. Pe lună înseamnă 3 GB, deși cifra de start, 10 minute de conversație, e chiar mică.

Urmăriți clipul, e amuzant. Vă dă o idee nouă pentru a strânge bonusuri :P

    13 comentarii

  1. Si daca sun/ma suna un prieten si las telefonul asa? (minute nelimitate)

      (Citează)

  2. Daca am o cartela de vodafone, eu si inca 2-3 prieteni din alta retea ne putem inscrie in promotia aceasta folosind toti aceeasi cartela de vodafone?

      (Citează)

  3. O sa creasca numarul de anunturi pe olx cu minim 25% :)))

      (Citează)

  4. Primesti credite, dar le primesti cam degeaba. Poti primi maxim 10 credite/minut, iar un telefon mediu ca numar de credite ar echivala cu aproximativ 20 de zile de vorbit non-stop.

      (Citează)

    • doar nu vroiai sa iti dea iphone 6 cu creditele alea

        (Citează)

    • Well, am facut ceva calcule si nu e chiar imposibil. Pentru iPhone 6 ai nevoie de 111 zile non-stop daca esti sunat din alta retea. Mai mai as lua o cartela vodafone si una orange sa le pun non-stop :)

        (Citează)

  5. mihaidb:
    Well, am facut ceva calcule si nu e chiar imposibil. Pentru iPhone 6 ai nevoie de 111 zile non-stop daca esti sunat din alta retea. Mai mai as lua o cartela vodafone si una orange sa le pun non-stop :)

    nu merge, citisem pe undeva ca maxim 5000 (sau 50k) de puncte se pot acumula… prea obosit sa mai caut acum exact dar cred ca pe site-ul vodafone am vazut..

      (Citează)

    • Mort la datorie

      25/11/2015 la 7:26 PM

      De fapt e MINIMUM 5000 de credite. Pe site aveau pus în lista cu telefoanele care pot fi cumpărate prin acest program și iPhone-ul 6 :D .

        (Citează)

  6. Nicăieri nu spun ca după ce te ai înscris, atunci când ești sunat îți baga în loc de tonul de apel niște reclama despre oferta.

      (Citează)

    • Mort la datorie

      25/11/2015 la 8:17 PM

      Nu cred că se va ajunge până acolo. Însă este prezisă chestia asta încă din anul 2000 de către Frederic Beigbeder în cartea 13,99 euro. :))

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus